0 oy
397 göst.
Diğer kategorisinde (7,402 puan) tarafından
http://m.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=1522

Kizlar özellikle sütu artirmak icin çoğu kişi kefir içtiğini yazıyor. Kefirin haram olduğunu biliyor musunuz. Cok kararsiz kaldim yazip yazmamak adina. Ama bildiğim biseyi nakletmezsemde gunaha girerim. Kefir alkol barındırdığı icin harammis. Çoğu sarhos edenin azini icmek haram buyrulmus oyuzden. Kefir de bunlardan birisi. Yukarida linkte cok guzel aciklamali bilgileri paylaştım. Umarim bir faidesi olur. Bilmedigimiz cok sey var. Rabbim bilmediklerimizi öğrenip dogru nakiller yapmayi nasip etsin. Hepimize saglikli gebelikler dilerim❤

6 Cevaplar

0 oy
tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Doğru mu yanlış mı o kısmı tartışılır ama düşünce yapın çok güzel. Tam bir müslümana yakışır sekilde. Çok doğru karar yanlış bilinen şeyi düzeltmek. Sağol Allah razı olsun canm. Ben hamile kalmadan önce içiyordum. Ama hamile kaldım kalali hiç içmedim. Araştırıcam sağol. 
(7,402 puan) tarafından
Amin canim Rabbim sendende razi olsun. Ben zaten  duydugumdan beri arastiriyorum. Allah muhafaza kendi fikrimi katmadan kaynagini arastirdim hep. Emin olmadanda paylaşmak istemedim. InsAllah faydasi olur.
tarafından
Olur canm bana oldu bile :)
(7,402 puan) tarafından
InsAllah canim❤
-Reklam-
0 oy
(1,430 puan) tarafından
çoğu sarhoş edenin azı haramdır doğru fakar kefirin çoğu sarhoş etmez kendi yazdığınızda dahi çelişmişsiniz. ilahiyat fakültesinde araştırma konumdu bir çok kişiyle görüştüm konuştum kesinlikle buraya kefir haram yazmanız doğru değil. türkiyede tatlı kefir üretilmekte onun içerisinde bulunan binde bir nalkol ise yediğimiz ekmek şıra turşu sirke ve yogurttada var. kefirin mayalanma süresi çok kısadır besleyici ve bir çok hastalığa şifadır yanlış bilgiler verip insanları yanıltmayalım.
(7,402 puan) tarafından
Yukarida paylaştigim linke tiklarsaniz ayni sorularinizin cevabi var. Ben kendi aklimdan bisey dusunup haram diye yazmadim. Allah tan korkarim. Paylaşırkende kaynagimi belirttim kimsenin aklinda bir şüphe kalmasin diye.
(7,402 puan) tarafından
Tabi faydasi var oda salih bir doktor bundan baska bisey sifa vermez diye tavsiyede bulunursa icmesi caiz olur.
0 oy
(1,379 puan) tarafından

Bilgi paylaşımı Evet çok güzel Teşekkürler fakat burda tam bir arastiema yapmamışsiniz gördüğüm kadarıyla 

Kefirin çeşitleri mayalama sürelerine bağlı olarak tatlı kefir, orta sert kefir, sert kefir, çok sert kefir diye adlandırılmaktadır. Bu süreler 12, 24, 48, 60-72 saat olabilmektedir. Bu sürelerde oluşan alkol miktarı, geçen zamanla doğru orantılı olarak azdan çoğa doğru artmaktadır.

Tatlı kefirde on binde bir ile binde bir civarında oluşan alkol, mayalama süresi uzadıkça artmaktadır. Özellikle sert kefir ve çok sert kefirde bu oran yüzde ikiye, üçe çıkmaktadır. Bir sene gibi bir süre bekletilen kefirde bu oran yüzde 4 düzeyine yükselmektedir. Türkiye’de tatlı kefir üretilmektedir.

Sirke, şıra, turşu, boza, ekmek ve diğer mayalı unlu mamullerde de fermantasyondan dolayı doğal olarak alkol oluşmaktadır. Ekmekte sıcaklıkla özellikle kabuk kısmındaki alkol uçmakta ancak içinde önemli bir miktar kalmaktadır. Bu ürünlerdeki oran yüzde 2-3 gibidir. Aynı zamanda portakal, limon, nane v.b. doğal ürünlerde yüzde 2-3 oranında alkol vardır. Ancak bunların hiçbiri insanı sarhoş etmez.

Buna göre Türkiye’de üretilen tatlı kefirin içinde oluşan alkol da sarhoş etmeyeceğinden üretilmesinde, satılmasında ve içilmesinde herhangi bir sakınca yoktur.



(1,379 puan) tarafından
Bazı konuları netlestirmek için literatur ve makale çalışmalarının incelenmesi araştırılması taraftariyim
Paylasacagimda  Diyanet araştırması Türkiye'deki
Altınkılıç firması tarafından piyasaya sürülen ve inek sütünün mayalanmasıyla elde edilen kefir için Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı "içilmesinde sakınca yoktur" fetvası verdi.

Kuruldan yapılan açıklamada, "Sarhoşluk verecek derecede mayalanmamış içeceklerin içilmesi caiz, sarhoşluk verecek derecede mayalanmış içeceklerin içilmesi ise haramdır. 12-14 saat ile fermantasyon süresi en kısa süreli olan tatlı kefirdeki alkol oranının on binde ikinin altında ve çok az oluştuğu şeklindeki laboratuvar sonucu uzmanlarca da teyit edilmekte, mayalanması kısa süren bu tatlı kefirdeki alkol oranının sarhoş edicilik vasfının bulunmadığı açıklanmaktadır. Bu itibarla, böyle bir kefirin içilmesinde sakınca yoktur." denildi.
Bu arada Alkınkılıç, Tarım Bakanlığı İzmir İl Kontrol Laboratuvarları'nda alkol testi de yaptırdı. Aynı laboratuvar testlerinde portakal ve üzüm sirkesinde yapılan ölçümlerde alkol oranı en düşük kefir çıktı. Kefirdeki alkol oranı 0,02'den küçükken portakalda 0,13, üzüm sirkesinde ise 0,16 oldu.
(7,402 puan) tarafından
Canım dinimiz bilimsel makaleler deneylerlerle değil ehlisunnet alimlerinin nakil ettigi dogru bilgilerle yaşanır. Paylastigim linke bakarsaniz her bilgininin kaynagi var. Peygamber efendimizin hadisi serifi uzerine ehli sunnet alimleri kefirin haram olduğunu bildirmiş.
(1,379 puan) tarafından
Peki Diyanet İşleri bu araştırmaya gereksinim duymasını amacı sizce nedir  neye göre haraket etmiştir ve neden ekmek portakal yiyoruz Yoğurtta aynı sürede oluşmakta?
(7,402 puan) tarafından
Ayrica gunumuzun diyaneti bir cok yanlis bilgiye iyi yönde fetva veriyor. Dinimizi gercek kaynaklardan araştırıp ogrenmedigimiz için de dogru kabul ediyoruz.
(1,379 puan) tarafından
Peki Teşekkürler
(7,402 puan) tarafından
Yoğurt ve kefir
Sual: Sütten yoğurt olunca haram olmuyor da, aynı sütten kefir olunca niye haram oluyor?
CEVAP
Akıl ve mantıkla din olmaz. (Üzümden pekmez, sirke olunca haram olmuyor da, şarap olunca niye haram oluyor) demeye benzer ki, caiz değildir. Mantıkla, kıyasla din olmaz. O zaman, insan sayısı kadar din ortaya çıkar
(7,402 puan) tarafından
Rica ederim ben teşekkür ederim.
(1,379 puan) tarafından
Yukarıda ki araştırmada zaten türkiyede tatlı kefirin üretildigi paylasilmakta  hangi turlerin alkol barındırdığı açıklanmıştır
(7,402 puan) tarafından
https://youtu.be/6T7D1ErgcFo

Canim ehlisunnet alimleri aci tatli diye ayirmamis. Yukarıda paylaştığım linke bakarsan sevinirim.
(1,379 puan) tarafından
Suan bakamiom fakat  acı tatlı diye bir şey değil tatlı orta sert bunların fermantasyon süresi var yani alkol oluşum süresi bunun için Türkiye  de tatlı olan üretilmektedir  süresi kısa alkol etkileşim olmayan bundan bahsediyorum
(7,402 puan) tarafından
Yok bende aci tatlı derkende onlari kasdettim. Ben zaten bunlari paylasirken bu tepkileri alacağımi biliyordum. Ama günümüzde ki insanlarin yorumu degil ehlisunnet alimlerin yolu dogru yoldur. Konusunca hep ayni yere gidiyoruz ama amacim durdur yere ortaya bise atmak degil. Dinimizin yanlis dedigi bir seyi günümüz de elbirligi ile dogru diye yedirip iciriyorlar. Benim sana attığım videoya bakarsan anlarsin o video haric diger cogu kisiler haram degil diye videolar paylaşmis. Zaten ahir zamandayiz gerçekten Dinimizi yasamak zor cunku insanlar zorlastiriyr. Bidat ehli gercek bilgileri yok edip dogrulari unutturmak cabasinda. Bende nacizane ehlisunnet nakli olduğu icjn paylaşmak istedim. Hakkini helal et.senide meşgul ettim.
0 oy
(278 puan) tarafından
Ben ne oldugunuda bilmiyom suana kadar hic icmedm tek ictigim su ve sut digerlerini tanimam aallahtan tanimiyomusum :)) 
(7,402 puan) tarafından
Bilmek ogrenmek lazim canım:)
(278 puan) tarafından
Valla bilmedigim seyi hic merakta etmem neymis diye fazla merak basa is acar :)) zaten iyi bisi deglmis benden uzak dursun kefirmidir nedir
0 oy
(475 puan) tarafından
Ama ben kızlarıma alıyodum hep ciddimisin ya Allahından bulsunlar ne diyim çok moralim bozuldu şimdi
(7,402 puan) tarafından
Bozma canım moralini. Maalesef bilinmiyor ve bilinmesi engelleniyor. Bir cok alimin haram diye fetva verdigi seye diyanet icilir diye fetva veriyor gerçekten dusunulmesi gereken bir cok sey var. Rabbim sonumuzu hayr eylesin.
0 oy
tarafından
Bilgi için teşekkür ederim kuzum :)
(7,402 puan) tarafından
Rica ederim cınım :)))

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 72 göst.
25 Ağustos 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Glcnm (214 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 57 göst.
14 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 43 göst.
9 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 57 göst.
4 Mayıs 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde melegimmmmm (5 puan) tarafından soruldu

374,649 soru

11,206,164 cevap

34,507 kullanıcı

...