Bana da cok sacma geliyo bunlar ya ne var buzdolabimizda da cekiniyoruz sahsen benim evime gelen acisn dolabimi hic rahatsiz olmam asil acmadigi zaman kizarim gecen komsum geldi ille mutfagi toplayip gideyim dedi neyse toparliyoruz buz dolabina konulacaklari masanin uzerine dizmis anladim zaten dolabi acmaya mi cekindin sen valla bozusuruz bak bi daha gormeyim dedim
Bi annemin evinde açarım rahat rahat
ben kimsenin evinde acamam annemin evinde acsam bile hemen yanima gelir noldu ne ariyon neye bakiyon halbuki bisey aramam ama iste oyle benm evede ablam gelince yapardi cok kizardim cunku dolu yada bos diye sagda solda anlatirdi artik acmiyo sadce benm evmde degil herkezinkini bi acip kontrol ederdi ablam
Ben herkesle kolay kolay duygusal bağ kuramam, ama ihtiyacım varsa da susadım, acıktım, şuna ihtiyacım var derim çekinmeden. Duygusal bağ kurmadan da açılabilir yani o dolap :)
İşte sevildiğin yerde görgü kuralı falan bunlara takılmazsın. Benim ebimde kim açarsa açsın buz dolabını asla garipsemem. Ben insanların takıldığını bildiğim için birinin evinde mum gibi otururum. Babamın evinde buzdolabını açarım buzları çözdürürüm eski tip 30 yıllık buzdolabı. Babam da teşekkür eder. Et aldım pişirirsin yeriz der. Hatta dolapta şu var bu var süt getircek sütçü haberin olsun der. Hee bide eltim ve görümcemin evinde de sorarım öyle açarım su alır içerim.
Kişiden kişiye değişir bu ben gerçekten samimi olduğum kişiler varsa onların açmasını garipsemem ama bazı kişiler var çevremde öyle rahatsız olurum ki açtıkları zaman
Annem ve kaynanamin dolabini açarım hiç sormadan temizlerim bile ama diğerlerine sorarım
Mesale cuma günü gelin kıza hayirliya gittik su icecektim sorup açtım onlwrin işi var diye
Bence alakasi yok her insan farkli karakterde.Benimki acildigi zaman kotu bakmam amma ben annemlerinkinden baska kimseninkini acmam.Kendi derse ac bunu getir o ayri.
Annem ve kaynanam dışında ne bir başkasının dolabını açarım nede başkasının açmasından hoşlanırım. Gittiğim her yerde ev sahibinin izni ile mutfaga girer yapılacak işlere yardım eder bırakırım .. dolap çekmece vs asla açmam. Açılmasını da sevmem. Şükür evime gelen herkes te bu düşüncede olduğundan öyle bı yaklaşım olmadı hiç şimdiye kadar.. olsaydı şayet asla istemezdim
1,464,800 soru
24,007,345 cevap
327,630 kullanıcı