+3 oy
1,105 göst.
Diğer kategorisinde (857 puan) tarafından

Kızlar bebek için bı liste yaptım alınacak şeyler diye. Eşime attım. Sende vicdan yok sen beni hiç düşünmüyorsun diyip bağırmaya başladım. Eşim şuan şehir dışında telefonla konuşuyorduk. İşte ben tozun dumanın içinde çalışıyorum oruçlu oruçlu hiç bana acımıyor musun bu kadar çok şey istiyorsun dedi. Dün geceden beridir tartışıyoruz. Senin gözün yükseklerde sen çok uçuyorsun falan dedi. Sizce yazdığım liste abartılı mı?  Doğuma 2 ay var henüz birşey almadık. Bende her şeyi bı kerede almak istiyordum. Sizce gereksiz birşey var mı? Eşim haklı mı

Hastane çantası ( benim ve bebeğin kıyafeti için) 

Uni baby pişik kremi ( yada hameton ) 

Madecassol göğüs ucu kremi ( bebek emzirdikçe yara olacak iyileşmesi için) 

Yeni doğan emzik ( damak emzik ) 

Yeni doğan biberon 

Bebek bez 

Bebek ıslak mendil

Tırnak makası

Bebek lifi 

Bebek şampuanı 

Zeytinyağı ( bebeğin vücuduna masaj yapmak için) 

Bebek havlusu 

Leğen ( banyo yapmak için) 

Bebek elbisesi elde yıkamak için beyaz sabun 

Yenidoğan çamaşır sabunu üni baby ( çamaşır makinasında kullanmak için) 

Ağız mendili - önlük yada ( kusması için) 

Çorap

Zıbın 

Eldiven ( yüzünü çizmesin diye) 

Bere ( kulakları hava almasın diye) 

Yazlık Battaniye 

Bebek yorgan çarşaf takımı 

Bebek kundak 

Müslim örtü yazlık

Bebek çantası ( kıyafetini koymak için) 

Terlik ( Doğumda rahatça gidip gelmek için)

Tayt korse

Depend lohusa hasta bezi

Vazelin dikişler için 

Elbise takımı 0-3 3-6 6-9 aylık kıyafetler (3-6 aylık giysiler 2-3 aylık bebeğe oluyor çün

kü kalıplar küçük ) 

50 Cevaplar

+13 oy
(8,500 puan) tarafından

Yalnız gereksiz hiçbir şey yok hakkaten totosuna güvenmiyorsa neden çocuk yapıyor 

(857 puan) tarafından

O kadar kızdı bağırıp çağırdı ki dedim sanırım ben çok şey istedim. Çok kırıldım. Burdan annelere sorayım dedim gereksiz birşey var mı listemde diye. Teşekür Ederim yorumunuz için 

(1,127 puan) tarafından
+1

Gel kız alnından öpeceğim senin bütün artılar sana 😙

(8,500 puan) tarafından
(53,406 puan) tarafından

eltiye atmak nedir ya Allah Allah o bir takim nevresim alir ben üç takım alirim ona ne kime ne 

benim kizim çok kusuyordu kiyafet yetismiyodu kakasi tasiyodu nevresim degisip duruyodum her bebek farkli oluyor 

(7,465 puan) tarafından

hepsini bir seferde almak cok zor . 25. haftadan sinra her ay ucbes ucbes alsaydin keske.  biyle birden yuklenince adam dumur olmustur😂 bide listeleyeceksende okadar abartma eldivendi corapdi zaten hastane cikisinin icinde var eldiveni ekstra madde olarak yazma cok gozukmesin. bere oyle zibin oyle. zaten hastane cikislarinda var. buyu 3-6 6-9 falan da ikiser ucer alsan yeter bebek doguncada  alirsin zamanla buyukleri. madecasol falan  oyle alirsin evde bulunur zaten listene koyma vazeliniydi korsesiydi terligiydi kendin aliver okadar listeleyip kasma onlar kendi ihtiyacin zaten normaldede alacakmis gibi alabilirsin digum icin

-Reklam-
+3 oy
(3,139 puan) tarafından

Eeee ne var bunda . Gayet makûl bir liste. Yemin ederim kafayı yedi bu erkekler iyice. Evlenmeseymiş de çocuk yapmasaymış o zaman para harcamak çalışmak zor geliyorsa. 

(857 puan) tarafından

O kadar manipüle etti ki beni. Dedim herhalde hata bende çok şey yazdım. Kalkıp yazdığım listeyi eltime atmış 1 ay önce doğum yaptı eltim. Sen bunları aldın mı demiş? Oda demiş ki hayır bu kadarına gerek duymadım. O konuda da çok kırıldım yani eltime niye kalkıp atıyorsun listeyi. Baya tartıştık dün gece. Bu sabahta aradı baya tartıştık. Senin gözün yükseklerde falan diyor. Çok kırıldım çok incindim. Artık dedim herhalde hata benim çok şey istemişim 

+3 oy
(1,273 puan) tarafından

İhtiyaçlarını karşılayamacağı bebeği yapmasaymış bir zahmet . 

(857 puan) tarafından

O kadar manipüle etti ki beni. Dedim herhalde hata bende çok şey yazdım. Kalkıp yazdığım listeyi eltime atmış 1 ay önce doğum yaptı eltim. Sen bunları aldın mı demiş? Oda demiş ki hayır bu kadarına gerek duymadım. O konuda da çok kırıldım yani eltime niye kalkıp atıyorsun listeyi. Baya tartıştık dün gece. Bu sabahta aradı baya tartıştık. Senin gözün yükseklerde falan diyor. Çok kırıldım çok incindim. Artık dedim herhalde hata benim çok şey istemişim

(1,273 puan) tarafından

Cidden doğmadan çocuğa üzüldüm . 

(857 puan) tarafından

😔 çok incindim gerçekten. İlk gebeliğim. Heyecanlıydım o da kursağımda kaldı. 

(2,347 puan) tarafından

Şaka mı bu ya. Eltine nasıl atar yengesine yani ? 

Ne zannediyor bu. İçinde abartı fazla fazla bişey olsa da atamaz. Kimseyle kıyaslayıp senin yapacağın şeyi söyleyemez. Seninle birlikte "biz" bilincine sahip değil kocan belliki. 

+2 oy
(5,170 puan) tarafından

Eksiği var fazlası yok sen tek tek yazinca gözünde büyütmüş sanırım gauet makul isteklerin cnm

(857 puan) tarafından

O kadar manipüle etti ki beni. Dedim herhalde hata bende çok şey yazdım. Kalkıp yazdığım listeyi eltime atmış 1 ay önce doğum yaptı eltim. Sen bunları aldın mı demiş? Oda demiş ki hayır bu kadarına gerek duymadım. O konuda da çok kırıldım yani eltime niye kalkıp atıyorsun listeyi. Baya tartıştık dün gece. Bu sabahta aradı baya tartıştık. Senin gözün yükseklerde falan diyor. Çok kırıldım çok incindim. Artık dedim herhalde hata benim çok şey istemişim. 

Kalbim çok kırıldı çok kötü cümleler kurdu. 2 senedir evliyiz. Evliliğimizin 5 ayında yanlışlıkla hamile kaldım. Bana aldıracaksın bakamam dedi. Bunun üzerine olay çok büyüdü ailelere gitti. Neyse derken ben 4 5 haftalık düşük yaptım. Ondan sonra asla çocuk konusuna yanaşmadım. Geçen yaz benimde bir çocuğum olsun istiyorum falan dedi. Neyse Allah nasip etti 7 aylık hamileyim şuan. Diğer hamileliğimde çok kırıldım çok yara oldu içime. Evlendiğime de herşeyi içime ukte bıraktılar. Bende dedim çocuğumun eşyalarını bı kerede alırım bu içimde kalmasın zaten ihtiyaç olacak şeyler. Onu da kursağımda bıraktı. Asla helal etmiyorum

(781 puan) tarafından

Keşke böyle kendine güvenmeyen adamla bir kere daha dusunseydin canım çocuk işini belli ki kendine hivbir anlamda güveni yok belki maddiyattan dolayı çok buyutuyodur her şeyi ama yazdıkların çok makul şeyler bunları da alamayacaksa yapmamalı çocuğu ama ona liste atmana da gerek yok böyle tek tek yazınca hepsi çok pahalı şeyler sanmış olabilir hepsini toplasan yine çok bı para etmez hepsini geçtim eltine atması büyük bı saygısızlık bence elti kimmiş ya seni ona buna küçük düşürüyor bı dur de haddini bildir

+2 oy
(2,542 puan) tarafından

Cidden tek merak ettiğim kocana ve eltine fazla gelen şey burda ne sordunmu eksik bile var yani 

(857 puan) tarafından

Sordum dedim eşime okudun mu listeyo gereksiz birşey varsa söyle bana hangisi gereksiz. Cvp vermedi eşim konuyu ying tartışmaya çekti 

(2,542 puan) tarafından

Allah akıl fikir versin cidden hem bilmiyor hemde işinize karışıp eltinin ağzına laf veriyor 

+2 oy
(1,683 puan) tarafından

Göğüs kremi hariç gereksiz yok bu neki birde doğsun masrafı daha çok helede emziremezsen  mama fiyatlarını görünce eşin felç geçirir :)  bu ufak tefek bebeğe ne lazımsa ben aldım çalışıyordum odasını bebek arabasini hastane masraflarini eşim karşıladı.. ben sadece eşime bu alınacak diyorum gider alir..çocuk masrafsız zannetmesin bunlar lazım seyler

(1,683 puan) tarafından

Sacmalamasin daha radikallerin bile var listede 

(1,956 puan) tarafından

Acaba eltin hangi birini almamış bu kadarına gerek yok derken küveti mi yok şampuanı mi yok pişik kremi mi yok bunlar hep ihtiyaç 

(857 puan) tarafından

Hepsi de vardı gördüm yani listemdeki herşey onun evinde vardı. Ama eşime bu kadarı gereksiz demiş. 

Banada yazdı eltim. Listeni gördüm şoka girdim diyor. 

(1,683 puan) tarafından
+1

S.k.gitsin o kim ki eltin sana fazla diyor kıskançlığa bak..

(1,956 puan) tarafından

Sende sorsana sen hangi briini almadın diye 

+2 oy
(1,631 puan) tarafından

Canım şöyle bir onerim var. İlk gerekli olanlari alin dogumdan sonra zaten ihtiyac hic bitmicek yani hep alinacak. Sonrasinda ihtiyaca gore yavas yavas alirsiniz. Boyle liste oldumu cok ve gereksiz gibi gelir eşlere. Misal bere eldiven diye ayri ayri gerek yok takim olarak hepsi icinde. Fazla fazla eldiven bere önlük oluyor zaten. Kremler vs dogumdan sonrada alinabilir. Sampuan lif bunlarda dogumdan sonraya kalabilir yada parca parça sonradan alinabilir. Sana ilk lazim olacaklar kendin icin hasta bezi, gecelik, gogus ucu kremi doguma yakin kullanmaya başlaman yara olmasini engeller. Bebek icin zibin kiyafet, battaniye, bez, islak mendil yada pamuk boyle ilk asamada gerekli olanlar hazir olsun cantan gerisi alinir yavas yavas. İndirimleri takip edebilirsin indirime girdikce hepsi toparlanir zaten

(857 puan) tarafından

Haklısınız çok teşekür Ederim. Bende bı kerede alayım somra olurda doğum esnasında elimiz sıkışık olur alamayız diye bı kerede eşimde şuan çalışıyor zaten aradan çıkarayım dedim. Ama madem benimle tartışıyor bende dediğiniz gibi yaparım. Sonra elim sıkışık diye laf ederse hatırlatırım ona. Paşa paşa gidip alacak o zaman. Çok çok incindim gerçekten. Senin gözün yükseklerde falan diyor. 2 yıldır evliyim evimde daha doğru düzgün eşya yok. Susup sabrediyorum yavaş yavaş alırız diyorum. Ne oldu bı kerede düşüncesiz vicdansız oldum. Bugün emeklerim sabrettiğim şeyler çöp oldu

(1,956 puan) tarafından

Kremler nasıl doğumdan sonra alınacak yada küvet fln çocuğun göbeği üç dört günde düşer banyo yapması lazım o anda karisiklik olur bu kadın lohusa haliyle alışveriş yapmaya gidemez eşi istediklerini tam anlamaz bence şu son iki ayda almak gayet mantıklı en azından kafası rahat olur çünkü hepsi de aynı anda lazım olabilecek şeyler sadece 3 6 aylık elbiseleri sonra alabilir ilk 3 ay alması yeterli olur benim düşüncem 

(857 puan) tarafından

Evet haklısınız elbise konusunda. Eşim şuan şehir dışında çalışıyor. Geldiği zaman bı çok masraf gidecek doğum esnasında da. Borçlar falan var derken önceliği borçlara verir. Gelip tekrar çalışmaya gitti zaman bebek 2 aylık falan olur. 1 ayda çalışsa 3 aylık olur. O zamana kadar elde para kalmaz zaten bı birikim falan yok. Alamaz. Bende o yüzden önceden alayım dedim çünkü biliyorum eli sıkışarak alamayacak

(1,631 puan) tarafından

@fatos18 eşi sorun ettigi için sonraya kalabilir dedim çünkü dogumdan sonra ihtiyac oldugunu gorecek suan luzumsuz gibi geliyor çünkü bilmiyor. @damlaaktas4682 Doguma kadar yavas yavas aklina geldikce alabildigini al dedigim gibi indirime giren oldumu esine soyle indirimde suan diye. Oyle oyle olur hepsi stres yapma sıkıntı etme hepsi olur. Aciliyeti olmayanlari da dogumdan sonra aldirirsin Allah kolaylik verir merak etme 

+1 oy
(1,956 puan) tarafından

Benimde doğuma 2.5 ay var yazdıklarının çoğunu aldım kalanları da alacağım tam benim liste yani ihtiyaç tam olarak gereksiz birşey yok

(857 puan) tarafından

Ben henüz hicbirşey almadım o yüzden dedim bı kerede alayım artık hepsi aradan çıksın. O kadar manipüle etti ki beni. Dedim herhalde hata bende çok şey yazdım. Kalkıp yazdığım listeyi eltime atmış 1 ay önce doğum yaptı eltim. Sen bunları aldın mı demiş? Oda demiş ki hayır bu kadarına gerek duymadım. O konuda da çok kırıldım yani eltime niye kalkıp atıyorsun listeyi. Baya tartıştık dün gece. Bu sabahta aradı baya tartıştık. Senin gözün yükseklerde falan diyor. Çok kırıldım çok incindim. Artık dedim herhalde hata benim çok şey istemişim

+1 oy
(300 puan) tarafından

Sınırlı anına denk gelmiştir bide oruçlu ya boşver takma kafana oda pişman olmuştur değdi için 

(857 puan) tarafından

Az önce bile arayıp tartıştı hiçte pişman olmamış 

+1 oy
(483 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Hepsi gerekli ve daha bir sürü alınacak sey var bir de onları eklesen ne yapacak acaba? Emzirme sütyeni, atleti, pijama, beşik, puset, puset örtüsü, bebek arabası,  alt acma örtüsü, alt temizleme pamuğu,süt sağma makinesi var da var. Arka arkaya çocuk doğurdum inan senin listenden daha fazlası gerekti ve kullanıldı. Ha ben bazı şeyleri satın almadım çevremden veren çok oldu o yüzden masrafim az oldu. 

(857 puan) tarafından

(483 puan) tarafından

Birkac husus daha var: yazdığın markalar ise yaramayabilir daha iyi ve daha pahalı markaları kullanmak zorunda kalacaksın belki de. Alsan da bunları doğumdan sonra kullandıkça öğreniyorsun zaten. Mesela ben doğumdan önce lansion(bu da pahaliydi)  göğüs kremi aldım dogum sonrasi göğsüm mahvoldu ama lansion hic ise yaramadı bir de garmastan krem aldım yaraları o geçirdi. Pişik için sgk ödemesi olan merhem krem var doktor yazar ama mustela gibi reçetesiz verilen pahalı kremler de var geçmeyince mecburen bunları da alıyorsun. Mesela ben bebegime zeytinyağını popo dışında hiç kullanmadım vücudu için yine doktor tavsiyesiyle bioderma masaj yağı aldım kullandım. Doğduktan 10 gün sonra d vitamini vermeye başlıyorsun devletinki cok temiz değil özel alırsan 300 lira falan. Yani kısacası bu liste aslında dağın sadece görünen yüzü daha ne masraflar olacak eşinin haberi yok. 

+1 oy
(18,912 puan) tarafından

Gereksiz hiçbirşey yok fakat hamileliğinin başından itibaren ay ay alsaydın keşke bi anda yüklenmişsin hepsine haliyle eşinin gözü korkmuş ve bunlar az buz meblağlar değil neden en başinda yavaş yavaş almadın ki

(857 puan) tarafından

Alamadık elimiz sıkışıktı. Çok sıkışıktı borçlar çok vardı. Destek olan kimse yoktu. Bende isterdim almak ama olmadı işte 

(18,912 puan) tarafından

O zaman paşa paşa alcak bunların hepsi gerekli hatta listende eksikler bile var ben cinsiyetini öğrendiğim hafta mobilya takımını bile almıştım ilk çocuk ilk heyecan işte... İftardan sonra eşini ara bunda gereksiz olan ne diye sor kavga etmeden trip atmadan güzel güzel konuş anlat durumu geçen hafta bebeğimin yenidoğan kıyafet yatak oyuncak süt sağma makinesi ana kucağı gibi eşyalarını vermiştim keşke o zaman bu postu görseydim sana gönderirdim şuanki heyecanını o kadar iyi anlıyorum ki 

+1 oy
(590 puan) tarafından

Eksikleri bile var cnm daha bunlar yarsı

+1 oy
(924 puan) tarafından

Hepsi gerekli şeyler cnm ama mesela agız mendili tırnak makası gibi şeyler marketlere bile geliyor kndin ufaktan al. Boşuna göz büyütmüş oluyor. 

+1 oy
(71 puan) tarafından

Daha  bunun beşiği var puseti var anakucagi var onlari duysa napar:)))

+1 oy
(1,186 puan) tarafından

Sen tek tek yazmışsın hastane çıkışı takım yaz mesela kıyafet yerine battaniyesi de içinde onların. Set set yaz. O öyle bakınca çok gelmiştir. Ama sana tavsiyem olacak 2. Çocuğu yapma bu adama yazık günah 

0 oy
(1,569 puan) tarafından

Şimdi bu benim fikrim yukarıda sormuşsun sorunu. 

Eşin bira,sert cikismis keşke yapmasaydı ama gereksiz gördüğüm bazı şeyler var canım. 

Damak emzik , biberon zeytin yağı bunları fazla gerek dışı buluyorum ben bunların hiçbirini almadım belediye hosgeldin bebek paketi hazırlamış içinden çıkmıştı.  

Madecassol , hametan bunları sağlık ocağı sana da direk yazabilir. Ecz ye ekstra ücret verme git yazdir. Pişik kremi alma git hametan madescar felan yazdir göğüs ucu yarasına da kullanabilirsin. 

Müslin bez disarda emzirme konusunda lazım zibin için de önerim 6,9 aya kadar çıkma 3 ,6  aya kadar al 2 şer tane vakit geldikçe hem aradan zamanda geçer eşini maddi olarak toplanmasına musade etmiş olursun. Maddi olarak idare etmekte fayda var canım. Bakamicaksa yapmicak gibi bi yorum yapamam çünkü bu iki taraflı istenen bi durum. İdare etmenizi öneririm birazdaha asıl aciliyetlileri almanızı öneririm mesela kremi yazdırın orays vereceğinizi gidin iki zibin alın beşik , rutin bez alcaksiniz.  Dönem çok zor bi dönem hersey ateş pahası maddi durumunz hakkında bilgim yok ama zorlandığını hissediyorum eşinin.  

Ben beşik aldım Müslim aldım battaniye aldım bebek bezi lohusa pedi depend olmak zorunda değiliz kalın tampon pedler de var ondan aldım yetti.ates olcer almıştım göğüs sagma aldım doğumdan sonra Manuel olanı. Tikanmisti. 

Ama önerim hepsini bianda alma bi ay battaniye Müslin bez zibin alman 

Öbür ay başka şeyler Öbür ay yine başka şeyler orantılı pat edip almanı öneririm ben oğlumu kucağımda yıkadım yukarıda lazım olan var ama önerim aciliyet öncelik olsun . 

Esinle bu şekilde konuşursan pay pay zaman içinde almayı sıkıntı çıkmaz diye düşündüm. 

Bianda almak çok sıkıntı olabilir. 

Sende heveslisin seni anlıyorum sanada bisey denemez. 

Ben hamileliği öğrendim başladım mendili muslini çorabı zıbın i bezi azar azar alıp alıp koydum besigini battaniyesi 9 ayda yavaş yavaş tamamladık 

0 oy
(2,543 puan) tarafından

Yaptığın liste abartı değil yalnız🌺 erkek beyni bunu kaldıracak potansiyelde değil üstelik ramazan kafası insaatda da çalışıyorsa zor gelir..bir anda yüklenme derim tamam bunlar alınacak alıştıra alıştıra aldır yoksa huzur bozulur benim fikrim bu....illaki alınacak  liste deilde şunları Alican deyip aldiririrdim  yerinde olsam onlar düz mantık görüyorsun herşey zaten ateş pahası onunda  anlamaya çalış ben hatalisin demiyorum! Listeyi kaldıracak kafada değiller lazım olursa alırız modunda çoğu biride benim eşim 50 bin alır yine de düşüne düşüne harcar bazen...napicaksin alma demiyorum alıştıra bünyelerinde bu var 🥀

0 oy
(1,454 puan) tarafından

Dikişe vazelin sürülmez. 

Göğüs yarasına madecasol yerine lansinoh meme ucu kremi al bir de gümüş kapak. 

Kundak yapma bıraktırmaya zorluk çekersin

Pişik için betantolden bence en iyisi ama her bez değişiminde sürme kıllanma yapar pişik kremleri. Sık bir şekilde bezini değiştir hiç pişik olmaz. 

Bebeğe zeytinyağı ile masaj yapma tüylendirirsin bir de asitli. Mustelanın bebe yağı var müthiş. 

Listede gereksiz hiçbirşey yok aksine daha eksikler var. G.tüne güvenmeyen mantar avına çıkmasın.

0 oy
(774 puan) tarafından

Fazla bir şey yok liste gayet uygun hatta eklenebilecek şeyler bile var bunlar da iyice abartıyor bakamıyorsa evlenmeseymiş 

0 oy
(494 puan) tarafından

Takıldığım şey eltin kaçıncı çocuğu doğurdu hayır bu kadarına gerek duymadım derken hangilerine gerek duymamış acaba çünkü hepsi gereken şeyler eğer ikinci veya fazlasıysa evet önceki çocukların eşyalarını kullanmıştır senin daha İlk çocukmuş şahsen ben eltiyi bir arar sorardım kocama böyle demişsin neye gerek duymadın diye 

Ayrıca kocan artık oruç mu başına vurdu sinirli anına mı denk geldi diyeyim ama mecbur dünyaya çocuk getirmeye karar veriliyorsa özür dileyerek söylüyorum e.şek gibi çalışıp çabalayıp herşeyini alacak yapacak daha dünya da değil ne bu isyan doğunca hiç bitmeyecek masraflar eksikler hele bezi süt olmazsa mamasıydı kıyafet küçülüyor sürekli alıyorsun bebek kıyafetleri büyüklerinkinden pahalı eşin çok pişman olacak umarım da olur çünkü doğduğundaki o hali gülüşü nefes alışı sağlıklı olması herşeye değer o minicik şeye sahip olmak isteyen o kadar insan var ki yollarına trilyon mal mülk harcıyorlar eşin biraz kıymet bilsin babalık duygusunu tadıyor diye sende üzülme şimdiden ufak tefek şeyleri alıp kenara koy canım ben 5 aylıktan itibaren cinsiyetine göre yavaş yavaş alıp koydum sadece son hafta beşik ve pusetini almıştım 

İlgili sorular

+1 oy
9 cevap 158 göst.
0 oy
9 cevap 863 göst.
20 Haziran 2022 Aile & Aşk kategorisinde Zelis... (444 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 403 göst.
28 Kasım 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,451,638 soru

23,832,684 cevap