5 aylıktan beri belirtiler var şu an 8 aylığız henüz dişimiz yok aynı durumu yaşayan var mı?
Canım 12 aya kadar normal dişlerinin çıkmaması ama 12 aydan sonra doktora götürüp göstermen gerekiyor benim oğlumda 5. Aydan beri belirtisi vardı 8 aylıkken çıkardı ilk dişini hatta diş çıkarmaya başlayınca emme olayını cok daha farklı yapıyordu yari isirarak emiyordu iki elini de sinirli sekilde ağzına sokuyordu emerken elini de ağzına sokmaya calisiyordu ilk dişini çıkardı bu durum geriledi ikinci dişi çıkmaya başlayınca aynı şeyleri yeniden yapmaya başladı öyle anladım hatta yeniden diş çıkardığını çünkü göğsümu emerken aşırı acitiyordu ve aşırı iştahsız oluyorlar yemek yemek istemiyorlar
5 aylıkken başladı belirtilerimiz hala daha çıkmadı ya uyku problemleri, huzursuzluk, salya akışı 3 aydır devam ediyor. Belirti olmasa 12 aya kadar çıkmaması normal dicem de belirtilerde aylardır var.
Bazı bebeklerin dişleri geç çıkıyor ama eğer çıkmamaya hala devam ediyorsa bir doktora götürmenizi tavsiye ederim
Çıkar o da yavaş yavaş zamanla yani böyle bir belirtileri varsa illaki çıkar ama böyle uzun süre çekip de çocuk hala diş çıkarmıyorsa zorlanıyorsa Bir çocuk doktoruna götürebilirsiniz belki rahatlatacak bir öneri verir size ya da sağlık ocağına gidince hemşireye falan sorabilirsiniz
Tetagil adında bi granül kullanmaya başladık ikinci kutuyu kullanıyoruz ama onunda pek faydası yok dediğiniz gibi belki de doktora gitmek en mantıklısı olacak
Yani uzun süredir çektiğini söylüyorsunuz boşu boşuna da çocuğa eziyet çektirmemek daha makul olur diye düşünüyorum en azından ne yapmaniz gerektiğini söylerler
Kızımın 13 14 aylıkken çıkmıştı prematüre
Oğlumun ilk dişi 11 aylıkken çıktı 13-14 ay a kadar çıkmaması normal karşılanır bir arkadaşımın kızının ilk dişi 13 aylıkken çıkmıştı mesela
Yaa umarım biz bi üç ay daha beklemeyiz ya hemen çıksın bide üst damakları da kabarmış acaba hepsini birden mi çıkaracak diye de düşünüyorum 🤔
Hepsi birden çıkar belki bizimki hep ikişer üçer çıkardı
İnşallah bizimde sizinki gibi olur o zaman aylardır çektiklerimize değsin :))
Değer değer inşallah çıkacak elbet🥰
İnşallahhh🥰
Normal. 1 yaşında olmayanda biliyorum
Evet bende internette öyle okudum bir yaşına kadar çıkmazsa anormalmiş
3 aylıkken belirti başladı 6 aylık olunca çıktı.senin bebişin de yakındır çıkması. Arkadaşımın bebesinin ilk dışı 10 aylıkken cikti
İnşallah ya teşekkür ederim bilgilendirmeniz için
Bence çok normal 4 ay başladı salya şuan 10.5 aylık yenş 1 dişi çıktı doktor 1 yaşına kadar çıkarsın yeter dedi
Üst ön damağı da kabarmış yada alt üst birlikte hepsini çıkaracak diye düşünüyorum artık
Olsun yavaş yavaş çikar
1,501,493 soru
24,517,576 cevap
359,305 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın