Biri komşularla ilgili post açmıştı da bende kendi derdimi yazayım dedim :D yaz geliyor gene ve benim sinir gene tavan yapacak apartmanın kapısına tam 10 kişi toplanıyor kapının önüne dahi oturup kapatıyorlar giremiyoruz eve müsade istiyoruz resmen hepsi yaşlı diye saygıda kusurda etmek istemiyoruz. En genci 50 yasinda falandır.Bir tane yaşlı teyze var evde bunalıyorum canim sıkılıyor diyip herkesi kapıya davet ediyor ve topluyor. Bazen de karsida oturuyorlar.Camin kulpunu cevirmemle beraber butun gözler benim üstüme dikiliyor eşime de yapmışlar aynısını. Selam veriyorum hal hatır sorup geçiyorum. Cam silmek bile dert.Ve ısrar kıyamet beni de çağırıyorlar gel otur diye 1 tane bile genç yok hadi dedim kırmayayım oturayım başladılar ay senin kendi evin değil mi ay kaç kira veriyorsun ay çok zor kiracilik belki kötü niyet değil ama insan bir rahatsız oluyor. Sonra sokağa bir araba veya biri girince hepsi birden bakıyorlar imsanlar benide meraklı zannetmesinler diye artık oturmuyorum. Markete gidiyorum çıkarken selam veriyorum dönüşte birdaha yüzüme meraklı baktıkları için bir daha selam veriyorum.
En son ben kapıda oturmayı pek sevmiyorum eşim pek istemez evimde isim gücüm var yemek temizlik yapıyorum dedim düzgün bir dille. Gerçekten öyle ben gencim yani evime özeniyorum temizlik yemek süslenme falan eşim 6 7 de geliyor.Kapida oturmak yerine namaz kılmak kuran okumak kitap okumak yemek temizlik dizi film izlemek bana göre daha iyi.
Başka sokaklara bakıyorum apartmanlar çok elit kapıda topluluk yok. Yani kötü birsey demiyorum ama dedikodu yapıp gelen geçene dik dik bakmakta doğru değil. Bir komşuda yandaki komşuma cama çıkan kızı ilk kez gördüm pek camda görmem çocuğu var mi diyor bende Cam açık yavaş yavaş içeri giriyorum duyduğum belli. Yani çocuk ne alaka ? Zaten olmuyor hani bunu soran kişi bilmiyor ama sanane yani 7 24 Camda mi olucam. Burdan basit gelebilir ama benim karakter yapıma ters biraz oturduğum semt ve meraklı insanların olmadığı daha elit bir yere taşınmak istiyorum. Yazın gene gel otur diyecekler kaç kez tatlı dille reddettim oysa. Ama ayrı ayrı eve gel oturalım abla çay kahve yapayım demiştim. Kapıda oturmayı sevmiyorum nasıl teklif etmelerini engelleyecegim anlamıyorlar.