+1 oy
120 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (561 puan) tarafından

Kızlar 9. Ay aşısı var mı ya internette kalktı diyor ebe de var diyor artık ne kadar doğru bilmiyorum zaten 

Instagrama ne zaman girsem bebek çocuklarda dahil hep kalpten hayatını kaybetmiş altına aşılar diye yorum yapmışlar kafayı yiyeceğim 

Bu ne kadar doğru olabilir 

Yani Allah korusun aşıların böyle bir etkisi var da 1000 çocukta 1 mi oluyor bu nedir ya 

Ne yapacağımı şaşırdım 

3 Cevaplar

+2 oy
(2,039 puan) tarafından

9.ay aşısı kizamigin ek dozu. Kalabalık bölgelerde yapılıyor. Aynısını 1 yaşta yaptırıyorsunuz. Eğer kalabalık bir yerde yasamiyorsaniz yapılmıyor. Asi karşıtlığı cahilliktir toplum sağlığını riske atmaktir. Böyle propagandalara gelmeyin. Kızamık yüzünden vefat eden bir amcam var. Bebeklik döneminde kizamigi atlatamayip vefat etmiş. 

(2,039 puan) tarafından

Tamam kalabalık bölgelerde yaşıyorsanız hem 9 hem 12 ayda iki doz yapılıyor. Kanmayın böyle şeylere. Asi kar zarar hesabıdır. Bilim diye birşey var. 

tarafından

sağlıkla ilgili kararlar instagrama göre alınmaz. doktorunuzu dinleyin. ben de gidip instagrama yalan yanlış insanları korkutan resimler atabirim. bi ton da takipçi alırım insanlar da beni bi halt sanar. 

(561 puan) tarafından

Ya her ne olursa aşılar diyorlar canım artık 

(2,039 puan) tarafından

Aynı Oytun erbaş, hakikat bilgisi cart curt gibi 😂 bugün instagrama bir post atıp haram diye yazsanız en az 1 milyon izlenme alır bir sürü asa öyleyse ben yaptırmam diyen olur. İnstagram çok yanıltıcı bir platform 

tarafından
+1

doktorlar kaç sene dirsek çürütüyor biliyor öusun? sadece kulaktan dolma bilgilerle insalara aşı olun aşı olun demiyor.

3-5 tık meraklısı özellikle oytun🤦🏼‍♀️ magazin programına çıkıyor ya.

bilim her şeydir. safsatalar ise sadece gereksiz korku yapıp, toplum sağlığıyla oynar. 

ve evet 9.ay aşısı kalabalık ve salgın olan bölgelerde vardır. 

özellikle düzensiz suriyeli göçü ve aşı karşıtlığı sonucu artan vakalar yüzünden aşı takvimine eklenmiştir. 

-Reklam-
+1 oy
tarafından

Instagram'da herkes doktor herkes. O kadar saçma bilgiler var ki. Hepsi de birbiriyle çelişen bilgiler. Ben yaptırdım aşıyı hiç de bir şey olmadı. 9-12 ay arasında yaptırılıyor kalkması falan söz konusu değil daha geçen ay yaptırdım. Sadece 12. Aydaki aşıyla birlikte yaptırabiliyosun o kadar. Etrafımdaki herkes de yaptırdı. 

(561 puan) tarafından

Bilmiyorum ben sadece 12.ay var biliyorum aşı kartında zaten 9.ay yok

tarafından

Çünkü istiyosan 12. Ayda yapiyorlar onu. 

0 oy
tarafından

Bizim ebemiz yapmadı 9 ay asisi varmiydi?

(561 puan) tarafından

Varmış bizim ebemizi var dedi normalde menenjit ve rota varda bu kızamık için ek doz diyor

(2,039 puan) tarafından

Sadece kalabalık bölgelerde var. Her bölgede yapılmıyor 1 yaşında yapılan kızamık aşısının ek dozu. 1 yaşında Ayni asi yapılıyor kalabalık bölgelerde risk almamak için 9.ayda ek doz yapıyorlar 

tarafından

Teşekkürler 

İlgili sorular

0 oy
18 cevap 327 göst.
0 oy
11 cevap 202 göst.
11 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Ozgen (1,093 puan) tarafından soruldu
+1 oy
6 cevap 245 göst.
20 Eylül 2022 Diğer kategorisinde SeydaUraz (2,570 puan) tarafından soruldu
+2 oy