+2 oy
99 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

Bebeğim tam 20 aylık sürekli emmek istediği için artık iştahı da kapandı  dakika başı emmek istiyor ben de Haziran ayı gelmeden kesmek istiyorum ne kadarlık sürede kesiliyor tam olarak tavsiye verebileceğiniz şeyler var mı nasıl yapabilirim korkuyorum biraz çok ağlar ben de üzülürüm diye ve gece sıkıntı olacak bu sanırım sizden tavsiye bekliyorum en kolay şekilde atlatanları yardımcı olabilir mi

10 Cevaplar

+2 oy
(69 puan) tarafından

Ben ek gıdayla birlikte emziriyodum diye zor olmadı canım ya emzirmeyi azalta azalta bıraktım böylelikle sütünde azaldı ve hiç mastit falan ağzımda olmadı, ama bebekten bebege değişiyor işte farklı şeyler yese kesmek daha kolay

tarafından

En çok korktuğum şeylerden ikincisi de mastit olmak çünkü daha önce oldum ve sütüm de maşallah var ondan korkuyorum bir göğsüm zaten emmediği için orası azaldı zaten ama diğer göğsüm hemen emmesin çoğalır sut 

(69 puan) tarafından

Azaltarak bırakacaksın canım başka çaresi var mı bilmiyorum

-Reklam-
+2 oy
(3,376 puan) tarafından

24 ayini doldurdum kestim ben yara bandi yapistirdim travma oluyo diyolar ama aglata aglata biraktirmak yerine ben boyle yaptim ten temasina devam ettim bu surede zaten cok surmedi bi kac gunde birakti 

+2 oy
(440 puan) tarafından

İlk zamanlar günde 3-4 kere emzir sonra yavaş yavaş azalt haftada 3-4 ayda 3-4 olsun inşallah yavaş yavaş bırakır 

+2 oy
(299 puan) tarafından

Benimde bebeğim 20 aylık süte çok bağımlı yemek asla yemiyor bende kesmek istiyorum ama bakalım burda beklim bende 

0 oy
(63 puan) tarafından

Oğlum bağımlısıydı hayata bırakamaz derdim Salça sürmüştüm bak yara olmuş acıyor demiştim maşallah 3 gün bıraktı hiç istemedi her baktığında bak yara olmuş dedim ağlamadı da sorunda olmadı 

0 oy
(4,229 puan) tarafından

Geceen hafta ayırdım 22 aylık oğlum çok düşkündü emmeye çok zor olur dedim ama olmadı şükür 

İlk 3 gün gündüz vermedim her istediğinde sirke sürdüm keskin elma sirkesi bırak ağzına almayı kokudan yanaşamadı . Annee aciii dedi gitti 3 gün gece vermeye devam ettim

Sonra geceyide kestim yine istediğinde sirke sürdüm almayınca su verdim ayağımda salladım 

0 oy
(739 puan) tarafından

Yavaş yavas kesmelisin birden bırakması zor olur ben ilk oğlumda gebe kaldım vermedim zaten mama yerdi ikinci 2 buçuk yaşına kadar emdi baktım bırakmıyor siyah elektrik bandını yapıştırdım pis olmuş dedim bidaha azına sürmedi tabi salça felan çok denedik sonra gel sana süt diyodum ıg diyodu 😊

0 oy
tarafından

Ben 22 aylikti denedim ortalıkta memeee diye ağladı başaramadım  üzülüp verdim içim yandı resmen  😀 sonra 2yaşına 2 hafta kala bi sabah uyandık benimki gayet mutlu normal annecim annecim dolanıyor memediye bi yanaştı ani oldu ama dedim ki içimden bugün bu iş bitecek . Oğlum dedim biliyormusun meme hasta olmuş dedim daha süt yokmuş bitmiş dedim bi düşündü şaşırdı hemen gittim oraya pulbiber sürdüm bak aaa hastalanmış biliyormusun bunu emersen ağzın yanabilir dedim  acıyı yemeyi içmeyi de sevmez oğlum.  Bende bakayım ayy çok acıymış yandı dilim dedim su içtim istersen vereyim ama ağzın yanar dedim . İster gibi oldu ağlamaklı oldu al tamam bak sende ama yanar ağzın dedim dikkat et dedim yok anne dedi almadi. Anneciğim gel biz bunu bosverelim bu süt acilasmis ağzımız yanmasın gel biz gidelim marketten kutu süt alalım onlar çok güzel hemde tatlı dedim  hatta espri yaptık güldük beraber amaan giderse gitsin beee bize süt mü yok felan dedim ben hoşuna gitti busefer o demeye ve gülmeye başladı. Sonra gittim orayı temizledim oraya oje ile gelişi güzel noktaciklar yaptım  😀 pulbiberi her an ağzına alırsa yanabilir ve travma olusur ama ojeyi ten bölgesine ağzının gelmediği yere uyguladım.  Arada açıp bakmak istedi bak oğlum hala hasta dedim gösterdim kapattık beraber saklarsam ağlardı ve biseyler döndüğünü anlardı  😀 gece çok agladi ilk gece. Meme meme diye krize girdi Bi 15 dk 20 dk  ben de emerek uyuturum hep ogece de sakinleştirip oğlun bak hasta anneciğim veremem dedim bak sende deyince hatırladı gördü susma kararı aldı aldım kucağıma sabırla uyuttum bi şekilde o geceyi atlattık sonraki geceler de sadece eliyle yokladı ben yine hasta olmaz dedim o hafta öyle geçti gitti ve sonrsk8 hafta da sormaya gülerek gelip gitti yine artık unutmaya başladı ve ben ona artık bebek olmadığını büyüdüğünü anlattım bebeklerin emdigini anlattım cocuk olduğunu kabul ettirdim  cocuk olmanın güzel bisey olduğunu hissettirdim ve hoşuna gitti böyle gitti bitti ve 1 ay sonunda bidaha geldiğinde meme iyileşti ve süt bitti anneciğim hem sen artık büyüdün kocaman oldu ve kutu süte geçtin dimii deyip gülümsedim. Emmek için bir günde belki 15 defa yokladı beni hicbizaman kızmadım ve durumu anlattım olsun kutu sutumuz var deyip sarıldım. Bide 

Önerim, çocuklar bu süreçte boşluğa düşüyor kötü hissedebiliyorlqr buyuzden ben onunla daha fazla oynadım daha çok sarıldım daha çok iltifat ettim çok çok öptüm övdüm alkışladım çok fazla gülümsedim.   Daha çok gezdim. Aklina gelmemesii için.  

Bu süreçte onlara  daha çok sarılmak terapidir aslında başta önemli biseyler8ni kaybetmiş gibi hissederler çünkü.  Daha çok sarılırsak oper konuşur pozitif olursak kafalarındaki  o ayrılık ve kayip mi degilmi üzülmeli mi yoksa gerek yok deyip yola devam mı etmeli bu süreçte bizim yaklaşımımız belirleyici olabiliyor malesef . Sabırlı,  merhametli ,pozitif olmakta fayda var. 

0 oy
(1,121 puan) tarafından

Bende oğlumu 20 21 aylıkken kestim aşırı bagimliydi  ilk gündüz kestim onun  içinde sirke sürdüm.aci oldu falan dedim sonra da gece kestim 2 gün biraz huzursuz uyudu ama sonra alıştı benim.oglum.biraktiysa her bebek bırakır okadar memekolikdi

0 oy
(340 puan) tarafından

Ben de bu bayramda kestim 30 aylıkken. 1 aydır hazırlıyordum zaten bayramda adanaya gidicez oraya gittiğimizde artık süt bitecek felan gibi. İlk gün süt istedi annecim artık süt bitti hani evdeyken demiştim ya dedim. İlk gün biraz mızırdandı ama su ve inek sütü önerdim birkaç yudum aldı uyudu. Adanadayken bir şekilde atlattık kalabalıktı ailemin evi. Kendi evimize geldiğimizde de ilk gece yine zor oldu istiyorum süt var felan dedi ama vermedim. Şimdi ara sıra şansını deniyor ama zorlamıyor. Mastite gelince benim de çok ağrım oluyordu emmediği zaman hatta ilk gün inanılmaz ağrıdı ben de oğlum derin uykuya geçtikten sonra rüya öğün yaptırıp emzirdim kendi farkında değildi emdiğinin. Önce 2 günde bir sonra 3 günde bir şeklinde emzirdim ve o şekilde ciddi ölçüde azaldı ağrı yapmadan bitirmiş olduk.

İlgili sorular

+1 oy
3 cevap 161 göst.
25 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Anneolmakask (923 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 153 göst.
0 oy
7 cevap 188 göst.
19 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Gurmeanne (759 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 194 göst.
8 Ocak 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde -FaToo- (16,733 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,452,489 soru

23,845,268 cevap

319,560 kullanıcı

...