Poğaça hamuru yaptım kuru mayayla tarihi daha var
2 saattir duruyor mayalanmadi daha ne yapayım kizlar
Fırını ısıt içine koy cnm mayalanir soğuk kalmış. Ben fırını ısıtıyorum içine koyuyorum cok sıcak olmayacak şekilde yarım saatte kovayı doldurulup tasmaya geliyor işimi kolaylaştırıyor
İyice sardın mi canim
Evet sardım hala aybi duruyor mayalanmamis
Süt yumurta soğuksa kabarmaz canim
Ilık kullandım
Nasıl olacak ne yapmalıyım kabarması için
Bilmiyorum canım kabarsaydi 2 saat kabarirdi. Bende hep kuru maya ile yaparım çokta güzel mayalanır. Mayayı çok mu az kullandın
1 tane kullandım maya
Normal canim.
Kuru mayayla ben tas gibi pogaca yapmistim ben diger turlu mayayi daha cok seviyorum kuru mayayi sulandirip biraz bekletmek gerekiyormus galiba
Yaş mayayla daha mı iyi oluyor diyorsun
Instant maya var onla daha güzel kabariyor canım annemde kuru maya varmis gelen misafirlere pogaca yapicaktim bildigin kabarmadi bile instantla yaptigim zaman baya kabariyor birde sana fikir olsun firını acıp biraz isıtıp kapiyoruz biz sonra hamuru sarip icine koyuyoruz o zamanda baya kabariyor ve ilk strec yap hava almasin
İnstat maya ile yaparm her zaman . 1 su bardağı süt ile suyu ılıtırım sonra içine 6 7 yemek kaşığı şeker atarm. Üzerine de mayayyı eklerim. Bi yirmi dk durur. Sonra köpürür hamuru yoğururm. Bi şişede maden suyu eklerm. Geçen komşular çok sevdi poğaçamı
Kuru baya ilik su ile karisinc daha cok kabariyo. Soguk su ile veya soguk sut ile yaptiysaniz kabarmamis olabilir. Ben oyle durumda aksamdan sabaha bekletiyorum kabariyo ama hizli olmasi icin ilik suda mayayi aciyorum zaten kabariyo direk. Onu karisima dokup yoguruyorum.
O öyle görünüyor sen yap bak çok güzel pişecek
1,484,462 soru
24,276,056 cevap
342,443 kullanıcı