+2 oy
98 göst.
Diğer kategorisinde (33 puan) tarafından

Kızlar yeni birşey çıkmış ortaklı kredi diye. Malum bi kişi ev alamıyor bi kaç kişi birleşip ev alıyorlar. Bilgisi olan var mı ya da sorabileceğiniz nasıl oluyo süreç tam olarak? 

2 Cevaplar

+2 oy
(1,799 puan) tarafından

Kiz danaya girer gibi nasil olcak o is

(9,589 puan) tarafından

Sjjjjj ay agzımda kek vardı haykırdım 🤣

(7,544 puan) tarafından

piuhahhaha bencede:)

(33 puan) tarafından

Aynen öyle valla danaya girer gibi oluyo biraz

-Reklam-
+1 oy
(9,589 puan) tarafından

Araştırmalarıma göre 2 yada 5 kişi ile oluyor ortak konut kredisi cekiliyor ortaklardan 1 tanesi odeme yapamaz ise dier ortaklar onun sorumlulugunu alıyor riskli iş yani

Hisseli oluyor 1 evde herkezin payı oluyor sacma sapan

(7,544 puan) tarafından
+1

3 kurus birikimim var biraz onu degerlendirelim birazda borca girelim bir iki seneye satariz evi kar olur paramiz artar bahaneyle elimize yuklu nakit gecer satinca mantigiyla birlesen bes birbirine guvenen kisi ozaman yatirimlik yani bu olay.

(9,589 puan) tarafından

Hmm bak o aklıma gelmedi evet yatırımlık düşünülebilir ama genede riskli deilmi ortaklar arasında belki ödeme yapılmayacak sorumluluk diyerlerine ait gürültülü iş 

(7,544 puan) tarafından
+1

tabi canim riskli bu devirde kardes kardese guvenmiyor. bizim ev var 3 de ikisi bizim 3 de biri esimin abisinin. toki  yada buyuk mutahit yaoacak 160 dairelik siteyapacak. krediyi abin odemesae sana mi kalacak butun mevzu diyorum. cunku almaya hep var ama odemeye gelince vermeye gelince abisi ortalikta olmaz hic.  neyse toki herkesin kendi adina krediyi cikariyormus payi oraninda . ben sey dusundum mesela 9 bin odenecek diyelim 6 bini esim 3 u abisi odeyecek normalde. abisi odemesse esime mi borc binecek diye dusunmustum  . ama esimin taksiti kendi adina abisininki oendi adina hesaplaniyormus. odemesse kendi bilir yani hissesini bize devreder biz oderiz hepsini. bu devirde kardes kardese guvenmio

(33 puan) tarafından

Bize tek kredi vermiyolar kayınbabamla ortak alalım dedik tabi kağıt üzeri ödeme falan bizde olacak

(9,589 puan) tarafından

Hayırlısı canım

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 328 göst.
2 Ocak 2022 Diğer kategorisinde Sesese12 (86 puan) tarafından soruldu
+3 oy
7 cevap 282 göst.
5 gün önce Diğer kategorisinde Turkuaz damla (2,481 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 136 göst.
8 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Kuzey19 (427 puan) tarafından soruldu