+2 oy
118 göst.
Diğer kategorisinde (1,419 puan) tarafından

meali değil sadece arapça yerine alt satırında Türkçesi oluyor ya ondan bahsediyorum teşekkürler 

6 Cevaplar

+2 oy
(17,953 puan) tarafından

Olmaz canım. Peltek,ince, kalın okunması gereken harfler var. 

(1,872 puan) tarafından

Herkes tecvidli okuyamıyor ki Arapça bile olsa. Ama arkadaşın sorusunun cevabını ben de merak ediyorum @Alaska bizi aydınlatır belki 💖

(17,953 puan) tarafından

Tecvitli okumak ayrı harfleri doğru telaffuz edip okumak ayrı. Bende tecvitli okuyamıyorum ama harfleri doğru telaffuz ederek okuyorum 

(822 puan) tarafından
+1

Tecvidli okunması gerek ama bu okumaya tabi ki engel olmamalı. İnsan fırsat buldukça kuran nasıl okunur öğrenmeli, tecvidli okunması gerektiği kuranda 2 yerde geçer.

Zaten harfleri çıkış yerlerinden çıkarmazsak mana bozulur. Tecvid kitaplarında örnekler var mesela, halega (hırıltılı) yarattı demek. Ama halega (hırıltısız) traş etti demek.

Şimdi ben hırıltılı okuyup “halegallahü külli şey’in” demem gerekirken dümdüz hırıltısız “halegallahü külli şey’in” desem “Allah her şeyi yaratmıştır” diyeceğime “Allah her şeyi traş etmiştir” demiş oluyorum haşa. E hadi çıkalım işin içinden? Bu Allah’a iftira etmekten başka bir şey değildir. Bize normal geliyor belki ama tehlikenin boyutu böyle.

Ancak bu mevzu sebebiyle o zaman kuran okumayayım denmez. Bu sebeple hem okunur, hem acele şekilde gerçek okuyuş nasıl olur öğrenmenin peşine düşülür.

Sevap meselesi de “amaaan boşver Türkçe okunuşla okuyunca da olur” gibi umursamaz şekilde olursa zannımca verilmez zira bu aşağı görmektir. Ki kuran mahluk değil, Allahın kelamı olduğundan ehemmiyeti diğer her şeyden üstündür.

Ama hem okunu hem öğrenilirse Rabbim amelleri boşa çıkarmayandır, sevabını verir. Burada püf nokta mümkün mertebe gerçek okunuşu öğrenme peşine düşmek. 

(1,872 puan) tarafından

Uzun uzun yazıp bildiğin kadarıyla bize de öğretmeye çalıştığın herşey için rabbim razı olsun senden💖🤲

(822 puan) tarafından

Cümlemizden bitanem teşekkür ederim 🥹

-Reklam-
+1 oy
(2,616 puan) tarafından

Yasin Vel kuranil kerim bu sekilde yazilani mi okuyacaksin 

+1 oy
(3,644 puan) tarafından

Arapça farklı bir dil Türkçe harflerle tam olarak okumus olamazsınız. Ameller tabi ki niyetlere göredir ama teknik olarak yasin okumus olmazsınız. Sevabı Allah ile kul arasında. 

+1 oy
(16,412 puan) tarafından

Diyanetin hocasına sormuştum kabul olmaz demişti. 

+1 oy
(1,933 puan) tarafından

Şimdi sorunu tam olarak anlayamadım . Yasini şerifi arapça okuyacaksın ama Türkçe yazılmış arapça şeklinde mi okuyacaksın canım ? 

+1 oy
(3,293 puan) tarafından

Meal hatmi yapmani tavsiyee ederim evet kuran okunup anlasilmasi ve hayatimiza tatbk etmek icin indirildi asil sevap kurana gore amel edince kazaniliyor 

Once meal okumanizi daha sonra da kuran kurslari dolu var ucretsiz cocuk var gidemem diyosaniz yine youtube da bissuru hoca Allah razi olsn cekmik koymus telefon uygulamalari var ogrenmwk isteyene o kadar cok secenek var ki nereye kadar turkce okunusunu okuyacaksinz icinze sine sine pgrenin inanin cok zor degil ogrenmesi

İlgili sorular

+1 oy
1 cevap 42 göst.
+1 oy
11 cevap 312 göst.
27 Şubat 2025 Diğer kategorisinde Huniliprenses (12,033 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 109 göst.
14 Ocak 2025 Diğer kategorisinde BURSALI& (1,469 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 148 göst.
14 Ekim 2023 Diğer kategorisinde Sumeyyeali (1,419 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,447,101 soru

23,771,489 cevap

315,971 kullanıcı

...