0 oy
262 göst.
Diğer kategorisinde (278 puan) tarafından

Ben 29 yaşındayım 6 yasinda ve 1 yasinda 2 oglum var kizim olmasını cokkkkk istemistim hep çocukluk hayalimdi nasip olmadi maalsef çocuk defterini kapattık maddi manevi bakmak cok zor benim çocuklarım bide çok zordu kolik reflu yeme bozukluğu falan 

11 Cevaplar

+1 oy
(7,345 puan) tarafından

Bende kızım olsun istiyorum benim de 1 tane oglum var ama onemli olan cocuk yapmak degil ki dogduktan sonra.ikisine aynı standartlarda yasatmak hicbirseyden mahrum birakmamak eskiden sadece hayatta kalsın diye ugrasiliyormus simdi cocuk bakmak daha zor.sunu yapma travma olur kursa gitsin oyun grubuna gitsin krese başlasın sosyallessin aman kotu arkadasliklar edinmesin surekli etrafında dönüyoruz eskiden de cocuga cocuk emanet edip tarlaya bahceye calismaya gidiyorlarmis

(2,003 puan) tarafından
+1

Aynen öyle canım karınları tok olsun hasta olmasın yeter kafasındaydılar. Biz ne yapıyoruz? Aman en sağlıklı yıyeceklerden yesin, besin değerı yüksek vermeye çalışır, ekrandan uzak tutmaya çalışır, kaliteli zaman geçirsin deriz.  Eğitici oyuncağı-kitabı derken zihinsel sağlığını dert edip her açıdan etraflarında dört dönüyoruz ee şartlar böyleyken nasıl 3-4 çocuk bakılır ki? Kimin bunyesi kaldırır? Annelerimizin böyle dertleri yoktu ki 5-6 çocuk baktılar onların tek zorluğu doğurmaktı ki ne kadar çok dogurursan o kadar kadınsın beceriklisin gibi bi algı vardı herhalde. Kucaktan çocuk eksik olmaz o zamanlarda.

-Reklam-
0 oy
(9,076 puan) tarafından

allah olanlara saglik versin zaten iki cocuk bile akiil kari isi degil 3 u dusunemiyorum bile

(278 puan) tarafından

Haklısnız sizin kac tane çocuğunuz var 

(9,076 puan) tarafından

tek cocuk dusunurken kaza kuraunu olarak iki cocuk var . 8 bucuk  ve 3 yaslarinda

0 oy
(25,303 puan) tarafından

Ben de ikinciyi istiyorum ben de kız olsun istiyorum ama oğlan da olsa yapacak bir şey yok çok çocuk maddi manevi zor 

(278 puan) tarafından

Kesinlikle öyle 2.cocuk olunca baya masraf oldu bile şimdiden zorlanıyoruz 

(25,303 puan) tarafından

Benim enerjim sabrım yetmez çok çocuğa 

0 oy
(5,186 puan) tarafından

Ben erkek çocuğuna bayılıyorum oğlum.oldu rabbaim.cocuklarimiza uzun ömür versin kiz erkek farketmiyor 

0 oy
(1,057 puan) tarafından

Bi kızım var ikinciyi yapmıyorum çevrem zorbalasada ne yaşadığımı ben bilirim. Çocuk bakmak çok zor lohusalık en zoru

0 oy
(17,565 puan) tarafından

Benimde 2 kizim var. Erkek olacağına yüzde yüz emin olsam bile üçüncüyü istemem. Eşim bazen diyor bir tanede erkek kardeşleri olsun diye ama ben istemiyorum. Başka çocuk yapacak, bakacak güç kalmadı bende. 

0 oy
(5,186 puan) tarafından

Devir kötü tabi insan bir verseydi vermesem mi derdinde olabilir ama ihtiyacı varsa ara elimde hoporleri açıp konustururdum boşta cevirmezdim

0 oy
(2,003 puan) tarafından

3 ve üstü çocuk çok yıpratıcı değil mi? Her şeyiyle ilgilenen yediği, içtiği, gördüğü, oynadığı her şeyi kontrol eden bir insanın bu yükün altından çok yıpranmadan kalkabileceğini sanmıyorum. Benim o kadar gücüm yok 2.ye hamileyim bı yandan istiyordum bı yandan istemiyordum Allah nasıp ettı yapacak bir şey yok. Ama o doğduktan sonra 3.den kendimi nasıl koruyacam bilmiyorum. Rabbim olanları bağışlasın başka da istemem. Kız istiyorum ama kız için de bir daha dünyaya çocuk getiremem bilinçli ve isteyerek.

0 oy
(7,086 puan) tarafından

Bu tarz beklentiler ve istekler bana bazı duyguların eksik kaldığını gösteriyor. Kız çocuk neden istiyorsunuz mesela, muhtemelen giydirip süslemek için, size yoldaş olsun diye. Kız çocuk isteğinizin temelini düşünün, muhtemelen çocukluktan kalma bir eksiği kapatmak istiyorsunuz. Böyle duygulardan arındırın kendinizi. Evlat evlattır, kızı da erkeği de eşsizdir. Onlar bizim giydirip süsleyeceğimiz oyun arkadaşı yapacağımız oyuncaklarımız değiller. 

Ben bu düşüncelerle erkek evlatlara ayıp edildiğini de düşünüyorum. Lütfen kalbinizi bunlarla doldurmayın. Çok şükür dünyaya sağlıkla 2 evlat getirebilmişsiniz. Hayırla büyütmek dışında ne ister insan.

0 oy
(3,170 puan) tarafından

Benim iki kızım bir oğlum var ama 3 çocuk gerçekten çok zor aklı olan yapmaz Ben de tamamen kapattım çocuk defterini şu an çok zorlansam da ileride birbirlerine destek olacaklarını düşünerek umutlanıyorum 🥲

0 oy
(6,238 puan) tarafından

Benimde iki oglum var. Insan olmayan meyveden ister bende ikinciyi isterken istedim ama iyi ki ikinci de erkek olmus. Arkadas oldular birbirlerine. Ilerde de arkadas olacaklar. Ne kadar iyi anlassalarda iki farkli cinsiyet ayni cinsiyet gibi olmuyor. Kiz olmadi diye de kendini bu kadar uzme bence. Bu dert edilecek bisey degil cunku.

İlgili sorular

Kategoriler

1,485,592 soru

24,290,753 cevap

343,394 kullanıcı

...