0 oy
207 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (20 puan) tarafından

Merhaba sevgili anneler.

Büyü muska vs tutmaması için bebege konulması gerek kimsenin bilmediği bir isim koymak gerekiyormuş ki ben buna inanıyorum bu arada. Mantikli geliyor. Fakat biz bu ismi o hengamede unuttuk. Koyamadık ne zaman akadar gizli isim konur bebge bıliyor musunuz? Sonradan kulağına ezan okunup konur mu?

5 Cevaplar

0 oy
önce (997 puan) tarafından

Buna göbek isim deniliyor ben doğum yaparken doktor koydu ben de kabul ettim kimse bilmiyor bilmemeli ama ezana onu okumadik

-Reklam-
0 oy
önce (1,143 puan) tarafından

Hayatımda ilk defa duydum isimle mi nazar değiyo yani 

önce (14,087 puan) tarafından

Söyle düşün canım bi dua hediye ederken bile bilmem kimin oglu-kizi bilmem kim için okuduk gönderdik kabul et diyoruz. Büyü gibi şeyler de öyle diye biliyorum 

önce (1,143 puan) tarafından

İnanın ilk defa duydum ve garip geldi hiç duymadığım için

önce (14,087 puan) tarafından

Doğrudur canım bende burda duydum daha önce de konuşuldu böyle konular yoksa kesinlikle bende yapardım kızıma. 

önce (20 puan) tarafından

Zor bir dogum atlattım ve unuttum o hengamede çok üzülüyorum. Acaba şuan koysak olur mu diye sormak istedim açıkçası. Çünkü büyü vs de tam isim yazılınca büyü tutuyormuş. O yizden gizli isme ihtiyaç duyuluyor. 

0 oy
önce (618 puan) tarafından

Evet o durum gercek benim oğlanın ismi 2 kez okundu birinde babam okudu biz muhammed ismi koyacaktik babam baska bi isim okudu yanlislikla sonra .... muhammed olsun dedi bunu sadece babam ve ben biliyoruz ikincide hoca getirtti kayinbabam o okudu o zaman sadece muhammed okundu ben diger ismi de var diye kabul ediyorum esim dahil kimseye de soylemedim 

Evet öyle olması gerekiyor. Acaba vakti var mi biliyor musunuz 

@Nur_Ay daha iyi bilir canim 

önce (236 puan) tarafından

Belirli bir suresi var mı bilmiyorum fakat asıl Türkler isim hemen koymazmış Dedekorkut hikayelerinde bahsediliyor bu gösterdiği meziyete cengaverliğe göre isim koyarlarmış oda çok büyümesi lazım. Dinen Hadislerde ise saçını traş ve isim ilk 7 gün içinde.

3. Bilinmeyen bir isim koymadık işte unuttuk ihmal ettik büyü yapılır vs diye kendinize sıkıntıya strese sokarak suçlamayın. Bu vesveseden kurtulmak için İhlas Felak Nas okuyun. En güzel verilecek tavsiye bulur. Büyü için illa isim şart değil yedirme içirme ile de yapılır o yüzden yok büyü yapılacak yok büyü yapılsa da tutmaz vs bu vesveselerden kurtulmak lazım. Her şey Allahın izniyle oluyor. Siz sımsıkı Allahın ipine sarılır ve bunu da çocuğunuza öğretirseniz oda İhlas Nas Felak okursa Allahın izniyle korunur. Kendinizi üzmeyin. 

Iste nuray hoca farki bambaska bi bakis acisi ama hocam simdi genim oglanin durumu anlattim babam birinde w kez baska isim okudu euncu de muhammed okudu bi baska hoca geldiginde sadece muhammed okudu simdi genim oglanin ismi sade muhammed mi o isimde var mi 

İlk kim okuduysa odur

Estağfirullah deme öyle yav🦋

Bol bol okuyorum insirahlarla uyutuyorum çok şükür Rabbıme.. çok teşekkür ederim açıklamanız için. Sevgiler.

MaşaAllah aynen böyle devam... Ben çok teşekkür ederim ne demek 🦋🐞🦋 Saygılar

0 oy
önce (3,034 puan) tarafından

Bende duymuştum bunu ezanla kulağına okuyup kimliğe yazdirmamak gerekiyormuş. Sadece anne baba ve hoca bilmeliymiş vakti var mı bilmiyorum ama. 

Evet evet doğru. Vakti var mi acaba nerden öğrenebilirim. Google da bulamadım çünkü. 

0 oy
önce (1,027 puan) tarafından

Konur tabi neden konulmasin isim için belli bi süre yokki

İlgili sorular

+2 oy
8 cevap 172 göst.
2 Şubat 2025 Diğer kategorisinde Mirmirkedi (314 puan) tarafından soruldu
+2 oy
24 cevap 382 göst.
+2 oy
11 cevap 98 göst.
+1 oy