0 oy
244 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (3,172 puan) tarafından

Kızım 4 yaşında özel bir çocuk gelişim geriliği var Geç yürüdü şu an konuşması yok denebilecek kadar az ama ne söylesek anlıyor ve komut versek yapıyor kendini de bir şekilde ifade ediyor bize yürümesi de bayağı iyi oldu fizik tedavi ile Şu an sadece konuşma geriden geliyor zaten haftada 3-3 olmak üzere özel ders alıyor Ama bu aralar burun oyma alışkanlığı çok ilerlemiş ne kadar yapma diyorum güzellikle söylüyorum kızıyorum ama bana bakıyor 2 dakika sonra tekrar yapıyor Yani sürekli gözetim altında olsa her elini götürdüğünde yapma diyorum ama büyük bir ihtimalle serviste tek başına gidip geldiği için orada serbest şekilde yapıyor burun delikleri genişlemiş artık bugün kanadı hem de özellikle uykuya dalmadan önce yapıyor neler yapabilirim unutması için fikrinize ihtiyacım var

7 Cevaplar

0 oy
(194 puan) tarafından

Burun tıkanıklığı olabilir burun temizleme aparatları var yaşına göre sabah ve akşam temizleyin büyük ihtimalle burnu tıkalı olduğu için yapıyor elini burnuna götürdüğünü dikkatini dagit yapma deme daha çok cezbeder

-Reklam-
0 oy
(7,971 puan) tarafından

Çocuğa çok yapma etme denmez. Başka birşeyle oyalaman lazım o an

0 oy
(11,686 puan) tarafından

Kusura bakmayın sorunuzdan alakasız olacak ama gelişim geriliği karninizdwda var mıydı ben hamileyim ve benim bebeğimde gelişim geriliği var 4 hafta geride dedi doktor. Ondan merak ettim sizin nasıl gelişim geriliği 

(3,172 puan) tarafından

Yok canım anne karnında bir şey yoktu ama Doğumum çok zor oldu normal doğum ona bağlıyoruz

(7,459 puan) tarafından

@nisan ciceği gelişim gereği için korkma o farklı bir şey çogu gebelikte olabiliyor artık benim oğlumda 3 hafta geride düştü 36+6 da sezeryanla ile aldılar ve kilosu iyi doğdu yani kilo alımı azalıyor o yüzden den geriden geliyor diyor doktorlar  korkma yani

(11,686 puan) tarafından

@Sedaaa canım benim 28 haftalıkken 740 grmdi 

32 haftada 1360 grm 4 hafta geride kordosentez önerdi istemedik işlem esnasında kalbi durabilir diye 

inşaAllah sorunsuz doğar Allah'a emanet 

(7,459 puan) tarafından

Ben 42 yaşında doğum yaptım yaşımdan dolayı bir çok testler istendi hiçbirini yaptırmadım 34 haftadayken birden 32 haftayla uyumlu dedi doktor farklı bölüme sevk etti oda 31 haftaya uyumlu dedi yatış verdi bir hafta baktı kilo almıyor 1900 kiloya anca ulaştı küvezde büyür alalım dedi aldılar ama oğlum 2750 doğdu 49 cm boyu vardı iki kadın doğum doktorunun dediği kiloda doğmadı kuveze hiç girmedi 26 aylık oldu oğlum çok şükür korkma abdest al hep duâ et Rabbim doğrusunu bilir herşey yoluna girer

(11,686 puan) tarafından

Allah razı olsun inşaAllah canım 

Ben 30 yaşındayım kiloluda değilim hani diyorlar ya yaş ve kilo riskli diye.

Bana 3 perinatoloji 2 özel 2 de devlet doktori hepsi aynı şeyi söyledi dogruladilar.10 güne kontrole gidecem bakalım ne diyecek. Allaha tevekkül ediyorum bende ona emanet 

0 oy
(6,877 puan) tarafından

Belki burnu tıkalı alerji gibi bı şey vardır bir doktora götürmeyi denedin mi 

0 oy
(4,087 puan) tarafından

Eğer seviyorsa, yapışkanlı çıkartmalar alabilirsiniz. Eli her burnuna gittiğinde bir tane eline verirsiniz. Sevdiği karakterlerde olursa hoşuna gider bence. 

0 oy
(7,459 puan) tarafından

Farklı bir şey ile oyala yiğenim de yapardı o şekilde bıraktı

0 oy
(5,369 puan) tarafından

Alerjisi vardır belki yada burnunun içi çok kurup çatlıyor da olabilir oda kaşıntı yapar . Bir çocuk alerji bölümüne götürün. 

İlgili sorular

+1 oy
4 cevap 292 göst.
0 oy
6 cevap 246 göst.
17 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Gri Kedi (2,937 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 469 göst.
6 Ekim 2023 Aile & Aşk kategorisinde Rojda Elez (111 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 543 göst.
16 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu