+3 oy
253 göst.
önce Diğer kategorisinde (133 puan) tarafından

Biri komşularla ilgili post açmıştı da bende kendi derdimi yazayım dedim :D yaz geliyor gene ve benim sinir gene tavan yapacak apartmanın kapısına tam 10 kişi toplanıyor kapının önüne dahi oturup kapatıyorlar giremiyoruz eve müsade istiyoruz resmen hepsi yaşlı diye saygıda kusurda etmek istemiyoruz. En genci 50 yasinda falandır.Bir tane yaşlı teyze var evde bunalıyorum canim sıkılıyor diyip herkesi kapıya davet ediyor ve topluyor. Bazen de karsida oturuyorlar.Camin kulpunu cevirmemle beraber butun gözler benim üstüme dikiliyor eşime de yapmışlar aynısını. Selam veriyorum hal hatır sorup geçiyorum. Cam silmek bile dert.Ve ısrar kıyamet beni de çağırıyorlar gel otur diye 1 tane bile genç yok hadi dedim kırmayayım oturayım başladılar ay senin kendi evin değil mi ay kaç kira veriyorsun ay çok zor kiracilik belki kötü niyet değil ama insan bir rahatsız oluyor. Sonra sokağa bir araba veya biri girince hepsi birden bakıyorlar imsanlar benide meraklı zannetmesinler diye artık oturmuyorum. Markete gidiyorum çıkarken selam veriyorum dönüşte birdaha yüzüme meraklı baktıkları için bir daha selam veriyorum.

En son ben kapıda oturmayı pek sevmiyorum eşim pek istemez evimde isim gücüm var yemek temizlik yapıyorum dedim düzgün bir dille. Gerçekten öyle ben gencim yani evime özeniyorum temizlik yemek süslenme falan eşim 6 7 de geliyor.Kapida oturmak yerine namaz kılmak kuran okumak kitap okumak yemek temizlik dizi film izlemek bana göre daha iyi.

Başka sokaklara bakıyorum apartmanlar çok elit kapıda topluluk yok. Yani kötü birsey demiyorum ama dedikodu yapıp gelen geçene dik dik bakmakta doğru değil. Bir komşuda yandaki komşuma cama çıkan kızı ilk kez gördüm pek camda görmem çocuğu var mi diyor bende Cam açık yavaş yavaş içeri giriyorum duyduğum belli. Yani çocuk ne alaka ? Zaten olmuyor hani bunu soran kişi bilmiyor ama sanane yani 7 24 Camda mi olucam. Burdan basit gelebilir ama benim karakter yapıma ters biraz oturduğum semt ve meraklı insanların olmadığı daha elit bir yere taşınmak istiyorum. Yazın gene gel otur diyecekler kaç kez tatlı dille reddettim oysa. Ama ayrı ayrı eve gel oturalım abla çay kahve yapayım demiştim. Kapıda oturmayı sevmiyorum nasıl teklif etmelerini engelleyecegim anlamıyorlar.

6 Cevaplar

+3 oy
önce (600 puan) tarafından

Tamda bizim apartmanın önünÜ anlatmışsın 😂 yara yara geçiyorum oturanları😂😂

önce (133 puan) tarafından

Evet ses etmiyorum anlayıp çekilirler belki diye o da gıdım gıdım cekiliyorlar. Kapının önü kapatılmaz keşke bununla ilgili bir yasa çıksa ciddiyim bunaldım aldığım ettiğim poşetlerime varana kadar bakıyorlar :D

-Reklam-
+1 oy
önce (142,426 puan) tarafından

bemcede tasin sen yoksa cok basin agrir

Kiracıyım zaten düşünüyorum valla daha elit yerler var biraz fazla öderim kafam rahat olur camım gözetlenmez belki en azından. Hayır bana bakıyorlar tamam eşim ne alaka :D

bende senin gibiyim evde rahat oluyorum yillardir gurvette olunca alistim yanlizliga bazen perdelerimi bile acmam hele bikac kisi oturup izlese cok gerilirim

Evet canım ben kapıda otursam isim gücüm bitmez zaten. Valla iyi dayanıyorum Cam silerken bile bakıyorlar geriliyorum sanki ben tiyatro oynatıyorum. Bazen perdeleri kapatıyorum evden niye çıkmıyorsun sıkılmıyor musun diyorlar. Annelerin oturduğu semtte asla bakmazlar anlık kafa çevirirler. Cama çıkıp hava alayım biraz diyorum herkes bana bakıyor o bile yasak oldu bende bakıyorum inadına utanırlar diye yok sonuna kadar devam : D eşim erkek adam utanıyor yani adam cama çıkmaya insan der ki erkeğe bakmayalım bari

nerden buldun o evi yaa cok pis bi durum sinjr bozucu

+1 oy
önce (643 puan) tarafından

Ben de hiç hoşlanmıyorum neyse ki evim müstakil çağrıyor bazen komşular gel oturalım çocuk dışarı çıksın diye kızımı zaten parka filan götürüyorum bir kere çok ısrar ettikleri için gittim birşeyi bahane etsem de kalksam diye düşündüm çok sıkıldım 

0 oy
önce (8,236 puan) tarafından

Dur canım hele yaza kim öle kim kala zamanı gelince düşünürsün bunları 

0 oy
önce (50 puan) tarafından

En nefret ettigim seydir kspida toplanmak.cok gorufmek istiyorlarsa wvlerinde gorussunler.vstsap grubu varsa ordan yaz esinin sesten gurultuden rahatsiz oldugunu kizdigini söyle ..

0 oy
önce (439 puan) tarafından

Babası ile teheccüde kalkan bir genç varmış babasına demiş baba herkes uyuyor biz namaz kılıyoruz diyerek kendini beğenmiş babası da keşke evladım sen de uyusaydında kibirlenmeseydin daha hayırlıydı. 

+1

İyide ben komşularıma ibadetimi söylemedim ki. Burda söyledim benim evde vaktim bu şekilde geçiyor ve çıkmaya gerek duymuyorum anlamında söyledim. Kitap okumak , dizi film de yazmışım sadece ibadet yazmamışım. Bana göre daha iyi demişim cümlenin sonuna. Kimseye siz de bunu yapın demiyorum. Ben en dindar insanım da demedim. Evde sıkılmıyormusun diyorlar ben bu şekilde vaktimi değerlendirdiğim için sıkılmıyorum diyorum postta amaç bu yani . Komşulara isim var falan diyorum sadece. Burada birsuru namaz ibadet postu var. Ben feyz alıyorum açıkçası ibadetini yazmış kibirlenmis diye düşünmüyorum bu tarz post sahipleri için tam tersi örnek alıyorum. Çok güzel yazmışsınız ama inanın ben o kişi veya kastettiğiniz karakter değilim. 

önce (1,080 puan) tarafından
+1

Sotlemeye calistigi cok baska bisey canim yanlis anlamissin 

İlgili sorular

+2 oy
13 cevap 312 göst.
+1 oy
6 cevap 226 göst.
28 Şubat 2025 Diğer kategorisinde Manolyam (3,431 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 1,506 göst.
26 Kasım 2024 Diğer kategorisinde kaavimsi (2,896 puan) tarafından soruldu