15.07.2021 tarihinde internet alışverişi yaparken ibana para göndermeme rağmen ürün kargolanmadı ve satıcıyı şikayet ettim. Karakola tüm kanıtları, konuşmaları vs. hepsini verdim ve dava açtım. 2 bin tl kaptırmıştım. O zamanın parasıyla az değildi :) Bugün tebligat geldi Haziran ayında duruşma varmış. Ben paramı bu güne kadar olan faiziyle birlikte almak istiyorum. Böyle bir şey mümkün mü? Çünkü şimdiki 2 bin tl ile o zamanki 2 bin tl aynı değil ve aradan 4 yıl geçmiş. Ne yapabilirim ?
Alacağınız ürünün su anki fiyatını emsal gösterebilirsiniz
Şuanki fiyatı 15 bin tl ve üzeri
Bu parayı talep edebilirsiniz
Duruşmada söylemem yeterli olur mu? Kabul ederler mi ki talebimi. 2 bin tl bu zamanda hiçbir şey ama o dönemde kıymetliydi
Avukatınız varsa o dava dosyasına koysun yoksa eğer siz internetten bulup ekran görüntüsünü çıktı alin inetrent sitesi de olsun duruşmada da gösterirsiniz.
Avukatım yok maalesef. Zaten bu davadan da umudumu kesmiştim. Postacı bugün kağıdı getirdi. Şaşırdım kaldım.
Peki faiziyle alman helal mi
@Alaska 👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Dolandırıcıyı dolandırmak değil niyetim. Hakkım olanı istiyorum hepsi bu. O dönemin 2 bin tl si şimdinin ne kadarı ise onu ödesinler. Aldığım ürün 2 binden 15 bine çıkmış.
Kaptırdığın paranın alım gücünde istemeni anlıyorum parayı ama Allah'ın haram kıldığını açıkça belirttiği, haram olduğu alenen bilinen faize helal demek insanı kafirliğe kadar götürür, haberin olsun.
Aldığınız ürünü size göndersinler. Bu para konusundan daha avantajlıdır. Baş ağrıtmaz.
Sonra kullanır mısınız satar mısınız size kalmış, kullanırsanız amacınıza ulaşmış olacaksınız. Alışveriş nihayete ermiş olacak. Satarsanız da 15bine satar arzunuzu “helal yoldan” gerçekleştirirsiniz.
Bence de en mantıklısı bu
haram olduğunu düşünmüyorum. o sene içinde ödenmiş olsa bu para evet 2bine 2 bün almanız gerekirdi.
en basitinden iş yerinden ayrılırken kidem tazminatı alınır. bu kıdem tazminatı en son aldığı maaş x çalıştığı aydan hesaplanır. ilk maaşı belki son maaşının 10da 1i olabilir.
veya bir ev sahibi kiracı davasında atıyorum kiracı para ödemedi, 2senedir kira ödemiyor diyelim. para hesaplanırken 2 sene önceki kiradan hesaplanmaz sadece. yıllık kira zam oranına göre hesaplanır. paranın değeri eksilmesin diye yapılır bu. Aslında faiz değil ederini istiyor.
olması gereken şu, aldığı x ürünün bedeli o zaman 2bin tl idi. bugün ne kadar? bugünkü değeri ödemeli.
çünkü 2 bin tl sizi zarara uğrattı, belki aynı ürünü başka yerden alacaktınız ama paranızı kaptırdığınız için alamadınız. zararınız var
Tam olarak anlatmaya çalıştığım şey de bu. O zaman 2 bin tl olan ürün şu an minimum 15 bin tl. Bana şuan 2 bin verseler ne yapılabilir ki
hiçbir şey. 2 bine marketten çıkamazsın şu an
Canım bilir kişi fiyat belirler alınacak şeyler şimdi ne kadar tutuyorsa o kadar verirler ha harim mi derseniz alan için ne kadar haram sa senin içinde öyle bende olsam alırdım birdaha insanlari dolandirmasinlar
Hakkım olanı istiyorum bende. O zamanki 2 bin tl çok çok kıymetliydi. Şuan o ürün minimum 15 bin tl
Bende 2020 yılında çalıştığım şirketi dava ettim çünkü tazminatı mi vermediler o zaman ki fiyat 10 TL di şimdi olmuş 40 TL
Dava bitince faiziyle ödetiyorlar genelde
Umarım öyle olur
1,489,275 soru
24,341,826 cevap
346,082 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın