+2 oy
368 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (75 puan) tarafından

Bebegim 1bucuk yasinda emzirmek istemiyorum. Ama bebegi 2 yasina kadar emzirmek gerekliymis. Onun icin emziriyorum. Emzirmem gerekir mi zorunda miyim onun hakki mi

24 Cevaplar

+2 oy
önce (2,788 puan) tarafından

Zorunda değilsin ama anne sütü gibisi var mi ? Ben bebeğim faydalansın içsin isterim iki yaşına kadar hatta belki de iki buçuk. Ama tabii içinden gelmiyorsa bilemem bazı şeyler gönüle bakıyor. istemeye istemeye emzirmek de ne kadar faydalı olur bide bu aklıma geldi yazarken

-Reklam-
+1 oy
önce (1,003 puan) tarafından

Neden emzirmek istemiyorsun , tabiki 1 yaşından sonra kesebilirsin , Ama dinen 2 yaşına kadar hakkı olduğunu biliyorum.

önce (75 puan) tarafından

Bilmiyorum icimden gelmiyor bunaliyorum sanki emzirirken

önce (6,500 puan) tarafından

2 yas sinir yani dinen bilmem illa ki gerekli degil illaki iki yas  zorunda degil. 17 aydan sinra zaten bagimlilik olusiyor . sahsen emzirmekten nefret ettim ilk kizimda 22 ayda braktim ertesi gun dunya varmis dedim benim yakamdan dusdu yeme icmesi normal insan gibi oldu  cinku tek ogun corba yiyordu onu da memeden firsat bulunca hemen tikiyirdum agzina. yiksa 24 saat meme emiodu. yemeleri kahvaltisi ara ogunleri falan oldu sasiriyordum insan oldu diye😂ohluma hamile kalinca ilk hesapladigim sey emzirmeyi nezaman birakirimdi iple cektim o zamani. 17 ayda kestim bagimlilik olusmadan herseyi yer potansiyeldeyken. ve ek gidaya herzaman icin daha vok onem verdim 5 aydan sonra meme meme meme meme meme diye kendini parcalamasin ölüp bitmesin yemek yemek icin can atsin istedim hep. meme 17 aydan sonra sahsen bence bebege de anneye de eziyetin ta kendisi. tek manasi eziyet. lincleyen linclesin yani . kizimda okadar nefret ettim ki emzirmekten oglumu zorla sirf mahrum kalmasin diye emzirdim kendimi memei kesip cope aymak istiyordum emzirmemek icin bahanem olaun diye😂😂 ole mole 17 ay emdi kestim iste sukur kurtuldum rabbim bidahada bebek bakimi hamileligi digurmsu ceremesi cekmesi emzirmesi hicbir zahmetini vermesin bana isteyene nasp olsun 

+1 oy
önce (608 puan) tarafından

Evet canim 2 yasina kadar emme hakki var sen neden istemiyosun zaruri durumlarda dinen de musadesi var cunku 

İcimden gelmiyor diyeyim cnm bunaliyorum

önce (608 puan) tarafından

Boyle bi sebep icin yani sen bilirsin ilerde pisan olmaz misin ben 2 yasina kadar emzirdim bazen özlüyorum 

+1 oy
önce (1,317 puan) tarafından

Gerekliymiş, kim demiş.. Emzirmek anne-çocuk beraber karar verilecek bir şey. Sizin içiniz rahat ise, çocuğunuz yeteri kadar sütünüzden yaralanmış ise kimin ne düşündüğünün ne önemi var ki.

Kızımı 15 aya kadar emzirdim. Oğlum şuan 1 yaşında ve bir kaç aya sütten keseceğim. Çocuk 2 yaşına gelince, konuşuyor, koşuyor, benden daha fazla dişe sahip ve meme meme diye ortada dolanınca çok tuhaf oluyorum. Zaten öyle aktif bir emme de olmuyor ki, bildiğin emzik misali. 

+1 oy
önce (829 puan) tarafından

Benim oğlum da 16 aylık ama tam tersi mesela emzirmek çok hoşuma gidiyor aramızda çok degiisik bir bağ olusturuyormus gibi geliyor.

Uyku sorunu falan mı var ondan mı istemiyorsun canım ?

Bir yaşından itibaren kesen insanlar da oluyor ama yine sen bilirsin canım.

Benimki 18 aylik olmak uzere. Uyku sorunu yok. Simdiye kadar rahatsizlik duymuyordum yeni oldu bu. sutum azaldi onun etkisi de olabilir boş boş emzirmek istemiyorum galiba.

önce (829 puan) tarafından

Anladım canım zaten belli bı yerden sonra emzik gibi kullanıyorlar 

+1 oy
önce (3,498 puan) tarafından

Nezman istersen ozamn kesersin canım . Mecburiyet die bişey yok. Benimki 20 aylık kıyamıyorum bide zayıf baya emsinde birazda olsa karnı doyar diyorum . 

+1 oy
önce (2,878 puan) tarafından

Neden gerekli olsun ki canım bende ,2 yaşına kadar devam etsin isterdim ama beni çok yıprattı o süreç, sütte yok zaten çocuk aç mecburen kestim hiçte pişman olmadım çok şükür iyi ki dedim 

+1 oy
önce (3,917 puan) tarafından

Mecbur değilsin sadece bağışıklık kazanıyor anne sütüyle 

+1 oy
önce (5,093 puan) tarafından

2 yaşına 2 ay kala bıraktım ben oda doktor tavsiye üzerine oldu. Emdiği için yemek yemiyordu kilo alımı çok geride kalmıştı

+1 oy
önce (3,150 puan) tarafından

Bebeğin gelişimi iyiyse, anne sütü almadan ek gıdayla yeterince doyuyorsa kesebilirsin. Kesmende sıkıntı yok ama kesmek istemenin altında bir psikolojik sıkıntı var esas onu çözmen gerekir :(

Ne olabilir ki cnm bilemiyorum gogus sarkmasini kafaya takan biriyim ve sutum de azaldi bunlar olabilir mi psikolojik sıkıntı dedigin seyler

önce (3,150 puan) tarafından

Tabii olabilir, sütünü az buluyorsa yetersiz zaten gerek kalmadı diye düşünebilirsin. Sütün neden azaldı peki?

+1 oy
önce (13,407 puan) tarafından

Kızım 13 aylık ben 6 haftalık hamileyim Dr emzirme bırak der diye korkuyorum doğumdan sonra da 2 yaşına girene kadar emzirmeyi düşünüyorum sen neden istemiyorsun ki artık eskisi kadar emmez de günde 3 kere en fazla 10 dk bence bu hakkı alma yavrunun elinden 

Hamilelikte belli bi aya kadar emzirebilirsin her hangi bir rahatsızlık yoksa gebelikte ☺️ doktor bana öyle demişti ama başka sebeplerden bırakmıştım

önce (13,407 puan) tarafından

Erken doğum riskim var bu sebepten bırak derse der yoksa bırakmayı düşünmüyorum zaten 

Büyük ihtimalle der risk varsa canım

+1 oy
önce (510 puan) tarafından

Bende kızımı 14 ay emzirebildim ama kendi bırakmıştı bana kalsa 2 yaşına kadar emzirmeyi düşünüyordum 

+1 oy
önce (423 puan) tarafından

Dini olarak eşin ve sen tamam diyorsanız tamamdır. 

+1 oy
önce (663 puan) tarafından

2 çocuğum da 1.5 açtım hem yemek yemiyorlardı hemde sakız gibi hep ağızlarında bende açtım ondan sonra iştahlı oldular yemeğe başladılar

+1 oy
önce (125 puan) tarafından

Zorunlu oldugunu bilmiyorum sutu biten anneler napsin o zaman.bir yastan sonra cokta etkisi yok zaten.Sayisini azaltarak baslaya bilirsin tamamen kesmekdense

0 oy
önce (3 puan) tarafından

Din iki yaş diyor ben iki yaş 7 aylığa kadar emzirdim

0 oy
önce (2,786 puan) tarafından

Benim oğlum 17 aylık bende emziriyorum bazen beni çok yoruyor ısırıyor çekiyor canım çok yanıyor hele bu aralar emziği de bıraktı beni emzik niyetine kullanıyor bunaliyorum ama kıyamıyorum emzirmeye devam etmek istiyorum nereye kadar devam ederiz bilmiyorum 

0 oy
önce (76 puan) tarafından

Keşke sütüm olsaydı da yavrumu emzirenilseydim...

0 oy
önce (19,177 puan) tarafından

Zorla olacak değil ya gelişimi için önemli ama daha erken kesenler de var hepi topu ömrü hayatında emeceği iki sene diyerek emzirdim ben emzirmeyi seviyordum da çalışırken zor oluyordu işten gelir gelmez üstüme atliyordu falan yine de 26 aya kadar bekledim çokta kolay bıraktık 

0 oy
önce (482 puan) tarafından

Ben de çok sevmiyorum Allah affetsin kızım da 1,5 yaşında diş cikariyo çok sıkıntılı bazen yemek yemiyor diye emzirmek destek oluyo komple aç kalmadigindan emin oluyorum yoksa keserim herhalde yemesi uykusu duzenliyse zorunlu değil 2 yaş 

İlgili sorular

+1 oy
8 cevap 244 göst.
3 Ocak 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
34 cevap 984 göst.
31 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Balkaymak (2,268 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 206 göst.
3 gün önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Yeni anne032 (20 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 147 göst.
19 Kasım 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

413,630 soru

12,451,609 cevap

46,329 kullanıcı

Kategoriler

...