+3 oy
50 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (3,740 puan) tarafından

Oglum 9 aylik yumurtanın kabız yaptığını farkettim şimdi ben yumurtayı hiç mi vermemeliyim yoksa onun vitaminini de alsin diye haftada 2 kere falan mı vermeliyim kontrolumuze daha var doktora soramıyorum 

2 Cevaplar

+2 oy
(1,732 puan) tarafından

yumurtayı her gün vermelisin

onun dışındaki ek gıdaları fazla verme, beslenmesine kefir, kuru kayısı, avakado, zeytinyağı, lifli gıdalar ekle

(3,740 puan) tarafından

Hepsini yaptım hergun Hindistan cevizi yağı da verdim yine de çok zor ve paramparça oluyor tuvaleti. 1 hafta ara  verdim her şey düzeldi 1 gün pankekin içinde verdim aynı gün yine kabız ertesi gün vermedim ve duzeldi

(1,732 puan) tarafından

çok mu haşlıyorsun acaba

(3,740 puan) tarafından

Genelde haşlanmış yumurta veriyordum değiştireyim diye pankekin içinde verdim yine aynı oldu. Salmonella ihtimaline karşı evet çok hasliyordum az rafadan mi bırakmak gerekiyor ki

(3,740 puan) tarafından

Avokadoyu her gün vermeye çalışıyorum yumurtayı da haşlayıp avokadoyla açiyordum biraz kayisiyi pure yapıp yogurda ya da yumurtanın içine katıyordum yine zeytinyağını çok dahil etmedim ama her gün mutlaka Hindistan cevizi yağı veriyordum yine aynı bunlati yapmadigimda 3 gün hiç yapmadi çocuğum cahilliğime geldi biraz ilaç kullandık sonra iste bal kapağıyla armutla rahatladı ama düzelmedi ara verince düzeldi aynı şeyleri tekrar yasariz diye aklım çıkıyor 

(1,732 puan) tarafından

rafadan bırakma tabi tam pişsin ama onun da sınırı var ya, onu aşmasın. 

doktora danış olmazsa probiyotik damla kullanırsın düzelene kadar.

benim kız kabız olunca aç karnına zeytinyağı ve kefir veriyorum. baktım olmuyor probiyotik damla veriyorum düzelince bırakıyorum 

-Reklam-
+1 oy
(691 puan) tarafından

Neler veriyorsun benimki de 9 aylik olacak kasık masasından başka bisey yemiyor bütün sebzeleri haslayip denedim çorba denedim ama yemiyor 

(691 puan) tarafından

Önüne koyuyorum alıyor ağzına boğuluyor yani çiğnemeyi bilmiyor heralde 

(3,740 puan) tarafından

Siz yerken yanınızda otursun kendi yediğimizde onun önüne de koyun benimki de pankek falan asla yiyemiyorum yeni yeni başladı yılmadım tekrar tekrar yaptım. 2 hafta önce tavuk verdim yemedi ogurdu kaldirdm geçen hafta verdim tadına baktım birakti bugün de vereceğim bakalım ne yapacak

(691 puan) tarafından

Dur bende deniyim inşallah yiyen bebekleride cokk seviyorum

(3,740 puan) tarafından

Ogurunce müdahale etmeyin öksuruyorsa bırakın nefes alamaz morarirsa o zaman müdahale edin sırtına vurup bağırınca çocuk korkuyor kuzenimin çocuğu da öyleydi ya bırak diyorduk ödü kopuyordu oysaki çocuk öğürüp çıkartıyor ama yok sonra çocuk yemek gorunce korkmaya başladı terapilerle zor duzeldi

(691 puan) tarafından

Ne biliyim anne yüreği reflex hemen müdahale isteği doğuyor. Öyle yapicam canım çok saol

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 65 göst.
29 Nisan 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Momssss (1,233 puan) tarafından soruldu
+1 oy
4 cevap 72 göst.
17 Ocak 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Birkucukbebis (430 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 76 göst.
13 Ocak 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Kizannesiyim (371 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 145 göst.

Kategoriler

1,451,558 soru

23,831,681 cevap

318,908 kullanıcı

...