Maaşlarimi biriktiirp 30 gr ajda bilezik yaptırmıstm ama kolumda tasimak istemiyorum artık bankada altın hesabıyla mı euro olarak mı nasıl saklanabilir bu sekilde para degerini kaybetmez diyorlar bilen var mı arkadaslar
Ben altın hesabı denedim asla tavsiye etmiyorum aşırı kesiyor banka mesela çeyrek piyasa fiyatıyla altın hesabında 300 TL net oynuyor fazlası da olabilir. Vallahi yatırım için bence en iyisi gidip kuyumcudan çeyrek gram almak öyle biriktirmek.
Bu kuveyturk bankasını cok duydum o da mı öyle oluyor acaba
Şu süreçte bankada para bulundurmanızı önermem. Fiziki olarak satın alıp evde saklamanızı öneririm
Neden önermezsiniz acaba
Geçen yıldan beri çok söyleniyor ki dünya genelinde elektrik kesintisi olabilir bu süreçte banka sistemi çökebilir. Bu yüzden de nakit mutlaka biulundurun elimizde denildi. Şuan savaş var ve ülkemiz için riskli bir halde. Yani şu süreçte bankaya güvenilmez deniliyor.
İstanbul İzmir ve Ankara'da bankaların eksperleri var. Gram çeyrek gibi altınları altın olarak alıp altın hesabı açıp oraya koymanızı sağlıyolar. Ama diğer illerde böyle bir uygulama yok. Geçen ay annemin altınlarını baya bir zarar ederek bu şekilde aktardık bankadaki altın hesabına. Altınları nakite çevirip TL hesabına, ordan da altın satın alıp altın hesabına aktardık.
çoğu ilde var bu uygulama ama piyasadan düşük alıyorlar altını
İş Bankası ile görüşmüştük o zaman biz. Bize sadece İstanbul Ankara ve İzmir de var demişlerdi😬 altınları boz sonra aktar tekrar altın al arada bayağı bir kayıp oluyor. Annemin altınları sakladığımız yerden bir bir çalınmaya başlayınca giden gitti nolacaksa olsun dedik yaptık ama 5-6 bin zarar ettik.
adana'da var, haftanın belli günleri geliyor kuyumcusu 😂 size yanlış bilgi vermiş çalışan.
ama gerçekten kayıp çok oluyor bir kuyumcuya göre
Evet maalesef 😬
kasa kiralaybilirsin, dolar veya euroya çevirip bankaya öyle yatırabilirsin. banka altın hesabı çok kesiyor reel altın olmadığı için
1,484,458 soru
24,276,019 cevap
342,437 kullanıcı