0 oy
291 göst.
Diğer kategorisinde (94 puan) tarafından

Poğaça hamuru yaptım kuru mayayla tarihi daha var  

2 saattir duruyor mayalanmadi daha ne yapayım kizlar

8 Cevaplar

+1 oy
(377 puan) tarafından

Fırını ısıt içine koy cnm mayalanir soğuk kalmış. Ben fırını ısıtıyorum içine koyuyorum cok sıcak olmayacak şekilde yarım saatte kovayı doldurulup tasmaya geliyor işimi kolaylaştırıyor 

-Reklam-
0 oy
tarafından

İyice sardın mi canim

(94 puan) tarafından

Evet sardım hala aybi duruyor mayalanmamis

0 oy
(5,191 puan) tarafından

Süt yumurta soğuksa kabarmaz canim 

(94 puan) tarafından

Ilık kullandım 

Nasıl olacak ne yapmalıyım kabarması için

(5,191 puan) tarafından

Bilmiyorum canım kabarsaydi 2 saat kabarirdi. Bende hep kuru maya ile yaparım çokta güzel mayalanır. Mayayı çok mu az kullandın 

(94 puan) tarafından

1 tane kullandım maya

(5,191 puan) tarafından

Normal canim. 

0 oy
(7,332 puan) tarafından

Kuru mayayla ben tas gibi pogaca yapmistim ben diger turlu mayayi daha cok seviyorum kuru mayayi sulandirip biraz bekletmek gerekiyormus galiba

(94 puan) tarafından

Yaş mayayla daha mı iyi oluyor diyorsun 

(7,332 puan) tarafından

Instant maya var onla daha güzel kabariyor canım annemde kuru maya varmis gelen misafirlere pogaca yapicaktim bildigin kabarmadi bile instantla yaptigim zaman baya kabariyor birde sana fikir olsun firını acıp biraz isıtıp kapiyoruz biz sonra hamuru sarip icine koyuyoruz o zamanda baya kabariyor ve ilk strec yap hava almasin

0 oy
(10,180 puan) tarafından

1. Ben yaptım strecledim baya kabarmıs benim ki 

0 oy
(1,976 puan) tarafından

İnstat maya ile yaparm her zaman . 1 su bardağı süt ile suyu ılıtırım sonra içine  6 7 yemek kaşığı şeker atarm. Üzerine de mayayyı eklerim. Bi yirmi dk durur. Sonra köpürür hamuru yoğururm. Bi şişede maden suyu eklerm. Geçen komşular çok sevdi poğaçamı

0 oy
(6,209 puan) tarafından

Kuru baya ilik su ile karisinc daha cok kabariyo. Soguk su ile veya soguk sut ile yaptiysaniz kabarmamis olabilir. Ben oyle durumda aksamdan sabaha bekletiyorum kabariyo ama hizli olmasi icin ilik suda mayayi aciyorum zaten kabariyo direk. Onu karisima dokup yoguruyorum.

0 oy
(927 puan) tarafından

O öyle görünüyor sen yap bak çok güzel pişecek 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 132 göst.
24 Ağustos 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Ebru2621 (15 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 457 göst.
26 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde Selo De Bana (25,181 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 386 göst.
22 Eylül 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde msor89 (473 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 479 göst.
26 Mayıs 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Delice zeytin (116 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,484,462 soru

24,276,056 cevap

342,443 kullanıcı

...