+2 oy
135 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (732 puan) tarafından

Kizlar salı günü adetten temizlendim yine başladım oruca bende mantar vardı dün doktora gittim fitil verdi mixovul diye onu dün kullandım sabah kalktım ki çamaşırın kan olmuş öyle adet gibi değil ama ilaçla beraber kirletmis camasirimi sizce orucum gitmismidir 

5 Cevaplar

+1 oy
önce (201 puan) tarafından

Evet cnm orucun gitmistir zaten gusulde gerekiyor 

önce (732 puan) tarafından

Yaa :( bu ilaç tahriş edip kanama yaratan bı ilacmis yine de gitmiştir dimi

önce (7,902 puan) tarafından

Bugün kaçıncı günün ? Fetva hattına sorun böyle soruları buraya değil . +902126351126

-Reklam-
+1 oy
önce (980 puan) tarafından

2 gun once kesin reglin bitmis miydi lekelenme falan yokmuydu 

Yani ihtiyaten tutmak istersen tut ama bozulmadi yani hanefi mezhebindeysen reglin bitince 15 gun icinde safi mezhebindeysen 10 gun icinde ne kadar yogun kanaman olursa olsun ozurdur reglin baslamis ve bitmis sonucta 

Cnm yanlis bilgi verme  hanefi mezhebinde 10 gunden sonrasi özür kanı sayiliyor safi mezhebinde 15 gunden sonrasi özür kani sayiliyor yani kanamasi 10 gunden fazla yada 15 gunden fazla surerse özür kanamasi oluyor kanama bittikten sonra 10 gun degil 

+1

Sen yanlis biliyosun hanefi merzhebinde regl en fazla 10 gun surebilir temiz gunler en az 15 gun tamamlaninca bitmis olabilir safi mezhebinde tam tersi sayer kanama durumu varsa sadece kanamanin suresi degil yani hesaplanana temiz oldugu gunlerin dr hesabi vardir misal 7 gun regl oluyodur 23 gun temiz kaliyodur normal sartlarda 25 26 30 gun bile temiz olsa namaza devam etmek gerekir bu ayri bi konu ama gununden once bi kanama durumu varsa bu hesaplama yapilmasi gerekir reglin bitti 15 gun gecti lekelenme geldi bu durumda ozur sayilmaz bana inanmazsan hocalarimiz var onlara sorun yoruma davet edebilirsin guvendigin kim varsa burda 

Tamam iste 10 gunden sonrasi özur kani sayilir ve kanama olsada ibadetlere devam edebilirsin ama sen ilk yorumunda dedinki kanama bittikten sonra 10 gün 

O regl surecidir kadinin regli bitmis beyaz akintisi gelmis 2 gun sonra (yani 15 gun icinde ) lekelenme gelmis bu ozurdur eger regli bittikten sonra 15 gun gecse 16inci gun leke gelse regl gunu olmasa bile bozulur ama 15 gun icinde oldugu icin ozur sayilir swn mi anlamiyosun ben mi anlamiyorum birimiz bi yeri kaciriyoruz ama bilemedim 

0 oy
önce (334 puan) tarafından

Adet günün 10 günü gectimi canım eğer 10 günü geçtiyse özür ksni zaten ilaçla beraber gelmiş. İstersen tekrar gusülunu al orucununbozma bnce

0 oy
önce (481 puan) tarafından

10 günü geçtiyse özür kanidir gusul alip oruc tutula bilir iki kanama arasinda da 10 gün varsa evet adet sayilir canim

0 oy
önce (8,510 puan) tarafından

Fitili ne zmn koydunuz bende kullancam da gece yatarken yapsam sahura tekrar kalkıyorum faydası olurmu acaba

önce (732 puan) tarafından

Olur canım fayda gorurrsun doktorum yarimsaat bir saat kalkmaman lazım dedi bide ben iftardan sonra uyumaya geçerken koyuyorum sahura kadarfayda gösterir 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 114 göst.
0 oy
3 cevap 130 göst.
+2 oy
2 cevap 87 göst.
4 gün önce Ev & Yaşam kategorisinde Papatya-ya (561 puan) tarafından soruldu
+1 oy
4 cevap 54 göst.

Kategoriler

1,437,193 soru