Hanimlar benim eşimin sayesinde tanıştığım aile var. Bu ailede bize çok yardımcı oldu. Kaynana gelin ilişkisi üzerine sorum. Biz sarma saramaya kaynanaya gittik. Gelini ve ben. Sarma bı bidondu. Sabah basladim oglene doğru gelin benim komşuya sözüm var diyip kalktı. Kaynanaya gelin nereye . Ee bu sarma ne olacak. Kim saracak bu kadar sarmayı diye sitemde bulundu. Oda ayıp olur benim sözüm var diyip gitti. Bana sitem etti dert yandı. Beni görmüyor dinlemiyor. O evde benimde katkım var onlar için yapiyom. Akşam gelip bu sarmadan yüzsüz gibi utanmadan yiyecek dedi. Gelin 4 saat sonra geldi. Kayanana başladı gelin niye sonra beraber gidek demiyon falan filan diye konuştu. Yemekleri hazırladık eşlerimiz geldi. Yemeği yedik. Gelinin eşi bana hanım niye morlai bozuk diye sordu. Bende olayı anlattım abi beni karıştırmayın dedim. Bikac gün sonra ben yine kaynanaya gittim. Anlattı anlatyi benimde boşluğuma geldi oğlun bana hanımın morali niye bozuk diye sordu geçen dedim. Ne zaman sordu. Benim oğlum öyle sormazki gelir bana sorar anne siz yine tartistinizmi diye dedi bacilarina bile sormaz dedi. Aksaminada oğluna sormuş sen sormuşsun diye. Ben yine gittim bikac gun sonra dedi bana bı daha yalan söyleme ben sordum oğluma sormadım hayır dedi surda güzel komusuluk ediyoz bana yalan söyleme dedi. Anlayacağınız yalancı konumuna düştüm ben diyorum hayır teyzem sordu oğlun ben niye yalan söyleyeyim diye. Bu olayın bana bı etkisi olurmu. Bı dahada gitmek istemiyorum. Ama iyilikleri çok oldu. Ne yapmalıyım. Nasıl mesafemi korurum.
Mesafeyi birden koymayacaksın, her gün arıyorsan 2 güne düşür bir süre sonra haftaya düşür. O seni her gün arıyorsa bakma geç bak bu şekilde yavaş yavaş
Birkaç gün gitmedim. Normalde çağırınca bile zor gidiyodum isim var falan diye. Ama eşime dedi cagirmayinca gelmiyor eşin diye eşimde yarın bı git dedi. Öyle laf arasında boşluğume geldi. Kan bağı yok benim kaynanam değil saygı duyduğum kadındı. Ama yalancı diyince oda bitti. Allah gelinlere yardım etsin.
Keske soylemeseydin ama olan olmus
Maalesef yaa. Kan bağı yok arda eşimin arkadasinin annesi. Ben gitmeyince hani gelmiyon diye zorla çağırıyor. Gitmeyince eşime diyor. Bı dahada gitmem sanırım.
Canim kadin kadina olabilir biz kaynanamizin dedikodusunu yapmiyo muyuz kaynanalar da bizim dedikodumuzu yaparlar padisahin da arkasindan atip tutuluyo konusur olur oglumun gelip sana sormasi yanlis hadi o ds samimiyetiniz varsa guvenip sorabilir de senin soylemen bozmus ortaligi da yalanda soylenmez hadi soyledin insaAllah olay buyumez
Neyse ben uzak dururum. Olayın büyüyeceğini sanmam. Ama ben bı daha yakın olmam.
Yoo uzak durulacak bisey de yok bacim konunun ustunu kapatirsaniz sorun olmaz iyikigi dokundu diyosun seviyosun belliki
Seviyordum ama yalancı diyene kadar. Bişe olsa olay bana kalır. Benim için en iyisi uzak durmak sanırım. Bazen küçük şeyler iyidir büyük bı olay olduğunda verilecek tepkisi belli aslında. Geliniyle arası bozulsa harcanan ben olurum akrabalık yok. Tavisyen için teşekkür ederim.😊
baştan laf tasimaman lazımdı
Sonu hep böyle olur kimsenin ortasına girme kötü olan sen olursun
Aynen katılıyorum. Normelde demiyordum ama gelini çok şikayet ediyor. Ama gelin kaynanasını kotulemiyor. Benide zorla çağırıyor. Gitmeyince eşime diyor. Eşimde bı git gel dedi öyle gittim. Sohbet arasında ağzımdan kaçtı. Kadın illede oğlum yapmaz diyor. Allah'tan benle kan bağı yok bı dahada gitmem sanırım.
Kız gitme boşver Allah muhafaza valla bu devirden insan korkuyor
Sana niye soruyor ki çok saçma. Ama ben böyle yalancı durumuna düşürülseydim bir daha görüşmezdim. Anam değil babam değil. İyiliği dokunduysa da saatlerce sarma sarmışsın neredeyse bir gününü onlara harcamışsın. Kullandırma bence kendini canım insanlar nankördür. Gelini de az çok da olsa birkaç saat sarmış yüzsüz yüzsüz yiyecek diye arkasından konuşarak kötü huylu olduğunu kanıtlamış kaynana. Sırf şu huyu için bile görüşülmez. Onun arkasından konuşan, senin arkandan da konuşur.
Haklısın. Eşimle yetim sayılırız. Onlarda bize yardımcı oldu. Ben gitmiyorum normalde kendi çağırıyor. Gitmeyince eşime diyor. Eşimde bı git gel dedi ona gittim. Sohbet arasında ağzımdan kaçtı. Bı dahada gitmem sanırım.
Adam sana sorunca ben bilmem abi hanımına sor demen lazımdı hata yapmıssın. Olan olmuş artık seni yalancı durumuna düşürmüşler sen eşinede anlat bu durumu onunda haberi olsun sana git filan demesin.
Başta dedim. Başka karistigim olmadı. Normalde anlatip anlatıp durur ben susarım. O an dedim. Bı dahada gitmem. Kötü oldum. Allah gelinine yardımcı olsun.
Yahu anan değil bacın değil el için girme o toplara ağrıtma başını. Hiç gitme veya gidersen de ya sessiz kal ya da sizin bileceğiniz iş de yorum yapma
Yapmıyorum. Çağırıyor gel diye. Gitmedigimde eşime diyor. Eşimde bı git gel dedi. Sürekli gelinininden yakınıyor. Bana bende bişe demedigim için beni çağırıyor susuyorum dinliyorum. Bı kere dedim. Yalancı çıkardı kadın beni. Büyük olay olsa komple suçu bana atacak demekki bende gitmemeyi düşünüyorum. Kötü niyetle hicbirsey yapmadım ama olay bu alakasız şekilde yalancı oldum.😶
Eşinin sürekli git demesi de mantıksız bence sen eşinle konuş daha seyrek görüş sürekli gelinini çekiştiriyor durduk yere senden bağımsız arası bozulsa sen mi laf taşıdın diyecek gerek yok böyle şeylere
Haklısın bu açıdan düşünmedim. Mesafemi koyarım gari. Çok gitmezdim esimlede düzgünce konuşurum artık. Lafçı değilim. Vallada kötü niyetle yapmadım. Haberi olsun bişe olursa benden bilmesin gibi bı anlık niyetle söyledim. Genişçe düşünmedim. Samimide değilim. Neyse bundan sonra daha dikkatli olurum.
Gelinle kaynana arası kötü ve sen halen oğlun bana böyle sordu diyerek ortalığı karismistirssin bence bir süre onlara görünme
Ders oldu bana bı daha tövbe. Asla. Küçük olayda bana yalancı dedi Allah korudu. Ben kötü niyetle demedim. Öyle sordu dedim olayda yalancı oldum çıktım bacım. Normalde gitmem gelmem eşim istedi diye gittim. Bide hatirlari var. O kadar yoksa oyle kötü niyetli biseyim yoktu.
İyide olsa kötüde olsa ağzını kapatacaksın basın yanar .
Yok genelde konuşmam zaten dediğim tek laf bu bı kere konuştum başıma bu geldi. Öyle arkadaş çevrem yok eşimin arkadas aileleri kadar. Yakınlık yok. Kendi çağırıyor. Gelinini anlatıyor bana bende çok durmayıp geliyorum. Yoksa yaşça büyük ayıp olmasın diye.baska olay yok. Mesafemi koyarım gari.
Gelini sana kötülüyor sonuçta bir nevi dedikodu oluyor
He kendi yapiyo yapiyo bana diyor sen dedikodu yapma. allah affetsin namazınıda kılıyor kuranida okuyor. Ama vesveseye yenik düşüyor. Bende gitmem bundan sonra
sende adami gorunce anasinin yaninda soyleseydin sayende aramiz bozuldu kapak etseydin o anda bak bakim bi daha yuz buluyorlar mi senden
hadi adam sordu hadi soyledin hadi anasida ogluna dedi adam ne diye inkar etmis adam sakat bak adamla konusma slm bile verme anasina gelince sana niye inanmiyo bi seylwr mi sezmis mesafe koy esin bi sey derse sarmiyo sohbeti de gec
Sen tamamen farklı açıdan bakmışsın teşekkür ederim ben bu açıdan düşünmedim. Ben uzak durayım. Başım belaya girmesin. Surda güzel yuvam var eşim var. Huzurum bozulmasın. İnsanlar iyilik yaptıkça başima kalkiliyor. Ben mesafemi en kısa zamanda koyayım. Daha fazla huzursuzluk olmasın.
1,497,707 soru
24,465,255 cevap
354,845 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın