0 oy
161 göst.
Diğer kategorisinde (32 puan) tarafından

Kızım 19 aylık gündüz uykusu eh işte 1 2 saat felan uyur. Akşam genelde 10 11 arası uyur 9 gibi uyanır ama gece o kadar çok uyanıyor ki anlatamam. Parka götürürüm gezdiririm mutlaka günde 2 3 saat dışardayız yatmadan banyo yaptırırım ama yok yine. En az 7 8 kere uyanır 

Sizde durumlar nasıl 

5 Cevaplar

0 oy
(6,340 puan) tarafından

Emiyor mu ondan olabilir valla ben oglumda bi uyku bi yemek konusunda terbiye oldum resmen dogar dogmaz sallanmadan uyumazdi zaten bi de annem madem salliyon ayaginda salla bi yere gidersen durmaz besigini arar dedi eyvahlar olsun ayagimin uzerinde uyudu hep gunduz uykularini tam uyudu derdim birakacakken uyanirdi kipirdatamazdim hic o gun bugun hala bensiz uyumaz sukur ki 2 yasinda girince sallanmayi birakti yanina yatiyorum oyle uyuyo ama yanindan kalktigim an o da uyaniyo hic bensiz uyumaz hele bu ara tek raziyim ben yaninda yatiyim da uyusun ama yok dun perisan etti benu uyumadan wcye tuttum yatti 1 saate yakin dondu tekrar cidim var dedi bi daha tuttum yarim saat daha dondu uyumadi yano bi daha cisim var dedi bu seferde kizdim uyumamak icin yalan soyluyosun diye cunku normalde yapmaz o kadar inadindan ustune isedi kaldirdim banyo yaptirdim giydirdim tekrar yatirdim bi daha cisim geldi dedi Allah delircem tuttum tuvalete ben bi taraftan agliyorum cocuk bi taraftan esimde uyuyodu bi geldi yanimiza sok oldu hangimizi sakinlestirecegini sasirdi uyutmayim desem aksam uzeri 6 7 gibi sersem oluyo cok simariyo uykusuzluktan daha kotu oluyo uyutayim desem boyle yapiyo napcami saairdim gercekten cok yorgunum 

(32 puan) tarafından

Allah kolaylık versin size de evet çok zor sizinki de 

Kızım emiyor ben de ona bağlıyorum zaten zamanla düzelir inşallah 

(6,340 puan) tarafından

Emerken benim oglumda oyleydi memeyi kestim ilk gece 1 kere uyandi bi daha hic uyanmadi duzelir seninde 

(32 puan) tarafından

Gece emmesini mi kestiniz sadece

(6,340 puan) tarafından

Aynen 

-Reklam-
0 oy
(7,294 puan) tarafından

gece beslenmesini kesmeden önce nerdeyse artık saat başı kalkıyordu. gece beslenmesini kestim, sabaha kadar uyur. 

sabah 6-7 civarı kalkar. 12 gibi uyur artık 2 saat kadar uyuyor, önceden 1 saat zor uyurdu. akşam da 8-9 gibi uyuyor. 

(32 puan) tarafından

Ben de denedim ama çok ağladı bir gece denedim sadece.

Biraz da korkuyorum açıkçası aramızda bağ bozulur diye. Siz de nasıl oldu kestikten sonra

(7,294 puan) tarafından

23 aylık, nefes aldırmıyor bana, eteğimden tutarak geziyor. 2.5 ay önce de memeyi komple kestim. 

(7,294 puan) tarafından

gece beslenmesini kesmede kararlı olman lazım. tek gece ile olmaz. bizim işte nerdeyse bşr hafta sürdü ve her geçen gün ağlaması azaldı, azalarak uyanmaları bitti.

ilk gün 5 kere kalktıysa 3-4 gün 1 kere kalktı gibi. 

iyice karar ver, yapabileceğine emin ol o zaman yap. sen kararsız olursan, dayanamayıp emzirirsen o da ağlayarak istediklerini yaptırmayı öğrenir. 

(32 puan) tarafından

Yorumunuz için teşekkürler 

Galiba artık bende kesecem son geceler hiç uyku uyumadık meme yüzünden 

(7,294 puan) tarafından

ben artık isyan ediyordum, meme ağızda uyumak istiyordu. hani emip geri uyusa tamam ama yok, gerçekten saat başı kalkıyordu ve bir isyan sonucu bu kararı vermiştim. bırakmak evet pek kolay olmadı uzun ağlama krizleri oldu ama sonrasında eşim bile dedi gece emzirmeyi bırakınca sende acayip bir değişme oldu, artık daha mutlu uyanıyorsun demişti. 

0 oy
(7,956 puan) tarafından

Emziriyorum uyuyor

Bazen gece  iki üç kez kalktığı oluyor bazen bir kez bazen hiç

(32 puan) tarafından

Benimki de zamanla inşallah öyle olur 

0 oy
(2,831 puan) tarafından

Benimde 19 aylık. 9.aydan beri desteksiz uyuyor. Mama içerken hala bazen bir kez kalkmak istiyordu. 9-10 ay civarı gece beslenmesini de kestim ondan beri deliksiz uyuyor. Bazen su içmeye kalkıyor havalar burda çok sıcak. Onun harici uyanmaz. Kendi yatağında uyuyor odasını henüz ayirmadik yatağı bizim odada. Denedik bir kez ama başaramadık çok üzüldü kıyamadım nasipse bu ay ayiracagiz. 

Bence yorulmasıyla pek ilgisi yok alışkanlıktan kalkıyorlar. Çocukta gece beslenmesi hala varsa katı gıda denetimi iyi değil bu yüzden karnı tam doymuyosa kalkması normal olabilir. Uyku saatlerini de düzenlemeniz gerek erken yatıp erken kalkmaya alışmali. Gece 10-11 geç saatler. Daha erkene çekin 8-9 gibi. Sabahta 7-8 gibi kaldırın. Benim kızda 9 gibi uyur sabah 7-8 arası kalkar. Bazen uyku düzeni tabi ki kaçıyor 11-12 de uyuduğu ya da sabah 11 e kadar uyuduğu da oluyor ama rutin nimettir. Bebeği rutine alistirirsaniz onlar zaten rutin severler. Pijama giymak dış fırçalamak içiyorsa mama içmek uyku kitabı okumak gibi. Destekli uyku varsa onu da bırakmanız gerek yoksa kalktığında kendisi tekrar yatıp uyumaz sallanmak veya emmek ister.

(32 puan) tarafından

Evet emiyor büyük ihtimal bu yüzden ama kesemiyorum

0 oy
(28,600 puan) tarafından

Bebeklerim büyüdüüüü 🤣

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 276 göst.
28 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Seherl (892 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 183 göst.
19 Aralık 2023 Aile & Aşk kategorisinde Fato11 (70 puan) tarafından soruldu