+3 oy
130 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (1,037 puan) tarafından

5 yaşında oğlum yemek seçiyor artık çıldırmak üzereyim.kuran kursuna gidiyor öğleden sonra.beslenme hazırlıyorum sabah 10 gibi kahvaltı yapıyor öğleden sonra 3 gibi beslenme saati var ama ya hiç dokunmamış oluyor ya da çok az yemiş oluyor ya da arkadaşlarına veriyor yememiş olmamak için akşam geldiğinde açlıktan yıkılıyor aburcubur istiyor şeker istiyor patlamış mısır istiyor çilek karpuz ananas yaban mersini ahudud istiyor.bunlari alışkanlık haline getirecek bıraksam kizmayi hiç sevmiyor zaten nazikçe soylemeye çalışıyorum ne istiyorsan onu yapayım evde ne varsa onu ye diye.simdisaat 1 olmuş tam yatacz çips istiyor babasından baktım ağzı kokmuş acliktan ya bıktım artık bağırdım çorba ekmek ayran koydum kızdığım için yedi ama bu şekilde ne ben mutlu oldum ne de o.kucuk oğlum ne olursa yer.buyuk oğlum küçüklüğünden beri böyle 2.5 yaşa kadaremzirdim ikisini de çıldırmak üzereyim 

10 Cevaplar

+2 oy
(4,966 puan) tarafından

Abur cubur yasakla hic eve sokma, sen bagirdikca çocuk yemekten uzaklaşır malesef ama elimizde olmuyor iç güdüsel hareket ediyoruz. 

(1,037 puan) tarafından

Busaate kadar uyumadilar zaten bir de aç gezmesi beni deli ediyor.evde herşey var börek çörek tatlı pasta et tavuk eksik olmaz zaten yeter ki yesinler diye yapmadığım yok hergun sanki misafir geliyor gibi sofra hazırlıyorum ama yok çok iştahsiz.istahsiz demek için hiç yememesi lazım aç oldgunun farkinda begenmedgi için yemiyor.ne yapacağımı şaşırdım 

(4,966 puan) tarafından

Öyle oluyor canim evde varsa çocukların gözü görmez o yiyecekleri canim, ama olmasın bak nasıl istiyorlar. 

-Reklam-
+2 oy
(3,763 puan) tarafından

Abur cuburu almayın,olmazsa mecburen yemek yiyecek onlara güvendiği için yemiyor 

(1,037 puan) tarafından

Evet doğru ben vermesem çevresindekileri kullanıyor .o zaman da hiç aburcubur almıyorsunuz diye evden uzaklaşmasını istem

(3,763 puan) tarafından

O kadar büyük değil daha canım kurallara itimat edebilecek yaşta bu şekilde düşünüp önünü kesmezsen ilerde her konuda kendi bildiğini okur 

+2 oy
(23 puan) tarafından

Çocuğa yasak koymak yerine yavaş yavaş sizlerde bundan abur cubur dan uzaklaşın. Hafta bir defa marketten bir tane istediğini alabilmek olsun onun haricinde vermeyin. Paramızın bu sefer yeterli olmadığını alamayacağınizi söyleyin. Mecburen yemek yemek zorunda kalıcak. 

Kaldı ki yemekleri şekillendirin internet de çok fazla sunum var. Dikkatini çekecektir. 

Hazır gıdalar kanser yapıyor çocuklarınıza dikkat edin

+2 oy
(4,729 puan) tarafından

Abur cubur o eve niye giriyor esas soru bu... Küçük çocuklarınız da varken neden alıyorsunuz 

(1,037 puan) tarafından

Hiç almasam bile yediği şeyler çok kısıtlı onu yemem bunu sevmem 

(4,729 puan) tarafından

Ek gıda döneminde her şeyi tattı mı 

+2 oy
(76 puan) tarafından

Tek cözüm abur cubur almamak onları yemedigi zaman canı ekmek yemek isteyecek mecbur acıkacak 

+2 oy
(720 puan) tarafından

Evde onların olduğunu bildiği için onları istiyor, eve hiç sokma ya da siz yiyorsanız gizli bir yerde tutun o uyuyunca yiyin, atıştırmalık bir şey bulamazsa yemek yiyecektir

0 oy
(5,295 puan) tarafından

Bi an ben yazdim sandim 😃 benim buyuk oglum 7 yasinda 27 ay emzirdim 19 20 ay civari herseyi yiyen cocuk secmeye basladi ve hala da oyle. Bende basta cok kizdim zorladim agladim ama simdi saldim. Ne istiyosa onu veriyorum. Kan testinde kansizlik cikiyodu duzeltiyoduk ama sonuc ayni. Bende oyleymisim secici cocukmusum ama buyudukce aliskanligi degisiyo. Mesela 3 4 yas araliginda tavuk kanadi resmen löp löp goturen cocuk suan ayni sekilde yemez. Her istediginde abur cubur verme oncelikle. Bizimkide ister ama yemek yemeden vermiyorum. Cunku abur cuburla kendini doyurunca hic istemiyo. Okula beslenme koyuyorum bazen silip supuyo bazen dedigin gibi ya yemiyo ya da bi iki yiyip birakiyo. Kan degerleri iyi kilosu da iyiyse zorlama derim. Biz bi de 4 yas civari spora yazdirdik, yuzmeye hala da gidiyor. O biraz daha etkili oldu toparlanmasinda. Kansizlik var mi ona da bak.

0 oy
(4,255 puan) tarafından

Huyu bence yemeyen yemiyor.  3.5 yaşında kızım da öyle çok seçer yemez iştahsız. Umarım ikinci kızım böyle olmaz.

0 oy
(1,790 puan) tarafından

Iste bende sirf bu  sebepten oglumu doktra goturdum.  Doktor paketli gida almayacaksiniz sizde onunde yemeyeceksiniz dedi. Evde vrsa da oldugunu bilmeyecek dedi.  Bir de yvas yavas ilerlenmesi gereken bir surec. Aglayabilir ama  kararli olacaksiniz dedi

0 oy
(1,263 puan) tarafından

Senınkı daha küçük görümcemın 3 çocugu var  1 otızmlı  o sadece yoğurt uer yoğurt pilav veya yoğurt makarna 16 yaşında 14 yaşında kızı var oda sadece patates kızartması ve köfte yer peynır zeytın gördü mü ıyy der büyük oğlu var 18 yaşinda oda sucuk çigköfte felan tarzı bazı seylerı yemez bıze geldiler gecen sene 20 gün kaldılar her sabah patates kızartması akşam da ya makarna ya pılav gına geldi görümcem de köfte balık taze fasulye  burger vs yemez umarım ilerde senın çocugun düzelir ve herseyı yer en korktuğum şey yemek seçen ve yemeyen cocuk

(1,037 puan) tarafından

Simariklik mi istahsizliktan mi

(1,263 puan) tarafından

Öyle alışmıslar

İlgili sorular

+4 oy
16 cevap 671 göst.
19 Ocak 2025 Diğer kategorisinde 12345ebe (1,047 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 127 göst.
13 Aralık 2024 Diğer kategorisinde UmAYElcin (293 puan) tarafından soruldu
0 oy