+3 oy
885 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (553 puan) tarafından

Kızlar ikinci gebeliğim bir kızım var 4,5 yaşında bir de Allah'ın izniyle oğlum olacak 26 yaşındayım ben kızımdan sonra çocuk istemedim asla eşim de dahil ama olan oldu Rabbim verdi rızkı varmış yapacak bir şey yok sağlığı ile gelsin inşallah ama 3 çocuğu asla ve asla istemiyorum eşimde istemiyor elimde şu an imkanım var tüplerimi bağlattırabilirim ama eşim 3 çocuk istememesine rağmen bunu onaylamıyor yaşım çok gençmiş kaç tane doğuracağım ben Allah aşkına bir kızımız Bir de oğlumuz olacak annem de istemiyor kendi annem yaşın daha çok genç diye yaşım genç olabilir ama iki çocuk annesi olacağım Allah'ın izniyle bir kızım bir de oğlum siz ne düşünüyorsunuz ben kesinlikle istemiyorum ve bağlattırmak da ısrarcıyım. 

35 Cevaplar

+9 oy
(1,928 puan) tarafından

En İyi Cevap

Bu kadar net istemeyen birinin yapması gereken de bu. Sizi takdir ediyorum. Kimsede aksi yönde akıl vermesin lütfen. Burada istenmeyen gebelik ve kürtaj postlari o kadar çok okudum ki. Yok spiral kaydı. Yok ertesi günü hapinin saati tutmadı.  Yok eşim meğersem korunmuyordu  vs vs.... kadin net istemiyor işte. Hazır özel hastanede de dogum yapacak o zaman baglatabilir.  Bırakın Allah aşkına ya kadin bilinçli ve en doğru olanı yapıyor. İstemeden 3. Cocuk olsunda buraya ben ne yapacağım aldırmak istiyorum postu mu açılsın? Siz doğru olabilir yapin ve kimseyi de dinlemeyin.

(553 puan) tarafından

Bu yorum beni cesaretlendirdi teşekkür ederim ❤️

(818 puan) tarafından

Ben de geçen günlerde hamilelerin olduğu kısımda kadın bağlattığı halde hamile olduğunu okudum yani bir şey insanın nasibinde varsa mutlaka olur 

Kaldı ki yaşı çok genç Allah evlatlarına hayırlı uzun ömür versin fakat bazı şeyleri ileri yönelik düşünmek gerekiyor bence şu an kesinlikle istemiyor olabilir fakat ileride belki isticek sadece Allah bilir

Ben de bağlatmaması gerektiğini düşünüyorum

(1,928 puan) tarafından
+2

Fazl değil 10 gün oldu buraya 2 tane istenmeyen gebelik postu acildi. İkisi de kürtaj olmak istediklerini yazdılar. Ben dahil pek çok kişi o canlara kiymamalari yönünde yorum yaptık. Biri özellikle yazmıştı. Spiral olmasına rağmen, üzerine ertesi günü hapı kullanmasına rağmen hamile kalmış.ve kesinlikle istemiyorum çocuğu  diyordu.  Hatta ben de ona o  kadar net cocuk istemiyorsan ne diye tuplerini baglatmadin diye bir yorum yazmıştım. Ve sonuç aldırmış çocuğu. Aldırdım diye de yazmıştı. 

Baglatma da cocuk oluyorsa artık yapacak bisey yok. Ama şu an da en ama en düşük cocuk olma olasılığı da bu. Kadin çok net istemiyor. Burda ilerde şu olur bu olur Allah korusun evladına bir şey olur tekrar cocuk istersin yorumları var. Tüpler bağlıyken de isterse sonrasında tüp bebek de yapar. Ama tekrar tekrar söylüyorum. İleride bir cana kiyilacak derece de cocuk istemiyorsa O TUPLER BAGLANMALI...

-Reklam-
+18 oy
(1,662 puan) tarafından

Allah korusun çocuklarının başına bişey gelse büyük bir felaket vs. hayata yeniden tutunmak için isteme ihtimalin olabilir (deprem, yangın vs.)

yine Allah korusun çocuklarından biri hastalansa ve atıyorum ilik gerekse 3.yü isteyebilirsin.

bir komşumuz rahmindeki tümörden kurtulmak için 3. doğumunu yapmıştı öyle bi sebep olabilir.

benim aklıma ilk gelenler bunlar ama hayat sürprizlerle dolu bir başka sebepten yeni bir bebek isteme ihtimalin ortaya çıkabilir. tüplerini bağlatma diyenler muhtemelen bu olasılıkları düşünüyordur. 

benim tüplerimin biri bağlı biri alındı. ama gebelik oluşumuna engel oldukları için mecburen yapıldı ameliyatım. öyle olmasa ben şahsen bağlatmayı tercih etmezdim

(11,246 puan) tarafından

Bu kadar açıklayıcı ve net anlatılabilirdi tebrik ederim. Bence post sahibi bu gibi ihtimalleri hiç düşünmemiş, aklına bile getirmemiş. Onlarca korunma yöntemi varken kendini kısırlaştırmak neden. 

Ki bizim gelinin annesi, tüpleri bağlıyken gelinimizee hamile kalmış 😂 çok şaşırmıştım ilk duyduğumda.

(1,116 puan) tarafından

Rahmini almıyorlarki .ilerde isterse tekrardan açabiliyor geridönüşümlü değilse üstelik tüp bebekle yine olabiliyor .Biraz araştırın yada bilmediğiniz konu hakkında bu şekilde yönlendirme yapmayın lütfen

(1,662 puan) tarafından
+1

biliyorum hanımefendi benim de tüplerimin biri bağlı biri  alındı. 

bağlanan tüpün açılması güç bir ihtimal bunu doktorlar da söylüyor. açılsa bile gebelik oluşumu ihtimali düşük oluyor. tüpler bağlıyken de evet tüp bebek mümkün ama tüp bebek hadi yaptım oldu diyebileceğiniz kadar basit bir işlem değil. hem maddi hem manevi zor bir süreç. (3 tüp bebek tedavisi görüp 2 gebelik yaşadım) bilmediğim konuda yorum yapmam zaten. tabi herkesin kendi tercihi. sorulmuş ben de kendi düşüncemi yazdım..

tüpler bağlıyken milyonda bir de olsa gebelik oluşumu olabiliyormuş evet. doktorum bunu bana şöyle açıkladı; "tıp bir yere kadar bilinebiliyor. bilinmeyen hala çok husus var. Allah ol dedikten sonra olur elbette ama ben profesörlük hayatımda iyi bağlanan tüple gebe kalan bir kadın hiç duymadım." dedi. ve şunu eklemişti, "açıklanamayan infertilite (kısırlık) denen bir durum var. aslında sebepsiz kısırlık olmaz ama biz henüz sebebi bilmiyoruz. tıp zannettiğin kadar ilerlemedi.)

(553 puan) tarafından
+1

Kararımı verdim hanımlar baglaticam yorumlariniz icin sağolun Ben önlemimi en keskin yoldan alayımda Allah ol derse olur sizinde dediğinız gibi ilerde cocuk isticegimi hiç zannetmiyorum bir bebek büyük sorumluluk doğurup sokağa atılan evlatlar çöp konteynerine bırakılan bebekler Allah akıl fikir versin ilerde kararimdan pişman olursam bir yetim sahiplenirim burda yok baglattirma yok günah diyenler bundan bir kaç sene sonra hamile kalırsam onlar kurtarmayacak beni kaldiki Allah korusun rabbim kimseye evlat acısı yaşatmasın evlatlarima bişey olursa yerine sanki yenisini alır gibi çocuk yapma fikri bana olağan dışı geliyor Allah isteyene nasip etsin herkese iyi günler 

+6 oy
(5,869 puan) tarafından

Ben bir insanın kendini kısırlaştırmasına karşıyım. O kadar korunma yöntemi varken. 39 yaşında ikinci bebeğimi dünyaya getirdim. Artık kadınlar 50li yaşlarda dahi anne olabilirken özellikle. Hayatın karşınıza ne çıkaracağı belli olmaz. Bunu yapmayın kendinize. 

(5,869 puan) tarafından

Ben çocuk doğurun demiyorum ama dünyanın bin türlü hali var. Allah korusun. O zaman eşin vazektomi yaptırsın. Kol içi implant en iyisi korunma iki kişinin sorumluluğda tek başınıza yüklenmeyin 

(3,973 puan) tarafından

Bence hanfendi buraya keyfine sormuş çünkü kafasına koymuş zaten bağlatmayo .. ozamn eşinizi ikna edin burda zaten işinize gelene cevap yazıyorsunuz 

(553 puan) tarafından

Yazarken kafa karışıklığım vardı ama burda beni destekleyen bilinçli arkadaşlar sayesinde net karar verdim ve evet keyfim isterse cevap veririm Mys..

(3,973 puan) tarafından

Destek almak için yazmışın belli. İlk çocukta nasıl büyük konuştuysan artık Allah 2.yle imtihan etmiş şimdide 3.ye büyük konuşuyorsun bekle oda yakındır buraya yazarsın yakında 2 yıla kadar 

(553 puan) tarafından

İşte onu yazmamak için en keskin yoldan önlemimi alacagım Mys 

+5 oy
(29,745 puan) tarafından

Sağlık sorunu olmadıkça bağlatmak doğru gelmiyor bana korunma yöntemlerini arttırın devlet o yaşta bağlamıyor zaten özelde ancak ama bağlatma bence dünyanın her türlü hali var çünkü 

(553 puan) tarafından

Özele gidiyorum devlete değil iki çocuğum olacak zaten ikinci çocuğum olmasaydı zaten istemiyordum üçü hiç istemem ya o yüzden bağlatmak benim için daha iyi gibi spiralle hamile kalın çok gördüm iğneler doğum kontrol hapları bunlar da çok koruma oldu ben de sivilce yapıyor kilo yapıyor ruh hali bozukluğu yapıyor

(29,745 puan) tarafından

Özel Bağlar yani hakkında hayırlısı olsun 

(295 puan) tarafından

Çok pahalı özel ya Medical Park 50bin dedi bana senin hastane ne kadar diyo

(553 puan) tarafından

Ben sezeryan + tüp bağlatma aynı ameliyat kesisinden olucam 35bin sezeryan +10bin tüp bağlatma toplamda 45bin istediler Özel yüzyıl hastanesi canım 

(295 puan) tarafından

Kız normal doğum olsaydı ne kadar isteyecekler kim bilir. Benim dediğim normale istenen para

+3 oy
(1,192 puan) tarafından

30 yaşından önce devlette bağlamıyorlar zaten diye biliyorum. 

bağlatmak istemiyorsa o zaman korunma yönteminizi artırın. 

(553 puan) tarafından

Özele gidiyorum devlet hastanesi değil korunmakla 4 yılın sonunda bir hamilelik yaşadım insan hep tereddütde kalıyor aman kaldım kalacağım bilmem ne istemiyorm valla

+3 oy
(8,468 puan) tarafından

Valla çocuk istemeyenlerin en net çözümü tüpleri bağlatmak. 

(553 puan) tarafından

Bencede

+2 oy
(3,696 puan) tarafından

Aynı durumdayiz şuan tek fark biz ikinciyi isteyerek yaptık. Eşimde bağlatmama karşı bende spiral istemiyorum . Doğumdan sonra kol implantı yaptırmayı düşünüyorum. Ha ben önlemimi aldıktan sonra yine olursa basım gözüm üstüne rabbimin vardır bı bildiği derim 

(553 puan) tarafından

Evet tüpleri bağlatmak dışında koruma yöntemleri var ama düzenli olarak kontrollerine gitmek gerekiyor %90 oranında koruyorlar spiral de hamile kalan çok gördüm %100 sonuç olan tüpleri bağlatmak bunu değiştirme anlatamıyorum yani geri dönüşü olmadığı için yaşamın genç olmasına bağlıyorlar tek çocuk olsaydım tamam ama bir kızın bir de oğlum olacak Allah'ın izniyle bağlatayım gitsin 3 çocuğu zaten istemiyoruz Allah bu adamlara akıl fikir versin

+2 oy
(50 puan) tarafından

Benim de yaşım genc hatta belki sendeb daha gencim 25 yaşındayim 2 çocuğum var kizim 19 aylik oğlum 6 aylik tek care eşinin ve senin korunman benim eşimde baglatmami ıstemıyo mesela spral yafa igne ile korunmayi düşunuyoum

(553 puan) tarafından

Spiral ile hamile kalan o kadar çok kadın gördüm ki doğum kontrol hapları iğneler bunlar da çok hormonlu şeyler hani kullandığımda sinek krizleri geçiriyordum yani ruh halimi çok etkiliyor kilomu çok etkiliyor ben de sivilce yapıyor bu yüzden bağlattırmak istiyorum eşimi ikna etmem lazım

(50 puan) tarafından

Bir şekilde ikna et o zaman canim yada eşin korunsun adam gibi istemiyirsaniz

+2 oy
(9,487 puan) tarafından

Sağlık sorunun yoksa bağlatma günahı ayrı bide Allah korusun çocuklarına bişey olursa bir çocuk daha yapmak zorunda kalirsan ozaman çocukların hayatı tehlikeli olur şuan yaşın daha kücük belki ilerde bir daha istiyecen beli olmaz insan gün gectikce herşeyisi değişiyo  

(150 puan) tarafından

Dedim ama benide tersledi 

+2 oy
(121 puan) tarafından

Ben ilk çocuğumu 19 yaşında kucağıma aldim 2 inciyide 21 im de ve ileride nasip olursa 3 de düşünüyorum  şuan yaşım 27 ,ama tabi herşey nasip kısmet diyeceklerim bu kadar..

(810 puan) tarafından

Ayni ben 

Birinci kizim 19 yasimda 

Ikinci kizim 21 yasimda 

3 kizimda 27 yasimda oldu gerisi Allah kerim😀

(121 puan) tarafından

😅😅 4 de gelir o zaman 🫣😁

(810 puan) tarafından

Suanlik ara verdim baya bi benim cocuklar coklu besin alerjisi ile doguyor diyet yapiyirum cok zor

+2 oy
(3,189 puan) tarafından

Erken yasta baglatmaya bende karsiyim allah gostermesin evladini kaybetsen tekrar yapma sansjn olmayacak benimle dogum yapan bir oda arkadasim vatdi yasi buyuk oldugu icin baglatmis ama dogum sikintili gecti bebegi kuveze aldilar ve durumu belli degildi o zaman cok agladi keske baglatmasaydim die

+2 oy
(1,143 puan) tarafından

En karşı olduğum şeylerden biri sakın yapma. Neyin ne olacağını bilemezsin. Gelecekte seni ne bekliyor ne yaşayacaksın hic bilemezsin o yüzden bende çok karşıyım. Sende esinde dikkatli korunun. 

Bende 26 yaşındayım ve iki tane çocuğum var .ve böyle birseyi asal düşünmem. Düşünenlere de  aynı böyle söylüyorum 

+2 oy
(11,899 puan) tarafından

3. Çocuğa bende karşıyım kesinlikle istemiyorum ama ben bağlatmadım sezeryan esnasında sordular adam akıllı korun ilerimin ne olacağı bilinmez. 

+2 oy
(4,822 puan) tarafından

Sağlık sorunu olmadığı sürece senin bağlamazlar yaşın küçük çünkü

(4,822 puan) tarafından

Bide dinimizce uygun değil diye biliyorum sadece zorunlu hallerde bağlanabilir

(553 puan) tarafından

Doktorum bağlıyor yeterki isteyin dedi özel de doğum yapacağım devlettde değil dinimizce kürtaj bence günah istenmeyen gebeliğin önünü almak günah değil

(3,973 puan) tarafından

Kendini kısırlaştırmak günah. Gebeliğin önüne geçmek tabiki günah değil

(4,822 puan) tarafından

Benim yaşımdan dolayı doktor bağlamak istedi bir çok dini bilgisi olan kişiye sorduk hepsi caiz değil dedi bende vaz geçtim sen bir soru sormuşsun bende duyduğum şeyi aktardım tabikide sana kalmış kürtaja her zaman karşıyım ve bunun günahı elbette daha büyüktür 

+2 oy
(6,734 puan) tarafından

Hep çok karşı oldum bu duruma her türlü korunma yöntemi var Allah gecinden versin ya bişey olursa tutunmak için bir evledin olmasını istesen yaşın daha genç bence bir daha düşün 

+1 oy
(20,936 puan) tarafından

Hayatın ne getireceği bilinmez ilerde bu fikrin değişir mi o da bilinmez o yüzden kalıcı bir önlemde insan tereddüt ediyor o kadar genç iken bende doğru bulmazdım sanırım Allah kötüden korusun ama dünyanın bin bir türlü hali var 

+1 oy
(8,150 puan) tarafından

Bağlatmak yerine korunma yöntemlerinden tercih et bence. Çünkü kimi hastalıklar doğumla iyileşir, hamilelikle iyileşir (Rabbim öyle bir hastalık vermesin tabi). O sebeple ben hormonlu spiral taktırdım 3 sene önce. Sana da spiral ya da kol altı implantını öneririm. 

+1 oy
(334 puan) tarafından

O zaman eşiniz üzerine düşeni yapmalı. Bir korunma sizden bir korunma ondan olmalı. Mesela siz implant taktırın eşiniz prezervatif kullansın veya hap ve geri çekilme yapın. Yani eşiniz hem kendi konforundan ödün vermeyip hem de buna karşı çıkmamalı. Bu arada ben de karşıyım bağlatılması olayına ama eşler birlikte taşın altına elini koymalı. 

+1 oy
(7,320 puan) tarafından

Deri altı implant yaptır. 3 yıl koruyuculuk

+1 oy
(810 puan) tarafından

Bunu izle canim depremde kaybettmis 3 çocugunu ve tekrar çocuk yapmis rabbim kimseye bu aciyi yasatmasin

(553 puan) tarafından

Rabbim kimseye evlat acısı yasatmasın rabbim birdaha deprem afet gostermesin ama Allah korusun evladima bişey oldu diye tekrar cock yapma fikri bana olağan dışı geliyor.

(824 puan) tarafından

Rabbim yaşatmasın kimseye ama acını dindirmek için düşünürsün bu kadar büyük konuşma hiç birimizin garantisi yok bende 26 yaşındaym ikinci doğumumda asla bi daha çocuk düşünmem bağlıycam kendimi derdim ama eşim yok deyip durdu ve ne mi kızım 3 buçuk yaşında bebek görünce özlüyorum ve seneler sonrasını düşün

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 175 göst.
26 Mayıs 2021 Güzellik-Bakım kategorisinde Zeynepolat6363 (11 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 402 göst.
5 Eylül 2020 Diğer kategorisinde Ebsu (1,794 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 67 göst.
3 Haziran 2024 Güzellik-Bakım kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
30 cevap 882 göst.
20 Kasım 2023 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,447,115 soru

23,771,743 cevap