umudum tukeniyor bitti bitecek sanki. bugun basladik gerci tuvalet egitimine . 36 aylik. konusuyor sakir sakir. herseyi anlio da. ama inat edio cisin geldmi sole solemicem dio😂😂 varmi deyince yok dio zaten.cinnet gecirecim daha sabah beri tuvalete bir damla bile işeyemedik. uyku saati normalde 1 bucuk. hala uyuyamadik cisi uaptirim de oyle uyutayim diye bekletiyorum 15 dkkda bi vc ye oturtuyorum . sabah beri bi kere isedi komple uzerine. daha tutuyor heralde. su da icio oysaki cisinin gelmesi lazim . vc ye bi damla bile iseyemedik henuz.
36 aylık bebe hala öğlen uykusu yapiyormu
Benim ikizler 5 yaşında öğlen 12 den 2 ye kadar uyuyorlar 😂
Benim İkizler niye uyumuyor😥
Aksine birini. Uyuyacağı varsa diğeri müsade etmiyor 😑
off ikiz olayi cok kotu ya ozellikle emzirme ve uyutma zamanlari perisan ederler diye dusunurum hep ayni zamanlarda acikip uyumaya calismalari birini yaparken oburu aglamasi falan . belki ani yasarken illaki bi duzene oturtulur ama uzaktan ikiz bebeklerin en cok emzirme sirasi ve uyutma uyanma aglama zamanlarinin cakişmalari birbirlerini uyandirmalari falan korkutucu geliyor dış gözle bakinca😂😂
İkisini aynı anda uyutup kaldiriyordum ben . Mesela uyku saatleri vardı birinin uykusu daha erken geldi diyelim uyutmazdjm. Aynı anda yatirurdim saatinde. Zor bacım ne desem boş ikiz bebe çok çok zor 5 yılda 10 yıl yaşlandım. Hala sıkıntı çıkarıyorlar büyüdükçe dertler artıyor 🥲
eylul_e katılıyorum. ☺️ Benimde biri sabah uykusunu diğeri öğle uykusunu sever. Kaldırıyordum mecbur. Şimdi 43 aylık oldular. Bıraktım bu hafta sabah uyuyan uyuyor. Erken kalkanla ben asker 😑 öğlen uyuyor erken kalkan. Bu sefer öbürüne nöbet tutuyorum. Meğer gündüz 10 dk bile gözümü kapatmam büyük bir nimetmiş
Casperiye rast gele bacım 🙂
Sık boğaz yaparsan cnm çocuk tabi yapmaz kendi akışına bırak kendisi yapsın üzerinde çok durarsan zaten hiç orali olmz
surekli sorup giturmeyimmi tuvalete.
Tuvaleti gelince sen git annecim tuvalete de sık bogaz yapınca çişini tutar yine gitmez
Bacım pes etme hayır
Bu süreç çok zor biliyorum
Az daha sabır
Başarılı olacaksın
Çünkü sen annesin.
ay insallah ya. daha ilk gunden oes etmem de uc gun sure verdim kendime bakalim durum gidisata gore
3 gün değil en az 1 ay ver.
iate uc gun sey farazi olarak dedim gidisatin nasil olacagi birkac gunde belli olur diye duaunuyorm . bir ay olmasin iki ay olsun yavas yavas olsunda ilk birkac gunde hic ilerleme olmassa iste ozaman kirilir umudum
Kırilmasin. ilerleme icin 1 hafta bekle en azından pes etme.
Bizde bugün başladik tuvalet eğitimine. Benimkide inat ediyor. Bezi çok seviyorum, beze yapacam diyor. Bez bitti diyorum babam alır diyor. Alıştırma külodu giydirdim bende.
ben aldim alistirma kilodu ama cogu cocuk onu bez gibi algiliyormus . o yuzden kullanmak istemedim . ama sabah illaki alistirma kilodunu giydi. havuza gidecem diye . yuzme mayosu zannetti onu😂😂
Sakın pes etme canim salı günü bende başladım benim oğlumda 36 aylık salı gunu iyiydi Çarşamba ömrümün en zor gununu yaşadım düşün kıyafeti kalmadı sürekli ustune yaptı dün 2 kere kaçırdı sadece bugün daha iyi henuz kendi soylemiyo sürekli ben goturuyorum arada yapiyo arada yapmiyo oyun bulduk tuvalet kağıdıni çıkardık oraya oyuncaak asiyoruz öyle oynarken yapiyi
oyun fikrini denim bakalim:) ay sizede kolaygelsin cok zoe yaa . kizim ilk gunden cözmustu olayi. hic ustune falan isememisti29 aylikti
Bide ödül veriyorum arada ilk gün babası istediği oyuncağı aldı ertesi gün sevdiği abur cuburu verdim hergun bı şeykilde ödül veriyorum.bende yeğenime bir günde ogretmistim canım bı günde ama kendi oğluma çok zorlanıyorum çok zormustu
İseyemedik te iseyemedik 🤣
of sorma . bebek karaimizda cis yapio ama kendisi bi turlu yapamio😂😂😂
Kız daha ilk gün ise normal sakin ol sakinliğini koru eve Barka işeyeceğini kabullen sorun olmaz. Benim eşim çok sabırsız idi ben hazırlıkli idim sakinliğimle üstünden geldim on gün sürdü ama maşallah deyim bir yıl oldu toplasan iki kez kaçırmamıştır gece gündüz rahatım
masallah. benim kizimda 29 aylikti hic isemedi ilk gunden çôzmustu sistemi ikinci gun soyledi zaten hep kendisi. ama oglan hem buyuk hemde soylemeyince panik oldum umudum kiriliyor gibi
32 aylık idi benim oğlumda öğrendiğinde ama kararlı ve sabırlı ol öğrenir inşallah
2,5 yaşında kendi kendine başladı tuvalete. Yani kendini hazır hissettiği an kendi başladı kızım. Bayram sabahı kahvaltı yaparken geldi, anne çiiişşş dedi. Lazımlığa oturdu ve çişini yaptı. Kızım hazırdı ama ben değildim. Bezini bağladım yapmadı ben de hazır olduğuna kanaat getirdim. Bezi çıkardım. Gece de kaçırmıyor. Bebeğinizin hazır olması gerekiyor. Sonrası ip söküğü gibi geliyor
asallah yaa. aynen bebegin hazir olmasi gerek . bakalim bikac gun deneyelim .
Canan, çok yoğundum bez rahatlıktı benim için. Yani tatil de tuvalet eğitimi vermeyi düşünüyordum. Resmen çocuk kendi tuvalet eğitimi ile geldi bana, çok şanslıyım galiba🤣
aynen ya otur dusun ne sevap isledim diye😂😂😂
Ya bence süre olarak erken daha. 3 sene bezlenmiş çocuk 3 günde nasıl şak diye bıraksın. Erkekler bir de kızlar gibi hızlı değil bu işlerde. Sıkboğaz etme bence sal akışına o zaman stres altında olmadıkları için daha rahat alışıyorlar
ya uc gun hani farazi olarak dedim . gidişat belli olur birkac gunde. sonra az az alisir ilk 3 dort gunde hic anlamazsa zaten gidisat kolay gecmicek deektir bence
Yiğenim böyle inattı lazımlığına o görmeden su döküp ay yapmışsın deyip alkışlamıştık bi daha yapıcam deyip hemen kendisi yapmıştı eğer lazımlık varsa bi deneyin isterseniz cesaretlenmiş olur belki :)
cok mantikli fikir/ ya klozete direk yaptiriyorum aparat ile ama bi sure sinra alismassa yaomazsa lazimlik alayimda asagiya parka indirim diyorum
34 aydan yazıyorum. 6 aydır birden fazla başarısız denememiz oldu . Bugün tekrar başladım hadi inşallah olacak . Bir kaç kez tuvalete gitmek istemiyorum dedi . İnanıyorum umudum da var sabrım da var . Delirmeyecegim 😂😂
hey masallah allah sabirliklar versin valla. sabah beri cia aormaktan kendi sporumu da yapamadim . gerginikten atresten nutella kasikliyorum 😂😂
Teşvik sözleri söyledim , şimdi tuvaletini yaparsan sana oje sürerim seni okula gönderirim gibi . Senin nasıl gidiyor neler yapıyorsun. Ayları da yakın iletişim de kalalım 😊
Var var 43 aylık arkadaş. Kulezete oturuyor 5 dk bi yapıyor o arada altına kaçıyor valla şimdi buda inatlaştı yapmıcam bez takacan diye dün bez almaya gittik nasıl olacak bilmiyorum
Keşke gitmeseydiniz . Bir kaç kez altına kaçırıp halinden rahatsız olurdu belki . Çocuk değil sen pes etmiş oluyorsun böyle de . Allah yardımcın olsun inşallah.
evet cocuk degil zaten anne pes edio hep seyin bilincindeyim uykuda emzirme hirakmada bez brakmada cocukgun hazir olmasi yuzde 40 etkiliyse annenin hazir olmasi kararliligi yizde 60 etkili. yani annenin karir sabri daha onemli . bakalim be ilacak bizim durum . ya bide havuza yazdiracagim yizmeye ama bezli almazlar izellikle bu yaz istiyorumki halletsin vos olayini da havuza gtsin yuzmeye 😂😂😂
Ben büyük kızımı memeden biraz geç kestim. O hazır ama ben değildim. Bi gün cesaretle hadi bırakalım deyip emzirmedim ağlamaktan gözlerim şişti. Çocuk dedi anne yeter ağlama tamam gel emeyim halbuki emmek istemeyen oydu zorla emzirdim 😂😂
allah sneii😂😂😂
Amin canım zaten ben bugun çıkardık yapıyır klozete
Senin bebe biraz inat yapmış gibi geldi. Ne yapılabilir bilmiyorum ama sürekli çişin var mı diye sorup götürme tuvalete. Sürekli sorunca genelde ters tepiyo. Çişini yaptıktan sonra ödüllendirmeyi denedin mi?
saha cisini yapabilsek tuvalete odullendirecegimde sabah beri iki kere altina yapti sadece. tuvalete henuz damla bile yapamadik. yapsa odullendircemde😂😂
Teşvik için işte😂 şimdiden kolaylık ve sabır diliyorum. Çok zor süreç🤦
İnatlaşma hoşuna gitmiş canım demekki sürakli sorma halılarını kaldır işersede yere yapsın banyoyu süsle tucaletini falan kullanıyosan ayrı bişey hikayeler anlat tuvalette belki ısınır çiş yapma oyunu oyna kim çişini yapıcak bakalım diye
Allah kolaylık versin hepimize bende bu gün başladım. Benimki 26 aylık herşeyi konuşuyor cisin varmı diyorum var diyor tuvalete gidiyoz hiç yapmiyo cok büyük sabir gerek ama basaracagiz😂😂
ayenn yaa . bir damla bile vc ye yapamadik bugun. 3 kez altina isedi. saatleri yarin referans olur bakalim isedigi saatlere daha cok dikkat ederim yarinsabah
Bende yarın başlayacaktım postunu görünce canan bir korktum 😕 ürperti geldi
Benim kız 24 aylık ikizi var onu öğretmeyeveğim.
Kız çok hevesli bakalım 😬😩😩
Kolay gelsin ama sakın pes etme büyümüş seninki.
insallh sanada kolayligele cabim 😂ya benim kiz cok kolay ogrendi ilk gun her tuvalete gdiste yapti uatune hic işemedi. ilk gece ve ikinci gece islakti iki kere ust degistim gece . 3 gece kuru kalkmaya basladi hepde aoyledi kendi haber verdi cisim geldi diye 3 gunden sinra. 29 aylikti. insallh seninde kolay gecer bugun gun boyu bir damla bile vc ye tutturamadik. 3 kere altina isedi. 9 bucukda uykum geldi dedi yatmadan yaptirayim diye oturttum yine vc yapmadi suan uyudu. muhtemelen birazdan yataga yapacak😂😂
Sen tüm şansını kızda kullanmışsın😅😅
Senin ki koca dana olmuş az çok söylemesi lazım.
Kız benimki 4 yasında bende kac gündür fenalardayım kendi istiyo gidiyo oturuyoz yarım saat acıdı to tom diye kalkıyo tık yok bezi takıyodum mecbur 10 dakka sonra beze yapıyo alıştırma kilodu 1 saat önce geldi sabah ilk iş onu giydircem halılarıda kaldırcam Allah bize sabır versin yardım etsin😅🤣
3 ay oldu hala söylemiyor ben anlarsam yaptırıyorum daha çok erken öğrenmesi için ama pes etme 15 dakika çok erken bıkıyorlar sürekli sorulmasından 30 dakikaya bir götür bence
1,497,864 soru
24,468,405 cevap
355,013 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın