+1 oy
124 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (43 puan) tarafından

İkiz bebeklerim 29 haftalık doğdular birini kaybettim diğer bebeğim düzeltilmiş 8 aylık kafa yapısı küçük dedi nöroloji doktorumuz mr istendi bebeğim uyanınca mr çekilemedi ne olursunuz dua edin yavruma mikrosefali şüphesi var 

5 Cevaplar

+3 oy
(3,605 puan) tarafından

Rabbım bu cuma günün yüzü suyu hürmetine hayırlı haberler almayı nasip etsin canım inşallah her şeyi tertemiz çıkar kuzuyu size bağışlasın Rabbım 🤲

-Reklam-
+1 oy
(2,077 puan) tarafından

İyi sonuçlar alırsınız inşallah 

+1 oy
(2,038 puan) tarafından

Merhaba, çok geçmiş olsun öncelikle çok üzüldüm 

Benim kızımda 38+5 te doğdu ama kafa çapı 32 idi. Sonrasında da hep alt sınırda devam etti. Kilo boy üst sınır kafa alt sinirdi. 1 yıl nöroloji takipli kaldık. Mr 3 günlükken çekildi. Eeg vs de çekildi. Bizde kafa da basıktı.soldan basılmış sağdan çıkmış gibi. 1 ay yenidoğanda kaldı o süreçte oldu. 1 yasina yakın ortalamayı yakaladı. 9 aylıkken kapanacak dedilerdi bıngıldak. 11 aylık kapandı. Bizde çok şükür düzene girdi nöroloji doktorumuz çocuk doktoruyla devam edin dedi. Ondan önce her ay düzenli ölçüm yapıldı. Aylık 0.2 büyüme varsa yeterli demektir. Sizde birde düzeltilmiş aya göre hesaplama yapılır. 

Mikrosefali de anlarsınız mutlaka. Gelişimi de geriden gelir. Beyin gelisimi bırakır veya yavaşlatır. Çoğu durumda normal oluyor. Persentilde yüzde kaçta 

(43 puan) tarafından

Bu ayda 44 olması gerek fakat 42 ölçüldü algıları göz teması iyi bacaklarını çekiyor elleri hareketi iyi fakat dönmüyor daha tomografi çekildi p temiz çıktı çok şükür 

(2,038 puan) tarafından

Mrda radyasyon riski de yok korkmayın. Orada birşey varsa görüntülerler 

(2,038 puan) tarafından

Sizin için baktım benim kiziminda 8.ayda 42 9.ayda 42.5 Muş. Sonradan ortalamaya yaklaştı. Şuan kızınız da alt sınır 40.9. Çok endişelenmeyin. Bazı bebekelr genetik olarakta küçük oluyor baş çevresi. Nöroloji doktorunuz takip edecek. Hareketlerine birde o baksın. Hedey normalse korkmayın. Alt sınırdan düşerse sıkıntı. 0.2 bile buyuyorsa soeun yok demektir. Bıngıldak açık mı 

(43 puan) tarafından

Bıngıldak açık daha kapanmadı tam hafif açık şekilde yani bu arada erkek bebeğim yazınız beni çok rahatlattı çok çok teşekkür ederim umarım birşey çıkmaz o kadar çok korkuyorum ki anlatamam

(2,038 puan) tarafından

Korkmayın bende deki olmuştum gerçekten. Kızım 16 aylık şuan gayet sağlıklı şükür ki. Kafası da ortalamayı yakaladı nerdeyse. Kaç cm doğdu kafa çapı bilemiyorum ama alt sınırda değil yani çok korkmayın. Dediğiniz mikrosefali zaten bas çevresinin küçük olması durumu. Bazı durumlarda beyin gelişimi durdurur veya yavaşlatır. Ki böyle bir durumda fark edilir derecede görürsünüz 

+1 oy
(21,643 puan) tarafından

Allah'ım şifalar versin yavrucuga. İnşallah bişey çıkmaz 

0 oy
(231 puan) tarafından

Alalh korusun bebeğini canım.iyi güzel düşün olsun.Rabbim uzun ömürlü sağlık versin inşallah.

İlgili sorular

+4 oy
10 cevap 208 göst.
0 oy
24 cevap 1,126 göst.
23 Mart 2022 Diğer kategorisinde Kebelekk2 (80 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 207 göst.
7 Mart 2022 Diğer kategorisinde BALIMMM (184 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,451,563 soru

23,831,723 cevap