Oglum 27 aylık nezaman uygun tuvalet egıtım yaşı
hadi gel beraber başlayalım. ben mayısta başlayacağım 25 aylık olacaklar
Işte sizin Denemeye cesaretiniz var benim denemeye de cesaretim yok Bir 30 aylık olsun Ondan sonra belki denerim
kız gel beraber deneyelim belki de başarırız :) yaz geliyo çocuklar pişik olur öyle düşün. bak bide ben ikize girişmeyi düşünüyorum senin tek yine gel başlayalım bi gazla
No no :)
tamam madem 3 aya ben başaramazsam beraber başlayalım ;)
Olur olur
Uzmanlar 18 ila 32 ay en ideal süreç diyorlar ama burdaki en önemli faktör sizin de çocuğunuzun da buna hazır olmasıdır. komutlarınızı alması ve sizin sabırlı olmaniz gerekecek
Pek sabırlı bır yapımda yok
30 aylık kızım benimde sabrım yok bez parası veririm kendimi ne yorcam birgün elbet utanıcak o zaman bırakır
Çocuk ne zaman hazırsa o zaman olmalı bunun yaşı olmaz erken başlayıp her yeri çiş yapmaya gerek yok
Tuvaletini uzun süre tutuyor mu yoksa bezi kısa sürede ıslanıyor mu gece çiş yapıyor mu
Sabah kalktıgı zaman bezine cış yapmış
Acele etme bekle böyle çocuğuda üzersin ister istemez sinir stres oluyor anne ve çocukta
Bence de canım ne kendimi ne de çocuğu üzmeme gerek var biraz daha dursun
Ablam acele etmişti evde çiş olmayan yer kalmadı yaşla alakası yok çocuk ne zaman hazırsa o zaman başlamak en doğrusu uzun süre çiş tutmasından ve gece bez kuruluğundan anlarsın
Çocuğa bağlı. Ben 3 yaş öncesi denemek istedim ama henüz hazır değildi. Tam 3 yaşını doldurunca başladım. Yaklaşık 3 ay olacak gün geçtikçe daha iyi ilerliyor. Ama önemli temel noktalar var. Altı kuru kalkıyor mu, kendini ifade edebiliyor mu gibi.
Çocuğun belirti veriyor mu? Sen hazır mısın? Oenmli olan bunlar çünkü çok stresli bir dönem. Oğlum 20 aylık biz tamamladık eğitimi. Oğlumda hazırdı bende hazırdım hallettik geçtik. Sizinde yaşı gelmiş aslında. Durumunuza bakın öyle karar verin
Cış yaptığı zaman dıyor çiş cış dıye ama
Tamamen çocuğa ve anne baba yaklaşımına bağlı ☺️ sabırlı olmazsanız sürekli başa sararsınız.
Eğer çocuk kendi hazırsa 1 buçuk yaşında bile bırakıyor. Ama okuduğum kitaplara istinaden 2 buçuğa doğru başlamak iyiymiş
Hazır oldugunu nasıl anlıcam
Mesela bezini çıkarmak ister. Bağlatmak istemez. Anne çişş der. Tuvalete gitmek ister. Farkında olur çişin kakanın varlığından
Kaka cışnın farkında yaptığı zaman soyler arada soyler
ama bezini çıkarmıyor
27 de öğrettim kıza ben 1 haftada hallettim
Acaba en geç ya da en erken kaç yaşta veren var, sadece merak. Ben en geç 42 aylık biliyorum hala vermedi annesi yazı bekliyor
Soruna cevap olarak da ben kızıma köydeyken verdim 24 aylıktı altına kaçırması hiç strese sokmadı beni çünkü dışarıdaydı hep sadece üstünü değiştim, belki de benim rahatlığımdan dolayı kolay geçti. Sonra eve geldiğimizde azıcık zor oldu klozete yapmaktan tedirgin oldu ama ödülle falan hallettik onu da
Eltim 2 yaşında tuvalet alışkanlığı kazandırmaya başladı hala ara ara kaçırır ama arada bir
Ilk ogkuma tam 27 aylik ogrettim, 1 haftada ogrendi 1 ayda tamamen oturdu. Kucuk oglum 1 hafta sonra 2 yasinda oluyo ona da yaz bitmeden baslayip bitirecegim. Bence cok geciktirilmemeli.
Tam 27 aylıktı canim oglum
Zormuydu alıştırması
1,498,823 soru
24,482,884 cevap
357,163 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın