Merhaba 17 aylık erkek bebeğin var tek uykuda asla 1 saatten az uyuyor ve sürekli uyanıyor tekrar tekrar döndürünce de aynı ne yapacam bilmiyorum
Çift uyku yaparsa da uyuyor aslında 1 er saat acaba 2 uyku mu yapmak istiyor çok direnmiyor uykularına
Yardımcı olabilecek olan var mı
Ben iki çocuğumu da o aylardan çok önce tek uykuya düşürmüştüm. İkindi uykusu yaptırınca hem çok zorladılar hemde gece uykusuna geçiş zorlaştı, saati gecikti. Başlarda zorlanır belki ama alışınca sadece öğlen uykusunda daha uzun uyur muhtemelen
Kızımı 25 aylıkken tek uykuya düştü o aylarda 2 uyku yapıyordu sabah 6 da kalkıyordu 10 da uyuyordu 12 e uyaniyordu 3 buçukta uyuyordu 5 gibi kalkıyordu akşam 10 da da uyuyordu
Benim oğlum da yedi en geç sekizde uyanıyor ama daha çok yedi 7:30 diyelim birer saat uyuyordu şimdi tek uykuda 45 dakika sonra uyanıyor uyutuyorum 10 dakika sonra tekrar uyutuyorum 10 dakika sonra tekrar ama iki uykuyu yaptırsam iki uykuyu da yapmış oluyor anlamadım ne yapacağımı bilemedim
10 buçuk 11 gibi uyutun 1 saat sonra uyandırın öğlen 3 de tekrsr uyutun yine 1 saat sonra uyandırın 14 gün boyunca bunu tekrar edin alışır çocuklar bebekler hemen alışır zaten
Oğlum 18 aylık 14 aylıktan beri tek uyku yapıyor sabah 7 buçuk 8 gibi uyanıyor öğlene doğru 11 gibi uyuyor 1 gibi uyanıyor bir daha da hiç uyumuyor akşam 8 buçuk en geç 9 da bayılıyor artık ikindi uykusu gelse bile uyumuyor önce küçük diye ikindi uyusu yapsın diyordum ama şimdi uykusu gelse bile uyutmuyorum çünkü gece geç uyuyor
Ama sizinki zaten 2 saat uyuyormuş benim derdim uyummaması yani ben sekizde kalkan çocuğumu birde yatırıyorum Ama yine 45 dakika uyuyor belki 1 saat işte ama iki uyku yapsa ayrı ayrı birer saat uyuyor acaba hazır mı değil ondan emin olamadım
Her çocuk farklıdır bazıları çok sever uykuyu bazıları sevmez oğlum 2 saat uyuyor ama 1 den sonra hiç uyumuyor uyuması lazım oğlumda çok uykusuna düşkün değil uyku düzeni oluşturun mesela gözlemleyin ona göre yol izleyin belki de 1 saatlik uyku yetiyor kendine
Olabilir bir de öyle deneyeceğim ama tecrübelilerden de yorum almak istedim
1,502,304 soru
24,529,477 cevap
359,915 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın