3 yaş kızım var part time (günde 5 saat) iş buldum ama kararsızım kızımdan ayrı kalacak olmak kafamı kurcalıyor .ise girersem kayinvalidem benim evime gelip bakacak kızıma. Sizce ne yapmalıyım biraz daha büyümesini bekleyip öyle mi girsem ise ?
3 yaş küçük ihtiyacın yoksa bence çalışma
Küçük mü cidden ya ne bileyim ihtiyacım yok da bana iyi gelecekti .MaşaAllah konuşuyor kendini ifade edebiliyor bir de çok sever babannesini sadece 5 saat olunca çalışmak istedim bir de iş yeri evimin 2 daire ilerisi olacak eve de yakın olucam
Kayınvalidenin çocuğuna ve senin evine karşı olan tutumuna göre karar ver bence . İyi bir insansa sana çocuğuna evine düzenine sevgisi ve saygısı var ise 5 saat çokta bir şey değil ihtiyaç olduğu için elbet çalışılır . Ama dersen yok düzenim bozulu , benim çocuğumun da psikolojisini bozar o zaman ana okuluna başlamasını bekle
Daha önce birkaç defa isim olduğunda birakmisligim var , ev düzeni umurumda değil de kızıma davranışı önemli benim için. O konuda da şüphem yok iyi bakar sadece ayrılık kızımı etkiler mi diye düşünüyorum. Ha bir de isim evimin hemen 2 apartman ilerisi olacak
Ben de anneannem ve teyzemle büyüdüm annem çalıştığı için yani çocukların psikolojisi hemen öyle şak diye bozulacak bir şey değil . İhtiyacın varsa çalışırsın elbet vicdan yapılacak bir şey yok yine evladın için yapacaksın bak ben küçükken annem çalıştı durumumuzda iyi değildi şimdi bir fabrikada finans müdürü mesela tırnaklarıyla geldi . Ben anneme bana bakmadım diye hırslanmadım aksine bizim için tırnaklarıyla geldiği noktaya baktım gürü duydum demem o ki hayat şartlarına ayak uydurmak zorundayız
kendini iyi hissedeceksen git çalış. 3 yaş çocuk anaokuluna gidebilir.bazı şeyler maddiyat da değildir, insanın kendisi için yapması bile gerekebilir.
kaynanam iyi bakar gözüm arkada kalmaz diyorsan, kendi ruh sağlığına iyi gelecekse, 5 saat çalışılır. bir şey değil
Bakar ondan yana şüphem yok .Kendim için istiyorum zaten çalışmayı daha çok .Teşekkür ediyorum
Sen giderken arkandan ağlamicaksa çalışabilirsin
Yok ağlamaz iş için olmasa da başka sebeplerden babannesine birakmisligim çok oldu seviyor hatta sen yine bi yere git beni babaanneme bırak diyor arada :)
Seni aramıyor mu sen yokken
Yok canım MaşaAllah aramaz öyle sorar eder ama eziyet etmez ağlamaz
Bana göre üç yaş küçük ben olsam çok çok mecbur kalmadıkça bırakmam. Ama sen bilirsin kızım beni aramaz sormaz diyorsun etkilenmemesi cok mühim çünki. Çocuklukta yaşanan her sey büyüyünce etkisi oluyor
Uçarak giderim.
Canım ya :) güldürdü yorumun
Kızım para tatlı hem değişik ortam olcak kendine ozguvenin gelecek ben 8 aylik bırakıp gideceğim ya işe 😅
Nerde çalışacaksınız tam gün mü birde ?
Ben fabrikada çalışıyorum zaten 2 senedir daha öncede çalışma hayatım var 10 ayım.kaldi.emekli olmama onu ödemeyi planliyorum hemde elimde para olur biz alışığız parasız duramayiz
Eger ihtiyaç yoksa kayınvalide ye bırakıp gitme bence ise . Birde evime gelecek diyorsun ne rahat kalır ne huzur
Yok canım ya kayinvalidem çok şükür öyle biri değil yani evime gelmesi problem olmaz benim için hatta ben istedim öyle çocuğum daha güvende olur kendisi de çok yorulmaz en azından kızımın kendi evi oyuncakları, alışık olduğu yer diye düşündüm
Öyle diyorsan öyledir ama evin içine girince işler değişiyor diyim ben sana
Kız niye kii korkutma benii ne olabilir yani hiç düşünmemiştim bu yönden
Ya illa kafa yapısı farklı olur geldigin gittigin göze batar. Ben 4 ay durdum gerçek yüzünü o zaman gördüm . Bı yemek yaparsın o farklı ister düzenin olmaz her şeye karışma lüksü görür kendinde
Canım ama ben isteyken 5 saat durup ben işten çıkınca gidecek o yüzden öyle şeyler olmaz diye düşünüyorum hani beraber dursak dediğin gibi olabilir tabi herkesin evi düzeni sonuçta
He o zaman iyimis ben yatılı kalcak sandım
Çok daha küçük yaşta 2 aylıkken bırakıp çalışmak zorunda olanlar var hemde tüm gün. Bence çalışmalısın sana da iyi gelir. Hele de kayınvaliden bakacakmış gözün arkada kalmaz babaannesi sonuçta. Anne kadar kimse iyi bakamaz diyecekler ama 3 yaşına kadar bakıp büyütmüşsün. Ben okula gittiğim için kırkı çıkmamış bebeğimi bırakıyordum hafta da 3 gün. Kayınvalidem gık dedirtmiyordu kaşıkla içirdi sütünü hep kızıma.
Ne güzel , Allah razı olsun ondan .Benim kayinvalidem de iyi bakar birkaç kez başka sebeplerden bıraktığım oldu ne dersem harfi harfine uygular çocuğuma. Haklısınız daha küçük bırakmak zorunda olanlar var en azından konuşuyor kendini ifade edebiliyor bir de isim evimin 2 apartman ötesi, yakın olucam bi nebze o yüzden de rahatım. Çok teşekkürler yorumunuz için
Rica ederim
Üç yaşındaki bir çocuk günde beş saat annesinden ayrı kalabilir iş çok yorucu değilse ve kayinvalidene güveniyorsan çalışabilirsin
Çook teşekkür ederimm bu tarz yorumlar içimi rahatlatıyor. Kayinvalideme güveniyorum iyi bakar çok şükür
Benim oğlumun bakıcısı var dokuz aydan beri :) çocuk bu kadar zaman ayrı kalabilir anneden güvenli bağlanma oluşmuş ise sorun olmaz döneceğini bilir ve kabullenir benim oğlum anne okula gidiyor diyor gelirkene sipariş veriyor şunu al diye şu an 3.5 yaşında ama hiç öyle ağlamalı ayrıldığımız olmadı
Güvenli bağlanmada sorun olmadığını düşünüyorum ağlamaz arkamdan , anlatıyorum gideceğim yeri .çok teşekkürler ❤️
calis bes saat uzun süre değil ki
Öyle demi canım çok uzun değil, çok teşekkürler destegin için ❤️
Saati az olmasi guzel işin. Ben direk Kreşe verip ise başlamıştım. Cok tereddut ettim uzuldim başta ama kres ona o kdr iyi geldi ki, yani imkanin varsa kres kayinvalidenden daha iyi olur cocuga, sosyallesir oyun oynar.
Canım ama 16.45 -21-45 arası çalışacağım o saatte kreş olmaz herhalde
Aaa evet saatleri tersmiş
1,488,951 soru
24,337,444 cevap
345,912 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın