+4 oy
529 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (10 puan) tarafından

Merhaba arkadaşlar ben 32 yaşındayım bir kızım var 2 yaşına yeni girdi , eşim tutturdu erkek çocuk istiyorum bitanede neymiş abisinin adını koyucakmış kızımda da böyle olmuştu işte kız olursa annemin erkek olursa ya babamın ya abimin ismi ilkte koymadım oh olsun dokuz ay ben taşıyorum ben doğuruyorum isim koymaya gelince hakkım yok bana ilk çocukta tehlikem oldu bir hastaneye goturmediler ceblerinden para çıkıcak diye ölürse ölsün dediler bide utanmadan isim istediler hala da yapıyolar isim konusunda kaynanam çok adi biri cidden iki yüzlü Allah'tan bir ülke uzakta yaşıyoruz her görüntülü aradığında daha abla olmayacak mısın kızım diyo benim kızıma işte kardeş yok mu daha kendi adına diyoki doğurma ihtimalim olsaydı kendim doğurup adımı koyacam bilmem ne Alttan alttan eşimin aklına girmeye uğraşıyo oda dünden razı ilk zaman baba baba diyordu şimdide abimin adı ustumde baskı hissediyorum resmen bende bitane de erkek çocugum olsun kızımın duygusunu yaşadm onuda yaşayaym ama daha ortada olmayan bebek için isim derdine düşülüyo Allah goruyo mu ne halimi Allah'tan bebek olmuyo şuan cidden okadar soğutuyo beni çocuktan ikiside bir  oğlu daha var evlenme yaşnda evlensin yapsın çocuk koysun isimleri ben istemiyorum haksızmym söyleyin bana siz olsan napardiniz ne düşünürdünüz ?? .

16 Cevaplar

+4 oy
(6,763 puan) tarafından

Sakın ama sakın yapma böyle bir adama böyle bir aileye çocuk yapılmaz böyle bir koca tırnağının kirini bile verilmez 

Benim eşim de kayınpederimin ismini koymak istedi kavga etmedim tartışmaya da girmedim alttan alttan alttan alttan kandırdım başka isim koyduk ne onu kırmış oldum ne onun ismini koymuş oldum

-Reklam-
+3 oy
(5,545 puan) tarafından

Ben sirf annen ablan baskinyapiyorlar duye inadina koumayacam dedim. Koyacagim varsada bu saatrn sonra koymayacam haberin olsun dedim eşime. Hadi koysunlar bakalim nasil olay cikiyor

+3 oy
(7,586 puan) tarafından

Her kaynana mi aynı olur ya valla koyma bacım ben koydum da şimdi de koymasaydın oluyo ve isteyerek koymadım emri vakiye geldi gibi birşey oldu hala benim adım aynı kaynana aynı cocugunda aynı oldu tek fark kızımın iki ismi varda onun ismini kullanmıyoruz resmi durumlar hariç 

+3 oy
(2,068 puan) tarafından

Pardon da noluyormuş isimlerini verince ne bu hırs ve kibir? Çok saçma ve lüzumsuz bir davranış modeli nene/dede ismi vermek. Kaynınız rahmetli mi niye abimin ismini verecem diye tutturdu? Buna izin vermeyın sonra bir ömür çocuğunuzun isminden nefret edersiniz 

+3 oy
(2,078 puan) tarafından

Kaynanam koyun demedi biz koydk. Tek isim. Kime neyi ispat ettik bilmiyorum ama çok çok pişmanm koyduğuma . Kızım tek çocuk sağlık sebebinden dolayı başka çocuk düşünmüyorum. Bu zamana kadar kızıma hiç bisey almadı. Ama kızının torunlarına herseyi yaparlar. Değişmeyi bile düşünüyorum ismini

+3 oy
(5,324 puan) tarafından

Sen anlatırken bana fenalık geldi öf be sen de yaşıyorsun birde Rabbim yardımcın olsun ama herkes boş iş kocacanda biter odaha anasının memesinden ayrilamamis belli 

+3 oy
(10 puan) tarafından

Aynen bende inadına başka çocuk yapmıyorum gider başkadından yaparım diyo habire beni korkutacak güya bende git yap diyorum bende başkasından bir çocuk yaparım madem n'olacak ki diyorum susuyo ozaman bencillik bu hem bencil hem baskıcı okadar şeyi ben yaşıyorum sanki çocukla çok fazla ilgileniyo gibi ikinci diyo önce ilkine sabrın babalığın olsun en ufak şeyde sinir yapıyo yok anam ben yapmam allahta vermiyo halime acıyo heralde tövbe yarrabi ya .

+3 oy
(6,630 puan) tarafından

Öff esim anasina yalakalik yapsin diye cocuk dogurmam yani. Ayrica daha bebegin kucuk. Ben suan dusunmuyorum isteyen dogursun isim koysun de gec. Zaten ilkinde koymamissin ne diye kendini kasiyosun.

+3 oy
(602 puan) tarafından

Kuzum sen boşver kaynananı da böyle düşünen bir adama nasıl evlat vericeksin diyosun ki ben hamileyken beni hastaneye götürmediler sırf para gitmesin diye neymiş kız çocuğudur ondan ya ikinciside kız olırsa napıcaksın çocuk tek başına büyütülmez benim bi oğlum var 20 aylık tekrar doğurdum bebeğim yoğun bakıma alındığı için ben hastanede kaloyorum büyük oğluma da babası bakıyor yani benim bildiğim öyle olması lazım sonuçta bu çocukları bize leylekler getirmiyoki benim kadar onunda çocuğu

(10 puan) tarafından

Eşime kızıyorum ben daha çok bize yapılanları göz ardı ediyo kendi de ne çekti beni götürebilmek için hastaneye ya nebileyim ben zaten istemiyorum olsun içimi allahta görüyo vermiyo ilkin üzerinden iki sene geçti ki oda tedaviyle oldu mucize ölümden döndük ya doğumda tek başınaydım kimse yoktu yanımda ne yaşadm ben biliyorum benim gözüm karardi artk isterse başkasna gittin yapsın beni boşasn çok çocuk istiyosa umrumda olmaz yoruldum ben çünkü bu lafları duymaktan sanki kolay doğuruluyo o çocuk ta kendi kaynana yapmış 13 tane yarısı düşük yarı aldırma 4 çocuk kalmıs hayatta ben yapmak zorunda değilim onun gibi 

(602 puan) tarafından

Asla değilsin tabikide sonuçta doğuran büyüten cefasını çeken sensin kalkıpda onun bunun dediğiyle hareket edemezsin ya!!!

Rabbim eşine kaynanan akıl versin bebişine de uzun ömürler versin inşallah

+2 oy
tarafından

Her şey nasip tabi ama Aklın varsa eşin adam olana kadar ekstra korunursun. Nerden biliyormuş erkek olacağını cinsiyet için çocuk mu yapılırmış önce elindekilerle güzel ilgilensin

+2 oy
(1,677 puan) tarafından

banada aynisi soylediler babamin adini koyarim onun ismi daha guzel dedm sesi kesildi az daha ogluma babamin adini koycaktimmm aklin varsa aklina gelen butun korunma yollariyla korun 

+2 oy
(165 puan) tarafından

Kendi zamanında doğurup koysaymış ya ismini bence ikinciyi ileriye ertele yada şart koş istemediğin ismi koymak zorunda değilsin

+1 oy
(450 puan) tarafından

2 yaş cok erken cok zorlanirsin.Birlikte büyür yalanina da inanmayin.Ki boyle baski yapsalar ben dogurmam.Dogurursamda karistirmam.İsim konusunda esimin ailesi 1 kac kez soyledi umursamadm ama asla baski yapmadilar.Biz buyuk ismi koymuorz olurseniz uzuluruz seslenemeyiz falan dedik kapandi konu.Sizinkiler azgn ama.Hele kocana ne demeli ne diye uyuyor onlara.Yasinda kucuk deil ezdirme bacim kendini.

0 oy
(164,272 puan) tarafından

adi neymis bu kaynananin

(10 puan) tarafından

Türkan 

0 oy
(27,101 puan) tarafından

Çocuk yapmazdım en başta baba hak etmiyor o çocuğu ilk çocukta doktora götürmediler ölürse ölür dediler sözüne de bakılırsa iyi babalikta yapamıyor 

(10 puan) tarafından

Yok babalık güzel yapıyor Allah için düşkün kızına öpüp koklamak babalıktan anladığı arada bir parka da götürüyo tabi ama evin içinde de azck ilgilense güzel olur benm kızım temas bağımlısı biraz sürekli yanında ol istiyo anne kucak anne oyna Anne anne anne sanki baba yok iş yapamyorum inan wc ye bile gidemiyorum anne nerdesin beni neden bıraktın gittin diye ağlıyo bu seferde içim gidiyo dayanamyorum cocuğuma en azından ben iş yaparken baksa biraz destek olacak bana bı bende mi böyle acaba diyerleri de böyle mi 

Eşimin durumu yoktu ozamanlar ailesine araba yönünde bir kere muhtaç olduk işte olan oldu fazla muhatap değilim ne kaynanayla ne kaynatayla herkes yerini bilecek bundan sonra ..

(27,101 puan) tarafından

Canım yanlış anlama ama bu yaptıkları ile iyi babalık yapıyor sayılmaz kızın büyüyecek ve çocukluk anılarında babası ile paylaştığı an yok. Hava atmak için söylemiyorum yanlış anlama ama benim eşim gece nöbetinde geliyor ben çocuğu ona bırakıp işe gidiyorum ben olsam belki yatar uyurum o çocuğu alıp parka gidiyor onunla oyun oynuyor bunun normali de budur ayrıca çocuğa annemin babamın kardeşim adını koyacağım diye tutturup anneyi hiçe saymakta kötü babalık benim için 

0 oy
(2,314 puan) tarafından

Gerçekten böyle bir aileye tekrar bı çocuk verecek misin?

(10 puan) tarafından

Yapmıyorum zaten allahtan olmuyo da kolay kolay tedaviyle oldu ilki şansım var o yönde bitane oldu ya şükür sebebim oda yeter bana .

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 258 göst.
0 oy
6 cevap 247 göst.
24 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Zzzzzz (1,746 puan) tarafından soruldu
+1 oy
27 cevap 711 göst.
0 oy
3 cevap 263 göst.

Kategoriler

1,498,709 soru