Boşandim ve mihir karsiligi araba aldım. Üzerine araba olana dul maaşı verilmiyormuş diye duydum napıcaz arabayı mı kemircez aç kalınca. Alakası ne anlamadım ?
Boşanınca dul olmuyorsun ki eşin ölürse dul olurdun yani ben öyle biliyorum
Valla Allah korusun aşkım aşkım ya ben hiç bekar da kalmayayım eşim de başımda olsun 😂 hiç bilmiyorum ki öyle şeyleri
Artik cocuk varsa eger bekar anne bekar baba kavrami var
Konuya donecek olursam anlasmali bosanmada kabul ederse alirsin
Esimin arkadas9 bbosandi askerdi cingemlikle bundan 3 yil.once 2 bucuk bin veriyodu cok az veriyolar sanirim.artik
Ben eşi ölene dul denir diye biliyordum sadece başkada bu konu hakkında bilgim yok
Yanlış biliyorsun canım eşin ölürse bekar oluyorsun
Bosaninca dul oluyorsun
Zaten eski kimliklerde kocasi yada karisi ölünce bekar yaziyordu
Zeynos1234 eski kimliklerde eşi vefat edince dul yazardı. Boşanınca bekar olunuyor eş vefat ederse dul. Boşanan birine de dul maaşı verilmez eşi sigortalı olup da vefat edene verilir
Boşanan kadin dul olmuyor. Dul maaşı dediğin eşi ölene veriliyor oda herkese değil kocasinin yeterli sigortasi varsa kadina maaş bağlanıyor.
Anladım teşekkürler
Eğer yaşın belirli yaşın üstunde ise eşin vefat etti ve güvencen yok ise dul aylığı adı altında maas veriliyor oda 5 bin cıvarı yanlış bılmıyorsam her boşanan dul olmuyor bekar diye adlandırılıyor kocası vefat eden dul oluyor
Babandan kalma aylıktan verilmiyor mu..
Maaş olarak bunumu kasdettiniz..
Ayrıca araba kullanıyorsaniz isede gidip çalışabilirsiniz.
Hem arabayı kemirmezseniz..
Doğru diyorsun da Bi bebekle bosaninca o kadar kolay olmuyor ise girmek
Tabiki kolay değil o yüzden bebek yaparken doğru adama yapiyormuyum diye oncelikle düşünmek lazım..
Doğru insanlar da yanlış yapabiliyor .Bu yüzden hiçbir insanın iyi kalma , hiçbir evliliğin de bitmeme garantisi yok maalesef .Büyük konuşmamak gerek .
Başvuru yaptınız mi
Hayır yapmadım henuz
Boşanana hiç maaş verilmedi şimdiye kadar eşi vefat edene veriyorlar dul maaşı
Hayır alamasıniz ama sed yardımı alabilirsin çocuk varsa
Çocuk var o nedir sed yardımı ve nasıl başvuru yapiliyor
Sed yardimmi sosyal yardımlaşma vakfından yapılıyor arastirin
Sed yardimmi sosyal yardımlaşma vakfından yapılıyor araştırın e devlette de yapabilirsiniz
Son zamanlarda kanun değişti canım galiba son iki senedir.
Eskiden boşanmış yada kocası ölmüş dul yardımı veriyorlardı şimdi o yardımı eşi vefat etmiş yardımı yapmışlar canım. Alamazsın yardım
Mehirini vermişler arabanıda almışsın daha ne istiyon kız benim hem mehir yok hem çocuğuma verirse yeni zamlandi oda bi üç bin veriyor beter olasica
Anladım cnm olsun valla benimki yüzsüz vermedi üç bin nafaka oldu şimdi onuda geçen ay eksik vermedi bu ay vericem dedi bakalm
Ailenle mı kalıyorsun çocuk var mı canım
Var cnm ailemle yaşıyorum
Çocuğuna veriyor zaten nafakayi bana değil
Çocuğuna verdiği nafakayi da eksik veriyor yani öyle mi ? Yazıklar olsun böyle zihniyete
Evet zaten onu diyorum yok yok diyor üç ay vermedi hepsini bir veriicm dedi onuda eksik verdi bakalım bu ay diyor.
Üç senedir bir tane bez alıp getirmemiştir yüzsüz beter olsn.
dul deil nafaka ((maaşı))) alcaksin
Boşanınca bekar sayılıyorsun dul maaşı eş ölünce verilir ve üstünde arabada ev de olsa eşinin maaşını almak senin hakkın.
Teşekkür ederim
Bosaninca dul olmuyosun bekar oluyosun. Esin olseydi dul maasi alirdin. Bu durumda zaten alamiyosun.
Teşekkürler
Araba talep etmişsin çalışabilecek durumdasın diye düşünüyorum. Dul maaşı herkese verilmiyor. Devlet sana elin ayağın tutuyorken neden boşandın diye para ödesin anca çocuk varsa nafaka alırsın. Eşi ölene veriliyor o maaş
Çocuk var bir süre çalışamam onun için sordum
1,497,707 soru
24,465,249 cevap
354,843 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın