0 oy
259 göst.
Diğer kategorisinde (39 puan) tarafından

14 günlük olduk sarılık bi türlü düşmedi son günlerde sütüm azaldı galiba çok yükseldi dün hastaneye getirdim kontrole ve yenidoğan yoğunbakıma yatırdılar o kadar üzgünümki sütüm çok güzeldi birden stresten azaldı ve bebeğime yetemedim :'( şimdi emzirmeye geldim ayrıyetten mama aldım bide kan uyuşmazlığımız var o da büyük etki edermiş çok kötüyüm kızımın ağlamaktan sesi kısılmış acaba iyi bakmıyolarmı kızıma :'( bide zayıflamış 3300 doğdu şuan 2900 ve doğum kilosuna ulaşmadan çıkarmazlarmış sizce kaç gün yatarız nolur moral verin bana bebeğime bakamadım kötü bi annemiyim ben :( kaç günde kilo alır sizce başına gelen oldumu hiç biran önce çıkarmak istiyorum yavrumu

7 Cevaplar

+1 oy
(8,697 puan) tarafından

Canım benim, kaygının gözyaşının zirve yaptığı günlerdesin. Her şey yolunda gitse bile bebeklerde kilo kaybı oluyor. Oğlum da doğumdan eve - 300 gramla gitmişti. Mama alıyorsa toparlar. Çabucak geçer inşallah hepsi. Kesinlikle ama kesinlikle anneliğin ile ilgili kendini yargılama. Annelik öyle sütün azaldı aman kötüsün, sütün bol sen de en iyisin denecek bir makam değil. Çok uzun, çok zor ve zor olduğu için de tarifsiz güzel bir yol.

Geçecek. Sen sakin olursan daha da hızlı geçecek. 

(39 puan) tarafından

Çok sağolun ne güzel yazmışsınız allah razı olsun son günlerde biraz yıprandım lohusalık falan derken bazı şeylere de stres yaptım sütüm çok iyiyken birden azaldı şimdi sağıyorum 30 cc anca çıkıyor çok kötüyüm yavrumu özlüyorum ama biliyorum bu günlerde geçicek sabretmekten başka çaremiz yok :(❤

(8,697 puan) tarafından

Sütle ilgili doktor ne dedi? Ben de oğlum 4-5 günlükken mastit olmuştum tıkandı süt kanalları. Hasgabshe gittik büyük cihazla sağdılar öyle açıldı. O sırada bebeğim sarılık oldu tabii. Lohusa hormonları şelale. Gözlerim şiş ağlamaktan. Neye ağladım hatırlamıyorum bile şu an :) Dua edeceğim sizin için 🩵

-Reklam-
0 oy
tarafından

Ödem atmıştır belki benim kızımda da sarılık sınırın üzerindeydi bir gece yattık bende yanındaydım annemde kaldı benimle. Sütüm azdı ben mamada veriyodum. Eşimle benim aramda var kan uyusmazlığı. Kızımla benim aramda da vardı uyuşmazlık doğum sonrasında bana iğne yapıldı. Hiç demediler sarılıkta kan uyusmazlığı sorun olur diye

(39 puan) tarafından

Banada sağlık ocağında dediler ödem atmıştır diye sonra sarılıktan korkup hastaneye götürdüm çünkü son gün hiç uyanmadan uyumuştu korktum götürdüm kan tahlili yapıp yatırdılar hem çok zayıflamış hem sarılığı yükselmiş dediler şimdi geldim emzirdim yine bekliyorum 6da giricem tekrar kızımın sesi kısılmış çokmu ağlattılar acaba canım gitti hemen çıkarmak istiyorum sarılığı düşmüş gibiydi ama doktor dediki doğum kilosuna dönmeden çıkaramayız acaba kaç günde alır 400 gramı. Bide sağlık ocağındaki ebeler dedi bebekle kan uyuşmazlığınız var o yüzden bu sarılık daha inatçı olur dedi dün çok ağladım kaç gün yatar acaba 

tarafından

Korkma bacı toparlar miniğin hemen bizimde vardı uyusmazlık. İyi bakıyolardır aklına kötü bir şey getirme. 2 3 güne alır. Mama falan veriyor musun. Benim sütüm hemen gelmemişti mama verdi hastane emziriyodum doymuyordu istiyodum biberonu veriyodum hazırlayıp veriyolardı. 

Kuruyemiş falan tüket kafana takma annesi öyle de güzel bebek olurki doyamazsın sevmelere ♥

(39 puan) tarafından

Doğduğunda doktorlar sürekli emzir mama verme dediler zaten sütümde vardı emiyodu çişi kakadı iyiydi son günlerde stres yaptım sütüm azaldı o zaman kızımın da sarılığı yükseldi demekki hiç uyanmamıştı son gün  :( inşallah 2 3 güne çıkarız daha uzun sürcek diye korkuyorum

tarafından

Korkma toparlar. Ben sağıyodum iki göğüsten 50 ml çıkıyodu bazen o bile çıkmıyodu. Baktım doymuyor ağlıyor hemen mama veriyodum o zaman doyup kakasını cişini yapıp gazını cıkarıp yatağa koyunca uyuyodu

(39 puan) tarafından

İnşallah❤

0 oy
(15 puan) tarafından

Kaç çıktı değeri 

(39 puan) tarafından

Bana söylemediler e nabızdan baktım yanlış yere bakmadıysam 8.3 yazıyo çokmu

(15 puan) tarafından

8 çok düşük o kadar olur özel hastaneyse hiç yatirmasaydin ben 13 le çıkardım bebegimi

(39 puan) tarafından

Yok canım devlet. E nabızdan bakıyorum tahlil sonuçlarına ama ne yazması lazım total bilirubinmi

(15 puan) tarafından

Evet canım o 

(39 puan) tarafından

image

böyle yazıyo canım ama bütün değerleri kırmızı
0 oy
(9,066 puan) tarafından

kan uyusmazligindan ilk gece oglum sarilik oldu 25 degere firladi ilk gece daha 24 saatlik bile degildi. kan degisimi yapildi . ilk vocukda sorun olmuo ama ikinci vocukda beyin hicrelerine zarar gelir dediler cunku anne karninda bebek ile benim kanim karismis bide sariliga ek bu sorunumuz vardi. eng yada noroljik sorun kalirmis ilk 24 saate mudahale edildi . insallh atlatirsiniz sizde hasarsinz. cok sukur bir sorun kalmadi 3 yasa gelmek uzere suan .6. gun aksam taburcu edildi

(9,066 puan) tarafından

kan uyusmazligindan kaynakli sarilik uzun surer 3 ay surdu bizim sarilik

(39 puan) tarafından

İnşallah öyle olur çok sağolun :(❤

0 oy
(1,683 puan) tarafından

Öncelikle stresi bırak sen çok mükemmel bir annesin her çocuğun geçebileceği bir süreç kendini üzme ama bu süreçte beslenmene dikkat et ve sürekli sağımla destekle aynı süreci bende yaşadım 4 günde toparladı kan uyuşmazlığından dolayı süreci biraz uzun olabiliyor ama endişe etme geçiyor şişlikleri gittiği için kilosu azalmıştır ama o çabuk toparlar emin ol annelik zor ama çok güzel bir serüven ve sende mükemmel bir annesin bunu asla unutma sen iyi olursan çocuğunda iyi olur çünkü onlar bizim yaşadığımız her duyguyu yaşıyor bu sebeple kendine dikkat et beslemene dikkat et doktoruna danışarak süt yapıcı takviyeler alabilirsin ama şunu unutma her annenin emzirme zorunluluğu yok sütün yetmeyebilir mamayla besleyebilirsin bu bir eksiklik değil önemli olan bebeğinle kurduğun duygu bağın😍

(39 puan) tarafından

Çok sağolun iyiki varsınız allah razı olsun hepinizden ❤

0 oy
(3,494 puan) tarafından

Benimde eşimle aramda AB0 uyuşmazlığı var. Bebeklerim yeni doğduklarında sarılıkları hep fazla yüksekti sınırdan döndük. İlk doğumda oğlum zaten küçük doğmuştu. 2820 den 2500 e kadar düştü ama yoğun bakıma girmedi çok şükür. Sütüm de az ve o sarılığı atmak için yetmiyor. Bunu öğrendikten sonra 2. Bebeğimde mama vermekten çekinmedim. Yeter ki yoğun bakıma girmesin. İnşallah sizde bir an önce atlatırsınız bu dönemi❤️ 

0 oy
(7,067 puan) tarafından

Bizde 7. gun de yattık sarılık 21 cikmisti kan uyusmazligi vardi ve çıkma sebebi buydu biz özelde yattık alt ve üst olmak üzere iki yerden ışık verdi doktor 2 saatte  besledik bende yanındaydım

Ertesi günde çıkardı 11 düşmüştü  

İlgili sorular

+1 oy
9 cevap 281 göst.
0 oy
20 cevap 506 göst.
0 oy
10 cevap 297 göst.
0 oy
8 cevap 407 göst.
12 Ekim 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler