+5 oy
583 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (1,141 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

DüzenleKızlar doktordan geldim 3lü testte down sendromu orta risk gözüktü morambozuk. 726 kadından birinin çocuğu bu şekilde doğabiliyormuş.  Yinede gözümde yaşı zor durdurdum. Sıvı almayı anlattı. 

3lü test riskli olup sağlıkkı doğan var mı 

ARKADAŞLAR HEPİNİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM İÇİM BAYA RAHATLADI SAYENİZDE. ALLAH RAZI OLSUN RABBİM KİMSEYİ EVLADI İLE SINAMASIN. 

29 Cevaplar

+5 oy
(432 puan) tarafından

Kız kardeşime de öyle dediler çok şükür şuan iki yaşında gayet sağlıklı bir oğlu var.. ben bu testlere hiç güvenmiyorum.

(1,141 puan) tarafından

Ya bende pek alfırış etmem dedim ama insan korkuyor

(432 puan) tarafından

Öyle oluyor canım. Kardeşim de doğum yapincaya kadar üzüldü aklında kaldı.

(1,141 puan) tarafından

Maalesef kalıyor ama stres yapmamaya çalışcam

-Reklam-
+4 oy
(3,770 puan) tarafından

Esimin kuzenine ve bir komşunuza da aynı şeyi söylediler hatta yanılmıyorsam birininki yuksek riskliydi ikisinin bebegin de gayet saglikli biri 3 biri 8 yasinda . Yıllar önce kaynim için de sivi almışlar onda da yüksek riskli çıkmış kürtaj olmuyor diye hemşire kaynanam sen ne kadar kötü bir annesin falan demiş. Şimdi 25 yaşında aslan gibi delikanli

(1,141 puan) tarafından

Ay içime şu serptiniz maşallah 

(3,770 puan) tarafından

Sizin yaptığınız stres bebegi daha çok etkiler rahat olun artık doktorların çoğu bu testleri onermiyor bile sürekli yanlış çıkıyor diye. Genetik teste gucunuz yetiyorsa yaptırabilirsiniz onun dışında kafanızı karıştırmayın. Ben hic test yaptirmadim benim bebegime de az ensesi kalın gibi falan dediler ben ilgilenmiyorum o kısmıyla diyip geçtim şimdi 10 ayımıza 10 günümüz kaldı elhamdülillah sağlıklı sıhhatli 

(1,141 puan) tarafından

Doğru diyorsunuz bende yaptırmıcam zaten sıvı aldırmayı ne gelirse de başım gözüm üsüne

(3,770 puan) tarafından

İnşallah sagsaglim alırsınız kucağınıza bebişinizi Rabbım gönlünüze ferahlık versin 

+4 oy
(753 puan) tarafından

Kaçtane duydum sayısını bilmem. Teyzemde duydum kuzenimde duydum başka bi tanıdığımda duydum hepsi sapasağlam aldılar evlatlarını kucaklarına. Nedendir bilmiyorum ama sık yaşanan bi durum. Neyi neyle karıştırıp bu teşhisleri koyuyorlar hiç anlamıyorum. Yazık değil mi o annenin doğuma kadar çektiği üzüntü ve strese. Evladıma Allah emaneti gözüyle baktığım için en kıymetli emanetim hediyem olduğu için ne olursa başım gözüm üstüne dedim gebelikte girmedim teste. Bende duysam çok üzülür kalan gebeliğimi stresli geçirirdim. Bak sende ne güzel düşünüyorsun. Kendini üzme güzel düşün içini ferah tut güzel olsun inşAllah

(1,141 puan) tarafından

Keşke bende aldırmasaydım kan cidden pişman oldum. Teşekkür ederim yorum için. İçim ferahladı

+3 oy
(1,811 puan) tarafından

Canım benim ikili test daha da riskliydi. 1/233 çıkmıştı yani 233 te 1 sıvı aldır dediler, kabul etmedim. Çok şükür şuan sağlıklı bir kızım var 7 aylık. İçini ferah tut hiç ağlama. Kabullen Allâh a sığın. Dua et. Eğer down sendromlu olursa ben aldırırım bebeği diyorsan sıvı aldır ama yok kıyamam yavruma diyorsan sıvı aldırmak mantıksız. 

(1,141 puan) tarafından

Yok canım aldırmıcam sıvıyı kabulüm her türlü

Teşekkür ederim yorum için

(1,811 puan) tarafından
+1

Rica ederim Allâh a emanet olun Rabbim sağ salim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin yavrunu

+3 oy
(1,900 puan) tarafından

Kız kardeşimin hem testi riskli çıkmıştı hemde ense kalınlığı ve burun yapısında sorun vardı cok korkuttular amniyosentez yapcaklardı kabul etmedi başka hastanelere de gitti sonuç aynıydı kabullendi durumu sonra paşamız doğdu ne down sendromu vardı ne de baska bişeyi gayet sağlıklı doğdu 3 yasına giricek az kaldı doğum gününe ve gayette sağlıklı cok şükür

(1,141 puan) tarafından

Çok sevindim 

+3 oy
(12 puan) tarafından

ben test yaptırmadm ama bebeğimde belirtiler vardı kalpte parlaklık böbrekelrde genişlik falan sıvı aldırmadm bir kaç bulgu daha vardı kabullendik zatrn olsa da aldırmayacaktm ve Down sendromlu doğdu oğluşum bence güzel bir perinatoloji doktoruna ayrıntılı ultrasona gir taramalar kafa karışıklığı inan çünkü böyle söylenip sağlıklı doğan çok bebek var hayırlısı olsun hakkınızda 

(1,141 puan) tarafından

Ayrıntılı Ultrasoma giricem birde başka şehirde girmeyi düşünüyorum 

+3 oy
(3,197 puan) tarafından

İçini ferah tut benim riskim 13 te 1 di. Yüksek riskteydim. Çok şükür koca çocuk oldu :)

+2 oy
(524 puan) tarafından

Etrafımda çok var sadece anne adayı üzüldüğüyle kalıyor valla keşke yaptırmasa kimse bu testleri bir yakınım amerikaya yolladı testini down sendromlu dediler ondan sonra koreye yolladılar orda down sendromlu değil dediler sonuç çocuk doğdu 3 yaşında gayet sağlıklı bir çocuk keşke testi yaptırmasaydınız

(1,141 puan) tarafından

Gerçekten doğmadan belli olmuyor bu işler keşke dedim yaptırmasaydım 

(524 puan) tarafından

3 gebelik geçirdim hiçbirini yaptırmadım doktorum da bana dedi ki eğer down sendromlu dersek aldıracak mısın .Ben de hayır aldırmam dedim.Doktor da o zaman yaptırmana gerek yok dedi

+2 oy
(2,514 puan) tarafından

İkili üçlu testler ihtimal testleridir boşuna moralinizi bozmayın. Eğer çok şüphe varsa içinizde sıvı alımı yapılıyor. Abimler yurt dışına göndermişlerdi testleri mesela. Cocuğun burun kemiği kısa çıktı diye down sendromu dediler. Ama bizim ailede burun kemiği kısalığı var burun ucu düşük oluyor. Çocuk öyle doğdu yani down sendromu değil yani 

(1,141 puan) tarafından

Teşekkür ederim cevap için 

(2,514 puan) tarafından

Canım bana çocuğun midesi yok ayaklari gelişmemiş beyninde su var dediler.  Oğlum 2.5 yaşında hiçbir yerinde bir şey yok. Uzman bir doktora detaylı ultrasona girsen aslında bakarlar. Mesela benim 2.bebegimde 12 haftalikti doktorum uzman biriydi ultrasonda baktı hareketlerine ölcumlerine falan ikili test yapmana bile gerek yok bu çocuk down sendromlu değil baksana kıpır kıpır dedi ve öyle de oldu oğlum tam bir firlama. Hiç ağlayip kendini de bebeği de strese sokma

(1,141 puan) tarafından

Ay çok sevindim normal ultrasonda kafaya ve ensede sorun yok dedi doktor 

+2 oy
(165 puan) tarafından

Banada öylededi sonra rabbimin izniyle düzeldi

(1,141 puan) tarafından

Çok şükür 

+2 oy
(730 puan) tarafından

Adı üstünde risk testi. Kesin sonuç değil. O 726 kadının içinde olmayabilirsin. Boşuna hamileliğini zehir etme üzülerek. Bebeğin de etkilenir. Öyle olsa bile senin beneğin sonuçta yine çok seveceksin

(1,141 puan) tarafından

Evet orası öyle gerçekten haklısınız

+2 oy
(5,304 puan) tarafından

Bu testler ihtimal testidir. Yani belli kriterler toplanir risk su kadar der. Risk herkeste var. 1 milyonda 1 olsa da o 1 olabilir herkesin cocugu. Moralini bozma.

(1,141 puan) tarafından

Haklısınız bende öyle düşünüyorum artık 

+2 oy
(1,280 puan) tarafından

Teyzeme de iki çocuğunda da dediler aslanlar gibiler maşallah ❤️

+2 oy
(64 puan) tarafından

Ablama da öyle dediler, doktorlar aldırmak için baskı yaptılar hatta. Ama çok şükür normal doğdu. 

+2 oy
(4,847 puan) tarafından

Benim kuzenimede söylediler canm çok şükür sağlıklı 4 yaşına giricek ağustos ayında 

+2 oy
(1,434 puan) tarafından

Bana da dediler down sendromlu . Çok şükür sağlıklı doğdu. Üçlü taramaya güvenme canım. İkincisi iyi çıkarsa üçü yaptrma bile 

(1,141 puan) tarafından

İkinciyi yaptıranadım direkt 3 yaptırdım 

+2 oy
(3,756 puan) tarafından

Benim kızım için de demişlerdi bağırsağında parlaklık vardı aldırmak ister misin demişlerdi şimdi 5 yaşında 

+2 oy
(2,582 puan) tarafından

22 haftalık hamileyim. Orta riskli olduğu halde yüksek riskli dediler amniyosentez yaptırdım. Sonuçlarımız çok şükür normal geldi. 467/1 di oran. İlk çocuğum oğlumda da orta riskliydi. Onda amniyosentez yaptırmamıştım. 649/1 di oranı. Elhamdülillah sağlıklı. Senin oranın benimkinden de düşük. Kalbini ferah tut. Yanılma oranı çok yüksek o testlerin. Ben amniyosentezi içim rahatlasın diye yaptırdım yüksek risk dedikleri için.

(1,141 puan) tarafından

Teşekkür ederim İçim rahatladı

(2,582 puan) tarafından

Rica ederim canım. 

+2 oy
(923 puan) tarafından

Benimkinde de çok risk yüksekti sıvı aldırmadım şimdi yanımda çilek yiyor çok şükür sen içini ferah tut Allah büyüktür eğer sıvı aldırırsan ve doğum sendromu çıkarsa bebeğini aldıracak mısın

(1,141 puan) tarafından

Hayır aldırmayı düşünmüyorum düşme ihtimalşnden dokayı sıvı da aldırmayı düşünmüyorum

(923 puan) tarafından

Aldırmayı dusunmuyorsan asla sıvıda aldırma sağ salim sağlıkla kucağına alırsın inşallah 

+2 oy
(1,310 puan) tarafından

Ben varım banada orta risk dediler sıvı alalım dediler kabul etmedim neyse başım üstüne dedim cok şükür sağlıklı geldi dünyaya şuan 3 yaşında gayet iyi

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 249 göst.
29 Mart 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Mihra (385 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 605 göst.
22 Nisan 2021 Diğer kategorisinde Kelebek0707 (1,755 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 205 göst.
15 Kasım 2022 Aile & Aşk kategorisinde Serappp (315 puan) tarafından soruldu
+1 oy
12 cevap 173 göst.

Kategoriler

1,453,261 soru

23,855,701 cevap

320,085 kullanıcı