+1 oy
687 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (34 puan) tarafından

Kızlar merhaba kardeşimin düğün süreci ile alakalı bir soru sormak istiyorumda daha doğrusu bir fikir istiyoruz. 4gün sonra kardeşim sözleniyor gelinimiz hukuk okuyor başka şehirde 1ci sınıf bitti bu sene. Kardeşimde hukukçu o da ayrı şehirde çalışıyor. Tabi gelinimizin okulu bittikten sonra memlekete dönücek aynı yerde çalışıcaklar.27temmuz nişan olucak. Kardeşimde 2026yılda düğün olsun istiyor ağustos ayında önce sözlüsüde istiyordu. Kardeşim okulu dondursun falan demiyor kardeşim onun okuduğu şehirde 2senelik iş bulucak orda çalışıcak orda kirada yaşayacaklar döndükten sonra kendi şehirlerinde evleri olucak. Ama gelinimiz okuduğu sırada evlenmek istemiyor düne kadar istiyordu bu arada. Nişan olsun okul bittikten sonra düğün olsun istiyor. Düğünden sonra kiralarda oturmak istemiyorum kendi evim olsun istiyorum kardeşimde zaten olucak 2senelik birşey ama nişanlısı 2seneyide öyle geçirmek istemiyorum diyor. Kardeşimde 3sene nasıl o kadar ayrı kalayım diyor ben ona otur okuma bana çocuk doğur demiyorum ki çocuk meseleside döndükten sonra hatta çok çalışmak istesen çalış daha sonra olsun diyor. Ama gelinimiz 3sene nişanlı kalmak istiyor. Ben eşimle 6ay nişanlı kaldık çevremde 8sene nişanlı olan biride vardı ama onlar için hayırlısını istiyorum. Sizce kardeşim mi haklı yoksa gelinimiz mi? 

18 Cevaplar

+4 oy
(731 puan) tarafından

Kızın evlenmek istememesi bence mantıklı. Vardı bizim sınıfta da 2-3 sene nişanlı kalanlar.

(34 puan) tarafından

İlişkiye zararlı değil mi? 

(731 puan) tarafından
+1

Evlenseler okulla birlikte yürütmesi çok zor. Evliliğe zarar olacağına nisanliliga zarar olsun.

-Reklam-
+2 oy
(1,905 puan) tarafından

Bu kadar uzun süre nişanlı kalmak onlar için zorluk olur madem okulu önce düşünüyordu keşke aileleri tanistirmasalardi

(34 puan) tarafından

Belki kardeşimi linçleyeceksiniz ama önce kardeşim istedi hatta hemen annemin halamı onların evine gönderdi. Biz kızın ailesi hemen rıza vermez dedik ama ilk gidişimize hayırlı olsun dediler. Önceden uzaktan tanışıyordular akrabalık durumu yok. Memlekete dönsün diye haziranı beklediler 3ayada kararları kesinleşti 

(9,081 puan) tarafından

evli olarak okumak cok zordur kizin yerine koy mesela kendini. okuldan sonra rahatca takilmak sevgilimle gezmek tozmak uzak mesafe iliskisi ise kiz kiza takilmak varken ogrenciligin tadini cikarmak varken bir evin yemegi temizligi bilasigi faturalari altinda ezilmek gereksiz bir iskence kimse kendine bunu yapmamali. belki cocuk olacak hemen okuluda zarar gorur . ogrenci evinde arkadaslariyla yada yurtta laylaylom sekilde her donemin tadini yasamak varken neden evlenipde o yuke erken atilayimki. kiz 1. sinif belki yasi kucukse icabinda emin de olmayabilir  zamanla insanin fikirleride degisiyor. bu secenek zir bir secenek ama . ben olsam evlilik sorumluluguna ogrenciyken girmek istemem . 37 yillik omrumde universtde bes senede yemedigim halt yaomadigim

macera kalmadi evli olsam okuldan eve kostur kostur temizlik camasir bulasik arti kocayla ilgilen vs zor olurdu

(34 puan) tarafından

Biz ondan otur evinde temizlik yap demiyoruz. Gerekirse kardeşim temizlikçi bulur akşam yemeği o yapar birlikde gezerler. Şuan yurtda kalıyor derslerini sorun yapmıyor tek sorunu evlendikten sonra kirada kalmak istememesi. Yani okduğu sırada evlenseler kardeşim onun kaldığı şehre gidicek ordan çalışıcak kira tutucak. Yok okulunu bitirip dönse o zamana kendi evleri olucak

+2 oy
(17,554 puan) tarafından

Madem hemen evlenmek istemiyor niye nişanlaniyorlar. Flört olarak devam etsin ilişkileri. Bence uzun süre nişan saçma. 1 sene bile uzun nişanlılık süresi. 

(34 puan) tarafından

Önceden kaç yıllık sevgili değildiler uzaktan tanışıyordular işin arasına görücülük kaçtı 

(17,554 puan) tarafından

Hmm görücü durumu varsa ve daha birilerini tanımıyorlarsa nişanlı kalmak daha mantıklı. Evlenip ayrılmakla nişanlanıp ayrılmak ayni şey değil. Kardeşinde biraz daha tanısın. Belkide birbirlerine uygun olmadıklarına karar verecekler. 

+1 oy
(4,087 puan) tarafından

Bence gelin daha haklı. Kardeşinizin şuan mesleği var. Ama kız daha 19 yaş. Kardeşiniz her ne kadar onun dilediği gibi olacak dese de, erkeklerin sonradan değişimleri oluyor. Hem evlilik hayatı da başlı başına sorumluluk getirir. O kız şuan aile evinde daha rahat olduğu için, derslerine de daha iyi adapte olur. 

(34 puan) tarafından

Kız aile evinde değil başka şehirde yurtda kalıyor 

Bende nişanlı kalsınlar isterim iki tarafta haklı gibi ama bir taraftanda düğünden sonra yepyeni eve giriş yapmak istemesi onunda hakkı

+1 oy
(2,003 puan) tarafından

3 sene nişanlı kalınacaksa nişan da olmasın sevgili devam etsinler. Nişanı şimdiden yapmanın ne anlamı var ki? İsteme ve söz için tarıh belirlendiyse mecbur yapılır ama nişanı ertelemenızden yanayım.

(34 puan) tarafından

Ama herşey hazır. Nişan olucak mekanı bile rezerve ettiler

(2,003 puan) tarafından

Bence çok erken 3 sene içinde hayatın ne göstereceği bilinmez. Yaşı da çok erken. Yaş kaybı yoksa 18-19 yaşında olmalı kız hadı 20 olsun. Bu yaşta uzun vadeli nişanlılık pişmanlık getirebilir. 

+1 oy
(5,418 puan) tarafından

Ben okuyor olsam okulumu bitirmeden iş bulmadan hayatta evlenmem. Kabul ediyorsan bu etmiyorsan güle güle derim. Çocuk olması şart değil ki . Evlenecek evin kocanın sorumluluğu üstüne binecek. 3 yılda bitmesi gereken okulu bu sebepten belki 5-6 yılda bitecek. Kız başta evlenmek istemiş olabilir ama düşünmüştür buna karar vermiştir. Mesela kardeşin eve yardımcı tutup temizlik yemek işlerini yaptırabilecek ve kızın okul masraflarını evin ihtiyacını kirayı faturayı daha bir sürü şeyi karşılayabilecek maddi imkana sahip mi? Eğer değilse kıza illa olsun evlen diye zorlamaya hakkınız yok.

(5,418 puan) tarafından

Ben bunu 40 yaşında ki tecrübelerimle yazıyorum. O kız daha kaç yaşında ki çocuk yaştadır. O an düşünememiştir. Bir de insanların kararı fikri değişir sabit kalmaz. Eğer içinize sinmiyor zor geliyorsa siz de cayabilirsiniz. Sonuçta aşktan yanıp tutuşmuyorlar. Görücü usulü olmuş. İlla herkes tanışınca evlenecek diye bir kurak yok. Bir de hayatımızı O bu şu ne der diye dizayn edemeyiz . Elalem ne diye yaşayanlar her zaman mutsuz olmuş ve çevresine de bu mutsuzluğu yaymıştır. Daha evlenmeden millet ne der orda burda şununla gördük derler diye şimdiden bunu düşünüp evlensin derseniz bu evlilikten hayır gelmez .

(34 puan) tarafından

Zaten annem bu kızla evlen demedi kardeşim istedi o aşık biz ona karışamayız kızda yok istemiyorum dese olmaz tabiki ama ikiside istiyor sadece kız okul bittikden sonra evlenelim diyor

(5,418 puan) tarafından

Daha ikisi de çok küçükmüş . Ne bu evlenme merakı şimdiden. Hakkınızda hayırlısı olsun..

(34 puan) tarafından

Amin herkes için

(508 puan) tarafından

Canım bende küçüktüm hani üniversite okuduğum için düşünebildim bunları ama şimdi herkesde bir olmuyor ben biraz olgun bir yapıya sahiptim o yaslardada o fark olabilir, şimdi ne kadar tak takma millet karışıyor erken atilmislar bu işlere o zaman bu işlere haklarinda  hayırlısı olsun yani yaslarida küçük en iyisi, fazlada birbirlerini tanımıyorlar mis nişanlı kalsınlar nisanlilikda iyice tanırlar birbirlerini en azından şimdi her insan bir değil evlilik sorumluluğunu belki kaldıramayacak küçük olduğu için evlenip bosanmaktansa nişan daha iyi olur fazla birbirlerini tanımadıkları  ve küçük olduklari için diyorum hani zamanla herkes değişiyor en azından bu sürecte iyice birbirlerini tanırlar artık 

+1 oy
(1,902 puan) tarafından

Gelininiz haklı. Benim kardeşim de hukukçu. Ankara üniversitesi mezunu. Öyle hem evin sorumluluğunu alayım hem okulu bitireyim gibi olmuyor. Ya evliliği biter ya okulu. 

+1 oy
(17 puan) tarafından

Bende uni 1 de nisanlandim 4 sene nisanli kaldim uzun nisanlilik cok zor kavga cok oluyor yipraniyorsun dersleride etkiliyor araya sogukluk giriyor evlilik oluyorsa daha iyi bence 

(34 puan) tarafından

Bizim içinde uzun bir süre ama onunda fikrine saygı duymalıyız

0 oy
(32,582 puan) tarafından

Gelin haklı evlendikten sonra okul konusu daha zorlaşır bence nişanlı olarak kalsınlar kimse pişman olacağı şey yapmamış olur aceleye gelmez böyle şeyler şuan kardeşin sıkıntı olmaz vs diyor olabilir ama inanki evliyken okul a gidip gelinmesi rahatsız edecektir onu arkadaş ortamı vs sorun çıkabilir aralarında 

(34 puan) tarafından

Belkide nişanlı kalmak daha iyi olur ama 3senede yıpranırlar gibime geliyor

(32,582 puan) tarafından

Evlenirse daha çok yıpranır birbirlerini daha o kadar tanıdıklarını sanmıyorum her şey sevgiyle bitmiyor çünkü 

0 oy
(5,837 puan) tarafından

Niye öncesi kabul etmiş kız orası tuhaf . Daha 1.sınıfa gidiyorken niye evlenmek aklına gelir. 

Benim görümcemde hukuk okudu başka şehirde bitirdi stajını felan sonra ataması olacağı zaman dünürcüleri kabul etti öncesi aklından bile geçirmedi

(34 puan) tarafından

Annemlerde annesiyle görüşmeye giderken kardeşime söyledi fazla umutlu olma diye ama 1kere gitmeye razı oldular

0 oy
(5,864 puan) tarafından

Bence Nişancılık suresi ne kısa olmalı ne de uzun 

Zaten birbirini nisanliyken değil evliyken taniyorsun 

İstediği kadar nişanlı kalsın anca yipranirlar 

0 oy
(25,259 puan) tarafından

Gelin çok mu şımarık bana mı öyle geldi o da olsun bu da olsun çok şey istiyor sanki 

(34 puan) tarafından

Gelin şımarık mı bilmiyorum ama kardeşim fazla aşık tüm imkanları önüne seriyor hatta kızın vize işini halletmek istiyor tatile çıksınlar diye

0 oy
(1,983 puan) tarafından

Kardeşin okulunu bitirdi mi. Gelin daha 1.sınıf ta iken evlenmek istememesi doğru. Hem okul hem evin sorumluluğu zor olur. Umarım bi sonları. Bu zamanda çok zor. 

(34 puan) tarafından

Kardeşim 24yaşında çalışıyor. Kardeşim ondan otur evinin hanımı ol demiyor aynı bölüm ve kardeşim hukuk'un ne kadar zor olduğunu  biliyor 

0 oy
(1,784 puan) tarafından

Seviyorsa bekleyecek mecbur. Kardeşin istiyor diye Kız hemen evlenmek zorunda değil sonuçta. Benim gorumdem de 3 yıl nişanlı kaldı. Bu yıl ağustosta evleniyor. Ama nişanlısı askerdi uzman

(34 puan) tarafından

Şuan en mantıklısı o. O da yeni gelin ve güzel evde oturmak istiyor. Dersini sorun etmiyor ama evin kira yada kendi evleri olmasını sorun ediyor canı sağolsun kardeşim mutlu olsunda

(1,784 puan) tarafından

Yaşı da daha çok küçük zaten. Şuan yapacağı evlilik çok sağlıklı olmayabilir. Bu sürede hem birbirlerini tanırlar 

0 oy
(2,423 puan) tarafından

Gelininiz haklı, evlenmeden önce vaatde bulunan sonrasında ama öyle oldu şöyle oldu diyerek verdiği sözü tutmayan çok insan var kendini güvene almak istiyor olabilir  bu da onu kötü yapmaz bence saygı duyulmali.

0 oy
(8,427 puan) tarafından

19 yaşında bir kızın evlenmesi zaten hoş değil . Daha ergen sayılır  . Bence de okulunu bitirsin . Olgunlassin öyle evlensinler . Bir de çocuk konusunda kimse garanti veremez . Hiç bir korunma yöntemi yüzde yüz garanti vermez . 

(34 puan) tarafından

Biz zorla evlendirmiyoruz kendi rızası var kardeşimde eğitimli biri ve onun kararlarına saygı duyar

0 oy
(1,122 puan) tarafından

Uzun sure nisanli kalmak iliskiye zarar biz esimle 1yil 9ay nisanli kaldik basta hersey guzeldi oncesinde sevgililikde vardi bizde.Sonradan nisanlimi taniyamaz oldum hergun aglardim nisani bile atmak isterdim.Duyun oldu evlendik nisanlim tamamen deyisti o kadar iyi biri olduki iyiki nisani atmamisim dedim.Amma kizda hakli hukuk okumak cok zor hem aile hem okul yetisemiyeceyini dusunuyor belki

0 oy
(3,555 puan) tarafından

Eşimle fakülteye yeni başladığında görüşmeye başladık. İlk sene nişan ,sevgililikle beraber 3 buçuk sene sürdü bu. Çok zor süreçti ki 2 kere de nişan attık. (Eşimden kaynaklanan kıskançlık vs) demem o ki çok yoğun ve stresli bir hayatı oluyor. Bu şekilde evlilik nişanlılıktan daha zordur. En azından birbirlerini tanırlar nişanlılık döneminde. Evlenip boşanmaktan iyidir. Bide çocuk olursa Allah muhafaza. 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 374 göst.
0 oy
2 cevap 419 göst.
29 Nisan 2021 Diğer kategorisinde Bir sorum var (38 puan) tarafından soruldu
+2 oy
11 cevap 501 göst.
13 Mayıs 2025 Moda kategorisinde Onlygirl (665 puan) tarafından soruldu
+1 oy
7 cevap 391 göst.

Kategoriler