Anlatiyim baby
Sürekli aldığımız bi yerden inek sütünü alıyorum
Kaynatıp dolaba koyuyorum iki üç gün duruyor
Üzeri iyice kaymak tutuyor
Ardına çıkarıp ocağa koyuyorum kaymağını da içine karistirip istiyorum
Serçe parmağımı yaktığı zaman indiriyorum
Ayrı bi kapta 5 kilo süt için, marketten aldığım birşah yogurttan 5 6 kaşık yogurdu koyuyorum kaba
Üzerine 1 çay kaşığı şeker koyuyorum
Onun üzerine de 1 kepce süt koyup cirpiyorum
Sonra iki kepce daha süt koyup
Cirpiyorum
Sağ elimle sütü karıştırırken
Sol elimle de çarptığım yogurt karisimini
Sütun içine yavaş yavaş boşaltıyorum
Ardına iki üç sefer karistirip kovaya bosaltiyorum
Kapağını da kapatıp soğuk olan odaya koyup
Altını etrafini çulla sariyorum
Çok fazla değil tabi
2 3 saat bekletiyorum
Ardına çulu alıyorum üstünden
4 saatte öyle duruyor
Sonrasında kapağını da kaldiriyorum
Buhar olmuş oluyor çünkü,
5 6 saatte öyle bekletiyorum
Bekledikten sonra sallamadan dolaba koyuyorum
Kapağını da kurulayip üzerine kapatiyorum
İki gün de dolapta bekliyor
Ondan sonra yediriyorum kizlarima
Çok güzelde tutuyor
Hep bu şekilde yapıyorum
Eger süt sıcak olursa, yogurt cıvık oluyor
Eger süt, soğuk olursa da yogurt olmuyor
Ortasını ayarlaman gerekiyor