+2 oy
537 göst.
Diğer kategorisinde (221 puan) tarafından

Ölmüş birine kuran okunur mu. Sonuçta kuran diriler için doğru yolu gösteren bir aracı değil mi. (Dua etmekten) bahsetmiyorum 

12 Cevaplar

+5 oy
(6,257 puan) tarafından

İnsanları böyle kandırarak hem kendimizin hemde ölmüşlerimizin sevap kazanmasını engelliyorlar !!!! 

Ehl-i Sünnet ulemamın hepside ölmüşlerinize Kur'an okuyun diyorlar 

Hatta bir gece Hz. Aişe (r.a)  validemiz gece kalkıyor bakıyor peygamber efendimiz yanında yok gidip bakıyor efendimiz (s.a.v) medine mezarlığında dua ve zikir okuyor (fatihada bir duadır ayetlerin hepside duadır! ❣️ 

Bir kısım eski ulema der ölünün başında direk kuranı alıp okumak yok diye o eski zamana göre daha hz osman dönemine kadar Kur'an yoktu ki o yüzden peygamberimiz döneminde kimse Kur'an-ı eline alıpta mezarlıkta okumamış 

Kur'an okumakta sevap yokmu kardeşim biz o sevabı ölmüşlerimize bağışlıyoruz işte  ölü ölmüştür artık amel defteri kapanmıştır diye bir şey yok öyle olsa sadakai cariye boşuna mı var?  

Ki kaç tanıdığım yakınına hep Kur'an okurdu bir iki gün unutunca rüyasına gelmiş vefat eden yakını demişki ; hergece hediye yollardın bana bu bi kaç gündür neden yollamıyorsun diye 

Velhasılı kelam uymayın böyle diyen kişilere lütfen bizi bu sevaptan uzaklaştırmaya çalışmasınlar bizde okuyunca rahatlıyoruz belki kabir azabı çekmez veya azalır belki cezası hafifler ( ki kabir azabı yoktur diyenlerde var buda o türden insanlar bid'at ehline uymayın mazallah) 

(5,063 puan) tarafından

Dilinize sağlık ❤️

(6,257 puan) tarafından

💓💕🥰

-Reklam-
+3 oy
(675 puan) tarafından

image

ölülere kuran okunmaz diyen kardeşim her namazda son bitirmeden Allah sana Rabbanafirli velivalideyye velil mü'minine yevme yegumul hisab dedirtiyor. Bu Rabbena duaları nerde geçiyor ya hu Kuranda İbrahim Süresi içinde geçiyor. Bak şimdi benim annem öldü babam sağ Allah bunu bilmiyor mu tövbe haşa her namazda ana babama bizzat kuran ayetlerini okutuyor. Neymiş ölülere kuran okunurmuş. Gönül rahatlığı ile okuyun okutturun. Yok mok diyenlerede bundan gayri o fitne tohumunu kalbinize atmalarına fırsat vermeyin. Ey bizim Rabbimiz! Beni, anamı ve babamı ve bütün mü'minleri hesap gününde (herkesin sorguya çekileceği günde) bağışla." 
(675 puan) tarafından
+1

Bu arada rica ediyorum postu kapatmayın. Bu gibi faideli bilgiler kalsın ki şüpheye düşenler için hakikat penceresinden bir pencere açık kalsın. İlla ki aylar sonra bile yorumu görüp yazanlar oluyor.  

tarafından

Buraya kimse yorum yapmamış islerine gelmemiştir canım ne kadar anlatırsan anlat kendi bildiklerini okuyorlar inşallah nasiplelnen olur.

(675 puan) tarafından

Görmemişlerdir 🦋 malum yemek yapma saati. Rabbim hepimize selamet versin doğru yola iletsin. 

(5,063 puan) tarafından

Elinize sağlıkk🩷💜

tarafından

Yorumum hakaret olmadığı halde gizlenmiş,  doğru söyleyeni koyuyorlar 

+2 oy
tarafından

Okuduğumuz herşey zaten Kur'an da geçen dua ve sureler ölüye faydası yoksa ne için ölmeden kendimize tevhit hatmi vs yapıyoruz ki ? Yaptığımız tüm ibadet ve dualar ölüm sonrası için değil mi yani bir çoğu ben öyle olduğunu düşünmüyorum 

@Alaska

@Nur_Ay

(221 puan) tarafından

Ölülerin arkasından okunuyor ya ondan bahsediyorum. Kendimiz için yaptığımız ibadetten değil 

(114 puan) tarafından

Kendimiz için demiyor ki ölülere okunan Kur'an hakkında sormus aslında 

Bende bir kaç hoca dan dinledim Yasin suresi mesela diyor ölülere okunmaz ne kadar doğru hiç bilmiyorum 

tarafından

Onu anladım ama bende şöyle diyorum hani bir ölünce birikmiş duamız olsun diye okuyoruz ya mesela sonucta bize ölümde fayda edeceğini düşünerek kabir azabının azalması için vs okunan birsuru dua var diye biliyorum direk yasin için birşey diyemem tam olarak anlamını bilmiyorum yanlış birşey söylemek istemem sadece mantıken öyle düşündüm:)

+2 oy
(677 puan) tarafından

Ölü eğer yaşarken Kur'andan bihaber ise okunsa da gitmez, ölünün durumuna göre değişir 

+2 oy
(6,837 puan) tarafından

Amel defteri kapanmış birisine Allahtan başka kimsenin bir faydası dokunmaz 

tarafından

Evlatlar kapanmayan amel defteridr.

(6,257 puan) tarafından
+2

Amel defteri kapandıysa sadakai cariye neden var peki???? 

+2 oy
(2,230 puan) tarafından

Ölüye kur an gitmez o ancak diriler için indirilmiştir ve efendimiz Hz Muhammed sav bize tavsiyesi ölüleri ziyaret edip dua etmektir. Zaten insan biraz aklını kullanıp araştırınca kendi de fark edecektir efendimiz Hz Muhammed sav zamanında hiç bir ölüye kur an yasin okunmadi ve büyük dört sahibi ve diğerleri de bunu yapmamıştir dinen de öyle bişey yok ölüye dua gider sadakai cariye gider o kadar 

+1 oy
(114 puan) tarafından

Bunu açıkçası bende çok merak ediyorum ve araştırdım da bir kaç hoca diyor neden okunmasın diğerleri diyor okunmaz

hayır yapılır onun adına deniliyor bakalım bir kaç kişi var burda onlarin yorumlarını okuyacağım ♥️

+1 oy
(19 puan) tarafından

Peygamber efendimizin hadisi şerifine baktığımız zaman ölülere Yasini Şerif okumayı tavsiye ediyor. Bunun için Yasin suresi uluhiyyet nübüvvet ve ahiretten bahsediyor. Kişinin dünyada şifa hidayet vesilesi olan Kuran ölülere okunduğu zaman da onların ruhlarını teskin eder. O yüzden biz rol model olarak Peygamber Efendimizi seçiyoruz. Din konusunda sana göre bana göre laflarıyla hareket edemeyiz. 

+1 oy
(1,868 puan) tarafından

Yanlış hatırlamıyorsam birinden duymuştum. Kur'an diriler için indirilmiş, ölüler içinse belirli dualar varmış. Sonuçta kuran Allah'ın varlığını ve kurallarını kapsayan, nasihat veren, iyiye, güzele yonlendiren bir kitaptır. Kısacası dünyevidir. 

+1 oy
(828 puan) tarafından

Ölülerinize Yasin okuyun diye Ahmed bin Hanbel mesnedli Sahih hadis var. Kafidir. 

Ehl-i sünnet itikadında okunur. Okunmaz diyen Ehl-i sünnet itikadında değildir.

Aksini iddia eden şayet Ehl-i sünnet itikadı hakkında ders yapmamış bilirkişi değilse bana yazmasın. Zaten bilen de ancak onaylamak için yazar, benim itikadım Ehl-i sünnet diyen okunur der. 

0 oy
(6,317 puan) tarafından

Ben abilerim için hatim indiriyorum onları dahil ediyorum . Yasin okuyorum oersembe gubleri falan boşa mı gitmiş oluyor o zmn onların ruhlarına hediye ediyorum . Ben hiç öyle düşünmedim ama 

@BETIGUL @Alaska @nur ay 

(6,317 puan) tarafından

Aklıma şey geldi hükümet kadını da sürekli el Fatiha diyen çocuk bnde o öyle deyince okuyordum;)

(7,306 puan) tarafından

😂ha iste bende okuyorum zorunlu hibi hissiyat oluo oyle denince

(675 puan) tarafından

Ben yazdım bakabilirsiniz.

(6,257 puan) tarafından

BBi iki şey yazdım bende umarım faideli olur 

Allah razı olsun nuray hocam💕 cidden böyle şeyler okıdukça çıldırıyorum

(6,317 puan) tarafından

Anladım kızlar Allah razı olsun sizden

0 oy
(2,888 puan) tarafından

Kur'an canlı bir kitaptır hayatın içinde onu yönlendiren kurallar koyan bir kitap nanazunizi doğru kılın zekat verin dosdoğru olun...vb ölünün ise artık bunlar ile ısı bitmiştir ihtiyacı yoktur.olunun arkasından okunan Kur'an aslında yine biz diriler içindir çünkü yakınını kaybetmiş birini ancak Kur'an teskin eder .okunan Kuran'ın sevabı da hem bize hem ahirete göçen insanlara fayda sağlar  ve bu konuda hadisler vardır .birde bir şey söylerken önünü arkasını düşünmek gerekir nice cahil insan sadece bu amaçla Kur'an öğrenmek istiyor eğer siz bunun önünü tikarsaniz vebal olur .bir çok kişi hayatında hiç süre bilmeyen biri annesi ölünce ben ona bir Fatiha okuyabileyim diye Kur'an kurslarına geliyor ve zaten o fatihayi öğrenirken artık Kur'an'ın yaşayanlar için olduğunu da kavrıyor .bilmem anlatabildim mi 

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 245 göst.
21 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 622 göst.
21 Şubat 2022 Diğer kategorisinde Asel hira (886 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 138 göst.
2 Mart 2025 Diğer kategorisinde Nur_Ay (675 puan) tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 928 göst.