+2 oy
154 göst.
önce Diğer kategorisinde (5,862 puan) tarafından

Kizlar bunlari verdi doktor daha dogrusu ventolin ve cortair verdi ama eczane bunlari verdi simdi bunlari serum suyuyla acmam gerekiyor mu doktor birsey demedi e nabizda da yazmiyor ama 1 yasken ventolini serumla acarak verdirmislerdi

image

4 Cevaplar

+1 oy
önce (1,512 puan) tarafından

Bu tarz ilaçların kaç yaşına gelinirse gelinsin seyreltilerek verilmesi taraftarıyım. Bir çok doktor da aynı şeyi söylüyor. İlaç bittikten sonra da çocuğunuzun yüzünü yıkayıp su içirin.

önce (5,862 puan) tarafından

Eskisi yapiyorum 1.5 ilac 2 ml serum 

Evet öyle yap canım. Allah şifa versin inşallah. Bizde bugün influenza testi verdik pozitif geldi. Oğlum baya hasta ama hava vermediler. Umarım kolay atlatırız.

Sizede cok gecmis olsun canım . Solunum sesleri zayiflamis bogazi daralmis dedi bana doktor zaten bir degisik öksürüyordu bir kac gun kullan dedi gecmezse bir daha goturucem hastaneye 

İnşallah iyileşir canım çok geçmiş olsun 

-Reklam-
+1 oy
önce (677 puan) tarafından

Ya bizde 10.15 gün önce hastalandık 

Rontokol ve cortair 

Bri actiysam serumla bir acmadim 

Ben birde ekstra 2 cc serum veriyordum 

Birde 2 şırıngaya 5.er cc çekip kafasını aşağı eğip basiyordum burnuna 

Birde yatmadan sıcak duş aldır banyodada yatmadan aç burnunu 

1 haftada atlattık şükür biz günde 4 kez burnunu actik

Siringayla burnuna basamam canim onda korkarim acip vereyim o zaman 

önce (677 puan) tarafından

Niye korkuyorsun kız başım sırtına hafif vur burnunu sil yeter

Bogazina falan kaciririm cesaret edemem canım ya ben o tarz seylerde asla cesur degilim 

+1 oy
önce (2,108 puan) tarafından

Ventolin çok verme. Serum suyuyla seyrelt ve 3 gün sonra ara ver 2 gün sonra tekrar 3 gün kullan

Bir iki tane tıbbı terim kullanınca işin ehli mi oldun yani biz de halk sağlığını korumaya yemin ettik sektörün en riskli işlerinden birini yapıyoruz ben burda bir anne olarak yorum yaptım sağlıkçı olarak değil ayrıca sağlıkçı olarak yorum yapacak olsam böyle bir kimyasalı çocuğuna verme derim benim vicdanım böyle işliyor 

önce (1,123 puan) tarafından

Ya hadi Allah aşkına ya. İki senelik okuyan herkes kendini doktor sanıyor. Çıldırmamak elde değil. 

Hadi en doktor sensin git sevin biraz 

Ayrıca tıbbi terimden ziyade farmakolojik terim. Yani farmakoloji dersi bile görmeden nasıl ilaç hakkında yorum yapıyorsun millete. Böyle bir kimsayasalı bıdı bıdı.  Satürasyon 70 altına düştükten sonra ağzına akıtılan bile o kimyasalı. 

Ahahahjajs 😂😂 ben MD değilim. O yüzden de doktorculuk oynamıyorum. Aynısını sana da tavsiye ederim. Keza suç.

+1 oy
önce (2,222 puan) tarafından

Direk veriyorum

Bitek budenosin den sonra ağzını calkalatip yüzünü yıkıyorum 

Bizimde yarin kbb randevumuz var bakalım ameliyat diyecek mi

önce (143,286 puan) tarafından

burda bisi var tr de varmi yada dr onercekmi bana yazsana yarin burda kbb dr goturuyon cocugum cok sık hasta oluyo kulagi sık sık infectie oluyo dediginde 5 dk bi islemle kulagina bomcuk takiyolarmis ve 1 yil icinde bu boncuk kendiligimden dusuyomus ustelik hem cok basit hemde cok faydali bisimis boncuk dedigim seyde cok cok minik bisi

Yok turkiyede tüp var sevda boncuk duymadim hep tüp takiliyor ameliyatla

Kesin aynı seyden bahsediyoruz tüp iste  dediğin gibi kendiliginden düşende var  eski komsumun oglunun kulaginda varmis küçükken oda enfeksiyon kapmis kulağını etkilemis takmislardi

önce (143,286 puan) tarafından

bunu kuzeyin okulda taktirmayan kalmamis bakalim.kuzeye ne diycek dr 

İlgili sorular

+1 oy
13 cevap 348 göst.
30 Ocak 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Damla berna (2,397 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 85 göst.
24 Ocak 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde halalpdgn (172 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 206 göst.
22 Temmuz 2023 Aile & Aşk kategorisinde Rabiat13t (30 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 226 göst.
24 Temmuz 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde YAVUZ AMINE (886 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,438,294 soru

23,648,025 cevap

308,286 kullanıcı

...