0 oy
184 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (1,153 puan) tarafından

Ay bu uyku sorunu ne zaman bitecek 9 aylik oldu yok bir gram düzelmiyor 5 saat oldu uyunamakta kararli😭 sizde durumlar nasil

7 Cevaplar

0 oy
(7,315 puan) tarafından

dönem dönem düzeliyor sonra geri artıyor. 

(1,153 puan) tarafından

9 aydir hic bir duzelme yok gunduz uykusu 15 dakika ile yarim saat arasi iki uyku  gece 10 dan fazla uyaniyor yorgunum artik 😭

-Reklam-
0 oy
(9,081 puan) tarafından

sen egitimde aldirmistin dimi? senmiydin karistiriyommu ki acep 😂 egitime bile yanit vermediyse uyku tablolari islemez diyecekdim yoksa tablolara gore duzen kurarsan robota doner saatli uyur uyanir dicrkdim

(1,153 puan) tarafından

Evet uyku eğitimi de Denedik olmadı hiçbir şekilde uyumayı sevmeyen bir bebek oturmayı da sevmiyor oyuncakla bile oynamıyor Hep bir hareket halinde mama sandalyesine oturmaz yürütece oturmaz arabada pusetine oturmaz

0 oy
(14,948 puan) tarafından

2.5 yaşında gündüz uykusunu bırakınca duzelmisti benim. Şuan 3 yaşında günler uzayınca gene öğlen uykuya başladı ve gece geç yatıyor 🤨

(1,153 puan) tarafından

Ahhh ahhh daha cok var 2 bucuga 

Ben gece beslenmesini bıraktıracağım 1 yaşından sonra bakalım inşallah ondan sonra bir düzelme olur zaten Alerjik bir bebek aylardır süt yumurta gluten kuruyemiş hiçbirini yiyemiyorum uykusuzlukta olunca bedenim çok yıpranıyor

(14,948 puan) tarafından

Anlarım canım seni bende 4 ay geçeli gündüzlü gazdan çektim. Alerji daha kötü oluyor. Her bebek bir değil elbette kuzum ben önce gece beslenmesini sonra da 16 ayda memeyi kestim ama gene de kalktı inşallah sizin bebis düzelir 

(1,153 puan) tarafından

Ay inşallah bakalım bir umut en azından uyuyabileyim

0 oy
(731 puan) tarafından

Ben eğitim aldım 9 aylıkken. Eğitim aldım bitti olmuyor. Nereye gidersem gideyim de düzenine dikkat ettim. Şükür o zamandan beri uyku sorunumuz yok. 4 yaş olmak üzere. Bence kendiliğinden düzelir diye bir şey her çocuk için geçerli değil. Arkadaşımın oğlu 2.5 yaşında ve hala yenidogandan beter uykusu. Arabayla gezdiriyorlar uyusun diye, asla düzeni yok.

(1,153 puan) tarafından

Ben de uyku eğitim aldım hiç fayda etmedi siz nasıl aldınız peki

(731 puan) tarafından

Yatir kaldır yöntemini kullandık. İlk 2 gün kötüydüz sonra düzelir gibi oldu ama 5.gun sönme patlaması yasadi daha kötü oldu. O an pes etmeyip devam ettim ve on güne oturmustu. Siz ne kadar eğitim aldınız?

(1,153 puan) tarafından

2 hafta kadar denedim yatir kaldir 

Ama benimki çok ağladı bir saatten fazla sürüyordu uyutmam ben omzumda pış pış yapıyordum öyle yatırıyordum emzirmeden uyutuyordum o zamanlar bir düzelme olmuştu hafiften Sonra dediğin gibi çok kötü oldu geri emzirerek yatırmaya başladım ama benim çocuğum hiçbir zaman kendi beşiğinde yatıp uyumadı hep omzumda pişpiş yapıyordum

(731 puan) tarafından

Anladım Allah kolaylık versin

0 oy
(6,538 puan) tarafından

Dogdugundan beri uyku sorunumuz vardi. Gunduz kisa uyur gece saat basi kalkardi. Hatta bi ara yarim saatte bi uyanmaya baslamisti. Bazi geceler uyanir en az 2-3 saat geri uyumazdi. 

1 yasinda oglenleri 1 kez uyutmaya basladim. Biraz duzeldi uykulari. Ama oglen 2-3 saat uyumasi lazim ki dayanabilsin. Tam 1 ay basinda bekledim oglenleri 30.veya 45.dk da geri uyanirdi. Zorla geri uyuttum. Boyle boyle alisti oglenleri uzun uyumaya. 

17 aylikken oglen 2-3 saat uyurdu. Gece de 1-2 kez kalkardi. Guzel gunlerdi. Uyuyan cocugu buyutmek cok daha kolaymis bunu anladim. Ama sadece 5 ay surdu. 22-23 ay arasi oglen uykusunu birakti. İkindi vakti evde tam bir kaos ortami olurdu uykusuzluktan ama asla uyumazdi. Gece de 1 kez uyanirdi. 27 aylikken gece uyanmasini da birakti. 30 aylikken meme yi birakti. 

Suan 3.5 yasinda. Bugunumuze sukur eskisi gibi degil ama hala uyku sorunumuz var. 1 saatte anca uyur. Bazi geceler lavabo icin uyanir sonra 2-3 saat uyumadigi olur. Sabah cok erken kalkar. 4 sene olacak hala alisamadim sabah erken kalkmaya. 4 sene de sadece 2 kez 11 de uyandi. O da gece 2-3 saat uyumamis sabaha karsi uyumustu. Yine de 11 de uyanmak bana cok iyi gelmisti. 

(1,153 puan) tarafından

Bizimde ayni anlattiginiz gibi gunduz kisa uuykuuu gecede bazen 15 dakikada uyaniyor bir saat daldigi cok nadir oluuur cok zor Sabah 6 da uyaniyor genelde 

Bide sizin bebek alerjikti demi konusmustuk yumurta denemesini kesmistim 3 gundur tekrar deneme yaptim kendime bugun sebepsiz bogula bogula kustu kizim 3 gundurde istahsiz ama yuzunde kizariklik yok sizce yumirta mi yapmistir yada baska bir sorunmi vardir

(6,538 puan) tarafından

Ayy evet hatirladim. 

Doktorumuz alerjik bebekler boyle olur az uyur demisti :( 

Evet yumurta sebeplidir. Bizim de alerjik bisey yiyince onden asiri oksuruk olur sonra tum migdesi bosalana kadar kusar. 

Soyledim mi bilmiyorum. Gunduzleri 30.dk da uyaniyosa gec uyutmussunuzdur. 45.dk da uyaniyosa erken uyutmussunuzdur. 

Sabah 6 da kalktiktan sonra ne zaman uyutuyosunuz. Keske gunduzleri 2 kez 2 ser saat deliksiz uyusa. Allah affetsin bebegim 1 yasina gelene kadar her gun bu duayi ederdim. Sonra uyumazdi tabi neden neden derdim. Uyumamasinin kime ne faydasi var onu sorgulardim. Cok sinirlerim bozulurdu. Allah affetsin uykusuzluk cok zor bisey yerine hic bisey koyamiyosunuz. 

Bi de uyuttuktan sonra yerine yuzustu koyun. 

(1,153 puan) tarafından

Ya evet hasta degil mide boşalana kadar kusuyor ama 3. Gundur yiyordum neden ilk gun olmadiki 9 aylik oldu ne zaman gececek bu alerji yorulduum  dogdugu gunler hatta 15 dakika bile dalmazdi  memede ne uyursa o kadar di cok zor simdi başim catliyor 

0 oy
(4,567 puan) tarafından

Sende her okuduğumda benim hallerimi görüyorum, ben memeden kesince uyku gördüm yoksa 24 saatte 2 saat bile uyumazdım değişik bir hâle gelmiştim artik geceleri oturup ağlardım, daha çok şeyler yazarım da neyse 😀 inşallah seninki de kesilince düzelir dua ediyorum 

0 oy
(3,355 puan) tarafından

Kaç gündür aklımdasın görmedim seni buralarda sanırım kabullenmek gerekiyor bu durumu 😢 arkadaşım gündüz karartma perde kullanıyorum o şekilde uzadı uykusu demişti acaba denesen mi. Hem uykusu geliyor hem uyumak istemiyor değil mi. Öyle de iyice huysuz oluyor. 

(3,355 puan) tarafından

Yanından ayıramayacaksın o zaman çocuğu. Ya Allâh korusun alerji ölüme bile götürüyor. Niye anlamıyor bu insanlar bilmiyorum. 

(1,153 puan) tarafından

Akil yok canim doktor yanlarinda söyluyor yine anlamiyor lar

(3,355 puan) tarafından

Allah kolaylık versin canım ne diyeyim ki 

(1,153 puan) tarafından

Benim kız Hiç ek gıda yemiyor Seninki de öyle mi çıkarmaya çalışıyor Hiç çıkaramadı daha

(3,355 puan) tarafından

Benimki de çok az yiyor hazırladığım yemeğin yarısını yerse şaşırıyorum. Dişleri çıktı çok şükür bizimkinin. Ama baya huysuzdu dişler çıkarken 

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 128 göst.
18 Nisan 2021 Diğer kategorisinde Zeyno1 (4 puan) tarafından soruldu
+1 oy
6 cevap 468 göst.
20 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 622 göst.
22 Nisan 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 1,060 göst.