eşimin halası ve eniştesi denizli çal a gidiyorlar her sene, üzüm alıp eski usul mayalandırarak şarap yapıyorlar. böyle etil alkol falan koymuyorlar, sirke yapar gibi yapıyorlar. acayip iyi tadı oluyor. alkol, kendi fermentesi ile açığı çıktığı için rahatsız bir içim olmuyor.
aslında viski bence şaraptan daha ağır. ha ağır şaraplar var ama içimi rahat olanlar da var.
süryanilerin şaraplarını merak ediyorum.
bi de üniversite eskiden portakal şarabı yapar satarmış her yerde. tabi artık satmıyorlar, çok güzel olduğunu söylerler hala üretiyorlar mı o bile belli değil.
şarap güzel peynirle öyle sadece de içiliyor.
et, makarna, pizza ile gidiyor. tabi bizim dominos pizza değil gurme italyan pizzalar.
bi de sıcak şarap olayı var. onun da içine ekstra baharat atılarak ısıtılıyor baya kış çayı gibi oluyor 😂