+2 oy
125 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (159 puan) tarafından
İkizlerim 19 aylıklar yani 1,5 yaş ve biri diğerini aşırı vuruyor evde şiddet de yok bir yerden de görmüyor ama birbirlerini aşırı kiskaniyorlar yani biri diğerini istemiyor ikizmiz tek odada kalalım istiyor ve kapıyı diğerinin üstüne kapatıyor elinde ne varsa kafasına vuruyor nasıl davranacagimi da şaşırmış durumdayım artık 

3 Cevaplar

+1 oy
(2,064 puan) tarafından
Günün bir bölümünde babadan destek alıp ayrı vakit geçirsen olur mu acaba. Mesela 1 saat ayrı kalın 1 saat de diğeriyle ayrı kalın. Belki onu tatmin eder iyi gelir.  Kardes kavgası illa oluyor da hangi yaşta olurlarsa olsunlar kavgasız bir ev mümkün değil gibi. Sizin ikiz olması ayni ihtiyaçlara sahip olmaları aynı şeyleri istiyor olmaları ayrı zor olabilir. Allah yardımcınız olsun. Benim büyük 11 yaşında kardesi 1 bazen diyor ki şu an sadece beni sev sadece bana sarıl kardeşim gelmesin diyor koca sıpa :)
(159 puan) tarafından
Evet bu dediğiniz mantıklı bunu uyguluyoruz da ama azaltsada hep devam ediyor dediğiniz gibi bitmesi mümkün değil zaten bazen çocukları eltime bırakıp eşimle dışarı da çıkıyoruz bizden ayriyken daha iyi davranışlar sergiliyorlar mesela dün eltimlerde 3 saat uyumuslar maşallah evde 45 dakikayı zor buluyor
-Reklam-
0 oy
(1,516 puan) tarafından
benimkiler kapıyı kapatıp kardeşini dışarda bırakıyordu. "kardeşini yanına almadan kapıyı kapatamazsın önce onu yanına al" diye diye o durumu çözdüm. uykudan uyandıklarında ilk "aa kardeşin nerde hani bakayım" gibi sözlerle aklına getiriyorum. kardeşi olmadan hiçbir yeni etkinlik başlatmıyorum. "aa kızım kardeşini çok özlemiş, ay ne güzel öptün, oo cici mi yaptın" diye sevmesini sağlamaya çalışıyorum. eline yiyecek verip hadi kardeşine götür diyorum. kardeşi ağladığında "koş bakalım bişey mi olmuş, iyi mi kardeşin?" diye panikletiyorum ve yanına gidince "hadi emziğini ver sussun ağlamasın yazık" diye yardım etmeye yönlenndiriyorum. 

bizim evde tüm düzen kardeşinin iyi olması esasından geçiyor. vurduklarında "vurma hayır" diye kızmıyorum "ayy kardeşinin canı çok acıdı ağladı yazık hadi öpelim sarılalım emziğini verelim kardeşine su getirelim" falan diyorum. yani vurma diyince iyice hoşuna gidiyor çünkü yasak arzu uyandırıyor ama vurduğu için zarar verdiğini hissederse üzülüyor bida yapmıyor. 

her çocuk farklı tabi orası ayrı.

biraz büyüdüklerinde de onlar sanki bir takımmış da rakip 3. kişiymiş gibi davranmayı planlıyorum.

internetteki ateş ve su oyunu gibi. biri olmadan diğerinin kazanması imkansızmış gibi. örneğin okul çağında, kardeşin okuyamazsa yeni kitaba geçemeyiz hadi ona yardım edelim gibi...
(1,516 puan) tarafından
bizim ilk 6 ay zordu. diğerleri bana zor gelmiyor. sağlıklı çocuğun bu tip zorlukları ömür boyu sürecek zaten onu kabul ettim ben :) bide kendim kaşındım zaten :) kendi düşen ağlamaz derler ya hah işte tam öyleyim gözümün bile çıkması muhtemel şu saatten sonra
(159 puan) tarafından
Yok ya yine de kötü düşünme demekki senin için hayırlısı böyleymiş Allah yardımcın olsun
(1,516 puan) tarafından
kız kötü düşünmüyorum ki :) çok olsa bir kaç yıl zor olur. bile isteye yaptım zaten üçünü de. Allah sağ salim doğmayı büyümeyi nasip etsin inş
(159 puan) tarafından
Amin amin
(589 puan) tarafından
Çok güzel bir yaklaşım :)
0 oy
(998 puan) tarafından
Oy ne tatlılar şimdi onlar
(159 puan) tarafından
Evet çok şükür her halimize hamdolsun ama çok zorlar

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 362 göst.
21 Ağustos 2024 Aile & Aşk kategorisinde Defne_batuhan (3,355 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 531 göst.
15 Haziran 2024 Aile & Aşk kategorisinde Zeyylop (3 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 651 göst.
13 Aralık 2020 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 611 göst.
28 Nisan 2020 Diğer kategorisinde selenya (590 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,438,355 soru

23,648,836 cevap