+4 oy
842 göst.
Diğer kategorisinde (1,011 puan) tarafından

Ya çok garip artık çok sinirim bozuluyor bu duruma benim oğlum temmuz da 8 yaşında olacak ben 1 buçuk 2 yıldır 2. Bebeği istiyorum ama nasip olmadı eşim de bende gittik doktora hiç biseyimiz yok ama nasip olmadı şuan artık tüp bebek tedavisi düşünmeye başladık.

Çevremde arkadaşlarım ve ne bileyim işte aileden birileri duyuyor bunu başlıyor eleştirmeye...

Yok ne gerek var Allah bir tane vermiş olmazsa olmasın sanki hiç mi cocugun yok yok bu devirde 2. Çocuk mu olur yok kafayı mı yedin buna mı üzülür insan bir tane var tatmissin sonuçta Allah olmayana versin falan fistan saçma saçma şeyler söyleniyor.

Yani bunu teselli etmek için falan da demiyorlar hani zaten tedavi göreceğimi bilen de yok doğru düzgün ama ben anlam veremiyorum bir çocuğum var diye 2. Olmayınca üzülmeye hakkım yok mu şimdi benim.

Zaten 6 yıl korundum kendim istemedim ama cocugum büyüdü bir kardesi olsun istemem garip mı maddi yönden manevi yönden hiç bir sıkıntım da yok yani eleştiri gerektirecek anlamıyorum bu durumu bide bu eleştiriyi yapan kişi 4 çocuklu falan...

Cidden hele özellikle sen bi dur Allah olmayana ilk versin cümlesi o kadar kırıcı geliyor ki bana Allah isteyen herkese versin yani.

Bide bir arkadaşım var bebek denediğimiz için her ay adet günü gelmeden heyecanla test yapiyorim elimde değil ne zaman denk gelse benle dalga geçiyor bu konuda cidden ikinci defa çocuk istemek saçmalık mı ya

Kızlar eksik yazmışım bu elestiriler arkadaş grubunda ki çok yakın olduğum biri ve başka çok yakın olduğum birinden geliyor herkesten değil aslında ama ben sanırım fazla takiliyorum

28 Cevaplar

+4 oy
(1,022 puan) tarafından

Allah gönlüne göre versin kuzumda tüp bebeğe gerek varmı onu bilemedin Allah ol dersen oluverir zaten arkadaşımın 1 çocuğu var 9 yıl SONRA tekrar hamile kalmış 

(4,419 puan) tarafından

Sizin durumunuzda zorlama oluyor biraz. Hiç çocuğunuz olmasa, eşinizde veya sizde kısırlık olsa, yaşınız ileri olsa, hormonlarınız sağlıkla çalışamıyor olsa evet. Ama sizde her şey maşallah akıp gidiyor zaten siz akışına bırakmıyorsunuz. Biraz salın belki vücudunuz yorgun düştü sürekli bu konuyu düşünmenizden. Stres hormonları gebelik hormonlarını bastırıyor muhtemelen. Tüp bebek düşünecek kadar imkansız durumda değilsiniz. O yüzden zorlamak oluyor sizinki... 

(1,011 puan) tarafından

İmkanım varken herseyi denemek istiyorum teşekkürler düşünceniz için ayrıca 2 yıldır tedavisiz deniyoruz eylüle kadar denemeye devam edip eylülde doktor onay verirse deneyeceğim.

Benim gibi ilk çocuğu sorunsuz olup ikinci de sorun yaşayan pek çok insan var maddi açıdan gücümün yettiği bir tedaviyi zorlamak olarak düşünmüyorum yorumunuz için teşekkürler. 

(4,419 puan) tarafından

Bence biraz salsan olur gibi :D

(1,011 puan) tarafından

Siz genelde her konuda böyle kendi fikrinizi en doğru fikir gibi savunuyorsunuz o yüzden aslında pek takılmadım.

Ben 2 yıldır istiyorum ara ara doktorlara gidiyorum evet ama her ay deli gibi cabalamiyorum tatilde olduğumuz dönemler de yada başka pek çok vakitte aklımda dahi olmuyor es geçtiğim aman salla dediğim pek çok vakit var.

Ayrıca bunun komik olduğunu da düşünmüyorum ben 10. Çocuğu yapmak için uğraşmıyorum hanımefendi 7 yıl boyunca bir çocuğu çok güzel büyütmüşüm ona haksızlık olmasın diye bekleyip öyle vermişim kararı çocuklarım için dünyalık yapmışım çalışmışım kocamla birlikte ki hala çalışıyorum manevi yönden çocuklarım eksik kalmasın diye sürekli çabalayan bilinçli bir ebeveynim sizin dalga geçebileceğiniz kişi ben değilim burada bir nazli vardı beni o sandınız galiba...

İyi gunler 

(4,419 puan) tarafından

Yahu ne dalga geçmesi, gayet de mantıklı bir şey dedim. Salsan olur gebe kalırsın anlamında. Çünkü çok odaklanmışsın bu da stres hormonu basıyor sana farkında olmadan. Stres hormonu da gebelik hormonlarını geçerse sen ne yaparsan yap gebelik oluşamıyor. Kafan bu konudan uzak kalsa olur anlamında dedim. Sonuna da emoji çıkmayınca gülücük koydum. Bilgisayardan yazıyorum.

-Reklam-
+2 oy
(522 puan) tarafından

Sen istiyorsan yap kimseyi dinleme ağzı olan konuşuyor ama belki seni düşündükleri içindir falan maddi manevi bir yandan da bunu düşün konudan bağımsız 6 yıl neyle korundunuz bende yöntem aradığım için soruyorum 

(1,011 puan) tarafından

Iste Allaha şükür maddi olarak gayet iyiyim 3 cocuga bile bakıp okutup bir şeyler bırakacak durumdayız Allaha hamdolsun...

Ama 2 yeter 3 de gözüm yok :) hapla korundum ama tavsiye etmiyorum ondan mı olmuyor diye düşünüyorum 

+2 oy
(53,290 puan) tarafından

bu kadar detay soyleme sende anlatma millete kime ne ki 

(1,011 puan) tarafından

Detay söylemiyorum zaten soruyorlar istiyor musun diye evet diyorum ve bu eleştiri olayları genelde yakın bir kaç arkadaşım var onlardan geliyor biliyorlar konuyu 

(53,290 puan) tarafından

bizde ikinci düşünmüyoruz diye ikinciyi yapın diye bir baski var istiyoruz desek yapmayin derler 

(1,011 puan) tarafından

Ya o da saçma bana şuan bırak ne işin var çocukla diyenler 6 yıl boyunca ben istemiyorum derken çocuğun kardesi olması gerek diyorlardı ben sinirden konuyu eksik yazmışım galiba ya telefon görüşmesi ardından açtım postu😃

(53,290 puan) tarafından

iste insanlarin hep bir fikri var hamileykende bebek dogunca da hep yani takma kimseyi bosver Allah hayırlısıyla gonlune gore versin insallah

+1 oy
(1,640 puan) tarafından

Herkes her şey hakkında yorum yaparrr ,  sen anlatırsan onlar da illa canını sıkacak şeyler derler, güzel şey diyen de olur ama kötüsü aklında kalır , bu her konu da böyle ,bir şey istiyorsan sessiz sedasız ilerleyeceksin negatif enerjiden de uzak durmuş olursun, insanların fikirlerini önemseme yani insanların her konuda illa bir fikri vardır kendini böyle paralama herkes her konuda evet süper arkadandayım demeyecek maalesef, (bende kardeşi olsun istiyorum bu arada)

(1,011 puan) tarafından

Ya şimdi soyle soruyorlar ya hani tek çocuk olunca söylüyorum tabi istiyorum diye sanırım nasip diye geçiştirmek gerek bu defa işte o sözlere maruz kalıyorum.

Güzel şeyler diyen de var ama dediğiniz gibi kötü sözler etkiliyor

(1,640 puan) tarafından

Bende ne zaman ikinciyi düşünüyorsun diyenleri duymaktan yoruldum şaşırdım dogrusu sana oyle demelerine

(1,011 puan) tarafından

Oyle diyenler de çok tabi eksik yazdım galiba bu eleştiriyi yapanlar birkaç arkadaşım dediğim kişiler 

+1 oy
(855 puan) tarafından

Boşver takma kimseyi önemli olan senin ve eşinin istemesi ikinci çocuk neden saçmalık olsun ki bir çocuğun kardeşi olması güzel birşey elbette kıskançlık oluyor bana da aynısını yapıyordu üstelik o zamanlar hiç çocuğum yoktu Rabb'im sana ikiz üçüz bebek versin de gör diyordu arkadaşım bu kadar çocuk meraklisisin diyordu sonra ben hamile kaldım tabi kimseyi dinlemedim kızım şimdi 2 yaşında ben doğum yaptıktan sonra bu sefer de kendisi söylemeye başladı çocuk istiyorum diye bir süre çocuğu olmadı bir düşük yaptı filan bazen ağzımızdan çıkana dikkat etmek gerek ben ikinciye hamile kaldigimda da millet daha çocuğun küçük filan demeye başladı sonra da zaten bebeğimi kaybettim Rabbim ikinci annelik duygusunu yasatir insaAllah boşver ağzı olan konuşuyor 

+1 oy
(304 puan) tarafından

Amannn millet hep konuşur çocuk istersin ne gerek var derler istemezsin niye olmuyor mu derler. Yani ağzınla kuş tutsanda yaranamazsin. Herşeye bir cevapları eleştirileri olur. O yüzden takma bile. İlk 1 yıl da sorun yoksa olması beklenir. 1 yıldan sonra niye olmuyor diye araştırılır ona göre yol alınır. İlki doğal yolla oldu  ikincide doğal olacak diye birşey yok. Cok gördüm öyle olanı. Siz rahat detaylı araştırma yapın. Eşiniz sperm testi versin. Sizde hormon yumurtalık rahim kontrollerini yapın. Ona göre yol alırsiniz. Allah nasıl etsin inşallah. Bizim ilki tüp bebek 18 aylık hiç korunmadik mucize olur diye beklemedeyiz 3 yaşına kadar olmazsa tekrar tüp bebek. Bize de dua edin.

(1,011 puan) tarafından

İkimiz de gittik eşimde de bende de bisey cikmadi ama 6 yıl hapla korundum bilmiyorum acaba diyorum etkisi mi bitmiyor saçma belki ama

(304 puan) tarafından

Bu zamana kadar geçer etkisi. Vakti vardır belki de. Sebepsiz infertilite (sebebi belli olmayan) şikayetiyle tüp bebek yapan çok var. Tüp bebek merkezleri daha detaylı araştırma yapıyor. Maddi ve manevi olarak kendinizi yeterli hissediyorsanız yapabilirsiniz. Ama bu süreçleri size tavsiyem kimseye anlatmayın. Destek olacağına köstek olan çok oluyor. İnsanlar konusmak için konuşuyor. Biz kimseye anlatmadık. Psikolojik olarak çok rahattik bu yüzden. Ama acelemiz yok ne zaman olursa olsun derseniz biraz daha bekleyin derim.

+1 oy
(7,284 puan) tarafından

herkesin kendi dusuncesi tabi ama cevrendekiler cok hakli. akli mantigi olan bir kisi kose bucak kacar ikinciden . ki illa israr edip diretmek akil kari degil. hayirlisi olsun hakkindap

(1,011 puan) tarafından

Ben gerekli arayi verdiğimi düşünüyorum dediğim gibi maddi açıdan 3 çocuğu bile güzel yerlere getirip ortaya çıkaracak gücümüz var manevi yönden de Allah hep böyle devam etmeyi nasip etsin iyiyiz çok şükür.

Oğlum 8 yaşında olacak yakında 6 yaşına kadar 2. Çocuk fikri aklımda dahi yoktu annemi kaybettim oğlun 6 yaşındayken o zaman dedim bir kardesi olması güzel olur diye 

(7,284 puan) tarafından

hayirlisi . hersey maddi acidan degil

manevi olarak da bir kadinin hayatindan en az 7 seneyi goturuyor bir vocuk hele erkekse 10 sene çaliyor . kendimi okadar yipratmak asla istemeyecegim birseydi . bir cocukla bile vok yiprandim ve kendimi seven bir insanim kendime bu kotulugu birdaha yapamam derdim . nasip o ki koskoca bir ay boyunca tek iliski ile hamile kaldim ikinci cocuga dogurdum suan 33 aylik oldu ikinci. ama yani akil kari asla degil .hic hazir degildim ve asla istemiyordum fiye belki ben yandim baskasi yanmasin isterim sahsen . nasip iste

(1,011 puan) tarafından

Kız benim oğlan büyüdü gerçi ama cidden ömrümden de o kadar yıl çalmadı sen ne yaşadın ki :) 6 yıl boyunca bende istemedim o ayri cunku oğlumla aramda ki o ilişkinin tadını çıkarmak istedim şahsen ama bilmiyorum bana sahiden kendime kötülük gibi gelmiyor ki bende çok severim kendimi yaşamayı gezmeyi arkadaşlarımla olmayı...

Galiba bakış açısı bunlar işte herkesin fikri zikri başka Allah senin evlatlarını sana bağışlasın ama bu kadar büyük negatif konusma işte 3. De gelir hep yandım dersin😀 ben anladım bisey olacak yada olmayacak deyince Rabbım al sana diyor bana da misal istiyorum diye tutturdum diye vermiyor belki bilinmez😊

(7,284 puan) tarafından

yik 3. gelmesin diye baglattim :) artik kisirim insallh:)

+1 oy
(511 puan) tarafından

Sizde kendimin tersini gördüm canım 3 erkek evladım var 11yil spiralle korundum aşırı kanamayla çıkardım ve kanım dursun diye bı iki gün hap kullandim sonra beliyorum bekliyorum hasta olmadım gittimki bı aylık hamileyim yani bu Allah'ın verdiğidir ne yaparsan yap olmazsa olmaz olursada tüp bebege gerek yok.Bide eşin ve senin düşüncen önemli olan kapının dışında kalanları fazla onemseme 1de olsa 10da olsa hep laf ederler.

+1 oy
(4,827 puan) tarafından

Milleti dinleme hiç laf söyleyen çok sanki onlara ne milletin yatak odası bende kızım 7 yaşına girince ikinciyi istedim 5 senede iki kez gebe kaldım oda kimyasal gebelikti doktorum bana tamamen psikolojik bırak bu bebek işini at kafandan unut gitsin dedi bizde gerçekten boşverdik ve o ay hamile kaldım gittiğim doktor izinliydi farklı bir doktora gittim herşeyi anlatım bana dediki bu yaştan sonra ne yapacaksın yoksa ikinci evlilikmi dedi o an tansiyonum çıktı eğitimli insanlar bile boş konuşabiliyor o yüzden takma 42 yaşına girmeme bir kaç ay kala gebe kalıp doğum yaptım ben 22 aylık oğlum benim bu yaşta oldu senin de olur inşallah Rabbim gönlüne göre versin

(1,011 puan) tarafından

Allah size bagislasin çocuklarınızı ne mutlu size umarım bende yaşarım 2. Defa bu duyguyu😊

(4,827 puan) tarafından

Amin inşallah canım yaşarsın seninde sorunun yokmuş sende takma son adet tarihi yumurta günü falan boşver eşinle birbirinizi sevdiğiniz için yaklaşın çocuk için değil  tamamen psikolojik Rabbim de izin verirse olur 

+1 oy
(330 puan) tarafından

Canım benim bebeğim 1 yaşındayken ben hamile kaldım bebeğimin doğum gününde hamileymişim ama haberim yoktu 

Bana da çoo dediler işte 2.çocuk nasıl bakıcan nasıl olacak bu devirde böylr hamilelik mi olur diye ama ben kimseyü dinlemedim hep ikizkere hasrettim böyle bir isteğim vardı ztn 

Demek istediğim herkesden farklı sesler çıkar sen sen ol asla kimsenin dediğini yapma hem zatn oğlunda büyükmüş istemen çok çok normal 

Rabbim tez zamada üstediğinü versin inşallah

(1,011 puan) tarafından
+1

Çok teşekkür ediyorum 

+1 oy
(1,928 puan) tarafından

O.zaman sende ağızlarının payını vereceksin. 4 çocuklu olandan başla derim. Sen neden 4 tane yaptın? Diyebilirsin.  

+1 oy
(2,451 puan) tarafından

Pes peşe 2 bebek yaptım. Kaynanam benim adıma karar verdi ilki ilkokula gidince yapacakmisim. Ona sormadım tabiki. Pes peşe istedim 30 yaşındayım birkaç sene sonra kafam kaldırmazdi. Maddi olarak durumum gerçekten iyi olsa bir tane daha isterdim valla. Hiç takilma. İlk cocugum 1 yıl sonra oldu. İkinci ilk aydan oldu mesela stresten olmuyordur senin canım 

+1 oy
(1,144 puan) tarafından

Allah gönlüne göre versin. Vallahi bakarım diyorsan kardeşi olsun, çünkü artık maalesef evlatlarımız evin içinde cam fanusta büyüyor bir yoldaş lazım beraber eğleneceği kimseyi seni eleştirmeye hakkı yok ama bence sende bu kadar özelini kimseye açma, bende oğlum 3 yaşında tup bebek annesiyim. Şimdi ikincisi için uğraşıyorum bizim normal yolla olmuyor. Buna rağmen bana bile diyorlar emin misin bak oğlun küçük. Evet küçük farkındayım herseyin ama yaşım geçiyor hastanede dodnruulmus merhaba spermler var onları denememiz lazım ilerde neden keşke dememek için oğlum a can yoldaşı olsun Kime ne olur ALLAH bilir ama bize bise olursa ağlayacak omzu gözyaşını silecek kardeşi olsun

Belkide tup bebek annesi olduğum için ne mucadeleler verdim o yüzden çocuk için uğraşan olmayanlara çok üzülüyorum hep duamdalar. Ama kimse kimsenin rızkını nasibini almıyor sonuçta. Herkesin kendi yazgisi kaderi, RABBIM bu mübarek günde evlat hasreti çekenlere sağlıklı eli ayağı düzgün bir evlat nasip etsin. 

Bu arada canım önce bir ovulasyon testleriyle denesen en son tup bebeğe geçsen daha iyi çünkü gerçekten yaşayan ve bu yola halen devam eden biri olarak soyluyorum. RABBIM dermansız dert vermesin çok zor bir süreç. Maddi manevi bedenin özellikle aldığın hormon iğneleri her şekilde olan kadına oluyor. 

(1,011 puan) tarafından

Tüp bebek zaten eylül gibi düşünüyoruz şuan sadece düşünce yani eylüle kadar deneyelim olmazsa doktor onayı da alırsak deneriz dedik.

Ve ben 6 yıl çok sıkı korundum inanın o zaman da çocuğa bir kardes yap diyordu aynı kişiler sinirim ondan ama annemi kaybedene kadar kardeş lazım olur çocuğuma düşüncem olmadı ne zaman ki annem öldü anladım ki bir kardeş nasıl değerli.

Ee zaten dediğim gibi şimdi kaldım ettim desem arada 8  hatta 8 buçuk yas olacak maddi açıdan zaten iyiyiz iki çocuğa da yetecek birikim yaptık.

Manevi açıdan Rabbım şu saatten sonra bozmazsa onda da çok iyiyiz neden istemeyeyim dimi hal böyleyken ama bana en yakın insanlar bu lafları edenler

(1,144 puan) tarafından

Tabiki en doğal hakkım kimene yani. Bence sağlıklı yaşamı öncelikle hayatına al sağlıklı beslen bunun yanında ovulasyon testleri kullan illaki olur nasibi ne zamansa. Evet zaten kardeş kısmı anne baba gidince insan anlıyor benimde annem babam vefat etti 4 kardeşiz o kadar değerli ki bu oğlumu o yüzden hiç tek bırakmak istemiyorum. RABBIM SAĞLIKLI eli ayağı düzgün evlatlar nasip etsin. Millete bakarsak o hoo ona göre yaşamıyoruz kimseyi ilgilendirmez 

+1 oy
(4,353 puan) tarafından

Seni eleştirmek için söylemiyorm canm yalnış anlama beni .  ben çocuk düşümdüğümü bile kimseye söylemem çekemem kimsenin afrasını tafrasını , kimseye laf anlatmakla mücadale edemem yani . İnsanlaron ağzı torba değilki büzesin . Allah kalbine göre versin inşallah en yakın zmaanda iyi haberler alırsınız tüp bebeğede gerek kalmaz ♥️

(1,011 puan) tarafından

Aslında ben telefon görüşmesi sonrası sinirle yazdım hemen herkes dediğim çok yakın arkadaş dost grubum da ki 2 kişi...

Ki 6 yıl çok sıkı korunurken de diyorlardı ki o zaman da niye yapmıyorsun oğluna haksızlık şimdi 8 yaşına girecek yapmaya karar verdim en yakınım oldukları için biliyorlar ama böyle yapıyorlar bende anlamadım ve içlerinde tek çocuk olan bir benim birinin 2 birinin 4 tane var😀

(4,353 puan) tarafından

Yakının olsalardı seni böyle konuşarak üzmezlerdi sana destek olurlardı maalesefki yakının değiller canm kaç yaşındasın bilmiyorm ama 35 yaşına yaklaşan biri olarak söylüyorm geçen seneden beri hayatım çok değişti bütün taktığım takıldığım herkezi hayatımdan çıkardım şuan kafam o kadar rahatki :) 

(1,011 puan) tarafından

30 oldum daha yeni.

Aslinda haklısınız keşke baştan hiç anlatmasaydim onlara bu detayları ama cidden konuşmak ihtiyacı çok başka bisey annem yaşarken ona anlatırdım o da gitti başka yakinim da yok ne bileyim onlara anlatmak iyi geldi işte hersey nasip ya zaten olmazsa yapacak bisey yok ama işte 2 yıldır annemin ölümü derken bu durum biraz hassaslastim

+1 oy
(8,618 puan) tarafından

Benimde 2. 1 buçuk sene olmadı kimseye demedim istiyorum diye hayırlısı falan dedim. Bide konudan alakasiz akışına bırakmak gerekiyor sen bı akışına bıraksan olacak belkide. Sonuçta çocuğun var yani oluyor bı sıkıntı da yokmuş 

(8,618 puan) tarafından

Bak ben 1 buçuk yıl gitmedim doktora bile. Bı kere gittim enfeksiyon kaynaklı o arada sordum 5 6 aydır olmuyor enfeksiyon kaynaklı mi diye biraz tavsiye verdi doktor dahada gitmedim. Adetim geçmeden hiç test yapmadım. Sorana söylemedim istiyorum diye. Oldu sonra yani hayırlısı herşeyin şimdi bebeğim 1 buçuk yaşında neredeyse

+1 oy
(2,982 puan) tarafından

Canım tüp bebek tedavisi düşünüyoruz diyorsun ama öyle kolay bir şey değil o. Bir sürü horman ilaçları fitiller iğneler zamanını 1 dakika bile geçirmemen lazım. Haftanın 3 günü doktordaydım ve her defasında alttan muayene ediyor.  Ben 2 defa tüp bebek tedavisi gördüm . Iyi düşün araştır öyle karar ver. Bütün her şeyi kadın çekip yaşıyor erkeğe hicbir şey yapmıyorlar. Zorlu bir süreç. 

(1,011 puan) tarafından

Eylüle kadar zaman verdik 2 yıldır deniyoruz eylüle kadar tekrar doğal yolla denicez olmazsa doktorlar da gerek görürse denicem şuan sadece düşünce çok teşekkür ediyorum 

+1 oy
(4,551 puan) tarafından

Canım nasip ama dışardan gelen yorumları takma yani onları takip stres yapttigin içinde olamayabilir benim de ikinci olmuyor oldu bir tane oda karnımda öldü ve daha çok yeni yani Allah hayırlısını versin ama kimseyi takma Herşey gönlüne göre olsun inşallah ❤️ ❤️ canım 

0 oy
(20,959 puan) tarafından

Sen hangi olmayanın yerine dört tane doğurdun derdim sanırım 

(1,011 puan) tarafından

Bilmiyorum ama çok modum düşüyor böyle eleştiriler alınca evet Allaha şükür 1 tane var çok da güzel baktım büyüttüm ama artık bir kardeşi olsun istiyorum neyi saçma anlamadım tutturmuşlar ülke bu halde ne çocuğu için uğraşıyorsun sanki ülkeyi benim çocuk sayım düzene sokacak😀

(20,959 puan) tarafından

Yani ben böyle durumlarda çekirdek aile içinde kalması gerektiğini düşünüyorum ben ikinci çocuğu istiyorum ama kimseye istiyorum demiyorum olursa hamileyim şeklinde duyurmayı düşünüyorum hatta eşim sabırsız davranmasa epeyce de beklemek isterim . Çalışıyorum oğlumu zor büyüttüm rahatını bozma diyenler kadar neden yaptı diyenler de olacaktır tahminimce bu sadece eşimi ve beni ilgilendirir ama. Rabb'im gönlüne göre versin 

(1,011 puan) tarafından

Şimdi soyle eksik yazmis olabilirim herkes derken yakın birkaç arkadaşım var bu lafları eden onlar yoksa bende herkese demiyorum nasip yani yada istiyorum bakalım diyorum ama o arkadaşım dediğim kişiler tabi ki biliyor detaylı 

(20,959 puan) tarafından

Yani eminim ki diyenlerin çoğu da tek çocuklu değil. Ben kendi aile veya akrabalar içinde de konuşmadım iki yakın arkadaşımla konuştum onlarda özel hayata saygılı insanlar kararlarımı sorgulamazlar 

0 oy
(960 puan) tarafından

Herkes bi laf eder illa bende ikinciyi düşünmüyorum diye laf duyuyorum. Boşver sen istediğin şeye odaklan ve bence kimseye bahsetme bu konudan 

(1,011 puan) tarafından

Dusunmuyorken de 6 yıl boyunca bencillikle suclandim neden ka3desi olmuyor izin vermiyorsun diye...

Şimdi düşünüyorum şimdi de tevekkül etmemekle suclaniyorum:)

0 oy
(1,478 puan) tarafından

Evet, anlamsız eleştiriler. Yani Allah olmayana versin derken ne anlatmaya çalışıyorlar? Allah sana verince , olmayan birinin riskindan mi kesecek? Ne saçma bir muhalefet. Tüp bebek tedavisi için bu kadar acele etmeni tavsiye etmem, kendini manevi anlamda çok yorma. Akışına bırakmaya çalış. Anladığım kadarıyla ilk çocuğun kendiliğinden olmuş. Herhangi bir sorununuz yoksa 2 senede olmadı diye tüp bebek düşünmeniz erken diye düşünüyorum. Umarım en güzeli sizin olur. 

(1,011 puan) tarafından

Yok şuan sadece düşünüyoruz eylüle kadar zaman verdik hani o zaman belki diye ama nasip

İlgili sorular

+1 oy
12 cevap 330 göst.
16 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Kizilaslan (2,067 puan) tarafından soruldu
+2 oy
12 cevap 226 göst.
+2 oy
21 cevap 501 göst.
0 oy
20 cevap 521 göst.
19 Aralık 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler