Hanımlar merhaba, bebeğim 10 gün sonra yaşına girecek. Doğum günü için kutlama yapmayı düşünmüyorum sebebi de 1 yıl boyunca her iki aileden de destek görmemem yalnız bırakılmam hadi desteği geçtim özellikle eşim tarafı çocuğumu görmeye bile gelmediler hiç, ben de bu yüzden çocupumun doğum gününü de görmeyi haketmediklerini düşünüyorum. Çevremde sürekli bi baskı var yap diye ilk yaş günü sınra pişman olursun diyenler var. Ama ben kızıma fotoğraf çekimi yaptıracağım yine elimizde hatıraları olacak. Eşim ve kızımla da evde ufak bi pasta kesip kutlarız yine. Sizce haksız mıyım?
doğum günü yapmak demek herkesi çağırmak demek değil.
aileyi çağırmıyor olabilirsin ama güzel bir anı evet kalmalı
komşunu çağırabilirsin istersen
ha istersen kimseyi çağırma ama birkaç balon, süs ile mini bir doğum günü yapabilsin
Eşimle birlikte o şekilde bi kutlama için hazırlık yapacağım inşallah
yani aynen oyle aileleri cagirman sart degilki
Dogum gunu zaten yapıyorsunuz. Kendi çekirdek ailenizle evde pasta kesecekmissiniz. Ben 5 yıldır bu şekilde kutluyorum. Biraz da evde süsleme yaparsınız kendi aranızda kutlarsıniz. Kimseyi çağırmak zorunda değilsiniz
Yani evde kendiniz sus yapip aile icinde kendiniz kutlarsiniz foto cekersiz hatira kalir
Evet zaten stüdyo çekimi de yaptıracağım
Çocuğumda yapmadım pişman değilim sadece 1tane pasta yaptım o kadar
Evde kendi kendinize doğum günü kutlaması yapıp fotoğraf çekimi yaptırmak süper fikir bence herkes doğum günü yapmak zorunda değil ya hele günümüzde çok fazla abarttılar bence
Yani ben de öyle düşünüyorum. Çocuğum zaten hatırlamayacak, stüdyo çekimi yaptıracağım o da onun için güzel bi anı olarak hep elinin altında kalacak. Ama eşimin ailesitle kutlama yaparsam ne yazık ki ben hep hatırlayacağım 😂
Ne saçma sapan birsey millet icin dogum gunu kutlamayacakmis
O zaman siz de millet için mi kutluyorsunuz. Ne biçim bi üslup bu. Biraz okuduğunuzu idrak etseydiniz keşke.
Bende öyle düşünüyorum canım eşim oğlum ve ben 2 3 süs alıp evde kendi aramda kutlıycam aile çağrılmak zorunda değil brisürü masraf olacak kutlamak isteyen alsın pasta gelsin ailelerden boşver
Bu saatten sonra gelmesinler istemem beklemem, zor zamanda kimse yoktu iyi günde de olmasınlar
Ben konsept stüdyo çekimi yaptım ilk cocuguma.asil onu yapmasaydim pişman olurdum. Konsept cekimizie ben ve eşimde girdik. Ve pastamizda vardı resimlerde. Çok guzl oldu. Çok mutlu olduk. Pastamizda fotgrafviylada yedik eve de getirdik.mis gibi geçti.
Kesinlikle ben de öyle düşünüyorum
Size anı kalsın da kimseyi çağırmasan da olur, önemli olan 1 yaş kutlaması olarak ailece ne yaptığınız ve ne anı bıraktığınız. Bence yerinde bir karar madem iletişiminiz yok. Fotoğraf çekimi ve aile olarak bir pasta gayet yerinde olur zaten.
Tabi canım hiç kimseyi çağırmak zorunda değilsin. Süsle pusle paylaş neden çağırmadin diyene de cevabını verirsin
Şimdiden hazırlıyorum en güzel cümlelerimi inanın 😂
Zaten bir yaş hatirlamazlarda bencede aile içinde eşinle küçük bir pastayla kutlanan yeterli.
Bende hamileyim Allah nasip ederse bende bir yaş doğum gününde öyle yapacam. Diğer 2 çocuğum büyük onlarda 2 aileyi çağırıyorum ama bu doğarsa birinci yaş gününde kimseyi cagirmam
Rabbim sağlıkla kavuşmayı nasip etsin inşallah
Ben de ilk dogum gününü sizin düşündüğünüz şekilde yaptım. Sadece eşim, ben ve kızım. Fotoğraf çektim ama kayınvalidem ona bile küstü, laf etti. Kızım 4 yaşına girecek hala büyük bir şey yapmadım
Çok isteyen kendi hazırlansın bizi çağırsın 😂
Benim kayınvalidem tutar kendi kardeşlerini falan da cagirtir ayıp olmasın diye. Onu gören kayinbabam da kendi tarafını da ister, huylarını biliyorum. Ben asla uğraşamam ki zaten sevmiyorum öyle işleri.
Kimseyi Çağırmak Zorunda Değilsin Canım Kendiniz Kutlayın.......
Doğum günü yaklaştıkça 1 senedir yaşadıklarımı daha çok hatırlayıp bileniyorum nedense😂 gelmesinler, kavga gerginlik yaşamak istemiyorum hiç çok doldum tutamam çenemi çünkü biliyorum yani
Boşver Salla Gitsin Aile Arası Yapın En İyisi
Çok haklısınız.en mantıklısı
Yooo gayete haklısın. Bı de milleti mi doyuracaksin o parayla çocuğuna biseyler al fotoğrafçı tut özel kalacak biseyler yap bence
Yazdıklarının aynısını yaptım hiç pişman değilim biri 3 buçuk diğeri 1 buçuk yaşında iki erkek bebem var ben zaten oldu bitti kutlama falan sevmem o yüzden yapmadım herkes ( kaynanam görümcem falan ) yap yap ilk yaşı dediler ama dinlemedim yapmadım fotoğraf çekimi yaptırdım ikisine de kutlamak isteyen de pastasını alıp gelsin dedim biz zaten eşimle pasta kestik çekirdek aile olarak
Hatta ilk oğluma kutlamadım diye kaynanam ikinci oğlum için ilke kutlamadınız bari ikinciye kutlayın herkes kutluyor içimde kaldı demişti bende sen kendi çocuklarınınkini kutlamışsın içinde kalacak bi durum yok pastasını alıp gelirseniz pasta keseriz ama balonmuş organizasyonmuş ben yapmam sevmiyorum dedim pasta alıp geldiler ama benimle hiç konuşmadı sırf organizasyon yapmadım diye somurttu durdu hiç umrumda olmadı şimdi iyiki böyle yapmışım diyorum hiçte pişman olmadım zaten fotoğraf çekimlerinde genelde pastalı çekimler yapan yerler oluyor pastalı falan fotoğrafları da oluyor karar senin ama sende benim gibi düşünüyorsan böyle yap sonuçta önemli olan senin ne istediğin çocuğun zaten anlamayacak fotoğraf çekimi ilerisi için çok güzel bişey bence
Doğum günü özel günler vs kutlamak pek bana göre değil. O yüzden pek önemsemem doğum günlerini. Öyle şaşaalı partiler hiç hazırlamadım. Pasta alıp evde üflettik o kadar. Bu bir eksiklik değil herkesin kendi tercihi. Özellikle ilk çocukta lohusalık döneminde anneye ne yapıldıysa insan ömrü boyunca unutamıyor. O yüzden çağırmamakta haklısın. Bende olsam çağırmazdım.
Ee tamam işte kutluyormuşsunuz ya. Onları çağırma. Kendi aranızda kutlamanizi yapın yeterli
Cumartesi oğlumun 1. Yaş günü. Başka ülkedeyim arkadaslarimla kutlayacağım. Diger seneler aramızda kutlarız diye düşündüm. İlk yaşı önemli aranızda da yapabilirsiniz
Benim eşimin ailesi de aynıydı bende dedim aradaki buzlar erisin bu zamana kadar 1 kere gördüler zaten torunlarıyla vakit geçirir bize de moral olur biraz diye keşke çağırmaz olsaydım rezil ettiler doğum gününü hem de rezillikler o günden beri bir daha görüşmedim torunlarının rahatsızlığını bile merak edip bir kere arayıp sormayan insana ne doğum günü bir daha mı asla sonraki 2 doğum gününü kendi ailemle akrabalarımla kutladım bu sene de 4 yaşında kendisi binadaki arkadaşlarıyla bahçede kutlamak istedi başka bir arkadaşı kutladı diye onun istediği gibi yaptım bu tarz günler mutlu günler keyfinizi kaçıracak kimseyi çağırmayın birlikte güzel vakit geçirip güzel anılar bırakacak insanlar yeterli
Yani değil mi 1 senedir gelip görmemişler doğum gününü de görmesinler. Eşimle hep yalnızdık hamileliğimden beri şimdi de kimse olmasın biz bize yeteriz.
AAynen öyle değer verene değer verilmeli
1,485,143 soru
24,284,838 cevap
342,977 kullanıcı