Kızlar yeni birşey çıkmış ortaklı kredi diye. Malum bi kişi ev alamıyor bi kaç kişi birleşip ev alıyorlar. Bilgisi olan var mı ya da sorabileceğiniz nasıl oluyo süreç tam olarak?
Kiz danaya girer gibi nasil olcak o is
Sjjjjj ay agzımda kek vardı haykırdım 🤣
piuhahhaha bencede:)
Aynen öyle valla danaya girer gibi oluyo biraz
Araştırmalarıma göre 2 yada 5 kişi ile oluyor ortak konut kredisi cekiliyor ortaklardan 1 tanesi odeme yapamaz ise dier ortaklar onun sorumlulugunu alıyor riskli iş yani
Hisseli oluyor 1 evde herkezin payı oluyor sacma sapan
3 kurus birikimim var biraz onu degerlendirelim birazda borca girelim bir iki seneye satariz evi kar olur paramiz artar bahaneyle elimize yuklu nakit gecer satinca mantigiyla birlesen bes birbirine guvenen kisi ozaman yatirimlik yani bu olay.
Hmm bak o aklıma gelmedi evet yatırımlık düşünülebilir ama genede riskli deilmi ortaklar arasında belki ödeme yapılmayacak sorumluluk diyerlerine ait gürültülü iş
tabi canim riskli bu devirde kardes kardese guvenmiyor. bizim ev var 3 de ikisi bizim 3 de biri esimin abisinin. toki yada buyuk mutahit yaoacak 160 dairelik siteyapacak. krediyi abin odemesae sana mi kalacak butun mevzu diyorum. cunku almaya hep var ama odemeye gelince vermeye gelince abisi ortalikta olmaz hic. neyse toki herkesin kendi adina krediyi cikariyormus payi oraninda . ben sey dusundum mesela 9 bin odenecek diyelim 6 bini esim 3 u abisi odeyecek normalde. abisi odemesse esime mi borc binecek diye dusunmustum . ama esimin taksiti kendi adina abisininki oendi adina hesaplaniyormus. odemesse kendi bilir yani hissesini bize devreder biz oderiz hepsini. bu devirde kardes kardese guvenmio
Bize tek kredi vermiyolar kayınbabamla ortak alalım dedik tabi kağıt üzeri ödeme falan bizde olacak
Hayırlısı canım
1,452,716 soru
23,848,437 cevap
319,771 kullanıcı