0 oy
178 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (2,904 puan) tarafından

2 kızım var 4y aş ve 11aylik sabah büyük kızım 9.30 10.00 küçük kızım 8.30 gibi uyanır küçük kızıma iki uyku yaptırırım bide son gece uykusu ama büyük kızım uyumaz.. annemlerde tek başına kaldı mı çok güzel kendi uyurmus odasında  ama bizde hiç uyumaz kendi odasında korkuyorum tek uyuyamam ki benim yatakta bile uyumaz sürekli soru sorar üstelik uyuyan diğer kızımı bile uyandırır... Ben de bağırıyorum kızıyorum snradan pişman oluyorum psikolojisi bozulacak diye de vicdan azabı çekiyorum az önce de odaya getirdim küçük kızımı uyuyayım diye bakdim hemen geliyor anne seni opecem vs . Bende kızdım odaya giderken başını yere eğdi kızdı ama ne yapabileceğimi bilmiyorum bana fikir verin ne olur

5 Cevaplar

+1 oy
(25,259 puan) tarafından

Daha küçük çocuğun olması o büyük diye nitelendirdiğimiz çocuğun annesine ihtiyaç duymaması gerektiği anlamına gelmez siz evet belki yoruluyorsunuz ama çocuğunuzun hala size ihtiyacı var bir kardeşi olduğu için belki ihmal edildiği için kıskandığı için daha çok ilgiye ihtiyacı var kızmak yerine onunla empati yapmak daha kolaylaştırır hayatınızı 

(2,904 puan) tarafından

Teşekkür ederim canım tmm 

-Reklam-
0 oy
tarafından

Odasında onunla uzanarak uyumasını bı sure beklesen iyi olur bence kardeşini kiskaniyor ilgi istiyor olabilir bizde insanız neticede yoruluyoruz evet bı zaman sabret düzeliyor Allah kolaylık versin 

(2,904 puan) tarafından

Amin Allah razı olsun dediğin gibi yapıyorum 1 saatte ben uyuyorum yannda ama bazen uyumadan küçük kızım agliyorya gideyorum yanına 

tarafından

Yanında uyuma o uyudumu kaç yoksa gene seni arar

Benim üç büyük oğlum peşpeşe oldu bı ara yatakta Ordu gibi yatıyodum kıskançlık yapıyorlardı 🙂şimdi şükür onlar büyüdü 9 aylık bebem bakalım bu nasıl olur

(2,904 puan) tarafından

Allah bağışlasın yorgunluktan uyuyorum canım 😃

0 oy
(3,372 puan) tarafından

Canım kardeşi sizinle uyuyorsa o yüzden kıskanıp o da uyumak istiyordur çok normal. İster istemez kızıyoruz benimde oğlum 6 yaşında bir türlü ayıramadık odaları hep bizimle yatmak istiyor. Bu sene artık bak sığmıyoruz yatağa diye zorla odasında yatırıyorum. Hikaye kitabi okuyorum ondan sonra kendisi uyuyor ama ilk uyanmasın da daha bizim yatağa geliyor yine. Kardeşin biraz daha büyüsün onuda senin odana getireceğim birlikte uyursunuz ağlarsa sen uyanır yanıma getirirsin diyorum artık o şekilde idare ediyoruz. 

(2,904 puan) tarafından

Bende öyle deneyeyim canım teşekkür ederim 

0 oy
(7,019 puan) tarafından

Kardeşini de odanızdan çıkarın bence. O var diye sürekli geliyor yanınıza. Maşallah ona hiç hırçınlaşmadan kıskanıyor. Allah nazardan saklasın. Ben de varım anne ben de hâlâ küçüğüm diyor. Kızmayın sakın. Yerine koyun kendinizi. Küçük de artık ayrılabilir yanınızdan imkân varsa. 

(2,904 puan) tarafından

Imkanım var ama 11 aylık ve emziriyorum gece agladigini duyamam ki 4 yaşındaki kizimi da memeden kestigimde ayirmisdim

(7,019 puan) tarafından

Çok mu uzak odaların arası, bebek kamerası koysanız? Bana çok geç geliyor emzirme bitmesini beklemek. 5 aylıkken ayırdım ki kendine ait bir alanı olduğunu bilsin. Mahremini algılasın. Bence ayrılmalı. Ben öyle yapardım. 

0 oy
(9,081 puan) tarafından

4 yasa kadar coktan odasina alissaydi iste uyurdu aslinda . hep yanina aldigin icin alisamiyir:) cocuklar cok akilli hemen buluyorlar yontemini

(2,904 puan) tarafından

Aslında çoktan syirmisim yatağını alışması lazım geceleri sabaha kadar uyuyor ama gece yatiramiyorum yani şöyle ya yannda yaticam uyusun ya ayaklarımda saklayacağım yada bnm yatağımda yatacak

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 268 göst.
15 Nisan 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 121 göst.
+1 oy
3 cevap 103 göst.

Kategoriler

1,484,992 soru

24,282,785 cevap

342,866 kullanıcı