+4 oy
699 göst.
Cinsel Yaşam kategorisinde (2 puan) tarafından

Kizlar belki yargilayacaksiniz ama once bi dinleyin 2 coxuk ustune spiralle hamile kaldim istenmeyen bir gebelik ve ayriyeten ağır depresyon ilaclari kullaniyorum uyku hapi psikiyatrik ilaclar ayriyeten baska saglik sorunlarimda var ileri derecede boyun fitigi ve boyun duzlesmesi ameliyatlik dedi doktor nisanda igneli emg cekinecegim ve yine baska ilaclar kullanmam gerekiyor sorun şu ki ben istenmedim anda hamile kaldim simdi cok korkuyorum 1 haftadir ilaclari biraktim cok zorluk cekiyorum ilacsiz duramiyorum ne yapabilirim  hic uyuyamiyorum surekli agliyorum vucudum titriyor artik ellerim bir bardak tutamiyor bayram tatilinden sonra doktora gidip kurtaj olmayi dusunuyorum cunku kullandigim ilaclarda agir bunlarda bebege etki edebilir kullanmam suan dogru degil ne yapmaliyim aldirirsam gunaha girermiyim bukadar saglik sorunlarina ragmen haplsri bir anda biraktim suan hic iyi degilim 

24 Cevaplar

+21 oy
(6,044 puan) tarafından

Saydiklarinizin hiç biri çocuğu aldırmaya neden değil 

İstediğiniz kadar linç wde bilirsiniz ama 

Sevişirken kimse hastayım demiyor çocuk oldumu hastayım kürtaj yok öyle bir şey kimse kusura bakmasın 

Evdekilerinin canına kiy bakalım kıya bilecekmisin ne farki var karnındakiyle onu da canı var 

Yapmayin lütfen ya BAYRAMDAN SONRA aldırmak için değil ama rahatsızlıklarıniza göre ilaç ayarlaması yaptırmayı dusunseydiniz keşke 

(630 puan) tarafından

ne güzel yazmışsınız cinayetin adına kürtaj diyorlar işte

(1,780 puan) tarafından

Kesinlikle katildigim bir yorum.

(0 puan) tarafından

Ne olursa olsun ben kıyma olecemide bilsem yabma onunda canı var bu dünya degilde obur dunyada nasıl bakacan ococun yuzune yabma doktura danı şan uyugun hablar veri belki 

(1,107 puan) tarafından

Bu kadar sağlık sorunun içinde sevişip çocuk yapabiliyorsanız bakadabilirsin bence yapmak istediğin şey kürtaj değil cinayet bunu bilerek yaptır 

(1,281 puan) tarafından

Ben bu kazayla hamile kaldım lafına kesinlikle inanmıyorum . O kadar çok tanıdığım var ki tek çocuğunu boyu kadar yapan. Spiral var diye ya geri çekilmedir ya da hiç bir koruma yoktur . Bir tane kondom takmak zor olmamalı . Kondomun mu yırtıldı madem çocuk istemiyorsun gün içinde nöbetçi eczane bul ertesi gün hapı kullan . O kadar çok korunma yöntemi var ki. Bir bebeğe kıymak hele ki bu psikolojiye sahipsen farkındaysan sevişmeyi oyun sanıp bir insanın canına kıymak  ( çünkü kalbi atan anne karnında olsa bile insan ) . Yani bilemiyorum çok şey denir aslında da . Bende ikinci bebeği hiç istemiyorum ona göre de korunuyoruz oldu ki Allah verdi benim de psikolojim iyi değil yani bebek büyütecek kadar ama ben o hltı yemişsem bir yerde bir hatam varsa Allah onun dünya açta gelmesini istediyse boynum her zaman kıldan ince olurdu . 

-Reklam-
+3 oy
(10,983 puan) tarafından

Böyle bir soruya kim evet aldır günah değil der ki ben demem 

(2 puan) tarafından

Hayir aldir demenizi beklemiyorum zaten sadece icimi dokmek istedim cok bunalimdayim yazmak istedim zaten daha bilmiyorum herangi bir sorun varmi daha hic kontrole gidemedim

+3 oy
(1,004 puan) tarafından

Ya Allah aşkına bu kadar sorunun var ağır ilaç kullanıyorsan korunun abi ya katil olmak istiyorsan sen bilirsin yazık 

(2 puan) tarafından

Spiralle korunuyorum ya zaten hala spiral takili kan testinde cikti 

(1,995 puan) tarafından
+1

Tuplerini bağlatcan tuplerini. Spiral olmaz. Spiral varken baksana Esin rahat davranmış bisey olmaz diye. Oysaki onun da kayma ihtimali var.  Sonra aldırmam gerek diyorsunuz.  Bu kadar net istemiyorsanız. Tuplerini baglatacaksin . Devlet yapmıyorsa özel de yaptırcan.  Ama yaptircan. Günah ya. O bebek can değil mi. 

(1,004 puan) tarafından

Valla çok haklısın canım 

+3 oy
(3,874 puan) tarafından

O ilaçları kaç senedir kullanıyorsun

İki çocuğun var sanırım 

Onlarda hamileyken de aynı şekilde kullandiysen

Bunuda doktor takibi altında kullan

Hadi dürüst olalım bayram günü 

İlaç fıtık fıstık bahane 

Burda kanser olup doğuran kadınlar var desem yeridir 

Sen iki ilaç kullanıyorum diye

Kürtaj deme

Ha desen ki zaten iki çocuğum var 

Kafayı zaten yiyorum 

Birde bu çıktı 

Aldırmak istiyorum de gitsin

Ama tavsiyem yapma canından bir parça 

Şimdi zor geliyor gözünde büyüyor 

Alışırsın zamanla

(2 puan) tarafından

Yok evlatlarim buyuk ilaclari 4 senedir kullaniyorum doktor kontrolundeyim ama suan sadece kan testinde cikti bayram sonrasi gidecegim belkide kimyasal belki dis gebelik hersngi bir bilgim yok

(2 puan) tarafından

Bu arada bahane bulmuyorum yasadigim durumun sokundayim olani anlattim sadece

(6,044 puan) tarafından
+1

Saydiklarinizin hiç biri çocuğu aldırmaya neden değil 

(3,874 puan) tarafından
+1

Tabikide engel değil 

Nice bayanlar evlat hasreti çekiyor 

Çok üzücü bir durum 

☹️☹️☹️

+3 oy
(1,037 puan) tarafından

Spiral kayma durumu cok oluyor ve o yüzden hamılelık mümkün oluyor. Bu kadar riskli ise başka yöntem de denemelıydınız. Bizi de şahıt ettiniz günahınıza

(2 puan) tarafından

Doktor yerinde spiral baska yonteme gerek yok diyince birakmistik 

+3 oy
(2,758 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Bir cana kıyılmasi hakkında aşırı derece karşıyım ve bu duruma karşı katı biriyim, doktoruna hiç danıştın mı o ne dedi, bedeninin kaldırıp kaldırmayacagini ancak doktor muayenesi ile anlaşılır öncelikle doktora git konuş sıkıntıları anlat bir test falan yapsınlar, evet anlıyorum çok sıkıntıların derdin olabilir ama o karnında ki de bir can demin bir arkadaşa dediğim gibi onu sen yaratmadın ki canını alasın, 

(2 puan) tarafından

Yok daha gidecegim bakalim mevlap hayirlisini nasip etsin insallah hamileykende tedavime devam edebilirim..

(2,758 puan) tarafından
+1

Bak eûžu besmele çek Allah'a sığın, şeytan bir an seni korkutmasın Allah'ın rahmetinden ümidini kesme herşeyi yaratan o dur herşeyin hayırlısı olsun diye otur dua et el aç rabbine çünkü Allah kuluna yeter, ve doktora gidince sıkıntılarını bir bir anlat inşallah bir çözüm yolu vardır ama bu bebeği öldürmekten geçmez çünkü ölüm hariç her derdin devasini vermiştir Allah 

+3 oy
(3,744 puan) tarafından

Bence sakin olup bebegini kabullenirsen hepsini aşarsin 🫠 zaten annesin bebis ne demek hamilelik ne demek biz kadar iyi biliyoruz yasadigin şeyler zaten psikolojikmis psikiyatri ile değil de psikolog ile deneyebilirsin spiral ile hamile kaldıysan buna bir mucize olarak bakmalısın Bence. İnsanlar yana yakıla bebek istersen Rabbım sana belki ilaçları bırakman için bir hediye göndermiştir belki çok güzel işlere vesile olacak belki büyük bir insanın annesi olacaksın bilemeyiz. Belki de zaten bebek vücudunu terk edecek bu sadece senin için bir sınavdır Allah'a sığın yapabilirim hepsini idare edebilirim de eşinden yardım iste umarım yardım edebilecek bir esin vardır 💞 

+3 oy
(2,175 puan) tarafından

Sana birebir yaşanmış bir gerçek olayı anlatayım, benim dayımın karısı 4. Evre meme kanseri teşhisi konuldu bundan yıllar önce. Ve aynı anda hamile olduğunu da öğrendi . Ama çok inançlı bir kadındı aldırmadı çocuğu.  Doğumdan sonra hemen tedaviye başlandı , ameliyata alınacaktı girdiği gibi geri çıktı ameliyattan çünkü kanser tüm vücudunu sarmıştı . Yurt dışına gitti tedaviye. Akıllı ilaç 3 kür aldı aradan 20 sene geçti daha 2 senedir insan içine çıkmaya başladı . Elhamdülillah Rabbim'e hamd olsun bu illeti atlattı ve şuan çok sağlıklı . Yani diyeceğim şu ki Allah istemedikçe yaprak kıpırdamazmış. Senin ömrün vaktin vaden doldu mu istersen dünyanın en sağlıklı insanı ol gene de öleceksin. Hemde tam vaktinde ve saatinde. Herşey bahane bu fani dünyada . Daha dün arkadaşım 4 aylık bebeğini kaybetti toprağa verdi. Rabb'imin vardır bir bildiği . O yüzden canından bir parçana kıyma gülüm ❤️ 🥰 Allah'ım önce sana sonra tüm şifa bekleyen hastalara şafi adıyla şifalar versin inşallah ❤️ 🥰 

+3 oy
(1,560 puan) tarafından

Kimse kimsenin derdini bilemez ama madem psikojik olarak iyi değilsin depresyondasin cinsellik yaşamaya nasıl fırsat bulabildin 

Birde bu kadar hastalıkla mücadele ederken

Bende ağır depresyon geçirdim her günüm hastanelerde geçti aklıma bile gelmiyordu herşey zihninde bitiyor eğer çocuğum için savasmasaydim şuan ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde yatıyor olurdum kendi isteğimle ilaçları bıraktım 

Bı cana kıy diyemez kimse bu vebali alamaz 

En doğru karar senin 

+2 oy
(7,440 puan) tarafından

Neden tek korunma ile korunuyorsunuz ki özellikle de spiral varken.. spiralle hamile kalan sayısız kadın varken. Biz sana aldır deyipte o günahı üstlenmeyiz 

(2 puan) tarafından

Spiralle 6 senedir korunuyorum iki korunma kullandik zamaninda ama kontrole gittigimde gerek yok spiral yerinde denildi 

+2 oy
(187 puan) tarafından

Kurtaj konusunda sizi en dogru doktorunuz yonlendirir. Hem bebek hem sizin sagliginiz acisindan bir sorun teskil ediyorsa, gerekli goruyorsa size bilgi verir zaten. Ilaclariniz agir birden kesmek sizde saglik problemleri yaratabilir. Kendiniz boyle bir karar almayin. Doktorunuza gidin ilaclarla gebelik beraber nasil yurutulur bir cozum bulabilecek misiniz birlikte karar verin. Kurtaj yap yapma demek buradaki yorumculara dusmez, kimse de acikca yap demez. En nihayetinde durumunuz bebegi ya da sizi tehlikeye sokuyor ve istemediginize karar verirseniz de saygi duyarim. Sonucta sizinde saglik problemleriniz var. Size birsey olsa hem 2 cocugunuz hem karninizdaki bebeginiz zarar gorur. Tek doktor gorusu de almayin. Gerekirse farkli doktorlara gorunun, akil akildan ustundur. 

+2 oy
(9,793 puan) tarafından

Psikolojik tedavi gören biri olarak zor bir durum olduğunun farkındayım yaşamayan bilemez mesela bence bu gebelik durumu drunuza danışın ardından doğum Dr ile de görüşün inşallah en sağlıklı bir şekilde yol alırsınız 

+2 oy
(389 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Aynısını yaşadım, Benm sağlık sorunlarındsn dolayı değildi farklı sebeplerdi eşimle anlasmazlik , kendime guvenememek gibi,  ve sizi çok iyi anlıyorum aynı şekilde depresyona girdim öğrendiğimde 6 haftalık ti 1 oğlum da var kıyamadım, ama bu süreçte yani 15 gün kadar hatta daha fazla aldırmak ve aldrmamak arasında kaldım, defalrca hastaneye gittim yapamadan geri döndüm , depresyona girdim sabahları gözümü açmak zehir gibiydi yük gibi geliyordu, ama ne şekilde ne hâlde gittim sadece Allah biliyor, ben en son yapamadım aldrmadim şu an 9 haftalık ve kabullndim hatta istiyorum, aldrsaydim hayat boyu bunjn vicdan azabı ile yasayacaktim

+2 oy
(21,422 puan) tarafından

Asla çocuk istemiyorum diyorsanız ikinci doğumda tuplerinizi bağlatın bu kadar çok sağlık sorunun varken doktor bunu yapar zaten. Ama hamile kalıp o çocuğu aldırmak cinayettir sebebi annenin hayatını kurtarmak ölüm kalım meselesi değil 

+2 oy
(112 puan) tarafından

Bahane tamam zor durumda olabilirsiniz ama deneyin belki bırakırsınız yazık değil mi o bebeğe 

+2 oy
(1,698 puan) tarafından

Bacim sen nediyorsun ya rabbim vermiş sen bugünleri geçmeyecek sanıyorsun..

Bak bende boyun düzleştirici.panik atak ki çok qgirdir benim yas 46 hergun ise gel git bir kere ah demedim..

Cok hasta oldum yinedede demedim..

Sakin ol bugünler geçecek esinde destek olmalı sana anladığım.kadsri ile vücut yorgunluğundan çok piskolajik destek lazım sana..

Bebeğin dünyaya gelince ona bakmaya doyamayacaksin..

Sen gel vazgeç aldırma diren hayata tutunan bir bebeğin var bak ne güzel rabbim senin için can vermiş sen kendin için buna kiyma..

Ben para ile ardımda bulamadım..

Hep dua ediyorum rabbim benim.bebegimi bana özenmiş bezenmiş göndermiş hediye diye bana..

Sende sabret ve çocuğunu aldirma

+2 oy
(2,510 puan) tarafından

Annem beni aldırmak için komşusuyla doktora gitmiş. Komşu yalvar yakar ağlaya ağlaya annemi vazgecirmis. 3 kardeşiz ama annem ölürken ellerini ben tutuyordum... Korunurken olmasının bir sebebi yok mu sence? O seni seçmiş sen ondan vazgeçebilecek misin 

+2 oy
(8,502 puan) tarafından

Burada bu soru sorulmaz bacım linçlerler giderler. Çocuğa bakacak olan sensin. Sağlıklı bir kafa ve vücut yoksa nasıl bakacaksın? Hem sen daha çok çökeceksin hem de çocuk için iyi bir hayat olmayacak. Elbette yaptığın çok büyük hata hamile kalmaman gerekiyordu ama sana en büyük ceza da yine bebeğini aldırmak olur. Lütfen yumurtalıklarını aldır! 

+2 oy
(600 puan) tarafından

Kıyma bebeğine ♥️ Allah kimseye cekemeyecegi derdi vermez kuran dinle gönlünü ferah tut psikolojik olarak kötüsün motivasyona ihtiyacın var ♥️❣️

+2 oy
(8,861 puan) tarafından

Bahaneler içini rahatlatmaya yetmez baştan düşünecektiniz 2 hatta 3 önlem alacaktınız sonradan katil olmanın lüzumu yok kaza vs olayına zerre inanmıyorum 

İlgili sorular

+2 oy
7 cevap 216 göst.
0 oy
2 cevap 132 göst.
10 Ekim 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 928 göst.
23 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Hayatnur (356 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,451,821 soru

23,835,360 cevap