+4 oy
362 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1,966 puan) tarafından

Kızlar merhabalar 7 aylık hamileyim kızım olacak Allah izin verirse eşim başından beri tutturdu annemin ismi annemin ismi ismi ben bir isim buluyorum atıyorum Beren diyorku iyi iyi Ayşe Beren güzel uydu fln diyor illaki yapıştırıyor bir yere kalbini kırmak da  istemiyorum ama ne yapmam lazım asla koymak niyetinde değilim çünkü benim ismim babanemin ismi ve bunu bana koyulmasini istemezdim kendime ait bir ismim olmasını isterdim çocuğum da o sekidle düşüneceğini biliyorum ilerde birde bayrama memlekete gidicez şimdi orda da böyle derse herkes heveslenir koyacağız diye bir türlü ikna edemimiyorum 

20 Cevaplar

+5 oy
(11,922 puan) tarafından

Kesin net bir dille koymayacağım boşuna heveslenme derdim. Sonradan pişman olacağına kırılsın daha iyi. 

(1,966 puan) tarafından
+1

Zaten soyadını i veriyor pat doğuyor çocuk eline düşüyor hamileliği ağrısı sızısi sancısı nedir bilmez isim koymaya gelince dilleri açılır 

-Reklam-
+3 oy
(18,926 puan) tarafından

O kırılmasın bu üzülmesin diye sen neden üzülüyorsun açık açik söyleyeceksin koymak istemiyorum diye karnında taşıyıp doğuran sensin annesi değil çok ısrar ederse bende kendi annemin adını koyar kimliğine sadece o adı yazdırırım de çık işin içinden

(1,966 puan) tarafından

Ben başından beri diyorum zaten koymam diye hiç bir şekilde açık kapı bırakmadım ama sert bir şekilde demedim bundan sonra öyle olmam gerekiyor artık noktayı koydum yoksa olmayacak böyle 

+3 oy
(456 puan) tarafından

İsimler kaderini yaşar . Bakkk mesela hayatı zorlukla gecmis birinin ismi ayşe ise ve sende sırf o ayşeyi sevdiğin için koyarsan çocuk onun hayatını yaşar. Ama herhangi birinin adı diye değilde beğendiğin isimdir anlamı guzeldir konulur. Birsey söylerdim kocana ama ağır olur.  Akıllı dursun.  Erkeklere babamın adı kızlara anamin adı. Çok diretirse bu çocuğu seninle anan mi yaptı veya benimle baban mı yaptı . Hayırdır sen deee  gece gece bu erkekler dellendirdi yine 

(12,105 puan) tarafından

Ne olursa olsun bunlar diyilcek laflar değil  elbette bir yol bulunur .. kırmak istemiyorum demiş post sahibi konuşulur anlaşılır 

(1,966 puan) tarafından

Merak etme canım ben eşime öyle birşey asla demem zaten burda aldığım tavsiyeleri direk onun yüzüne diyecek değilim hanımefendi de sinir olup öyle demiş olmalı  hassasiyetin  için teşekkür ederim 

(456 puan) tarafından

Bu erkeklere hersey mübah.  Hakediyorlar.  Acimayacaksin yaaa acima yokkk . Ah vah edersen tepene bir biner daha da inmez. 

(577 puan) tarafından
+1

Kesinlikle katılıyorum 

Kardeşime dedemin adını koymuşlar dedem ne yasadiysa aynısını yaşıyor resmen 

Benim adım babannemin adı esiminki dedesinin adı ya neden yapıyorlar bunu hala anlamıyorum 

Benim oğlumun olacağını öğrendik kayınbabam çok heveslendi ama eşim sağolsun sert bir şekilde rest çekti yeter artık o devir bitti dedi 

(456 puan) tarafından
+1

Eşine helal olsun vallahi 👏👏👏👏👏

+3 oy
(1,426 puan) tarafından

Kaynanan sağ mı

(1,966 puan) tarafından

Sağ sağ 

(1,426 puan) tarafından

Yaşarken adını koymak yaşayanın ömrünü kısaltır derler bizim orda.

+3 oy
(4,132 puan) tarafından

Açık ve net bir dille ben istemiyorum demelisin diye düşünüyorum 

(1,966 puan) tarafından

Diyorum ya hep aynı kaç kere konuştum 

(4,132 puan) tarafından

O zaman kimliği çıkartmaya sen git . Kendi kendine söylensin dursun 

+3 oy
(3,175 puan) tarafından

Benim ismimde babaannemin ismini ve hiç sevmiyorum. O yüzden kızıma kimsenin ismini koymadım. Kırılacak diye düşünme. Koymak ıstemiyorsan söylemekte geç bile kalmışsın. Açık açık istemediğini söyle. 

+3 oy
(1,598 puan) tarafından

Asla koymam heveslenirlerse heveslensinler çokta umrumda bu konuda kalpda kırarım hiç korkmadan 9ay taşıdığın acısını cektigin senin buyutucen bir yavruya babası seni hiçe sayarak anasının adını söylüyorsa öylede bir kırılırki hiç sorun olmaz.

Sizin  annenizin başı kel mi kaynana ismi koyacaksiniz dediğiniz gibi o bebek ayrı bir birey niye başkasının adını taşısın enerjisi geçiyormuş kesin bir dille istemediğinizi belirtin kırmayım diye sustukça ömür boyu sevmediğinz ismi söylemek zorunda kalırsınız kızıniz anne başka isim mi yoktu derse diyecek bir şey bulamazsınız.bazi insanlar kırılsın bir şey olmaz ayrıca kirilcak diye isim konmaz  

(1,966 puan) tarafından

İstersen senin annenin ismini de koyalım diyor ikisini birlikte inan ben kimsenin ismini istemiyorum sadcee annemin adını da koymam benim olaya bakış açımı anlamış değil kaç kere konuştum anlaştım ama muhtelemen bir baskı var abisi ve ailesi tarafından çünkü abisi de babasının adını koymuş çocuğa kim ne derse desin yani benim adımda fatoşsa koydurmam

(1,598 puan) tarafından

Olduki koydu habersiz hemen itiraz edin kimliğinde.Umarim koyamaz anasının adini

+3 oy
(3,751 puan) tarafından

Kendi doğurduğuna kendi annenin ismini koyabilirsin de 

(1,966 puan) tarafından

Bundan sonra net cümlem bu doğurabilirse koysun 

+3 oy
(1,300 puan) tarafından

Ben eşimi madem  baba ismi koyacagız hem senin babsnınkinş hem benim babamınkini koyalım dedim red etmedim isimden kader doğar Babalarımıza benzemesin dedi bir daha da konuyu acmadı sende hem senin anne adını hem benm anne adımı koyalım de 

(1,966 puan) tarafından

Ona da kabul benimki 

+3 oy
tarafından

Hiç çekinme kırmaya. Bek hemde hiç. İnsanlar nelere kırılıyor. Birde buna kırılsın. Sen ılımlı yaklaştıkça oda seninalt edebilecegini düşünüyor. 

Benim eşimde annesinin adını koymak istiyor kizinolursa. Net bir şekilde asla dedim. Hala da diyor ama asla demeye devam ediyorum. Çünkü hamile bile degilm ihtimaline bile hayir diyorum. Çok zora girersen. Kendin ikinisim bul rüyamda bu ismi gördüm de. İki isim gprdum de ki ilk gördüğünü söylediğin işime annesinin ismini yapıştırma son iki isimli olsn diye

(1,966 puan) tarafından

Güzel yöntemmiş aslında:) zor durumda kalırsam deneyeceğim 

+3 oy
(11,013 puan) tarafından

Benimki ise gamsız hiç karismiyo bu 3. Gebelik buna benim isim koyacam dedi vazgeçti sen bul diyo günlerdir isim aramaktan bıktım. Diğer 2 çocuğumada ben isim koydum 

+2 oy
(2,545 puan) tarafından

Kalbini kırmak istemiyorum diye bişey yok. Kesin olarak istemiyorsan demek ki kalbini kırman gerekiyor. Sonradan hayır diyemediğin için konulursa bir ömür kimliğinde o yazacak sen üzüleceksin.

+2 oy
(615 puan) tarafından

Ya sakın izin verme Çocuğa isim koymak isteyen kendi dogursun kimse kusura bakmasın gerekirse kavga cikart 1 kere kavga edersin yok karşı gelmezsen ömür boyu o çocuk o ismi taşıyacak birde iki isim bence gerçekten kötü oluyor .

(1,966 puan) tarafından

İki isim kötü oluyor çünkü alakasız isimler biiri eski isim biri yeni isimlerden gerçekten komik oluyor 

+2 oy
(21,512 puan) tarafından

Değil ki kalbini kafasını bile kırarım isim mevzusu kırmızı çizgim 

+2 oy
(69 puan) tarafından

Net bişekilde istemediğini söyle ilk çocugumda eşim babamın adını koyalım dedi bende babanın yanında çocuga ibrahim diye seslenemem dedim öyle kapandı ikincimiz nasip olsa kız olacak kaynanam eşime demiş Zehra ismini seviyorum Zehra koyun diye, eşim bana söyledi sinir oldum 7 çocugu var isim koymaktan doymamış mı benimkine de isim bırakıyo dedim, şuanlık ses çıkmıyor bakalım

(1,966 puan) tarafından

İyi kendi ismini koyun dememiş ya ona bak kimisi diretir bakalım bizimkiler nasıl bir tepki verecek ben Bayram da diyeceğim kendi koyacağım ismi 

+2 oy
(3,106 puan) tarafından

Ben de babannemin adıyım ve kaderim ne yazık ki benziyor. Eşimde kızımıza koydu, yeminle kızım büyüsün ve sildirmek istesin diye gün sayıyorum. 3 yıldır 1 kere söylemedim o işimi kızıma. Eşim şimdi köpek gibi pişman koyduğu için ama işte ailesi mikrobun teki  ne yaparsın

+1 oy
(1,132 puan) tarafından

Eşimde böyleydi en sonda cinnet geçirdim evde kizilca kıyamet kopardım sonra sesini kesti 

(1,966 puan) tarafından

Aslında ne gerek var böyle şeylere insanız anlaşabilriiz ama anladıkları dil bu sanırım 

(1,132 puan) tarafından

Evet bende hep alttan aldım ilk çocuğuma babasının ismini birakti rizam yoktu hiç istemedim ikinciye de burnunu sokmaya çalıştı kriz geçirdim çocuk doguran ben kesilip biçilen acısını bakımını çeken ben isim koymaya gelince ölü diri ana baba nene ismi oldu canım tamam zaten her türlü şeyi görüp çekiyoruz koca tarafından bide çocuk isimi onlardan çok beklerler ben en son noktama geldi diye evde kıyamet koptu simdi istediğim isimi koydum çıt edemedi demek ki bu dilden anlıyorlar bacim yoksa kimse istemez yuvasında isim için huzursuzluk olsun anlayışsız ve kabullenemeyen es olunca biraz işin zor oluyor hele birde ilk çocukta 

(1,966 puan) tarafından

Valla haklısın canım 

+1 oy
(1,056 puan) tarafından

Ben doğru bulmuyorum bu kadar ısrarı tamam isim ortak seçilir oda babası ama ısrar etmek hoş değil daha hamile değilken eşimle isim konusunu konuştuk konu açılmıştı ben dedim kız olursa elif ada olsun eşim de güzel isim bende elif düşünüyordum dedi erkek olursa yağız efe diye karar vermiştik kızım oldu elif ada koyduk eşinin annesi mi acaba ısrar ediyor 

(1,966 puan) tarafından

Şu anlık daha isim meselesini onlara açmadık söylediğimiz de küsmesinden korkuyor galiba çok anneci biri herkes annesini sever ama ismini vermek çok ayrı bir mesele

(1,056 puan) tarafından

Bu kadar anneci olmaya gerek yok ki o çocuğu sen karnında taşıyorsun daha cinsiyeti belli değilken kaynım erkek olursa babamın ismini mi koyacaksınız ben öyle duydum da dedi kayinbabam kaynanam varken açık açık dedim ben hiçbirinizin ismini koymam diye benim kuzenim de aynısını yapmıştı kıza isim hakkı vermedi babasının ismini koydu kız ikinci isim koymak istedi ona da karşı çıktı ikinci ismi söylersin babamin ismini kullanmazsin dedi bana doğru gelmiyor eğer istemiyorsan eşinle açık açık konuş iki isim koysan da kullanılmıyor bu ismi ömür boyu taşıyacak 

0 oy
tarafından

Aynı şeyi bende yaşadım annem bile burnunu soktu bulduğum isme yorum yaptılar iyiki koymadım kendi begendigim ismi koydum asla koyma annenin beğenmediği isim cocuga şifa olmaz ki ilerde pişman olursun 

0 oy
(3,376 puan) tarafından

Acik acik soyleyeceksin sebebini de aciklayacaksin 

İlgili sorular

+4 oy
24 cevap 400 göst.
+3 oy
17 cevap 216 göst.
0 oy
7 cevap 102 göst.

Kategoriler

1,452,518 soru