+3 oy
363 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (3,414 puan) tarafından

Tek cocuk olmak dezavantajli mi

Oncelikle saddce geyk olsn diye actm biliyoruz ki ;kari koca iliskisi en belirleyici faktor taraflardan birinin sorumsuz oldugu ,maddi durumun kisitli oldugu,ruhsal durumun ,destekleyenin olup olmamasi gibi gibi faktorler bu karari sekillendirir

Velev ki tek cocuk karari alindi 

Dezavantaj bana gore 

Bag sorunu  yabanci birine biyojik kardesin gobi baglanamazsn hatanla sevabinla kabul gormek ancak kardeslik iliskisiyle mumkun 

Ebeveyn kaybi yasandiginda dayanacak kimsenin olmamasi

Ani biriktirecek kimsenin olmmasi ne bileyim beraber yapilan sacmaliklar,kavgalar ,gulmeler 

Avantaji 

Her ne kadar kaynaginiz varsa tek cocuga ayrilmasi

Daha adil ana babalik getiriyp cunku.baska clcuk yok 

Daha bagimsiz olabiliyolar tek cocuklar 

Siz ne dusunuyorsunuz

16 Cevaplar

+2 oy
(1,194 puan) tarafından

Tekim ve mutluyum önceden kardeşim olsaydı diyodum. Eşim 10 kardeş ay aman iyiki olmamış diyorum ve ikinci çocuğu düşünmüyorum. Kızımı ozel kurslara gönderip bol bol para harcamak varken neden bir ikinciyi yapıp ondan kisayim

(3,414 puan) tarafından

Cok kardesi.olup dusmandan beter olan ornekleede mevcut dediginiz gibi

-Reklam-
+1 oy
(1,419 puan) tarafından

13 sene tek çocuk olup sonra abla olmuş olarak ikisinin ayrımını bende yapamam soruların için 

1 kardeşim olmadığı için arkadaşlarıma kardeşim gibi daha çok bağlandım 

2 ebeveyn kaybını madden yaşamadım

3 kardeşim yerine koyduğum çok kavgam,gülmem,anım çok çok fazla

4 her ne kadar kaynak çok olursa olsun öyle dağlar gibi bir fark olmadı 

5 adil ana babada aileye bağlı ister on çocuk olsun ister iki düzgün bir ailede adalet sorunu olacağını sanmıyorum 

Sonuç iyi ki kardeşlerim olmuş gençliği giden ben oldum evde çocuklara baktım büyüttüm ağzıma ettiler sabahın köründe peşime takildilar ise bile götürdüm canımdan çok seviyorum hepsini ama büyüdüler sen bizim annemiz değilsin bize karışma diyorlar insanın gücüne gidiyor yinede canımı veririm dördüne de 

(3,414 puan) tarafından

Sonradan bir olmus pir olmus bazi seylerin eksikligini dis kaynaktan saglayamazsn en sevdigin guvendigin arkadasin bir kez arkasini donmesine bakar tum bagi koparma kardessizlik zor bu deneyim her insanin hakki ama  kendi ozelimde konusayim tum sorumluluk benim ustumde duygusal yukumu paylasan es yok akli bes karis havada kocaya ragmen ikinci cocuk.kendime ve cocuklarima haksizlik olur diye dusunuyorum

+1 oy
(1,181 puan) tarafından

Tek çocuklukara saygi duyarim fakat bence guzel bisey degil ,hem cocuk evde sklyor hem buyudugunde bi kapisini calacak bi kardesi yok aricak kiksesi yok,bncil oluyorlar simarik oluyorlr cnku evin tek cocugu el bebek gul bebek 😂en onemliside allah kimseye yasatmasin ama ya bise olursa sonra anne baba pisman olur bence bakabilme durumu varsa hem maddi hem manevi tek cocukda kalinmamali.

(3,414 puan) tarafından

@sevda kesnlikle ben arkadaz ortaminda zikilsam da hayir demek istesem de airf kabul icin kendimden fedakarlik yaptim hep

(1,181 puan) tarafından

İşte herşey maddiyat degil ,ben mesela 6 kardesim hic keske tek olsam demiyorum ,cnku yeri geliyor birbirimize cok yardimimiz dokunuyor yeri geliyir dertlesiyoruz ne bilim annam babam oldükten sonra tek kalmaktansa kardeslerimin olmasi daha guzel

(3,414 puan) tarafından

Kardesle edinilen deneyimi ,ani parayla satin alinmiyor 

Arkadasla olmuyor.ne kadar seversen sev biliyosn icten ice elll diyosn bir arkasina donmesine bakar 

Ama kardes maskesiz nedensiz nicinsiz hep yaninda 

Suan hastalansam refakatci kqlacak kimsem yok

Bisi.alacak olsqm bunu paylasacak fikir verecek.kimsem yok

(1,181 puan) tarafından

Sen tek cocukmusun heidi

(3,414 puan) tarafından

Cok sukur cok anlasamaasakta bir erkek kardesim bar ama kizkardesim olsn iaterdim benjm oglum tek cocuk

+1 oy
(1,601 puan) tarafından

Tek cocigum annemin evet adil ve maddi manevi hep yanımda  hiç bagimsz değildim aşırı kontrolcü annem ayrım yapacak kişi uok oda var ama zoryani çok anne baba ölse yalnızlık korkusu düşünsenize evinize kardesnz  falan kimse gelmiyor doğumda hastalık da bayramda kimse yok diş cevreye fazla kendini kabullendrme şükür 30 yaş güncellemesi geldi ve çok kişi sildim üvey var aslında öz baba bir ama ne kdr öz de desek onlar ne yapsalar da birbirlerine geri dönüyorlar  sadece abim  daha adil olmaya çalışıyor oda babamın sayesinde babam alsa dedirtmez ayrı gayrı ama olmazsa olmuyor bazen

(3,414 puan) tarafından

@Tugba006  cok ikilemde.kaliyorm fakat mantigim asla diyor.

(1,601 puan) tarafından

Bende ilk çocukta çok düşündüm hatta boşanmaya kadr geldim sırf uok sayılmış hissettiğim için eşim benm vazgectigimi  görünce çeki düzen verdi kendine 2 oğlum oldu 3 hamileyim doğumların zor oldu 2 de kanamam durmadi altdan  o kadr zorlandim ki hala sasiriyorum 3 u nasıl yaptm inşallah birbilerine sımsıkı sarilirlar birlik beraberlikleri bozulmaz inşallah  bende annem olmasa eşime bile diyorum biz napacaktik  onun ailesi 6 yildr gurbbetym kapımızı calmadilar evlat ayrımı yapiyolar eşim ama hep yaranma derdinde kendini kabul ettirme bazen eşim ayrımcılık yapıyor küçük buyik diye hemen tepki gösteriyorum anne babann adaletide önemli ilerisi icin babam  

(3,414 puan) tarafından

Benim esim ne para yonetimini beceriyo akli bes karis havada sadexe kendi rahatligi ixin yasyaan duygusuz birisi ben bu adama guvenemitorm 

(1,601 puan) tarafından

Öyleyse birşey diyemem cnm oğlun büyüsün bieaz ayrilma düşüncen yoksa büyüyünce duruma göre bakarsın benm eşim ilk çocukta hiç alakası uoktu 2 ci öyle bir geldi ki ne uykusu ne rahatı kaldı :)

(1,601 puan) tarafından

Bakıyorum canım anne ayrı olan abim ablalarim var ablalarim özellikle elden farksız ama genede birbriini bı yerde birakmiyo inan ne ararlar sorarlar ben ne kdr güven versemde onlar için ne kdr iyi olsam Da bı yerde o ayrımı onlar yapabiliyor arkdş kuzen ortamında hep aynı şeyi yaşadım şuan kabuguma çekildim sadece çocuklarım benim için annem Allah'ım başımızdan eksik etmesin ama güzelleme yapiyolar ama tek çocuk demek yanlizlik  demek kim ne derse desin 

+1 oy
(1,289 puan) tarafından

Kızım 2.5 yaşında zaman ne gösterir bilinmez ama başka çocuk düşünmüyorum açıkçası. Ama hadi diyelim yaptık en azından arada ciddi bir yaş farkı olmalı diye düşünüyorum. Diğer türlü ilk çocuğa gerçekten yazık oluyor. En basiti kızımı her gün 2 saat parka çıkarıyorum. Şimdi küçük bir bebeğim olsa bunu bu kadar sık yapamam. İlgi ikiye bölünüyor mecbur. Maddi olarak her istediğini yapabiliyoruz. Kardeşi olsaydı bu mümkün olmazdı. 3 yaşına gelince dil kursuna göndermeyi düşünüyorum. Devlet okullarının hali ortada özel okul fiyatları malum. Yani bana göre tek çocuk avantaj. Tek korkum ilerde kızım bu eksikliği yaşar mı? İşte bundan emin değilim bakalım hele 6 yaşına gelsin. O zaman oturup son kararı veririz eşimle :) 

(3,414 puan) tarafından

Yalnizlik duygusu zor kardessiLik zor sonsuza kadar ni dunyada var olmayaxagiz fakat kosullar uygun degilse kardes yapmakta mantikli.hareket degil

+1 oy
(2,354 puan) tarafından

Benim fikrim kesinlikle tek çocuğa karşıyım. Herkesin bir kardeşi olmalı. 

Ve ben bunu son iki yıldır çok daha iyi anladım.

Çocuklarınıza dünyaları serseniz kardeşin yerini tutamaz. 

(3,414 puan) tarafından

Orasi muhakkak.ama sartlar.olgun ddgilse.yalnz maddi.olarak dusunmeyin anne olaral ikj cocugunda vebalini almak.demek

+1 oy
(21,422 puan) tarafından

Kendi hayatımdan yola çıkarak kardeş müthiş bir şey diyorum bir çocuk doğurdum. Ablalarımda sanki benle doğurdu çocuğu hastalık vs kötü günde geçirdim çocuğumun da teyzesi halası ve olduğu için şanslı olduğunu düşünüyorum ayrıca kardeş sahibi olmak doğurmadan çocuk sahibi olmak bir yerde ben yeğenlerimi öyle görüyorum. Anne baba kaybında insanın ailem diyeceği birileri olmalı :) benim için kardeş candır adalet anne babanın sorunu varsa vardır yoksa yoktur bencil duygusuz olan o eksikliği tek çocuğa da hissettirir bence 

(3,414 puan) tarafından

Orasi oyle ama tum sartlar uygun olmali.ince bir karar 

(21,422 puan) tarafından

Tabiki imkanı olan sabrı ve mutlu evliliği olan yapsın bence de. Herkesin kardeşi olmalı demiyorum zaten şartları uygunsa her iki tarafta istiyorsa yapılsın 

(3,414 puan) tarafından

Ama icimde ukte kendim deneyimledim yalnizligin cetinligini ama sorumsuz akli bes kar8s havada duygu koru bir adamla imkansiz

Su yalnizlig8ma gonulden yanimda olan azicuk akli olan esim olsaysi en az 2  cocuk isterdim 

+1 oy
(9,668 puan) tarafından

Bir kardeşim var o olmasa napardım  bilmiyom madi acıdan cok zorladım gecen sene çok yardımı dokundu hala daha da dokunuyo yardımı kardeşimi seviyom arada tartışsakta gönül almasını da bilirim  güzel bi hediye alacam ona  eylul yada ekimde 

(3,414 puan) tarafından

Kardes ful.paket bagrina basiyon arkadas olsa kustum oynamiyom diyip.bitrir herseyim ustume cizik.ceker ama.kardes.ne.olursa plsn arkani donemiyosn uzerini.cizip atamiyosn

+1 oy
(648 puan) tarafından

Benim oglumda tek çocuktu taki 16 yaşına kadar ve hiç bencil degildi herşeyini herkesle paylaşırdı mecburdu onun ebe gidip oynayacagı bi kardeşi yoktu istedi olmadı nasip 16 yaşından sonra oldu şimdi 19 yaşında kardeşi 3 yaşında ona bi faydası yok aslında baba gibi oldu 🤗

(1,281 puan) tarafından

Valla en mantıklısını yapmışsınız gerçekten benimde bir çocuğum olsa bende oğlum büyüdüğünde isterdim şu an hiç ama hiç kafam götürmez 😂 ama sizin yaşınız bilmiyorum ben 26 yaşındayım kaç yaşında 2. Ye hamile kaldınız 

(3,414 puan) tarafından

Abinin cok destegi olur kardesine

(648 puan) tarafından

Ben 34 yaşında hamile kaldım şimdi oglan 3 yaşında abisi askere gidecek kavga yok gürültü yok kıskanma yok baba gibi oldu hatta abisine arada baba der yaptıracagı bişey olsun işini biliyor🤗

(648 puan) tarafından

Evet destek ilerdede destek olmak zorunda 16 yaş var inşalalh herşeyleri güzel olur yavrularım onlaar benim🤗

+1 oy
(1,281 puan) tarafından

Canını seven 2. Çocuk yapmaz kardeşim ben bunu bilirim 😂 kel kalıyorum saçlarım dökülüyor 26 yaşında vücut ağrılarım var uyku düzenim yok  yine olsa oğlumu yine de doğururdum çünkü oğluma çok aşığım çok seviyorum oğluşum da oğluşum Allah ın bana verdiği en güzel hediye en güzel emanetim ama başka emanete sahip çıkmak istemiyorum şu anlık diyeyim belki aşağıda gördüm biri oğlu 16 yaşında doğurmuş bende o zaman düşünebilirim 😂

(3,414 puan) tarafından

Cok cocuk zaten cok.zor hani 2.yada 3 normalde.o normal bana normal.degil

(1,281 puan) tarafından

Çocuk büyütmek psikoloji istiyor sorumluluk istiyor bunlar bende yok olanı da oğluma harcadım 😂

Benim kardeşi olmayan tanıdığım herkes hayatından çok memnun iyi ki yok diyor valla 

(3,414 puan) tarafından

Benim ikinci cocuk ypma luksum yok.xnku esim yetiskin biri gibi dwgil farkindaligi dusuk onu zaten cocuk kategorisine  koydm bana manevi oladak sifirr destegi oldu 

Ee ana baba yok kimsem yok tek basina 2 cocuga yetemeyebilirim ustelik suygusal yukle.hakszligim da olabilir cunku benim basimi koyacam bir omuz sirtimi sivazlayacak el yok kendim bile hastalanmaktan korluyorm 

Ha kardesi plsn benim bir evladim olsn bu yalnzliktan siyrilip cogalmayi isterim deliler gibi uzuluyorum da evladimn ben oldukten spnra korkunc yalnzligq maruz kalamsina ama sartlar bu 

(1,281 puan) tarafından

Yalnız ve mutsuz olması ki hiç sanmıyorum 2 çocuğunun olupta ikisinin de mutsuz bir anne sorumsuz bir baba ile büyümelerinden daha iyidir en azından bilinçli bir kadınsın tebrik ediyorum kardeşim 👍🏻🌺

(3,414 puan) tarafından

Soyle dua ediyorum.artik oglum yuva kurana kadar yanjnda.olmayi.Rabbim.nasip etsin gonlunun muradina erecek.bir es bir is bir cevreye aahip olur o dezavantajli durumdan kurtulur canim oglum 

Ozellijle erkek cocugu icin kilit kisi baba figuru tam degil uatune bir de iki cocuga boluncek tek anne durumu zorlastiracak sunu kabul etmeliyim anne annedir baba babadir bir anne babamin veremedigini karsilatamz bisey yoksa yoktur gore gore bu sacmaligi yapamam sirf cogalmak.arzum nedeniyle

+1 oy
(1,119 puan) tarafından

Ben 34 yaşındayım tek cocugum küçükken hep bir kardeşim olmasını istedim ama nasip olmadı büyüdükçe gercekden arkadaşlarım aratmıyordu..ama  babamı kaybettiğimde soyle dusundum kendi kendi ic dunyamda bu dünyada benimde ayni acıyi paylaşacak kimse yok annemin kocası babaannemin oglu

Soliceklerim bu kadar ❤️

(3,414 puan) tarafından

Bendd 34 yasindayim ana babami kaybettim bif erkek kardesim.var nrrdeyse hic anlasamiyoruz ama bu zor.gunlrrde yine telefonda onunla dertlestim yine canim skllmca baaka.sehirde yine ona gittim.

Memlkette kapisini calacagim omzuna basimi koyacagim kimse yok bir kizkardesim olsaydi agir depresyona girmezdim ozellikle.bayramalrda tek basina oturup yalnz aglamazdim 

Bunu.bilmeme ragmen ve cokta istememe ragmen kcoamin sorumsuzlugu beni durduruyo esim asla manevi ollarak yanimda degil oglum bejden de kptu olacak

(1,119 puan) tarafından

Evet canim  öle  kötü olmak heleki  kardesle zor ama  dediğin gibi  bi sekilde bi bağ oluyo ve  o bağ herseyi asiyo bazen asmadigi  da olur illaki insaniz ama şartlar önemli  ben oğlum için  bi kardeş istedim allahdan ama önce hayırlısı olsun istedim çoğu ardesi abisi ablasi olan arkadaşım bosver tek olmak daha iyi diyo bazen  nasip olmazsa bi hayır vardır  şuan 2.cocuguma hamileyim tek duam sevgili saygılı olsunlar nasıp bu isler

(3,414 puan) tarafından

Aynen sizde gulerek buyutun sevgi bagiyla buyuyunce adil inan bag sorunu olmuyo 

Kendi kardesimle.kucuklukten sogukluk girdi aramiza annem.asiri duskundu pna onda simarmaya neden oldu bende de kiskancliga hani maddi olarak asla haksizlik yapmiy0lardi ama insan nefsi onun fazla sevildiguni gormek zoruna gidiyo kucuksun orda bi bag zedelendi

+1 oy
(147 puan) tarafından

BiZ 10 KARDEŞ büyüdük fakirlik sefalet içinde büyüdük dağda,taş da,tepede,sokakta, köyde büyüdük.Bir şekil büyüdük .en büyük ablam la en küçük kardeşim arasında 25 yaş var tabiki kuşak çatışması var 10 kardeş değil de 3 5 olsak yeterdi diye düşündüm hep.Rabbim böyle görmüş demek ki Amenna.Soruna gelecek olursam,tek oğlum var tek çocuk kalsın istiyorum ama biz ölünce arkamızdan kim,, dua edecek ,oğlum kimle dertleşecek ,kimle kavga edecek bunları düşünüyorum,En en önemlisi oğlum,hiç dayı yada amca olamayacak.Abi olamayacak ,kardeş isteyecek o yüzden 2 hatta maddi duruma göre 3 çocuk taraftarıyım ama ben doğurmayayım 

(3,414 puan) tarafından

Kardessizlikte zor inanin dayi teyze amca.gpruntuden ibaretler ana babami.kaybedince buhar olup uctular 

(147 puan) tarafından

Orası öyle ama inşallah yeğenlerine sahip çıkarlar mesela benim teyzem yok keşke olsaydı derim dayılar amcalarım 5 kuruş etmez hiç biri açma teyzem olsa belki farklı olurdu

(3,414 puan) tarafından

Teyzeme torunlarina analik yapti benjm annem.sonjc aramaz sormaz 

(147 puan) tarafından

Rabbim kardeşinde hayırlısını versin inşallah. Biz,10 kardeşiz,ama bizde öyle 5 6 tanesi ile konuşuyorum,diğerleri el gibi herkes birbirri ile küs

+1 oy
(2,040 puan) tarafından

Eşim tek çocuk ve aileden sevgi görmemiş bir çocukluk geçirmiş. Bu yüzden sevmeyi bilmez, paylaşmayı bilmez, öncelik vermeyi bilmezdi. Evlendikten sonra aile ilişkisi biraz daha düzeldi. Öncesinde malesef evdeki 3.kiraci gibiymis. Babası yardım etmiş araba alırken, sonra esime geri satmış verdiği parayı istemiş yani siz düşünün 😂 o zaman daha yaşı 18. Eşim şimdi diyor ki hicbirseyim olmasaydı da bir kardeşim olsaydı. Ne kadar sıkıntı çekse de ailesinde, diyor ki sen başkasın evet ama ben anneme veya babama birşey olsa yikilirim ve beni teselli edecek dünyada benden biri diyeceğim biri yok diyor. 

Benim açımdan bakarsak 5 kardeşiz, dehşet bir çocukluk, rezil bir ömür. Ama şimdi hepimiz büyüdük ve diyorum ki iyi ki kardeşim var. Kimsen olmasa bile onlar var. Ben de tek çocuk olmak isterdim hep ama eşimi görünce dedim ki yok iyi ki olmamisim 

Şimdi düşünüyorum kiziminda elinden doğuştan arkadaş avantajını almak istemiyorum. Açıkçası yine de asla istemiyordum ilk gebelik zor olduğu için cesaret edememiştim ama şimdi kızım daha 16 aylıkken hamile kaldım 😂 tamamen beklenmeyen bir gebelik ama kızım için seviniyorum. Evet diyorum belki çocukluğu onunda zor geçecek ama artık dogustan bir arkadaşı var. 

(3,414 puan) tarafından

Gulerek kucaginiza alin gecenlerde dinledigm psikolog su meshur dizi hakkinda yorum yapti ordda dedi ki ay cocugum icun sunu yaptim bunu yaptim kurslada gonderdim ozel okullarda okudu gonlunce yedi icti eglendi bunlar.manevi yoklugun ydrini asla dolduramaz 

Bir sekilde insan buyuyo mesela hangi insana sorarsaniz sorun kucukken nasildin diye kimse falanca tarihte sunu yedim sunu yaptim suraya gittim ddmez icinde bulundugu duygudan bahseder 

Bende acikcasi kardesten yanayim paylasscagi anilatinin olacagi gulmesinde,swvinmesinde,aglamasinda ona eslik eden kardes fakat esim cok akli havada zsten kendisi asla istemiyo sorumluluk ona zul geliyo benim de icimde ukde kalaxak

+1 oy
(5,252 puan) tarafından

Benim kardesim oldugu icin tek cocuk nasil bilmiyorum ama cok yakin arkadasim tek cocuk. Bir gun ikinci cocugundan sonra ucuncuyu de yapcam dedi. Ben ve diger arkadasim sacmalama be yeter falan dedik.(ikimizinde bir kiz kardesi var) sizin kardesiniz var benim gibi tek degildiniz dedi ve ucuncuyu de dogurdu hakikaten. Suan 3 kizi var hepsi arkadas oldu ona :)

(3,414 puan) tarafından

Maddi manevi imkani olana cok guzel birsey hele yalnjz olunca insanin icindeki icgudu de istiyo ama hayat sartlari 

(5,252 puan) tarafından

Tabi sunmak istedigin ve sunabilecegin imkan kadar cocuk sahibi olmali insan, cok haklisin.

+1 oy
(1,780 puan) tarafından

Ben tek.cocuk  dusuncesinde olan biriydim

Mesela seneye oglumu krese yazdiracaktim  bakim konusunda kimseye ihtiyac duymayacaktim istisna durumlar haric

Süŕpriz kizim oldu. 28 ay aralari abisi ile. Iyi ki olmus dedim sonradan. Gun icerisinde kiskanclik krizleri kavgalar derken bi bakiyorum abisine guluyor. Abisi onu sarilip opuyor. Yani kisiden kisiye degisen birsey bence

(3,414 puan) tarafından

Kardeslik guzel duygu ama maddi manevi imkani olana 

(1,780 puan) tarafından

Evet kesinlikle katiliyorum. Şükür ki ikisine yetebiliyorum şuan da . Manevi anlamda ise annem bakiyor sag olsun. Oglumu buyuttu simdi kizima bakiyor ben ise gidince ikisine bakiyor. Ama calistigim ici  oglum 2.5 aylik kizim 3 aylik iken ise dondum. Bazi anlarini kacirdim

(3,414 puan) tarafından

Benim oglumu buyutmem dd en az benim.kadar emegi sefkati olan annemdi gecen yil onu da kaybedinxe sorumsuz esle gozum almiyo(is olarak algilanmason kendisk rutbelo asker ama o kadar )anevi olaral asla.drstek degil isindeki zorliklari yansitir.zor karakteddor

(1,780 puan) tarafından

Allah rahmet eylesin.evet ya kadin cok yipraniyor bu surecte erkek yardim etse de fiziksel ve psikolojik kadin yoruluyor.

(3,414 puan) tarafından

Benimki direkt etmiyo manevi olrak asla yok yanimda anca rahatina duskunluk anca kendi keyfi kalani umrunda bile.degil

0 oy
(1,767 puan) tarafından

avantajı dezavantajı bilemem de araştırmalar tek çocuğun daha mutlu büyüdüğünü gösteriyormuş

(3,414 puan) tarafından

Bence kardes anne babadan kalan en iyi miraa ama duruma..gore hayat sartlarima gore 

(1,767 puan) tarafından

kardeş var candır, kardeş var evlerden ırak. o yüzden illa kardeş diye de savunmam asla. 

İlgili sorular

+2 oy
23 cevap 679 göst.
+3 oy
5 cevap 192 göst.
+2 oy
5 cevap 190 göst.
+1 oy
4 cevap 49 göst.
27 Nisan 2025 Ev & Yaşam kategorisinde Alyakus (2,633 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,451,820 soru