+4 oy
236 göst.
önce Diğer kategorisinde (296 puan) tarafından

Kızlar ya ehliyet kursuna yazıldım manuel ehliyet alcam inşallah yazılıyı gectim tekte şükür sıra direksiyon da daha dersler başlamadi tamamen sıfırım iki defa eşim kalkışı duruşu filan öğretti de ne bileyim debriyaja hızlı ayagimi cekiyorum bazen karıştırıyorum eşim de tepki veriyor baya ozguvenim kırıldı sizce direk derslerde mi öğreneyim zor mu sizce araba kullanmak tavsiyeleriniz nedir 

14 Cevaplar

+3 oy
önce (14,187 puan) tarafından

Esin tepki veriyorsa bırak kullanma direk hoca göstersin canım. Yarım debriyaj yapmayı öğren esin tek onu gösterebilir. Arabayı hisset direksiyonu kavra yarım debriyajda araba titrer sesi değişir bu durumda ayağını frenden çektiğinde gaza bile basmadan araç kendi gitmeye başlar. İşte tam o noktada gaza basabilirsin. 

önce (296 puan) tarafından

Aynennn oyle ayağını az kaldır diyor sonra az kaldırıyorum kızıyor hızlı kaldırdın ama ben duyduğumu yapıyorum yavaş ve az kaldır diyebilir mesela. Cook istiyorum ama eşim sanki hevesimi kırıyor araç kaldırmayı az çok anladım durmayı da öğrendim gibi en azından neyin ne olduğunu biliyorum şuan 

önce (296 puan) tarafından

Hocalar peki güzel anlatıyor mu kursta yoksa onlarda mi kızıyor tepki veriyor sonuçta Bilsek ne işimiz var kursta. İnşallah iyi hocalara denk gelirim tane tane anlatır 

Yok canım onlar sakinler daha iyi yaparsın.

Bizim arabanın geri vitesi 1 e atar gibi yerde onun için mandal varmış o şekilde geriye gidiyormuş ilk bindim bilmiyorum tabi. Bi gün arabayı kullanmak durumunda kaldım geri vitese atmiyim derken 1 e alamayıp 3 e atiyormuysum haliyle araç da kalkmıyor eşim bana bağır millet içinde. Anlatmadı da ha böyle böyle diye bi daha binmedim onunla arabaya

önce (1,444 puan) tarafından

Bacikom bu anlattığın şey balata yiyor 😁 sonra sanayiden 15-20den aşağı çıkamazsın 

Hangisi balata yiyor canım yarım debriyajla gitmek mi 

-Reklam-
+1 oy
önce (2,357 puan) tarafından

Bende 7 gün direksiyon dersi almıştım daha önceden sürdüğüm için çok sıkıntı çekmedim hoca zaten her şeyi yerli yerinde anlatıyor önemli olan öğrettiklerinin hepsinin senin aklında kalması hiç birşeyi atlama hocayı dinlerken video çektir hocaya aklında kalması için ben bunları yapmama rağmen ayna konusunda dikkatsiz davrandım ve cumartesi günü kaldım sınavdan inşallah sen tekte geçersin güzel haberlerini beklerim🥲

önce (19 puan) tarafından
+1

Ayna konusunda nasıl dikkatsiz davrandın 

Paralel parkta aracı düzeltirken küçük aynadan tekere bakıyordum büyük kısımdan dubaya bakmamışım dubaya çarptım ve kaldım 🥴

+1

Tüh ya inşaAllah geçeriz 

İnşallah Allah ehliyet isteyen herkese nasip etsin sınavı geçmeyi

+1

Amin amin amin 

+1 oy
önce (1,470 puan) tarafından

eş desteği çok önemli. eşin sakin ve profesyonel olsa ve öğretse tekte de alırsın ama direk kurs eğitimi ile inşallah kolayca başarırsın. 

benim ehliyetim çok eski yıllar sonra unutmuştum. evlenince eşim öğretti şuan her yere giderim şehir içi dışı farketmez. eşim olmasa ben yapamazdım

+1 oy
önce (2,492 puan) tarafından

Bir ara bir espri vardı boşanmak istiyorsanız eşinizden direksiyon dersi alın diye 😄 eşle direksiyon çalışılmaz canım kursta da gayet öğretiyorlar olmadi bir kaç ozel ders alırsın kullana kullana ogrenirsin

0 oy
önce (360 puan) tarafından

Eşinle hicbir şey yapma sakın sakin sakın.  Madem sıfırsın bu aslında şahane bir şey demektir çünkü az buçuk bir şeyler bilip ehliyet almaya çalışmak inan daha zor oluyor çünkü genelde bilenenler yanlış oluyor ve onu unutup yenisini öğrenmek daha zor oluyor.  Boş kafayla hocadan öğren ehliyeti sadece kursta öğrendiginle al ehliyeti aldıktan sonra eşin olmadan aracınızla çalışmalara devam et önce birkaç sokak sonra birkaç cadde sonra birkaç mahalle derken tamamen öğrenirsin. Babadan ve kocadan hoca olmaz unutma. 

0 oy
önce (8,217 puan) tarafından

Ben kursa giderken hiç kullanmamıştım.Direkt hocadan öğrendim üçüncü de ehliyeti aldım. 

0 oy

Şuan tam olarak direksiyon derslerine gidiyorum. Aslında zor değil önemli olan telaş yapmamak başarabilirsin 

0 oy
önce (3,713 puan) tarafından

Bende şurada beklim evde iki araba var 

Hiç kullanmayı bilmiyorum 

Anahtar yerini bile bilmiyorum desem yeridir 

Panik oluyorum eşimden başkası araba sürünce 

İçimden gelen bir heves var aslında ama aşırı korkuyorum 

Eşim asla yapamazsin diyor 

Haklı da

Çocuklarım büyüdü 

Artık öğrenmem lazım 

önce (391 puan) tarafından

Eşim asla yapamazsın diyor, haklı da. Bu cümlenizi önce aklınızdan çıkarın. Neden yapamayasınız?  Bir insan yetiştirmeyi beceriyorsunuz araba kullanmayı mı beceremiceksiniz. Benim kadar korkağı yoktu arana konusunda yan koltukla otururken bile kamyon görünce  titriyordum o derece. 5.5 aylık oĝlum 3.5 yaşında kızım var tek çocukken her yere tek gidiyordum da 2 çocukla zor oldu ulaşım. Ocakta kursa yazıldım az önce ehliyetim geldi eve. Yazılıdan da pratikten de tekte geçtim. Hocayla ilk dersimiz komediydi sağımı solumu bile şaşırdım arkamdan kamyon gelince kaçıyordum falan sonraki dersler daha iyiydi. Yani demem o ki kendinize güvenin isterseniz herşeyi başarabilirsiniz.

Konuş be bacım kim tutar seni 

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Ay eşimi ikna edeyim o zaman 

Ya hani desem ki arabasına düşkün da vermiyor 

Hayır 

Direksiyonda bayan görünce erkekler aslan kesilir diyor 

Üstüne yürür diyor tabanca taşı diyor 

Korkutmak amacıyla 

Ben eşimi ikna edeyim 

Teşekkür ederim canım benim 

Çok sağol 

Hakkını helal et lütfen 

Üzün üzün yazmış sın ❤️❤️❤️❤️💐🪻🎀

+1

Kadın olarak yapamayacağımız hiç birşey yok yeter ki isteyelim :)

Bence de ikna et ve trafiğe çık hiç erteleme. Ben sınavı c.tesi geçtim p.tesi gidip evraklarımı aldım salı nüfusa gidip ehliyete başvurdum 1 saat içinde e devlete geçici belgem düştü hemen kalkıp e bebek'e gittim çocuklarımla, eşim evde uyuyordu arabayı aldığımı iftarda öğrendi :))

2 gün oldu ama 2 gündür de trafikteyim yoksa pratik yapamam biliyorum.

Helal olsun sende helal et destek olabildiysem ne mutlu bana ❤️

Kız enerjine hayran kaldım 

Teşekkür ederim ❤️

0 oy
önce (105 puan) tarafından

Ehliyeti tekte aldim 2 gun babam gösterdi kendi aracım var devamlı kullaniyorum 

0 oy
önce (1,144 puan) tarafından

İlk heyecanı eşim sayesinde attım ben daha rahat alıştım 1 haftada öğrenirsin önemli olan debriyaji kavramak gerisi çok kolay çok keyifli başarılar canım 

0 oy
önce (210 puan) tarafından

2010 da aldım daha kolaydı ozamanlar şimdi daha zor kocadan hoca olmaz al dersini canım bide kalınca zamlı biliyorsun

0 oy
önce (755 puan) tarafından

Yengeme abim az az öğretmeye çalıştı sonra yengem kursa gitti keşke hiçbir şey bilmeden gitseydim o kadar güzel öğretiyorlar ki hiç gerek yokmuş önceki çabama dedi ve tek seferde aldı. Önemli olan hevesiniz olsun başarırsınız :) 

0 oy
önce (4,690 puan) tarafından

Hocalad derste iyi ogretiyo kendini demoralize etme hic.

0 oy
önce (6,129 puan) tarafından

Aklı başında bir kadınsın niye zor olsun kimse anasının karnında araba kullanmayı öğrenmedi eşim bir keree gösterdi gayet. İyi sürdüm annem 65 yaşında 16 yıldır araba.kullaniyor hep annemi örnek alırım o bile o yaşta araba kullanıyor biz niye kullanmayalim

İlgili sorular

0 oy
17 cevap 398 göst.
0 oy
4 cevap 135 göst.
13 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde Yasminsena (104 puan) tarafından soruldu
+1 oy
9 cevap 220 göst.
9 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Sunehriiii (1,826 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 184 göst.
16 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Mavi-beyaz (2,440 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,437,215 soru

23,631,470 cevap

307,380 kullanıcı

...