0 oy
350 göst.
Diğer kategorisinde (3,865 puan) tarafından

İyi akşamlar kızlar.biraz uzun olacak.bu postum kimlere ulaşır kimler okur bilemem ama eğer burda bekar olan kızlar varsa iyi okusunlar istiyorum.

Ben bu yazdıklarımı yakın zamanda öğrendim.benim annem kızlık zarı olmadan doğmuş.babamlada 2 ay içinde evlenmişler.annem hiç görmemiş babamı.taki nişana kadar.ben bu zamana kadar annemin babama sevgisinden dolayı her yaptığına sessiz kaldığını sanıyordum.oysa olay farklıymış.babam annemi sözde o şekilde kabul ettiği için kendisi hep mahçupmuş babama karşı.babam biz doğana kadar anneme hep yemin ettirmiş.başkasıyla oldunmu diyene kadar.bunu anlatmak zor ama içim öfkeyle dolu başka türlü rahatlayamam.ilk gecelerinde annem bacağını kesmiş kan gelsin diye,kapıdaki namus bekçilerine vermek için.hep babamın yaptıklarını alttan aldı çünkü babama göre annem kusurluydu.annem sessizdi çünkü o da annesinden bunu görmüş.evet anneannemde bu şekilde doğmuş.dedem anneannemi aldığında daha 12 yaşındaymış.o da anneanneme hep baskı yaparmış.ben seni bu halinle kabul ettim diye yüzüne vururmuş her seferinde.anneannem ölene kadar dedemden nefret etti.

Annem bunları ilk anlattığında aşırı utangaçtı.başta başkasının başına gelmiş gibi anlattı böyle bişey olabilirmi diye.evet dedim bunu yaşayan çok kadın var diye sonra anlattı o benim diye.onu yargılamamdan korktu.

Bu insanlardan düzenden birkez daha nefret ettim.erkekler dilediği kadar kadınla düşüp kalkarken ,kadınlar suçu olmadığı şeylerin günahını çekiyor.

Benim burda zahmet edip okuyan bütün kardrşlerime bir sözüm var.sizi koşulsuz seven adamlarla evlenin.karşınızdakine derdinizi anlatamayacaksanız hiç evlenmeyin bile.ve eğer bir mecburiyetten evlendiyseniz karşınızdaki şahısa sizi ezmesine fırsat vermeyin.kimse hayatınız kadar kıymetli değil unutmayın💖💞

5 Cevaplar

+2 oy
(8,089 puan) tarafından

vah ki ne vah. şu kadınlara yapılan eziyet, zulüm. ney namus. baban da koca yürekli adam, bu kusurlu kadını kabul etti.

eskileri geç yenilere de anlatamazsın bunu, lafa aynı çünkü. 

bu yüzden kadın doğum doktorları dikme işlemi ile dolup taşıyor ya  

hatta geçen canan paylaşmıştı, hap gibi bir şey ilişkide kanıyor. 

üzüldüm annene

başka birileri de biliyorsa Allah bilir neler ettiler kadına

(3,865 puan) tarafından
+1

Babam kimseye dememiş.anneme inandıktan sonra bi arkadaşının eşindede aynı şey olmuş.babam adamla konuşup ikna etmiş adam karısıyla geri barışmış yoksa babasının evine gönderecekmiş.şimdi bazılarının diktirdiğini duydum oh iyi yapıyorlar diyorum.erkekler evlenene kadar her haltı yiyor,sonra süt kadar temiz kapalı namazlı kızlarla evlenmek istiyor.

(8,089 puan) tarafından

iyi neyseki baban o konuda doğru adım atmış. yazık cinayet bile işlenmiştir bu sebepten. 

(3,865 puan) tarafından

Cinayetler,sırf bu konular yüzünden baba evine gönderilip sonra yaşlı adamlarla evlendirilen insanlar var.aynı olay yakın zamanda dayımın kızının başınada geliyor.çocuk erkek arkadaşı.evlenince güvenmeyip cümbür cemaat kadın doğum dpktoruna gidiyorlar orda herşwy anlaşılıyor.

(9,073 puan) tarafından

yazik ya anane anne ayni kaderi yasamis . bunun tek sevebi erkeklerin cahilligi. kadinlarin sessizligi. bilu sekilde bir ima olur olmaz  adami tutup kolundan doktora giturmek . bu adam bana biyle boyle diyor doktor hanim eiz anlatin bana inanmiyir demek kadini degil adamin cahilliginden sebep erkegi rezil eder. kadin kucuk duruma dusmez erkek kucuk ezik duruma duser. kiytirik bir zar alt tarafi. ozamanki hali bilemem ama suan bakire olmayanlar diktirip de rahatca evlenebiliyor cok zor bise degil bu. sama tabi dogal yolla kendini bakire sanan kadinda durdukyere diktirmeyince basinna bile iftira geliro. bu erkeklere az bile bole seyler

(8,089 puan) tarafından

ben o dayının kızı olsam doktor kontrolünden sonra adliyeye giderdim.

valla canan geçen paylaştın ya değişik bir şey, müstehak bu erkeklere. 

(9,073 puan) tarafından

evet . benim birkac arkadasim direk diktirerek evlendi. hatta bir tanesi nisanlisina soyledi senden once bile bole yasadim diye . kabul etmedi nisan attilar. sonra baskasiyla nisanlandi. o kabul etti . benden oncesi onmli degil dedi kabire olmadigini bile bile evlendi z iki cocuklari var suan.   ama mustahak erkelere madem sen boyle istiosun kandirmanin yontemi var

(3,865 puan) tarafından

@Casperiye annem genç daha onun zamanında bile doktora gitse herşey ortaya çıkar ama dönem bunların duyulması bile ayıplanırmış.koskoca cahil topluluğu.sorsan hepsi abdestli namazlı ama bir genç kızın ahlakını kanlı bir bezle ispatlamaya çalışıyorlar.oda kapısının önünde 2 kişinin münasebetinden gelecek bir bez parçası bekliyorlar.insanların cahilliğinemi yanayım bu toplumun toplanıp vaaz verip ahkam kesmesinemi yanayım.banada bezini atma sakla dediler kinseye göstermeden attım.

(3,865 puan) tarafından

Taşı içinizde en masum olan atsın demiş Hz İsa bir hayat kadını için.karşılarında bir ayna herkes kendi günahını görmüş.o yüzden kimseyi yargılamamak gerek

(9,073 puan) tarafından
+1

cok guzel bir soz . aynen oyle cok dgru

(8,089 puan) tarafından

eskiden dediğin gibi ayıp karşılanırdı, annen ne kadar rapor da alsa adı çıkardı. yaşayamazlardı orda, çok zor. 

isteyen kadın da yaşıyor, bunu kimseyi ilgilendirmiyor. 

eğer bakire kadın arıyorsan sen de bakir kalacaksın. bende aradığı ilk özellik buysa bir erkeğin ben de onun geçmişini sorgularım, belki gitti bir hastalık kaptı. 

şu kafalar değişmiyor maalesef, hala kanlı çarşaf sallayanlar var

-Reklam-
+1 oy
(5,612 puan) tarafından

Baban yaşıyor mu?

(3,865 puan) tarafından

Yaşıyor.annemin dediğine göre biz doğunca inanmış anneme.ama neyi değiştirir.annemi ilk gece çaresiz bırakmış senin sorunun demiş.annem affetse ben affedemiyorum 

(5,612 puan) tarafından

Ben olsam ağzından burnundan getiririm babanın. 

(3,865 puan) tarafından

Zatwn duyduğumdan beri eskisi gibi değilim ona karşı.annemle en ufak tartışmasında kızıyorum.ama gel gelelim annem yumuşak yüzlü hiç dik bir duruşu yok

+1 oy
(2,994 puan) tarafından

Okudum, ne yazacağımı bilemedim 

+1 oy
(6,598 puan) tarafından

Namus bekçiliğini en çok da kadınlar yapıyor maalesef.  Bir erkeği yetiştiren de kadın bir kadını da yetiştiren kadın 

“Kadınlar çok konuşmaz. Kadınlar ayda yılda bir kez konuşur o da demircilerin içinde.” Derlerdi benim çocukluğumda.

Buradaki birçok kadın eşine müsamaha gösteriyor, neden?

Çünkü dul kadın kötü kadındır(!) tabii birçoğu da rahatlığa alışmış, çalışıp çabalamak zor geliyor. 

Daha geçen gün arkadaşın biri “Allah dul kadınların yardımcısı olsun.” dedi. (Taciz postuydu) 

Böyle düşünen çok ki “dul kadının sineği çok olur.” gibi iğrenç bir atasözü türemiş. 

O gelinliğin üzerinde kırmızı kuşak bağlıyorlar ya deliriyorum. Ne iğrenç ne bet bir gelenek. Neyse ben susayım yoksa çok ağır konuşacağım. 

(2,994 puan) tarafından

Biliyorum o taciz postunu fırıncı ile ilgili dimi  çok kötü bır düşünce idi gerçekten 

(6,598 puan) tarafından

Aynen aynen o post. 

(5,612 puan) tarafından

Kırmızı kuşağın anlamı bekaret değil ki . Eski bir Türk geleneği.  Gelini kötü ruhlardan korusun diye bağlanıyordu. Bir başka anlamı da gayret kuşağı demek. Ama bizim pis zihniyetli halkımız her şeyi işine nasıl gelirse o yönde değiştirdiği için zamanla bakirelik demişler . 

(3,865 puan) tarafından

Çok güzel yazmışsın.annemde der biz eskiden ayıp diye kaynana kayınbaba yanında sesimiz çıkmazdı onlarda herşeyi söylerdi diye.şimdi en çokta annem için sesim çıkıyor.

Dul kadın içinde bizim köydede genç bi kadın vardı.eşi bırakıp gitti kadın çocuklarla kaldı.kadının hataları oldu,köydeki kadınlar bi duvara yazmadıkları kaldı.en son hamile diye iftira attılar.kayınları bıçak çekti kadına.kadında dava etti hepsini çocuklarını da alıp gitti.sonra duyduk yaşlı bi adamla evlenmiş.bırakıp giden kocaya hiçbirşey olmadı.kadınla konuşan adamada birşey olmadı.olan her zamanki gibi kadına oldu

(6,598 puan) tarafından

@Seri kırmızı kuşak dediğiniz anlamını yitirdi şimdi yoldan geçene sorsan bekaret derler. Eski Türkler kuş zamanı ağaç süslermiş kötü ruhlardan korunsun diye. Hatta eski kilimlerde bu figürler işlenirmiş Şimdi sorsan hristiyan adeti derler. 

O çarşaf olayı başlı başına iğrenç bir olay. Akrabalarımdan birçok kadın o çarşafı saklıyor. Yakın bir akrabamız vefat etti kadının sandığından çarşafı çıkmış. Dedim yuhhh kadının torunları oldu hala mı ispat derdinde. 

Biz kadınlar olarak bu zihniyeti yıkıp çocuklarımıza doğruyu yanlışı öğretmemiz gerekiyor. Özgürlük adı altında da sapıklığı da hoş görmesinler. İnce keskin çizgiyi bilmeleri gerekiyor.

@geberikgelin01  6 7 yıl dul olarak yaşadım. Çalışma arkadaşlarım “neden bu kadar şık giyiniyorsun, sonuçta hastaneye geliyorsun.”demişlerdi bana. Bu sorudan sonra forma ile gelip gittim. Ve bu soruyu soran kişiler kadındı. Gardımla yaşadım aman biri adımın önüne bir lakap takmasınlar diye. Erkek zihniyetinin %90 ı bel altına çalışıyor. Geçen bir haber okudum. Bir baba 12 yaşındaki kız çocuğunu öldürmüş. Haberin altında yorumların çoğu erkek ve yorumların neredeyse hepsi bel altıydı. En acısı “kızı kesin o….luk yapıyordu namusu temizledi adam.” 

12 yaşındaki bir kız çocuğundan bahsediyor haber. 

Yani bu konunun neresinden tutsan elinde kalıyor. Bari biz kadınlar kurt olmayı bırakıp yurt olalım birbirimize. 

0 oy
tarafından

Bizim sorunumuz ne biliyo musunuz bekarliginda iliskiye girmis kizi gunahkar ve pis ilan ettiler sorun bu ama zina kadina haramss erkege de haram evlenmeden once nasil bi erkek zinaya dusup tovbe ederde Rabbim kabul ederse bi kadininin tovbesini de kabul edebilir o Allahla kul arasindaki muhabbete baglidir bizim dinimizde bakire olmayan kizlar namussuzdur gunahkardir evlenmeyin diye bisey gecmiyo aksine arastirin boyle bi konuds hassasiyeti olan bi erkekle evlenmeyin bile diyo zina haramdir evlenmeden once de olsa haramdir evlenip bosandiktan sonra olsa da haramdir evliyken soylemiyorum bile her halukarda haramdir kadina da haramdir erkege de haramdir ama kimse kimsenin gecmis gunahlarini sorgulayamaz ha bak su duruma varim biri cikar derki ben daha once hic harama dokunmadim esimin de oyle olmasini istiyorum derse o zaman anlarim bunu bi kadinda isteyebilir ama erkek yapinca elinin kiri kadin yapinca namussun kirli ve günahkar denilmesini kabul etmiyorum heleki bastan bilip kabul edip bunu kullanarak kadini ezen erkek agzima cok layik sozler geliyo ama seviyemi bozmak istemiyorum inan 

(3,865 puan) tarafından

Çünkü topluma bunu dayattılar.yanlış mı yanlış ama kimse bunu güzellikle söylemedi.insanlara her zaman yasak olan cazip gelir.geçenlerde kaynanam kendi yeğeni için bir cümle kurdu.

Yeğeni eşini aldatmış kadında haklı olarak çocuğunu alıp boşandı.sözde kadın tekrar barışmak istemiş adam da yok o düzelmez yine eskisi gibi olur demiş.

Kaynanamda ballandırq ballandıra anlatıyor yeğenim bi hata yaptı ama ona bişey olmadı gitti bir daha bekar kızla evlendi.kadın çocukla kaldı.şimdi onu kim alır dedi.

O kadar iddalı bir cümleki umarım ağzından çıkanlar onun imtihanı olur.

Çünkü ne zaman aldatma konusu açılsa direk başka kadın için yuva yıkılırmı adam yine eve döner diyor.

tarafından

Bu baska bi konu ki haklisin 

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 649 göst.
0 oy
10 cevap 643 göst.
1 Nisan 2024 Aile & Aşk kategorisinde GnlRenat (10 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 1,059 göst.
22 Ocak 2022 Aile & Aşk kategorisinde umutsuzvaka (40 puan) tarafından soruldu
0 oy