0 oy
259 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (1,285 puan) tarafından

Kızlar merhaba benim kızım 3 yaşına girecek. İngilizce kursuna göndermeyi düşünüyorum ama cevremdekiler erken olduğunu söylüyor. Ama araştırma yaptığım kadarıyla ne kadar erken baslarsa öğrenmesi o kadar kolay olurmuş. Kafamı karıştıran diğer konu da kızım öyle aman aman akıcı konuşmuyor şu an. yani konuşması çok önde diyemem. İkinci bir dil girerse işin içine sıkıntı mı olur acaba Konu hakkında fikir sahibi olanlar  yardımcı olur musunuz? 

10 Cevaplar

+1 oy
(4,991 puan) tarafından

Yurtdışındayım, 2 dille büyüyor oğlum. İkisini de güzel şekilde konuşuyor. 1 ay sonra 4 yaş olacak. Eğer Türkiyede yaşasaydım sanırım 5 yaşında gönderirdim yabancı dile. Anadile ne kadar hakim olursa ekstra dilleri öğrenmesi daha kolay oluyor çünkü. Önce anadil. 

-Reklam-
0 oy
(6,776 puan) tarafından

Çocuğuna en en en en en büyük kötülüğü yaparsin bir nevi işkence den farkı yok 

Benim başıma geldi oğlumu kreşe verdim akıcı konuşsun diye İngilizce konuşmaya başladı ve biz şuan da özel eğitim alıyoruz Türkçe ye çevirmek için ve anlamadığımız için de aşırı derecede hırçın kendini ifade edemediği için kriz geçiriyor 

Haftada 2 gün rahabilitasyon merkezine gidip geliyoruz 

(1,285 puan) tarafından

Kreşte mi veriliyordu İngilizce eğitimi kaç yaşında başladı? 

(5,107 puan) tarafından

Turkiyede sorun bu zaten aileler ingilizce bilmediği için çocuk öğrenince tekrar çocuğun üstüne baskı yaparak Türkçeyi öğretmeye çalışıyor ne kadar üzücü 

0 oy
(930 puan) tarafından

Geç kalmissin malesef ilk üç yıl dil ogrenmek için en iyi zamanlar 

(1,285 puan) tarafından

Dediğim gibi kızımın konuşması biraz gec ilerledi 

(6,538 puan) tarafından

İlk 3 yil ana dil gelisimi acisindan onemlidir. Cocuk 2 ana dil kullanmayacaksa 2.bi dil ogretilmesi onerilmez. İlk olarak ana dilini iyi bi sekilde ogrenmeli daha sonra 2.bi dil egitimine baslanabilir. 

0 oy
(6,538 puan) tarafından

Canim benim kizim da 3.5 yasinda. Dil gelisimi cok iyi. Krese gidiyo orada da ingilizceye ilgisi oldugunu soylediler. Video falan da cekiyolar arada. Telafuzu falan cok iyi. 

Bende yaz tatili bitince hafta da 1 kez ozel ders dusunuyorum. 

Ama dil gelisimi bu kadar iyi olmasaydi dusunmezdim. Oncelik olarak ana dilini ogrenmeli. 

(1,285 puan) tarafından

Teşekkür ederim 

(6,538 puan) tarafından

Rica ederim.

0 oy
(3,349 puan) tarafından

Iki dili ortak kullaniyor 3 yasinda oglum akici bi sekilde konusmuyor ama muz isterken banana sut isterken chcolata milk boyle kelime kelime soyluyor 6 yasinda abiisi var parka ciktigimizda arkadaslariyla mecburen ingilizce konusuyor onlarla beraber oda ogreniyor ama evde cizgi filmler devamli ingilizce ama bisey sordugumda evet hayir seviyorum cis geldi abi okula gitti bunlari soyluyor

(1,285 puan) tarafından

Siz sanırım yurt dışında yaşıyorsunuz bizim cevrede konuşabileceği kimse yok 

(3,349 puan) tarafından

Kanadadayiz biz cocuklar mecburi konusuyor ama turkiyede olsak 5 6 yasinda baslardim cunku buyuk oglumda 3 yasindan beri bu dilin icinde turkce 30a kadar sayabiliyo normal konusmalari yapabiliyo ama ceviriyi yapamiyo henuz

0 oy
(5,812 puan) tarafından

Kendiniz bilmiyorsanız, evde ciddi anlamda desteklemeyecekseniz(kendiniz konuşarak) hiç bir anlamı yok,boşuna para vermiş olursunuz.

0 oy
(3,251 puan) tarafından

Henüz erken diye düşünüyorum 

0 oy
(7,481 puan) tarafından

Çevremdeki eğitimciler çocuk akıcı konuşmadan ikinci dili önermiyor bunun için 4 yaşından sonrasını daha uygun diyorlar

0 oy
(6,215 puan) tarafından

Ilk ana dili akici olmali ki ikinci dil ogrenebilsin bana gore. Evet pratikte erken yasta ogrenmesi iyi bisey ama 3 yasta bana gore erken. Ben 20 yasinda kursa gittim ogrendim :) bana gore 7 yastan sonrasi ideal yas. Oncesinde belki temel kavramlar evde oyun esliginde ogretilebilir.

0 oy
(4,087 puan) tarafından

Maalesef her çocuk 2 dili kaldırmıyor. Bunu deneyerek anlayabilirsiniz. Yeğenim yapamadı mesela. Ama kızım da sorun olmadı. Ama şu önemli, kızınızın sürekli o dile maruz kalması lazım. Üç yaş çocuk anca bu şekilde öğrenir. Okula gitsin haftada 3 saat falan, olmaz, zor öğrenir. En fazla kulak aşinalığı olur. 

Evde onunla İngilizce konuşacak biri varsa kursa gerek dahi yok. 

İlgili sorular

0 oy
73 cevap 4,410 göst.
2 Haziran 2023 Diğer kategorisinde Meryem0123 (1,929 puan) tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 993 göst.
22 Temmuz 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,484,992 soru

24,282,787 cevap

342,867 kullanıcı

...