+3 oy
331 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (357 puan) tarafından

Evlilikten çok sıkılmaya başladım son zamanlarda tamam hamileyim falan ama çocuk olunca yaşlanmış mı oluyoruz ben bunu anlamıyorum eşim sanki bebek gelince iyice yaşlandık gibi hareket etmeye başladı ben bu durumdan çok sıkıldım bir plan yapıyorum artık çocuk olacak birşey istiyorum artık bak bebek var diyor durumu olmadığı için değil bütün bunlar ben pahalı şeyler istemiyorum en basiti bir kahve içmek bir yerde oturmak istiyorum özel günleri farklı yerlerde kutlamak istiyorum parası olmasa tamam derim durumu yok ondan böyle yapıyor derim mesela bir çiçek alsın gelsin istiyorum ama hiç öyle değil napcaz çiçeği diyor sonra diyorum ki doğumdan sonra toparlanınca yakınlarda bir yerlere gidelim biraz dinlenelim istiyorum el kadar bebekle hiç bişey yapılmaz diyor o bize engel değil ki çevresi ne dese ona uymaya başladı tamam hediye falan alıyor ama ben ilgi istiyorum hediye değil ki beraber ev dışında vakit geçirmek istiyorum zaten bundan sonra 3 kişi olacaz bu zamanın tadını çıkarmak istiyorum anlatamıyorum 

4 Cevaplar

+2 oy
(56 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Ahh sakin ol canım öncelikle, şöyle söyleyeyim bu düşüncelerin hepsine bende kapıldım çünkü bize öyle gösterildi çocuk olunca evde oturup ekmek bekleyen kadınlarla büyüdük onlarda öyle oturmak istemezdi ama hayat onları öyle yaşamaya zorladı. Şimdi anne baba olmak onlar gibi olmak anlamına geliyor o yüzden sana, ama şöyle düşün evlilik de önceden illaki öyle geldi artık büyüdün birçok şeyden mahrum kalıyormuşsun gibi hissettirdi. Hayatın belli evreleri vardır ve her evre kendi içinde çok güzel kaybedeceğin şeylere odaklanırsan bunalımdan çıkamazsın kazanacağın şeylere odaklan, yaşadığın ortam nasıl bilmiyorum ama kendimden anlatayıım yaşadığın yer müsaitse sende yaparsın. Sezaryen oldum evim yüksek girişli bebek arabasını mutlaka taşımam lazım kırkım daha çıkmadan bir elime bebeğimi bir elime arabayı alıp çıkıp geziyordum eşimin geliş vaktine yakın, eve dönüşte bebek arabasını eşim taşıyordu eve daha az yoruluykdum. Sütü sağıp biberonla yanıma alıyodum bazen çay bahçesinde oturuyordum açıksada sütü var zaten yanımda, ilk zamanlar zaten o kadar küçük ve hareketsiz oluyolarki bu dediğimi yapabilirsin sonrasındada bazen slinge koyup markete arkadaşıma gidiyorduk beraber. Şimdi yürümeye başlıyor artık elini tutup gezeceğim günlerin hayali süslüyo hayatın yarım kalmıyo eksik parçan geliyor. O yüzden hiç sıkma canını. Eşinin hareketleri hormonlardan dolayı gözüne batabilir evlilikten eşinden tiksinebilirsin bunlarda hep hormonal ve çok ama çok normal kolay değil karnında canından bir parça büyüyor geçicek hepsi inşallah 

(56 puan) tarafından

Hayır yurt içi ama başka bi şehirdeyiz baya uzak akrabamız da yok komşulukta eşimle biz bize kaldık yani

(357 puan) tarafından

Daha iyi bence bir yönden 

(56 puan) tarafından

Memlekette olmanın iyi ve kötü yanları olduğu gibi gurbette olmanında iyi - kötü yanları var sadece alıştığı ortamı çok özlüyor insan, kalabalık bir ailede  kalabalık bir mahallede büyüdüm yaşadım hayatım hep bi koşturmaca içindeydi okul iş derken.. Sonra gurbete geldim dımdızlak kaldım çalışmayıda bırakınca 

(357 puan) tarafından

Bebişler toparlasın başlarsın bende aynı şehirdeyim ama çok gidip gelemem evde oturum genelde 

(56 puan) tarafından

İnşallah canım 😊

-Reklam-
+2 oy
(14,532 puan) tarafından

Bebegin ne kadarlık canım esin önceden de mi böyleydi.

Valla benim kızım 3 yaş olmak üzere hala bi yere gidip bisi yapamıyoruz. Bırakacak kimsemizde yok bu yaz artık kendi başıma yapmayı planlıyorum bazı seyleri

(357 puan) tarafından

Yaa çok sevindim valla sizin bebek ne kadar 

(14,532 puan) tarafından

3 yaşına girmek üzere canım geçen yaz başladı eşim götürmeye öncesinde dediğim gibi zor bir bebekti hiç bir yere gidemiyorduk 

(357 puan) tarafından

Maşallah herşeyin yoluna girmesine sevindim 

(14,532 puan) tarafından

Giriyor canim giriyor şimdiden kendini hiç strese sokma 

(357 puan) tarafından

Teşekkür ederim canım inşallah

+1 oy
(439 puan) tarafından

Canım eşinle gezemiyorsan tek çıkarsın çocukla benim sütüm yoktu mama veriyordum termosa su koyup gidiyordum ama eşim sağolsun işten 4 den sonra hadi gidelim hava al diyordu gidiyorduk bazen arkadaşla gidiyordum parka falan ne olacak sanki şimdi bile öyle araba alalım gezelim diyor çocuğumu kimseye koymam diyor 

(439 puan) tarafından

Evet canım oda alışır götürür şimdiden kafaya takma

(357 puan) tarafından

Teşekkür ederim canım 

(439 puan) tarafından

Rica ederim canım sabret herşey düzeliyor bak benim eşim bizim ikinci evliliğimiz benim ilk çocuğum onun ilk eşinden kızı var mesela ben oğlan sevmem diyordu kız olur inşallah dedi bende içine doğmuş gibi oğlan olacak dedim ben sevmem diyordu şimdi oğlundan yarım saat ayrilamiyor yemeğini herşeyini yapiyor oğlumda tam bir babaci onu görsün beni unutur 

(357 puan) tarafından

Yaa maşallah Allah mutluluğunuzu daim etsin

(439 puan) tarafından

Amin canım cumlemizin

0 oy
(1,025 puan) tarafından

Of ne kadar sıkıcısınız valla bırakın bunları eşleriniz istesin bebeğin doğunca adam yalvaracak biraz zaman gecirek diye neden hep kadınlar ister vakit geçirmek neden erkek istemez biz kadınlar vallahi billahi kendimizi hep kocalarımızin üzerine olan kuruyoruz bırakın onlar uğraşsın 

(357 puan) tarafından

Evde oturmak tercihimiz değil çünkü illa lüks takılmak değil sıkılmıyorsun sen galiba aynı şeyleri yaşamaktan dediğimiz parka bile gidilse farklılık olması eve oturup kalmak değil onlara kalsa iş ev iş ev böyle bir hayat kim ister hem çocukta engel değil bence hiç birşeye ben öyle düşünüyorum tabi sen eşinden bekliyorsan iki parka gitmeyi veya bir kafede oturalım demesini senin kendi tercihin bebeğin doğmasını beklemeye gerek yok bunlar için 

(1,025 puan) tarafından

Valla canım benim sıkılmaya vaktim olmuyor o yüzden dir 3 çocuk annesiyim 14 yas .8.  yaş ve 6 aylık  kuzucuklarim var bende sizin gibiyken sıkılırdim ama illa kocam la birşeyler yapmazdım bebeğin doğunca inanın ki sıkılmaya vaktiniz olmucak ben 32 yaşındayım bı bakıyorum ki bırak sıkılmayi sıkılmaya zaman bile vermiyorlar 

(357 puan) tarafından

Sen hayata çok erken atılmışssın 32 yaş 3 çocuk ve yaşları baya var nerden baksan gözünü eşinde açmışsın onun için böyle düşünüyor olabilirsiniz bence benim istediğim sıkıcılık değil fakat sizin yaş ile bizim yaş aralığı aynı isteklerde olmayabilir kardeşimde çok erken evlendi sizin gibi onun istekleri ve düşünceleri ile benimki aynı değil hayattan beklentiler her yaş ve durum için farklı olabilir belki bende 20 yaşında anne olsaydım ve 32 yaşında bu kadar sorumluluk üstüme binseydi banada saçma gelebilirdi ama benim açımdan evlilik böyle birşey değil 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 489 göst.
+2 oy
18 cevap 945 göst.

Kategoriler

1,452,213 soru

23,841,222 cevap

319,358 kullanıcı

...