+3 oy
172 göst.
önce Diğer kategorisinde (136 puan) tarafından

İyi akşamlar. Nasılsınız, iyisinizdir inşallah. 

Ramazan ayını nasıl dolu dolu geçirebilirim. Yani ibadet konusunda nasıl maneviyatımı arttırabilirim. Kalbim artık daha çok ALLAH demek istiyor. 

Önerileriniz tavsiyeleriniz neler.? Misafir ağırlama konusunda ne yapmalıyım. Önce ben mi misafir cağırmalıyım cağırıp gittiğimi mi cağırmalıyım.? 

5 Cevaplar

+2 oy
önce (1,179 puan) tarafından

Ben allah izin verirse hatime başlamayı düşünüyorum yasin tesbih falan çekerim 

Misafir konusunda büyük olan kişileri ilk ben çağrırım sonrada zamana bırakırım

önce (136 puan) tarafından

Ben de hatim okuyacağım kuranı kerim, yasin, salavat, istiğfar, ihlas vs başka napabilirim bilemedim. Yakın da bi annem babam var   teyzelerimi gelinleri ile cağırırım dedim ama bilemedim

-Reklam-
+2 oy
önce (5,730 puan) tarafından

Ben calisiyorum ibadet yapamiyorum. 

3 ayri misafirim olacak. Once kayinvalidemleri cagiracagim. Ertesi hafta arkadaslarimi,sonra ki hafta esimin arkadaslarini. Boyle cagiririz genelde. Zaten 3 haftasonu oluyo. 2 gunumuzde dolu oluyo bizde gidiyoruz tabi.

önce (3,633 puan) tarafından

Muhakkak canım benim 

Bende ondan sordum açıkçası 

Hani tamam namaz için dedim belki işi mesaisi ağırdır doludur 

Diye

Aslında bana asla düşmez ne hakkım ne haddim 

Merak işte gülüm ❤️❤️😍🫶🎀🪻💐

+1

Allahım ibadetlerimizi kabul eylesin ♥

Amin inşallah canım benim 

önce (5,730 puan) tarafından
+1

Sagolun cok guzel ve kibarca yazmissiniz :) kirilmadim niyetinizi de anladim. 

Cok sukur isim cogu ise gore rahat ve daha az calisiyorum. İsim rahat calisma saatim az ama cok yorucu cok yoruluyorum. Bedenen ve zihnen cok yoruluyorum. İs yerinde namaz kilmak icin uygun ortam var ama benim buna vaktim yok zikir de cekmeye vaktim yok. Yani isimi yaparken ibadet edemem. Oglen aralarinda ya arkadaslarla sohbet ediyoruz ya da hava guzelse bahceye cikip yuruyoruz. Bazden de bos bos oturup dinleniyorum. 

İsten eve gelince yemek yapiyorum daha erken geldigim gunler temizlik yapiyorum. İsten eve gelince yemek fasli oluyo cocugu yedir ,ilgilen uyut derken saat 9 oluyo. Genelde 1 saat evle ugrasirim ortaligi toparlar makinaya camasir atar ,katlar dolaba yerlestiririm. Cogu aksam boyle. Yarim saat en fazla 1 saat dinlenip 10-11 arasi uyuyorum genelde. Haftasonlari da cocukla geciyo ,evde yemekle ,temizlikle geciyo. Bazden bi yerlere gideriz ya da alisveris,pazar vs.  Genel rutinimiz bu sekilde. 

Kendime ait bos kaldigim vakitlerde oluyo ama bu vakitlerde cay keyfi yapiyorum ayagimi uzatip. Dizi,film falan izliyorum. Eskiden kitap okurdum artik onu bile yapmiyorum. 

Bazden bende kendimi cok sorguluyorum dini anlamda bisey yapmiyorum cunku. Vicdan yapiyorum. Belki de seytana uyuyorum nefsime yeniliyorum. 

Ama dinlenmeyince kendime vakit ayirmayinca psikolojik olarak iyi hissetmiyorum. İse git eve gel,ev isi,yemek,cocuk siradan bi rutinde devam ediyo. Buna sukur tabi. 

Ama sagolun en azindan ramazan ayinda bos kaldigim vakitler namaz kilip dua okuyabilirim :)

Beni yanlış anlamadığın için çok sevindim 

Çok teşekkür ederim 

Ben ev hanimyim çalışmıyorum 

Ama senin  işten gelipte yaptığın işi ben koca bir günde yapabiliyorum 

Seni ayakta alkışlıyorum 

Evet çalışmıyorum evdeyim ama

Benim bile bazen ibadete vaktim kalmıyor 

Helal olsun sana gülüm 

Ablam bacım canım 

Üşenmeden okuyup yazdığın için 

Çok teşekkür ederim 

Hakkını helal et lütfen 

Onca işin içinden bana zaman ayırıp yazdığın için 

Hem özür dilerim 

Hemde teşekkür ederim 

Beni mutlu etti bu davranışın

Beni yanlış anlamadığın için ayrıca memnun kaldım 🥹👍🫶

Hayırlı işler olsun

Çok sağol 

+2 oy
önce (408 puan) tarafından

Ben kendi adıma konuşuyorum ramazan ayında özellikle misafir çağırmıyorum yemekli... Ramazan demek ibadet demek sabah kalkar çocuklarımı doyururum sonra oturup 1 cüz kuran okurum öğlen namazı evi toplama çocukla ilgilenme derken ikindi namazından sonra çorba yapar yemeğe başlarım iftardan sonra teravih namazına giderim gidemezsem evde 1 yada 2 günün kazasını kılarım tesbih çekerim ardından her akşam mutlaka 1 yasin okurum öyle öyle zaten yatma vakti geliyor çocuklar uyuduktan sonra da tekrar 1 cüz okur varsa dini kitap okurum yada dini sohbet izler öyle yatarım. Geçen sene tek çocukluydum tüm ramazan aylarım hemen hemen böyle geçer bu sene iki evladım var nasıl geçer bilmiyorum. Bir insanın evinde iftar açması elbette çok sevap ama onun yerine yaptığım yemekten mutlaka kapı komşuma verirdim bu sene kayınvalidemle alt üst oturuyoruz muhtemelen ya beraber yeriz ya yemeği ben yapar onlara veririm 

Allah kabul etsin. Dini kitap ne okuyorsunuz.? 

Peygamberler tarihi, sahabelerin hayatı, Feyzul Furkan, kuran tefsir ve meali gibi. Gün içinde okuduğum cüz'ün mealini okumaya ne okuduğumu anlamaya çalışırım dilerim bu sene de yapabilirim dediğim gibi 2 çocukla nasıl olur bilemem 

Rabbim kolaylık versin inşallah 🥰

Cümlemize inşallah 🙂

+1 oy
önce (1,015 puan) tarafından

Misafir konusunda büyükleri alabilirsin . İbadet konusunda aslinda her an Allahi anmak sukretmek dua etmek maneviyati arttirir bunu ne kadar sık yapabilirsek ne kadar iyilik yapabilir insanlara yardimci olur faydamiz dokunursa o kadar yaklaşıriz herkesin Allahla iletisimi farkli ben kendimi evde ibadet ederkenden ziyade insanlarla iliskilerde iyilikte yardımda daha yakin hissediyorum

önce (2,716 puan) tarafından

Kimseyi cagirmicam bir iki kez çağırdim çok yoruce ve stresli oldu süre ezberliyirum hatim okuyorum tesbih filan çekerim böyle 

+1

Doğru söylüyosun @tuğçe

Havin yorucu ama değer diye düşünüyorum. Birlik beraberlik güzel ♥

önce (2,716 puan) tarafından

Yani cagirdiklarim oruç tutmuyor Muş onun yerine bir fakire sadaka veririm 

Orası ayrı tutmayana gerek yok

0 oy
önce (418 puan) tarafından

Kesinlikle mukabeleye katılmalısın. Kurandan ziyade sohbetin de olduğu mukabeleler daima daha feyizlidir. Sade kuran okunup dağılmak bazen yetmez ruha.

Teravihi ve her gün okunan yasinleri kaçırma mesela.

Her gün en azından bir tespih de olsa Allah veya La ilahe illallah de.

Ve türbe olsun, sahabe mezarları olsun, pek çok kabri ziyaret et. Sana tavsiyem yalnız yapman, o vakit maneviyat bakımından daha temiz oluyor insan. 

Buraya yeni taşındım nerede okunuyor nasıl oluyor bilmiyorum ama komsulara sorarım. Kızım fazla hareketli nasıl olur bilmiyorum. 

Yalnız yapmam gereken nedir.? 

Dün akşam eşimle konuştuk hatta topkapı ya hırkai şerifi vs görmeye gidelim diye. İnşallah yapabiliriz

İlgili sorular

+2 oy
4 cevap 84 göst.
+2 oy
1 cevap 38 göst.
0 oy
5 cevap 182 göst.
1 Nisan 2023 Diğer kategorisinde 1Gozbebegimmm (3,186 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 401 göst.
13 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Melek8663 (858 puan) tarafından soruldu

413,564 soru